Գլխավոր տեղեկություն
Номер
թիվ 69
Տիպ
Որոշում
Тип
Ինկորպորացիա (24.04.2019-10.07.2021)
Статус
Չի գործում
Первоисточник
Միասնական կայք 2022.06.13-2022.06.26 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Принят
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Дата принятия
07.06.2016
Подписан
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Дата подписания
07.06.2016
Дата вступления в силу
15.07.2016
Ուժը կորցնելու ամսաթիվ
24.06.2022

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

 

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

7 հունիսի 2016 թվականի

թիվ 69

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29–ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերով նախատեսված սկզբունքների իրագործման նպատակներով և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:

2. Սույն Որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ`

Տ. Սարգսյան

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի 2016 թվականի

հունիսի 7-ի թիվ 69 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)

 

Հ/ա թիվ

ՍՄԴ ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող

սկիզբ

ավարտ

1

2

3

4

5

6

7

1

67100.01

Ալբումին կաթնային և դրա հիմքով մթերք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

2

67100.01

Ացիդոֆիլին: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ 31668-2012-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

3

67100.01

Կազեինատներ սննդային Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

4

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, շաքարով, եփած: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54540-2011-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

5

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, մանրէազերծված: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54666-2011-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

6

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Սերուցք՝ չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54661-2011-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

7

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային, բաղադրյալ, խտացրած, շաքարով: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53947-2010-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

8

67.100.01

Պանրիկներ՝ կաթնաշոռային, ջնարակված: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52790-2007-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.100.01

Կաթնաշոռ՝ հատիկավորված: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ 31534-2012-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

10

67.100.01

Կաթնամթերք՝ «Սնեժոկ»: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1061-2002-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

11

67.100.01

Կայմակ (կաթի սեր՝ եփած): Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1006-98-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

12

67.100.01

Չորթան: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 44-97-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

13

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային, կովի, «Կազախստանսկոյե»: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1329-2005-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

14

67.100.01

Շիճուկ՝ կաթնային, ապահանքայնացված: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ III, V և VII, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.100.30

Պանիրներ՝ աղ դրած: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

16

67.100.30

Պանիրներ՝ սուլուգունի և շերտավոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.100.30

Պանրագործության մթերքներ՝ վերամշակման համար: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

18

67.100.30

Պանիրներ՝ ալբումինային: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54665-2011-ի հիման վրա

բաժիններ II և III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

19

67.100.30

Պանիրներ՝ չեդդերի ավելացմամբ և ջերմամեխանիկական մշակմամբ: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

20

67.100.30

Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Ճարպի զանգվածային մասի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII,հավելվածներ

1-ին և 16-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

21

67.100.30

Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային բաժնի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII,հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

22

67.100.20

Սերուցք-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III,հավելվածներ

1-ին, 3-րդ և 7-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

23

67.100.10

Կաթնային շիճուկ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II,

հավելված 3-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

24

67.100.01

Խտացրած կաթ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

25

67.1020.99

Պատրաստուկներ՝ ֆերմենտային, կաթ մակարդող, կենդանական ծագման, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և IV

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

26

67.100.10

Շիճուկ՝ կաթնային: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II,

հավելված 3-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.100.99

Շիճուկ՝ կաթնային, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.100.99

Խտանյութեր՝ շիճուկային սպիտակուցների, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

67.100.30

Մթերք՝ պանրային, հալած: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.100.30

Մթերք՝ պանրային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.100.30

Թան և դրա հիմքով ըմպելիքներ: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.100.10

Ըմպելիքներ՝ կաթնային շիճուկի հիմքով, լցանյութերով: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1060-2002-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

33

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ չոր, մանկական սննդի համար նախատեսված մթերքի արտադրության համար: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։

ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք Staphylococcus Aureus-ի որոշման մեթոդները:

ԳՕՍՏ 30347-97-ի վերանայում

բաժին IV

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք: Բիֆիդոբակտերիաների որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

