ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
7 հունիսի 2016 թվականի |
թիվ 69 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29–ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերով նախատեսված սկզբունքների իրագործման նպատակներով և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:
2. Սույն Որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ` |
Տ. Սարգսյան |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսականհանձնաժողովի կոլեգիայի 2016 թվականի հունիսի 7-ի թիվ 69 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)
Հ/ա թիվ |
ՍՄԴ ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող | |
սկիզբ |
ավարտ | |||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
67100.01 |
Ալբումին կաթնային և դրա հիմքով մթերք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
2 |
67100.01 |
Ացիդոֆիլին: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ 31668-2012-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
3 |
67100.01 |
Կազեինատներ սննդային Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
4 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, շաքարով, եփած: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54540-2011-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
5 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, մանրէազերծված: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54666-2011-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
6 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Սերուցք՝ չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54661-2011-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
7 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային, բաղադրյալ, խտացրած, շաքարով: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53947-2010-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
8 |
67.100.01 |
Պանրիկներ՝ կաթնաշոռային, ջնարակված: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52790-2007-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
9 |
67.100.01 |
Կաթնաշոռ՝ հատիկավորված: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ 31534-2012-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
10 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք՝ «Սնեժոկ»: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1061-2002-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
11 |
67.100.01 |
Կայմակ (կաթի սեր՝ եփած): Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1006-98-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
12 |
67.100.01 |
Չորթան: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 44-97-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
13 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային, կովի, «Կազախստանսկոյե»: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1329-2005-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
14 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային, ապահանքայնացված: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ III, V և VII, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
15 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ աղ դրած: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
16 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ սուլուգունի և շերտավոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
17 |
67.100.30 |
Պանրագործության մթերքներ՝ վերամշակման համար: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
18 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ ալբումինային: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54665-2011-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
19 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ չեդդերի ավելացմամբ և ջերմամեխանիկական մշակմամբ: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
20 |
67.100.30 |
Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Ճարպի զանգվածային մասի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII,հավելվածներ 1-ին և 16-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
21 |
67.100.30 |
Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային բաժնի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII,հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
22 |
67.100.20 |
Սերուցք-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III,հավելվածներ 1-ին, 3-րդ և 7-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
23 |
67.100.10 |
Կաթնային շիճուկ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելված 3-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
24 |
67.100.01 |
Խտացրած կաթ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
25 |
67.1020.99 |
Պատրաստուկներ՝ ֆերմենտային, կաթ մակարդող, կենդանական ծագման, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և IV |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
26 |
67.100.10 |
Շիճուկ՝ կաթնային: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելված 3-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
27 |
67.100.99 |
Շիճուկ՝ կաթնային, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
28 |
67.100.99 |
Խտանյութեր՝ շիճուկային սպիտակուցների, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
29 |
67.100.30 |
Մթերք՝ պանրային, հալած: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
30 |
67.100.30 |
Մթերք՝ պանրային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
31 |
67.100.30 |
Թան և դրա հիմքով ըմպելիքներ: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
32 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ կաթնային շիճուկի հիմքով, լցանյութերով: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1060-2002-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
33 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ չոր, մանկական սննդի համար նախատեսված մթերքի արտադրության համար: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
34 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։ ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
35 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք Staphylococcus Aureus-ի որոշման մեթոդները: ԳՕՍՏ 30347-97-ի վերանայում |
բաժին IV |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
36 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք: Բիֆիդոբակտերիաների որոշման մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
37 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք: Կաթնաթթվային միկրոօրգանիզմների որոշման մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
38 |
67.100.01 |
Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ: ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին IV |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
39 |
67.100.01 |
Կաթ։ Արգելակող նյութերի որոշման մեթոդներ: ԳՕՍՏ 23454-79-ի վերանայում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
40 |
67.100.01 |
Կաթ։ Ճարպի պարունակությունը որոշելու մեթոդներ: ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 2446-2011-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
41 |
67.100.01 |
Մանկական սննդամթերք: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-1:2005-ի մասնակի կիրառում |
բաժիններ IV, V և VII, հավելված 1-ին |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
42 |
67.100.01 |
Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և կաթ պարունակող: Պաղպաղակ և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-2:2005-ի մասնակի կիրառում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
43 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ III, IV |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
44 |
67. 100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Ֆոսֆատների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
45 |
67. 100.01 |
Անասնաբուծության արտադրանք: Սուլֆանիլամիդների մնացորդային պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ քրոմատագրման մեթոդով՝ դիոդա-մատրիցային (կամ ուլտրամանուշակագույն) դետեկտմամբ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին IV |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
46 |
67.100.01 |
Կաթ։ Սառչելու կետը որոշելու մեթոդ: ԳՕՍՏ 25101-82-ի վերանայում |
բաժին III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
47 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք: Քլորային նատրիումի զանգվածային մասի որոշումը հաղորդաչափական մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54076-2010-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII, հավելված 1-ին |
2014 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
48 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Ճարպի զանգվածային մասի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V, VII, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
49 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Խոնավության և չոր ճարպազերծված նյութի զանգվածային բաժնի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
50 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Թթվայնության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
51 |
67.100.01 |
Կաթ՝ զամբիկի: Պահանջներ գնումների դեպքում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
52 |
67.100.01 |
Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Նմուշների պատրաստում փորձարկումների համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում՝ մանրէաբանական հետազոտությունների համար: Մաս 5-րդ: Կաթի և կաթնամթերքի նախապատրաստման հատուկ կաննոներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 6887-5:2010-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
53 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 1-ին: Գունաչափական մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-1:2009-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
54 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-2:2009-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
55 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: D վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14892:2002-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
56 |
67.100.01 |
Ճարպ՝ կաթնային։ Պերօքսիդի քանակի որոշում։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 3976:2006-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
57 |
67.100.01 |
Կաթ և չոր կաթ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշման մեթոդ: Իմունաաֆինային քրոմատագրման միջոցով մաքրում և որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14501:2007-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
58 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնաթթվային մթերքներ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով՝ Ֆլուորիմետրիկ (սպեկտրո-ֆլուորիմետրիկ) դետեկտմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2388-2013-ի հիման վրա |
բաժին I |
2015 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
59 |
67.100.01 |
Կազեիններ՝ շրդանային և կազեինատներ: Մոխրի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5545:2008-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
60 |
67.100.01 |
Կազեիններ և կազեինատներ: Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Լուսաչափական մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5548:2004-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
61 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, խառնուրդներ պաղպաղակի համար՝ չոր և հալած պանիր։ Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Մաս 1-ին: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գլյուկոզայի օգտագործմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-1:2002-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
62 |
67.100.01 |
Պաղպաղակ՝ կաթնային և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 7328:2008-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
63 |
67.100.01 |
Պանիրներ և հալած պանիրներ: Զգայորոշման ցուցանիշների հսկման մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
64 |
67.100, 67.060 |
Կաթի, կաթնային հիմքով մանկական սննդի, կաթնամթերքների և սոյայի մթերքների մեջ մելամինի պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում ՝ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3287-2009 |
բաժին X, հավելվածներ 9-րդ և 10-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
65 |
67.040 |
Մանկական սննդի մեջ ճարպաթթուների տրանսիզոմերների որոշման մեթոդիկա: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3703-2010 |
բաժին X, հավելված 12-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
66 |
67.040 |
Օմեգա-3, օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների (ՀՃԹ) և կիսահագեցած ճարպաթթուների (ԿՀՃԹ) պարունակության որոշումը մանկական սննդի համար հումքի և պատրաստի արտադրանքի մեջ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3261-2009 |
բաժին X, հավելված 12-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
67 |
67.040 |
Մանկական սննդի համար մասնագիտացված մթերքներում քլորիդների պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3491-2010 |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
68 |
67.100, 67.100.10 |
Ջրային լուծույթներում, կաթի մեջ և կաթնաթթվային մթերքներում լակտուլոզայի որոշման մեթոդիկա: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 2356-2005 և ՉԿՄ: ՉՎ 2789-2007 |
բաժին X, հավելված 12-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
69 |
67.050 |
Սննդային արտադրանքի վերլուծություն: Սննդային արտադրանքում բենզո[а]պիրենի, բենզ[а] անտրացենի, քրիզենի և բենզո[b]ֆլուորանտենի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրմամբ և զանգվածային սպեկտրաչափմամբ (GС-МS): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ЕN 16619:2015-ի հիման վրա |
բաժին VII, հավելված 4-րդ |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
70 |
67.050 |
Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում իմունոլոգիական մեթոդով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15633-1:2009-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
71 |
67.100.30 67.050 |
Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում մոլեկուլային-կենսաբանական մեթոդներով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15634-1:2009-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
72 |
67.100.40 |
Կաթ՝ չոր, չոր կաթնային խառնուրդներ պաղպաղակի համար և հալած պանիր: Կաթնաշաքարի պարունակության մակարդակի որոշում։ Մաս 2-րդ: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գալակտոզայի օգտագործմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-2:2002-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
73 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային: Աղի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 1738:2004-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
74 |
67.100.99 |
Կազեիններ և կազեինատներ: Խոնավության պարունակության որոշում (Ստուգիչ մեթոդ): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5550:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
75 |
67.100.30 |
Պանիրներ, պանրի կեղևներ և հալած պանիրներ: Նատամիցինի պարունակության որոշում։ Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ՝ պանիրների, պանրի կեղևների և հալած պանիրների համար: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9233-2:2007-ի հիման վրա |
բաժին VII, հավելված 4-րդ |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
76 |
07.100.30 |
Կաթնամթերք: Սելեկտիվ միջավայրում Lactobacillus acidophilus լակտոբացիլի ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 37° С-ի դեպքում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 20128:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
77 |
07.100.30 |
Յոգուրտ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների (Lactobacillus delbrueckii subsp, bulgaricus լակտոբացիլների և Streptococcus thermophilus ստրեպտակոկերի) նույնականացում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9232:2003-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
78 |
67.100.10 |
Կաթ՝ չոր և չոր կաթնամթերք: Լուծելիության ինդեքսի որոշում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 8156:2005-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
79 |
67.100.0 07.100.30 |
Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 1-ին: 4-մեթիլումբելլիֆերիլ-բետա-D-գլյուկուրոնիդի (MUG) կիրառմամբ առավել հավանական քանակության հաշվարկման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-1:2005-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
80 |
67.100.01 07.100.30 |
Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 2-րդ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 44° С-ի դեպքում՝ մեմբրանների կիրառմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-2:2005-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
81 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր: Սոյայի և ոլոռի սպիտակուցի պարունակության որոշում՝ կաթիլային էլեկտրաֆորեզի օգնությամբ՝ նատրիումի դոդեցիլսուլֆատի (SDS-CE) առկայությամբ: Մաղման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 17129:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
82 |
67.100.01 |
Պանիրներ՝ հալած: Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2016 թվական |
2020 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
83 |
67.100.30 |
Հալած պանիրներ։ Ավելացված ցիտրատային էմուլգատորների և թթվայնության կարգավորիչների զանգվածային բաժնի որոշման մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի |
(հավելվածը փոփ. ԵՏՀԿ 19.03.19 թիվ 40)
84 |
67.100.10 |
Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ։ ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի | ||
85 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։ ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
86 |
67. 000 |
Կաթ և կաթնամթերք: Ոչ սպիտակուցային ազոտի պարունակության որոշում՝ Կելդալի մեթոդի կիրառմամբ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
հավելվածներ 6-րդ և 7-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
87 |
67. 000 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Շիճուկային սպիտակուցների զանգվածային բաժնի որոշում Կելդալի մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
հավելվածներ 6-րդ և 7-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
88 |
67.100.10 |
Կեֆիրային մթերքներ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
89 |
67.100.10 |
Կաթ՝ չոր, արագ լուծվող։ Մանրելիության և թրջվելիության որոշման մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ/ՏՄ 17758:2014-ի հիման վրա |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
90 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնային, չոր՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Կազեինային ազոտի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ ԻՍՕ 17997-1-2012-ի հիման վրա |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
91 |
67.100.10 |
Կումիս՝ հատուկ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1227:2011-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
92 |
67.100.10 |
Այրան։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 207:2008-ի հիման վրա։ |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
93 |
67.100.10 |
Կայմակ։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 213:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
94 |
67.100.10 |
Սուզմե։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 230:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
95 |
67.100.10 |
Կուրուտ։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 285:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
96 |
67.100.10 |
Բիոլակտ։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 858:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
97 |
67.100.10 |
Ացիդոֆիլային մթերքներ։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 925:2004-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
98 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ ազգային, կաթնաթթվային։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1029:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | ||
99 |
67.100.01 |
Ուղտի կաթ՝ վերամշակման համար։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 166-2015 |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
100 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնային, հեղուկ և մածուկանման՝ մանկական սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ 30625-98-ի վերանայում |
բաժիններ I- IV և X, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ, 12-րդ և 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
101 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնային, չոր՝ մանկական սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ 30626-98-ի վերանայում |
բաժիններ I- IV և X, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ, 12-րդ և 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
102 |
67.100.10 |
Զանգվածներ և կաթնաշոռային պանրիկներ: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 2283-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
103 |
67.100.10 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ զամբիկի, չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ Ռ 52975-2008-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
104 |
67.100.20 |
Մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52253-2004-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
105 |
67.100.20 |
Պանիրներ՝ պինդ, գերպիդ, չոր։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52686-2006-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
106 |
67.200.10 |
Կաթ՝ խմելու՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1860-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ և 12-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
107 |
67.200.10 |
Կեֆիր՝ հարստացված՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1859-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ և 12-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
108 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային, պաստերիզացված։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 3-րդ և 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
109 |
67.100.01 |
Կաթ՝ զամբիկի։ Պահանջներ գնումների դեպքում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի, ԳՕՍՏ Ռ 52973-2008-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
110 |
67.100.01 |
Կաթ՝ էշի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
111 |
67.100.01 |
Կաթ՝ մատակի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
112 |
67.100.01 |
Կաթ՝ ոչխարի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
113 |
67.100.01 |
Կաթ՝ ոչխարի, խմելու։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
114 |
67.100.10 |
Սերուցք և կաթ՝ կոնցենտրացված։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
115 |
67.100.10 |
Սերուցք՝ խտացրած, ստերիլիզացված։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
116 |
67.100.10 |
Շիճուկ՝ խտացրած։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
117 |
67.100.10 |
Թան՝ խտացրած։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
118 |
67.100.10 |
Կաթնային և կաթնային բաղադրյալով սուբլիմացված մթերքներ։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
119 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ չոր, կաթնային։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
120 |
67.100.40 |
Չոր խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
121 |
67.100.10 |
Թան՝ չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։ |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
122 |
67.100.99 |
Խտանյութ լակտուլոզայի։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
123 |
67.100.99 |
Կաթնային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
124 |
67.100.40 |
Հեղուկ խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
125 |
67.100.10 |
Թթվասեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։ |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
126 |
67.100.10 |
Կաթ՝ խմելու, կաթնաշաքարի (լակտոզայի) ցածր պարունակությամբ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
127 |
67.100.10 |
Մթերք՝ կաթնաթթվային, կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։ |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
128 |
67.100.10 |
Կաթ և սերուցք՝ կոնցենտրացված, ստերիլիզացված՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
129 |
67. 050 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար և սննդարար մթերք՝ մեծահասակների համար։ Գերբարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման և տանդեմային զանգվածասպեկտրաչափության (UHPLC-MS/MS) մեթոդի օգնությամբ պանտոտենային թթվի պարունակության որոշում։ ԻՍՕ 20639:2015-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
130 |
67.050 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ նուկլեոտիդների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 20638:2015-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
131 |
07.100.30 |
Սննդամթերք։ Ստաֆիլակոկային էնտերոտոքսինների իմունաֆերմենտային հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 19020:2017-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 2-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
132 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք: Ազոտի պարունակության որոշում։ Դյումասի սկզբունքին համապատասխան՝ այրման կիրառմամբ գործնական մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 14891:2002-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 9-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
133 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
134 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Զգայորոշման վերլուծություն։ Մաս 2. Զգայորոշման գնահատման առաջարկվող մեթոդները։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 22935-2:2009-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված 3-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
135 |
67.050 |
Սննդամթերք՝ մասնագիտացված։ Օսմոլյալությունը որոշելու մեթոդ։ ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 9-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
136 |
19.020 67.040 |
Սննդամթերք՝ մասնագիտացված՝ երեխաների, հղիների և կերակրող մայրերի համար։ Պերօքսիդի քանակի որոշման մեթոդիկան։ ՉԿՄ.ՄՆ 3067-2008-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ 9-րդ, 10-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
137 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Մերանային կուլտուրաներ, պրոբիոտիկներ և ֆերմենտացված մթերք։ Կաթնաթթվային մանրէների քանակական գնահատում՝ հոսքային ցիտոմետրիայի օգնությամբ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 19344:2015-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 2-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
138 |
67.100.30 |
Պանիրներ և հալած պանիրներ։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55063-2012-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
139 |
67.100.99 |
Սերուցք։ Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2450:2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
140 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային: Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում։ Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ)։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 3727-3:2003-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
141 |
67.100.01 |
Կաթ ՝յուղազերծված, շիճուկ և թան։ Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 7208:2008-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
142 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային: Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութի և ճարպի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ)։ Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 8851-3:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
143 |
67.100.10 |
Կաթ։ Ճարպի պարունակության որոշում՝ ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 1211-2012-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
144 |
67.100.01 |
Կաթի հիմքով կաթնամթերք և սննդամթերք։ Ճարպի պարունակության որոշում՝ Վեյբուլլ- Բերնտրոպի ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։ Մաս 3. Հատուկ դեպքեր։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 8262-3:2009-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
145 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ։ Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային մասը որոշելու մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54668-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
146 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային։ Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում։ Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ)։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 3727-1:2001-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
147 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային։ Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ)։ Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 8851-1:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
148 |
67.100.10 |
Կաթ՝ հում։ Սառչելու կետի որոշում։ Թերմիստորային կրիոսկոպի կիրառմամբ մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 5764:2009-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
149 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Չոր, ճարպազերծված կաթնային մնացորդի զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդ։ ԳՕՍՏ Ռ 54761-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
150 |
67.100.20 |
Կարագ։ Աղի պարունակության որոշում։ Պոտենցաչափական մեթոդ։ ԻՍՕ 15648:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
151 |
67.100.30 |
Պանիրներ և հալած պանիրներից մթերքներ։ Քլորիդների պարունակության որոշում։ Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդ։ ԻՍՕ 5943:2006-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
152 |
67.100.10 |
Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և երեխաների սննդի համար կաթնային հիմքով մթերքներ։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտությունը բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով որոշելը։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
153 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ։ Շաքարի զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդներ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54667-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
154 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Կաթնաշաքարի պարունակությունը բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (հսկիչ մեթոդ) որոշելը։ ՍՏԲ ԻՍՕ 22662:2007-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
155 |
67.100.10 |
Կաթ՝ զամբիկի, չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 3270-2018-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
156 |
67.100.10 |
Շուբաթ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 117-2015-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | ||
157 |
67.050 |
Սննդային արտադրանք: Խոլինի զանգվածային խտությունը սպեկտրալուսաչափական մեթոդով որոշելը։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
158 |
67.100.10 |
Կաթ՝ հում։ Պոլիակրիլամիդային գելում էլեկտրոֆորետիկ մեթոդով սպիտակուցային կազմի նույնականացումը։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53761-2009-ի հիման վրա |
բաժիններ II- և III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
159 |
07.100.30 |
Սննդային արտադրանք և կերեր։ Միկրոկենսաբանություն։ Կոնտակտային բաժակների և տամպոնների օգտագործմամբ՝ ապլիկատորների վրա մակերեսից փորձանմուշներ վերցնելու հորիզոնական մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԻՍՕ 18593-2018-ի հիման վրա |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
160 |
67.100.01 |
Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում լևոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4790-2013-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
161 |
67.100.01 |
Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում պենիցիլինների մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 5200-2015-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
162 |
67.100.01 |
Կաթնային և կաթնային բաղադրյալով սուբլիմացված մթերքներ։ Չոր նյութերի և խոնավության որոշում ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
163 |
67.100.01 |
Մանկական սննդի արտադրանք։ Ածխաջրերի որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
164 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Տաուրինի պարունակության որոշում ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
165 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար ։ Մանգանի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
166 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Մոխրի պարունակության որոշում: |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
167 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Ֆոլաթթվի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
168 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ L-կարնիտինի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
169 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Լյուտեինի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
170 |
67.100.01 |
Կաթ՝ խմելու։ Չոր կաթի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | ||
171 |
67.100.01 |
Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում ստրեպտոմիցինի մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 5593-2016-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
172 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով լևոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 2436-2015-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 3283-2009-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4230-2015-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4678-2015-ի և ՉԿՄ.ՄՆ 4846-2014-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
173 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով ստրեպտոմիցինի որոշում։ ՉԿՄ.ՄՆ 4894-2014-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
174 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների որոշում։ ՉԿՄ.ՄՆ 3951-2015-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն | ||
175 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով պենիցիլինի որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4310- 2012-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4885-2014-ի և ՉԿՄ.ՄՆ 5336- 2015-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
(84-ից 175-րդ դիրքերը՝ լրաց. ԵՏՀԿ 19.03.19 թիվ 40)
______________________
*Մշակման ժամկետներն ու պատասխանատու մշակողը որոշվում են նախապես:
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: