ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
29 մարտի 2022 թվականի |
թիվ 53 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ՃԱՐՊԱՅՈՒՂԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 024/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՈՒ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ՝ ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ԵՎ «ՃԱՐՊԱՅՈՒՂԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 024/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ՈՒ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՈՒ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ՝ ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության («Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի թիվ 9 հավելված) 4-րդ կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը
«Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը։
2. Ուժը կորցրած ճանաչել Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011 թվականի դեկտեմբերի 9-ի ««Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգն ընդունելու մասին» թիվ 883 որոշման 2-րդ կետը:
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում 2022 թվականի հուլիսի 1-ից:
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Մ. Մյասնիկովիչ |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2022 թվականի մարտի 29-ի թիվ 53 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների
Թիվը՝ ը/կ |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի կառուցվածքային տարրը կամ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտը |
Ստանդարտի նշագիրը և անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
2-րդ, 3-րդ և 5-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ 6823-2017 «Գլիցերին՝ բնական, հում. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
|
2 |
ԳՕՍՏ 6824-96 «Գլիցերին թորած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
3 |
ԳՕՍՏ 19708-2019 «Բուսական յուղերի, կենդանական ճարպերի և ճարպաթթուների մոդիֆիկացում. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
4 |
ԳՕՍՏ 21314-2020 «Յուղեր բուսական. Արտադրությունը. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
5 |
ԳՕՍՏ 28414-89 «Ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի և հացաթխման արտադրության համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
6 |
ԳՕՍՏ 30266-2017 «Օճառ տնտեսական, պինդ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
7 |
ԳՕՍՏ 31755-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
8 |
ԳՕՍՏ 31761-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
9 |
ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 33648-2015 «Հատուկ նշանակության ճարպեր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ռուսաստանի Դաշնության միանալուց հետո | |
11 |
ՍՏԲ 2285-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
12 |
ԿՄՍ 1325:2017 «Յուղեր բուսական չռաֆինացված. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
13 |
ԳՕՍՏ Ռ 54054-2010 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ և կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
14 |
ԳՕՍՏ Ռ 54658-2011 «Կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
15 |
8-րդ և 9-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ 6823-2017 «Գլիցերին՝ բնական, հում. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
|
16 |
ԳՕՍՏ 6824-96 «Գլիցերին թորած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
17 |
ԳՕՍՏ 19708-2019 «Բուսական յուղերի, կենդանական ճարպերի և ճարպաթթուների մոդիֆիկացում. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
18 |
ԳՕՍՏ 21314-2020 «Յուղեր բուսական. Արտադրությունը. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
19 |
ԳՕՍՏ 28414-89 «Ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի և հացաթխման արտադրության համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
20 |
ԳՕՍՏ 30266-2017 «Օճառ տնտեսական, պինդ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
21 |
ԳՕՍՏ 31755-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
22 |
ԳՕՍՏ 31761-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
23 |
ՍՏԲ 2285-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
24 |
ԳՕՍՏ Ռ 54054-2010 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ և կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
25 |
ԳՕՍՏ Ռ 54658-2011 «Կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Տեխնիկական պայմաններ» |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2022 թվականի մարտի 29-ի թիվ 53 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
«Հրատեխնիկական արտադրատեսակների անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու «Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների
Թիվը՝ ը/կ |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի կառուցվածքային տարրը կամ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտը |
Ստանդարտի, հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների մեթոդիկայի նշագիրն ու անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
2-րդ և 8-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի նախապատրաստում» |
|
2 |
ԳՕՍՏ ISO 662-2019 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Խոնավության և ցնդող նյութերի զանգվածային մասի որոշում» |
||
3 |
ԳՕՍՏ ISO 3657-2016 «Յուղեր և ճարպեր՝ կենդանական ու բուսական. Օճառացման թվի որոշում» |
||
4 |
ԳՕՍՏ ISO 3961-2020 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Յոդային թվի որոշում» |
||
5 |
ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում» |
||
6 |
ԳՕՍՏ ISO 6883-2016 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պայմանական զանգվածի որոշում միավոր ծավալում (լիտրի զանգվածը օդում)» |
||
7 |
ԳՕՍՏ ISO 15303-2017 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ցնդող օրգանական աղտոտող խառնուկների հայտնաբերում և նույնականացում գազային քրոմատագրման/ զանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով» |
կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ռուսաստանի Դաշնության միանալուց հետո | |
8 |
ԳՕՍՏ 5479-64 «Յուղեր բուսական և բնական ճարպաթթուներ. Չօճառացվող նյութերի որոշման մեթոդներ» |
||
9 |
ԳՕՍՏ 5481-2014 «Յուղեր բուսական. Ոչ յուղային խառնուրդների և զտամասի որոշման մեթոդներ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 11812-66 «Յուղեր բուսական. Խոնավության և ցնդող նյութերի որոշման մեթոդներ» |
||
11 |
ԳՕՍՏ 18848-2019 «Յուղեր բուսական. Օրգանոլեպտիկ և ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
12 |
ԳՕՍՏ 28928-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Եռգլիցերիդների բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
13 |
ԳՕՍՏ 28929-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Պինդ եռգլիցերիդների զանգվածային մասի որոշման մեթոդ» |
||
14 |
ԳՕՍՏ 28930-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Կակաոյի յուղի հետ համատեղելիության որոշման մեթոդ» |
||
15 |
ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
16 |
ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ» |
||
17 |
ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
18 |
ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ» |
||
19 |
ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում» |
||
20 |
ԳՕՍՏ 31753-2012 «Յուղեր բուսական. Ֆոսֆոր պարունակող նյութերի որոշման մեթոդներ» |
||
21 |
ԳՕՍՏ 31757-2012 «Յուղեր բուսական, ճարպեր կենդանական և դրանց վերամշակման արդյունքները. Պինդ ճարպի պարունակության որոշում՝ իմպուլսային միջուկային մագնիսական ռեզոնանսի մեթոդով» |
||
22 |
ԳՕՍՏ 31762-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
23 |
ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
24 |
ԳՕՍՏ 32189-2013 «Մարգարիններ, ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի, հացաթխման և կաթի արտադրության համար. Ընդունման կանոններ և հսկողության մեթոդներ» |
||
25 |
ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
26 |
ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ» |
||
27 |
ՍՏԲ ISO 23275-1-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների առկայության որոշում» |
||
28 |
ՍՏԲ ISO 23275-2-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակական որոշում» |
||
29 |
ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2009) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
30 |
ՍՏ ՂՀ ISO 15303-2012 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ցնդող օրգանական աղտոտող խառնուկների որոշում և նույնականացում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
31 |
ԳՕՍՏ Ռ 54657-2011 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ, կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ, կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Պինդ եռգլիցերիդների զանգվածային մասի որոշում» |
||
32 |
5-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի պատրաստում» |
|
33 |
ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում» |
||
34 |
ԳՕՍՏ 790-89 «Օճառ տնտեսական, պինդ և ձեռքի օճառ. Ընդունման կանոններ և չափումը կատարելու մեթոդներ» |
||
35 |
ԳՕՍՏ 5487-2018 «Յուղեր բուսական. Բամբակի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա» |
||
36 |
ԳՕՍՏ 5488-2018 «Յուղեր բուսական. Քունջութի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա» |
||
37 |
ԳՕՍՏ 7482-96 «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
38 |
ԳՕՍՏ 28928-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Եռգլիցերիդների բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
39 |
ԳՕՍՏ 28930-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Կակաոյի յուղի հետ համատեղելիության որոշման մեթոդ» |
||
40 |
ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
41 |
ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ» |
||
42 |
ԳՕՍՏ 30624-98 «Յուղեր բուսական. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ D վիտամինի խտանյութով» |
||
43 |
ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
44 |
ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ» |
||
45 |
ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում» |
||
46 |
ԳՕՍՏ 31762-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
47 |
ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
48 |
ԳՕՍՏ 32189-2013 «Մարգարիններ, ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի, հացաթխման և կաթի արտադրության համար. Ընդունման կանոններ և հսկողության մեթոդներ» |
||
49 |
ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
50 |
ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ» |
||
51 |
ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2003) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
52 |
ՍՏԲ ISO 23275-1-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների որոշում» |
||
53 |
ՍՏԲ ISO 23275-2-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակական որոշում» |
||
54 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 685-2007 «Օճառի անալիզ. Ալկալիների ընդհանուր պարունակության և ճարպանյութերի ընդհանուր պարունակության որոշում» |
||
55 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2096-2008 «Գլիցերին տեխնիակական. Նմուշառման մեթոդներ» |
||
56 |
ՍՏ ՂՀ ISO 8292-1-2012 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պինդ ճարպի պարունակության որոշում՝ իմպուլսային միջուկային մագնիսական ռեզոնանսի մեթոդով. Մաս 1. Ուղղակի մեթոդ» |
||
57 |
ՍՏ ՂՀ ISO 8292-2-2012 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պինդ ճարպի պարունակության որոշում՝ իմպուլսային միջուկային մագնիսական ռեզոնանսի մեթոդով. Մաս 2. Անուղղակի մեթոդ» |
||
58 |
ՍՏ ՂՀ ISO/TS 17383-2016 «Ճարպեր և յուղեր. Եռգլիցերիդների բաղադրության որոշում՝ մազախողովակային գազային քրոմատագրման օգտագործմամբ» |
||
59 |
8-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի պատրաստում» |
|
60 |
ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում» |
||
61 |
ԳՕՍՏ ISO 6463-2018 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բութիլհիդրօքսիանիզոլի (ԲՕԱ) և բութիլհիդրօքսիտոլուոլի (ԲՕՏ) որոշում. Գազահեղուկային քրոմատագրման մեթոդ» |
||
62 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21569-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Որակական հայտնաբերման մեթոդներ՝ նուկլեինաթթուների անալիզի հիման վրա» |
||
63 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21570-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Նուկլեինաթթվի վրա հիմնված քանակական մեթոդներ» |
||
64 |
ԳՕՍՏ ISO 21571-2018 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Նուկլեինաթթուների լուծահանում» |
||
65 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Պրոտեինի վրա հիմնված մեթոդներ» |
կիրառվում է մինչև 2022 թվականի հոկտեմբերի 1-ը | |
66 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2021 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Պրոտեինի վրա հիմնված մեթոդներ» |
||
67 |
ԳՕՍՏ ISO 24276-2017 «Սննդամթերք. Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանց ածանցյալների հայտնաբերման մեթոդներ. Ընդհանուր պահանջներ և սահմանումներ» |
կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ռուսաստանի Դաշնության միանալուց հետո | |
68 |
ԳՕՍՏ 18848-2019 «Յուղեր բուսական. Օրգանոլեպտիկ և ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
69 |
ԳՕՍՏ 30417-2018 «Յուղեր բուսական. А և Е վիտամինների զանգվածային մասերը որոշելու մեթոդներ» |
||
70 |
ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
71 |
ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
72 |
ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ» |
||
73 |
ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում» |
||
74 |
ԳՕՍՏ 31754-2012 «Յուղեր բուսական, ճարպեր կենդանական և դրանց վերամշակման արդյունքները. Ճարպաթթուների տրանսիզոմերների զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
75 |
ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
76 |
ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
77 |
ԳՕՍՏ 32189-2013 «Մարգարիններ, ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի, հացաթխմանև կաթի արտադրության համար. Ընդունման կանոններ և հսկողության մեթոդներ» |
||
78 |
ԳՕՍՏ 34150-2017 «Կենսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների (ԳՁՕ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ» |
||
79 |
ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ» |
||
80 |
ՍՏԲ ԻՍՕ 15304-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բուսական ճարպերում և յուղերում ճարպաթթուների տրանսիզոմերների պարունակության որոշում՝ գազաքրոմատագրման մեթոդով» |
||
81 |
ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2003) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
82 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 52173-2005 «Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ» |
||
83 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 52174-2005 «Կանսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ» |
||
84 |
ՍՏ ՂՀ 1345-2005 «Կանսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ» |
||
85 |
ՍՏ ՂՀ 1346-2005 «Կանսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ» |
||
86 |
ԳՕՍՏ Ռ 52173-2003 «Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ» |
||
87 |
ԳՕՍՏ Ռ 53214-2008 «Սննդամթերք. Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանցից ստացված արտադրանքի հայտնաբերման համար անալիզների մեթոդներ. Ընդհանուր պահանջներ և սահմանումներ» |
||
88 |
ԳՕՍՏ Ռ 54657-2011 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ, կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ, կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Պինդ եռգլիցերիդների զանգվածային մասի որոշում» |
||
89 |
9-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ 790-89 «Օճառ տնտեսական, պինդ և ձեռքի օճառ. Ընդունման կանոններ և չափումը կատարելու մեթոդներ» |
|
90 |
ԳՕՍՏ 7482-96 «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
91 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 685-2007 «Օճառի անալիզ. Ալկալիների ընդհանուր պարունակության և ճարպանյութերի ընդհանուր պարունակության որոշում» |
||
92 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2096-2008 «Գլիցերին տեխնիակական. Նմուշառման մեթոդներ» |
||
93 |
1-ին հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի պատրաստում» |
|
94 |
ԳՕՍՏ ISO 3960-2013 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պերօքսիդային թվի որոշում. Յոդաչափական (տեսողական) որոշում ըստ վերջնակետի» |
||
95 |
ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում» |
||
96 |
ԳՕՍՏ ISO 15302-2019 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բենզ(ա)պիրենի պարունակության որոշում. Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ» |
||
97 |
ԳՕՍՏ ISO 27107-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պերօքսիդային թվի որոշում պոտենցիոմետրիկ մեթոդով՝ ըստ տիտրման վերջնակետի» |
||
98 |
ԳՕՍՏ 7482-96-ի 4.17 և 4.18 կետեր «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
99 |
ԳՕՍՏ 26928-86 «Սննդամթերք. Երկաթի որոշման մեթոդ» |
||
100 |
ԳՕՍՏ 26930-86 «Հումք և սննդամթերք. Արսենի որոշման մեթոդ» |
||
101 |
ԳՕՍՏ 26932-86 «Հումք և սննդամթերք. Կապարի որոշման մեթոդներ» |
||
102 |
ԳՕՍՏ 26593-85 «Յուղեր բուսական. Պերօքսիդային թվի չափման մեթոդ» |
||
103 |
ԳՕՍՏ 30089-2018 «Յուղեր բուսական. Էրուկաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
104 |
ԳՕՍՏ 30178-96 «Հումք և սննդամթերք. Թունավոր տարրերի որոշման ատոմաաբսորբցիոն մեթոդ» |
||
105 |
ԳՕՍՏ 30306-95-ի 6.21 կետ «Պտուղների կորիզներից և նուշի ընկույզներից ստացված յուղ. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
106 |
ԳՕՍՏ 31628-2012 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Արսենի զանգվածային խտության որոշման ինվերսիոն-վոլտամպերաչափական մեթոդ» |
||
107 |
ԳՕՍՏ 31694-2012 «Սննդամթերք, պարենային հումք. Տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով |
||
108 |
ԳՕՍՏ 31745-2012 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով բուրավետ բազմացիկլային ածխաջրածինների պարունակության որոշում» |
||
109 |
ԳՕՍՏ 31754-2012 «Յուղեր բուսական, ճարպեր կենդանական և դրանց վերամշակման արդյունքները. Ճարպաթթուների տրանսիզոմերների զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
110 |
ԳՕՍՏ 31762-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
111 |
ԳՕՍՏ 31933-2012 «Յուղեր բուսական. Թթվային թիվը որոշելու մեթոդ» |
||
112 |
ԳՕՍՏ 32123-2013 (ISO 15302:2007) «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բենզ(ա)պիրենի պարունակության որոշում. Մեթոդ՝ հակադարձ ֆազով բարձր լուծաչափ ունեցող հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ» |
||
113 |
ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
114 |
ԳՕՍՏ 32798-2014 «Սննդամթերք, պարենային հումք. Ամինոգլիկոզիդների մնացորդային պարունակության որոշման զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ» |
||
115 |
ԳՕՍՏ 33441-2015 «Յուղեր բուսական. Որակի և անվտանգության ցուցանիշների որոշում՝ մոտակա ինֆրակարմիր շրջանում սպեկտրադիտման մեթոդով» |
||
116 |
ԳՕՍՏ 33824-2016 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Թունավոր տարրերի (կադմիում, կապար, պղինձ և ցինկ) պարունակության որոշումը ինվերսիոն-վոլտամպերաչափական մեթոդով |
||
117 |
ԳՕՍՏ 34533-2019 «Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ» |
կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ղազախստանի Հանրապետության միանալուց հետո | |
118 |
ՍՏԲ EN 14082-2014 «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Չոր մոխրացումից հետո կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության (ԱԱՍ) միջոցով» |
||
119 |
ՍՏԲ ԻՍՕ 15304-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բուսական ճարպերում և յուղերում ճարպաթթուների տրանսիզոմերների պարունակության որոշում՝ գազաքրոմատագրման մեթոդով» |
||
120 |
ՍՏԲ 1036-97 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Նմուշառման մեթոդներ՝ անվտանգության ցուցանիշների որոշման համար» |
||
121 |
ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2003) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
122 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51487-2001 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ» |
||
123 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51650-2001 «Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
124 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 660-2011 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում» |
||
125 |
ԳՕՍՏ Ռ 50457-92 (ԻՍՕ 660-83) «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում» |
||
126 |
ԳՕՍՏ Ռ 51487-99 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ» |
||
127 |
ԳՕՍՏ Ռ 51650-2000 «Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
128 |
ՉԿՄ.ՄՆ 4790-2013 «Կենդանական ծագման հումքի և սննդամթերքի մեջ լեվոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) մնացորդային քանակությունների պարունակության որոշում՝ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ մեթոդով» (2013 թվականի նոյեմբերի 29-ի թիվ 809/2013 վկայագրման մասին վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում | |
129 |
ՉԿՄ.ՄՆ 4894-2018 «ԻՖԱ մեթոդով կենդանական ծագման արտադրանքի մեջ ստրեպտոմիցինի զանգվածային մասի չափումներ կատարելու մեթոդիկա՝ MaxSignal®Streptomycin ELISA Test Kit և ԻՖԱ հակաբիոտիկ-ստրեպտոմիցին ռեագենտների հավաքածուի օգտագործմամբ» (2018 թվականի նոյեմբերի 28-ի թիվ 1145/2018 վկայագրման մասին վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում. | |
130 |
ՉԿՄ.ՄՆ 5200-2015 «Կենդանական ծագման հումքի և սննդամթերքի մեջ պենիցիլինների մնացորդային քանակությունների պարունակության որոշում՝ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ մեթոդով» (2015 թվականի ապրիլի 25-ի թիվ 883/2015 վկայագրման մասին վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում. | |
131 |
ՉԿՄ.ՄՆ 5593-2016 «Կենդանական ծագման հումքի և սննդամթերքի մեջ ստրեպտոմիցինի մնացորդային քանակությունների պարունակության որոշում՝ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ մեթոդով» (2016 թվականի մայիսի 26-ի թիվ 957/2016 վկայագրման մասին վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում. | |
132 |
ՄՑ 4.1.3682-20 «Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ ամինոգլիկոզիդների (ստրեպտոմիցինի և դեհիդրոստրեպտոմիցինի) մնացորդային քանակությունների քանակական որոշում՝ մրցակցային իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդով» (2021 թվականի փետրվարի 5-ի թիվ 0134/РОСС RU.0001.310430/2021 վկայագրման մասին վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում. | |
133 |
2-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 7218-2015 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Ընդհանուր պահանջներ և առաջարկություններ մանրէաբանական հետազոտությունների նկատմամբ» |
|
134 |
ԳՕՍՏ ISO/TS 17728-2017 «Սննդային շղթայի մանրէաբանություն. Սննդամթերքի և կերի նմուշառման մեթոդներ մանրէաբանական անալիզի համար» |
||
135 |
ԳՕՍՏ ISO 21527-1-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հաշվարկման մեթոդ. Մաս 1. Գաղութների հաշվարկման մեթոդիկա՝ 0,95-ից ավելի ջրային ակտիվություն ունեցող արտադրանքներում» |
||
136 |
ԳՕՍՏ 10444.12-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Խմորիչների և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդներ» |
||
137 |
ԳՕՍՏ 10444.15-94 «Սննդամթերք. Մեզոֆիլային աէրոբ և ֆակուլտատիվ անաէրոբ միկրոօրգանիզմների քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
138 |
ԳՕՍՏ 26669-85 «Սննդամթերք և համային մթերքներ. Մանրէաբանական անալիզների համար փորձանմուշների նախապատրաստում» |
||
139 |
ԳՕՍՏ 30726-2001 «Սննդամթերք. Escherichia coli տեսակի բակտերիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
140 |
ԳՕՍՏ 31746-2012 «Սննդամթերք. Կոագուլազադրական ստաֆիլոկոկների և Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
141 |
ԳՕՍՏ 31747-2012 «Սննդամթերք. Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
142 |
3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 3960-2013 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ. Յոդաչափական (տեսողական) որոշում ըստ վերջնակետի» |
|
143 |
ԳՕՍՏ 26593-85 «Յուղեր բուսական. Պերօքսիդային թվի չափման մեթոդ» |
||
144 |
ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
145 |
ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ» |
||
146 |
ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
147 |
ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ» |
||
148 |
ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում» |
||
149 |
ԳՕՍՏ 31933-2012 «Յուղեր բուսական. Թթվային թիվը որոշելու մեթոդ» |
||
150 |
ՍՏԲ ISO 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ» |
||
151 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51487-2001 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ» |
||
152 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 660-2011 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում» |
||
153 |
ԳՕՍՏ Ռ 51487-99 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ» |
||
154 |
4-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ 5487-2018 «Յուղեր բուսական. Բամբակի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա» |
|
155 |
ԳՕՍՏ 5488-2018 «Յուղեր բուսական. Քունջութի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա» |
||
156 |
ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
157 |
ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ» |
||
158 |
ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
159 |
ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդի մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ» |
||
160 |
ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում» |
||
161 |
ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ» |
||
162 |
5-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 935-2017 «Յուղեր և ճարպեր՝ կենդանական ու բուսական. Տիտրի որոշում» |
|
163 |
ԳՕՍՏ 790-89 «Օճառ տնտեսական, պինդ և ձեռքի օճառ. Ընդունման կանոններ և չափումը կատարելու մեթոդներ» |
||
164 |
ԳՕՍՏ 7482-96 «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ» |
||
165 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 685-2007 «Օճառի անալիզ. Ալկալիների ընդհանուր պարունակության և ճարպանյութերի ընդհանուր պարունակության որոշում» |
||
166 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2096-2008 «Գլիցերին տեխնիկական. Նմուշառման մեթոդներ» |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 4 մայիսի 2023 թվական:
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան | |
---|---|---|
18.06.2024, թիվ 64 | --------- |
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
---|