37

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք: Կաթնաթթվային միկրոօրգանիզմների որոշման մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

38

67.100.01

Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ: ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին IV

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

39

67.100.01

Կաթ։ Արգելակող նյութերի որոշման մեթոդներ:

ԳՕՍՏ 23454-79-ի վերանայում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

40

67.100.01

Կաթ։ Ճարպի պարունակությունը որոշելու մեթոդներ:

ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 2446-2011-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

41

67.100.01

Մանկական սննդամթերք: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-1:2005-ի մասնակի կիրառում

բաժիններ IV, V և VII, հավելված 1-ին

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.100.01

Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և կաթ պարունակող: Պաղպաղակ և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-2:2005-ի մասնակի կիրառում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

43

67.100.01

Շիճուկ՝ կաթնային: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ III, IV

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

44

67. 100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Ֆոսֆատների պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

45

67. 100.01

Անասնաբուծության արտադրանք: Սուլֆանիլամիդների մնացորդային պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ քրոմատագրման մեթոդով՝ դիոդա-մատրիցային (կամ ուլտրամանուշակագույն) դետեկտմամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին IV

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

46

67.100.01

Կաթ։ Սառչելու կետը որոշելու մեթոդ:

ԳՕՍՏ 25101-82-ի վերանայում

բաժին III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

47

67.100.01

Կաթնամթերք: Քլորային նատրիումի զանգվածային մասի որոշումը հաղորդաչափական մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54076-2010-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII, հավելված 1-ին

2014 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Ճարպի զանգվածային մասի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V, VII, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

49

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Խոնավության և չոր ճարպազերծված նյութի զանգվածային բաժնի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

50

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Թթվայնության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

51

67.100.01

Կաթ՝ զամբիկի: Պահանջներ գնումների դեպքում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2020 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

52

67.100.01

Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Նմուշների պատրաստում փորձարկումների համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում՝ մանրէաբանական հետազոտությունների համար: Մաս 5-րդ: Կաթի և կաթնամթերքի նախապատրաստման հատուկ կաննոներ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 6887-5:2010-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

53

67.100.01

Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 1-ին: Գունաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-1:2009-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

54

67.100.01

Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-2:2009-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

55

67.100.01

Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: D վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14892:2002-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

56

67.100.01

Ճարպ՝ կաթնային։ Պերօքսիդի քանակի որոշում։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 3976:2006-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

57

67.100.01

Կաթ և չոր կաթ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշման մեթոդ: Իմունաաֆինային քրոմատագրման միջոցով մաքրում և որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14501:2007-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

58

67.100.01

Կաթ և կաթնաթթվային մթերքներ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով՝ Ֆլուորիմետրիկ

(սպեկտրո-ֆլուորիմետրիկ) դետեկտմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2388-2013-ի հիման վրա

բաժին I

2015 թվական

2020 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

59

67.100.01

Կազեիններ՝ շրդանային և կազեինատներ: Մոխրի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5545:2008-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

60

67.100.01

Կազեիններ և կազեինատներ: Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Լուսաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5548:2004-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

61

67.100.01

Կաթ՝ չոր, խառնուրդներ պաղպաղակի համար՝ չոր և հալած պանիր։ Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Մաս 1-ին: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գլյուկոզայի օգտագործմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-1:2002-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

62

67.100.01

Պաղպաղակ՝ կաթնային և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 7328:2008-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

63

67.100.01

Պանիրներ և հալած պանիրներ: Զգայորոշման ցուցանիշների հսկման մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

64

67.100,

67.060

Կաթի, կաթնային հիմքով մանկական սննդի, կաթնամթերքների և սոյայի մթերքների մեջ մելամինի պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում ՝ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3287-2009

բաժին X, հավելվածներ 9-րդ և 10-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

65

67.040

Մանկական սննդի մեջ ճարպաթթուների տրանսիզոմերների որոշման մեթոդիկա:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3703-2010

բաժին X, հավելված 12-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

66

67.040

Օմեգա-3, օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների (ՀՃԹ) և կիսահագեցած ճարպաթթուների (ԿՀՃԹ) պարունակության որոշումը մանկական սննդի համար հումքի և պատրաստի արտադրանքի մեջ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3261-2009

բաժին X, հավելված 12-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

67

67.040

Մանկական սննդի համար մասնագիտացված մթերքներում քլորիդների պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3491-2010

բաժին X, հավելված 14-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

68

67.100, 67.100.10

Ջրային լուծույթներում, կաթի մեջ և կաթնաթթվային մթերքներում լակտուլոզայի որոշման մեթոդիկա:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 2356-2005 և ՉԿՄ: ՉՎ 2789-2007

բաժին X, հավելված 12-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

69

67.050

Սննդային արտադրանքի վերլուծություն: Սննդային արտադրանքում բենզո[а]պիրենի, բենզ[а] անտրացենի, քրիզենի և բենզո[b]ֆլուորանտենի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրմամբ և զանգվածային սպեկտրաչափմամբ (GС-МS):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ЕN 16619:2015-ի հիման վրա

բաժին VII, հավելված 4-րդ

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

70

67.050

Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում իմունոլոգիական մեթոդով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15633-1:2009-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

71

67.100.30 67.050

Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում մոլեկուլային-կենսաբանական մեթոդներով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15634-1:2009-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

72

67.100.40

Կաթ՝ չոր, չոր կաթնային խառնուրդներ պաղպաղակի համար և հալած պանիր: Կաթնաշաքարի պարունակության մակարդակի որոշում։ Մաս 2-րդ: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գալակտոզայի օգտագործմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-2:2002-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

73

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային: Աղի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 1738:2004-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

74

67.100.99

Կազեիններ և կազեինատներ: Խոնավության պարունակության որոշում (Ստուգիչ մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5550:2006-ի հիման վրա

բաժիններ V և VII,

հավելված 1-ին

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

75

67.100.30

Պանիրներ, պանրի կեղևներ և հալած պանիրներ: Նատամիցինի պարունակության որոշում։ Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ՝ պանիրների, պանրի կեղևների և հալած պանիրների համար: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9233-2:2007-ի հիման վրա

բաժին VII,

հավելված 4-րդ

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

76

07.100.30

Կաթնամթերք: Սելեկտիվ միջավայրում Lactobacillus acidophilus լակտոբացիլի ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 37° С-ի դեպքում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 20128:2006-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

77

07.100.30

Յոգուրտ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների (Lactobacillus delbrueckii subsp, bulgaricus լակտոբացիլների և Streptococcus thermophilus ստրեպտակոկերի) նույնականացում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9232:2003-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

78

67.100.10

Կաթ՝ չոր և չոր կաթնամթերք: Լուծելիության ինդեքսի որոշում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 8156:2005-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

79

67.100.0

07.100.30

Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 1-ին:

4-մեթիլումբելլիֆերիլ-բետա-D-գլյուկուրոնիդի (MUG) կիրառմամբ առավել հավանական քանակության հաշվարկման մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-1:2005-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

80

67.100.01

07.100.30

Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 2-րդ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 44° С-ի դեպքում՝ մեմբրանների կիրառմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-2:2005-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

81

67.100.01

Կաթ՝ չոր: Սոյայի և ոլոռի սպիտակուցի պարունակության որոշում՝ կաթիլային էլեկտրաֆորեզի օգնությամբ՝ նատրիումի դոդեցիլսուլֆատի (SDS-CE) առկայությամբ: Մաղման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 17129:2006-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

82

67.100.01

Պանիրներ՝ հալած: Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2016 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

83

67.100.30

Հալած պանիրներ։ Ավելացված ցիտրատային էմուլգատորների և թթվայնության կարգավորիչների զանգվածային բաժնի որոշման մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի
Դաշնություն

(հավելվածը փոփ. ԵՏՀԿ 19.03.19 թիվ 40)

 

84

67.100.10

Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ։

ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում

հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի
Դաշնություն

85

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։

ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

86

67. 000

Կաթ և կաթնամթերք:

Ոչ սպիտակուցային ազոտի պարունակության որոշում՝ Կելդալի մեթոդի կիրառմամբ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

հավելվածներ 6-րդ և 7-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

87

67. 000

Կաթ և կաթնամթերք։ Շիճուկային սպիտակուցների զանգվածային բաժնի որոշում Կելդալի մեթոդով։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

հավելվածներ 6-րդ և 7-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

88

67.100.10

Կեֆիրային մթերքներ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2017 թվական

2019 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

89

67.100.10

Կաթ՝ չոր, արագ լուծվող։ Մանրելիության և թրջվելիության որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ/ՏՄ 17758:2014-ի հիման վրա

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

90

67.100.10

Մթերքներ՝ կաթնային, չոր՝

վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Կազեինային ազոտի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏԲ ԻՍՕ 17997-1-2012-ի հիման վրա

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

91

67.100.10

Կումիս՝ հատուկ։

Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1227:2011-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

92

67.100.10

Այրան։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 207:2008-ի հիման վրա։

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

93

67.100.10

Կայմակ։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 213:2008-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

94

67.100.10

Սուզմե։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 230:2008-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

95

67.100.10

Կուրուտ։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 285:2008-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

96

67.100.10

Բիոլակտ։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 858:2008-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

97

67.100.10

Ացիդոֆիլային մթերքներ։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԿՄՍ 925:2004-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

98

67.100.10

Ըմպելիքներ՝ ազգային, կաթնաթթվային։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԿՄՍ 1029:2006-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

99

67.100.01

Ուղտի կաթ՝ վերամշակման համար։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏ ՂՀ 166-2015

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

100

67.100.10

Մթերքներ՝ կաթնային, հեղուկ և մածուկանման՝ մանկական սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ 30625-98-ի վերանայում

բաժիններ I- IV և X, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ, 12-րդ և 14-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

101

67.100.10

Մթերքներ՝ կաթնային, չոր՝ մանկական սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ 30626-98-ի վերանայում

բաժիններ I- IV և X, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ, 12-րդ և 14-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

102

67.100.10

Զանգվածներ և կաթնաշոռային պանրիկներ: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏԲ 2283-2016-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

103

67.100.10

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ զամբիկի, չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 52975-2008-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

104

67.100.20

Մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 52253-2004-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

105

67.100.20

Պանիրներ՝ պինդ, գերպիդ, չոր։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 52686-2006-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

106

67.200.10

Կաթ՝ խմելու՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏԲ 1860-2016-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ և 12-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

107

67.200.10

Կեֆիր՝ հարստացված՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏԲ 1859-2016-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ և 12-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

108

67.100.01

Շիճուկ՝ կաթնային, պաստերիզացված։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 3-րդ և 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

109

67.100.01

Կաթ՝ զամբիկի։ Պահանջներ գնումների դեպքում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝

ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի, ԳՕՍՏ Ռ 52973-2008-ի հիման վրա

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

110

67.100.01

Կաթ՝ էշի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

111

67.100.01

Կաթ՝ մատակի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

112

67.100.01

Կաթ՝ ոչխարի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

113

67.100.01

Կաթ՝ ոչխարի, խմելու։ Տեխնիկական պայմաններ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

114

67.100.10

Սերուցք և կաթ՝ կոնցենտրացված։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

115

67.100.10

Սերուցք՝ խտացրած, ստերիլիզացված։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

116

67.100.10

Շիճուկ՝ խտացրած։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

117

67.100.10

Թան՝ խտացրած։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

118

67.100.10

Կաթնային և կաթնային բաղադրյալով սուբլիմացված մթերքներ։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

119

67.100.10

Ըմպելիքներ՝ չոր, կաթնային։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

120

67.100.40

Չոր խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

121

67.100.10

Թան՝ չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

122

67.100.99

Խտանյութ լակտուլոզայի։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

123

67.100.99

Կաթնային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

124

67.100.40

Հեղուկ խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

125

67.100.10

Թթվասեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

126

67.100.10

Կաթ՝ խմելու, կաթնաշաքարի (լակտոզայի) ցածր պարունակությամբ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

127

67.100.10

Մթերք՝ կաթնաթթվային, կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

128

67.100.10

Կաթ և սերուցք՝ կոնցենտրացված, ստերիլիզացված՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

129

67. 050

Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար և սննդարար մթերք՝ մեծահասակների համար։ Գերբարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման և տանդեմային զանգվածասպեկտրաչափության (UHPLC-MS/MS) մեթոդի օգնությամբ պանտոտենային թթվի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 20639:2015-ի հիման վրա

բաժին X, հավելված 14-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

130

67.050

Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ նուկլեոտիդների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 20638:2015-ի հիման վրա

բաժին X, հավելված 14-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

131

07.100.30

Սննդամթերք։ Ստաֆիլակոկային էնտերոտոքսինների իմունաֆերմենտային հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 19020:2017-ի հիման վրա

բաժին X, հավելված 2-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

132

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք: Ազոտի պարունակության որոշում։ Դյումասի սկզբունքին համապատասխան՝ այրման կիրառմամբ գործնական մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 14891:2002-ի հիման վրա

բաժին X, հավելված 9-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

133

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա

բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

134

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։

Զգայորոշման վերլուծություն։ Մաս 2. Զգայորոշման գնահատման առաջարկվող մեթոդները։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 22935-2:2009-ի հիման վրա

բաժիններ V և VII, հավելված 3-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

135

67.050

Սննդամթերք՝ մասնագիտացված։ Օսմոլյալությունը որոշելու մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013-ի հիման վրա

բաժին X, հավելված 9-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

136

19.020

67.040

Սննդամթերք՝ մասնագիտացված՝ երեխաների, հղիների և կերակրող մայրերի համար։ Պերօքսիդի քանակի որոշման մեթոդիկան։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՉԿՄ.ՄՆ 3067-2008-ի հիման վրա

բաժին X, հավելվածներ 9-րդ, 10-րդ

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

137

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Մերանային կուլտուրաներ, պրոբիոտիկներ և ֆերմենտացված մթերք։ Կաթնաթթվային մանրէների քանակական գնահատում՝ հոսքային ցիտոմետրիայի օգնությամբ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 19344:2015-ի հիման վրա

բաժին X, հավելված 2-րդ

2018 թվական

2019 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

138

67.100.30

Պանիրներ և հալած պանիրներ։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 55063-2012-ի հիման վրա

բաժին III, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

139

67.100.99

Սերուցք։ Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2450:2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

140

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային: Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում։ Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 3727-3:2003-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

141

67.100.01

Կաթ ՝յուղազերծված, շիճուկ և թան։ Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 7208:2008-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

142

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային: Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութի և ճարպի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ)։ Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 8851-3:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

143

67.100.10

Կաթ։ Ճարպի պարունակության որոշում՝ ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 1211-2012-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

144

67.100.01

Կաթի հիմքով կաթնամթերք և սննդամթերք։ Ճարպի պարունակության որոշում՝ Վեյբուլլ- Բերնտրոպի ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։

Մաս 3. Հատուկ դեպքեր։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 8262-3:2009-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

145

67.100.10

Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ։

Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային մասը որոշելու մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 54668-2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

146

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային։ Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում։ Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 3727-1:2001-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

147

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային։ Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ)։ Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 8851-1:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

148

67.100.10

Կաթ՝ հում։ Սառչելու կետի որոշում։ Թերմիստորային կրիոսկոպի կիրառմամբ մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 5764:2009-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 6-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

149

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք։ Չոր, ճարպազերծված կաթնային մնացորդի զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 54761-2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

150

67.100.20

Կարագ։ Աղի պարունակության որոշում։ Պոտենցաչափական մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 15648:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

151

67.100.30

Պանիրներ և հալած պանիրներից մթերքներ։ Քլորիդների պարունակության որոշում։ Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 5943:2006-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

152

67.100.10

Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և երեխաների սննդի համար կաթնային հիմքով մթերքներ։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտությունը բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով որոշելը։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011-ի հիման վրա

բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

153

67.100.10

Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ։ Շաքարի զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդներ

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 54667-2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված 1-ին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

154

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։

Կաթնաշաքարի պարունակությունը բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (հսկիչ մեթոդ) որոշելը։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏԲ ԻՍՕ 22662:2007-ի հիման վրա

բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

155

67.100.10

Կաթ՝ զամբիկի, չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏ ՂՀ 3270-2018-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

156

67.100.10

Շուբաթ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՍՏ ՂՀ 117-2015-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

157

67.050

Սննդային արտադրանք: Խոլինի զանգվածային խտությունը սպեկտրալուսաչափական մեթոդով որոշելը։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

158

67.100.10

Կաթ՝ հում։ Պոլիակրիլամիդային գելում էլեկտրոֆորետիկ մեթոդով սպիտակուցային կազմի նույնականացումը։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԳՕՍՏ Ռ 53761-2009-ի հիման վրա

բաժիններ II- և III

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

159

07.100.30

Սննդային արտադրանք և կերեր։

Միկրոկենսաբանություն։ Կոնտակտային բաժակների և տամպոնների օգտագործմամբ՝ ապլիկատորների վրա մակերեսից փորձանմուշներ վերցնելու հորիզոնական մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ԻՍՕ 18593-2018-ի հիման վրա

բաժին III

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

160

67.100.01

Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում լևոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՉԿՄ.ՄՆ 4790-2013-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

161

67.100.01

Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում պենիցիլինների մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՉԿՄ.ՄՆ 5200-2015-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

162

67.100.01

Կաթնային և կաթնային բաղադրյալով սուբլիմացված մթերքներ։ Չոր նյութերի և խոնավության որոշում

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

163

67.100.01

Մանկական սննդի արտադրանք։ Ածխաջրերի որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

164

67.100.01

Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Տաուրինի պարունակության որոշում

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

165

67.100.01

Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար ։ Մանգանի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

166

67.100.01

Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Մոխրի պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

167

67.100.01

Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Ֆոլաթթվի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

168

67.100.01

Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ L-կարնիտինի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

169

67.100.01

Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Լյուտեինի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված 14-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

170

67.100.01

Կաթ՝ խմելու։ Չոր կաթի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2019 թվական

2020 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

171

67.100.01

Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում ստրեպտոմիցինի մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՉԿՄ.ՄՆ 5593-2016-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

172

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով լևոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝

ՉԿՄ.ՄՆ 2436-2015-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 3283-2009-ի,

ՉԿՄ.ՄՆ 4230-2015-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4678-2015-ի և

ՉԿՄ.ՄՆ 4846-2014-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

173

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով ստրեպտոմիցինի որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 2642-2015-ի և

ՉԿՄ.ՄՆ 4894-2014-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

174

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 3830-2015-ի և

ՉԿՄ.ՄՆ 3951-2015-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

175

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով պենիցիլինի որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4310- 2012-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4885-2014-ի և ՉԿՄ.ՄՆ 5336- 2015-ի հիման վրա

բաժին IV, հավելված 4-րդ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

 

(84-ից 175-րդ դիրքերը՝ լրաց. ԵՏՀԿ 19.03.19 թիվ 40)

______________________

*Մշակման ժամկետներն ու պատասխանատու մշակողը որոշվում են նախապես:

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական:

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
23.05.2022, թիվ 84 24.06.2022, թիվ 69
08.06.2021, թիվ 64 10.07.2021, թիվ 69
19.03.2019, թիվ 40 24.04.2019, թիվ 69
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան