Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 53
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Base act (01.07.2022-till now)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2023.05.01-2023.05.14 Պաշտոնական հրապարակման օրը 04.05.2023
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
29.03.2022
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
29.03.2022
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
01.07.2022

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

29 մարտի 2022 թվականի

թիվ 53

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ՃԱՐՊԱՅՈՒՂԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 024/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՈՒ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ՝ ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ԵՎ «ՃԱՐՊԱՅՈՒՂԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 024/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ՈՒ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՈՒ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ՝ ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության («Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի թիվ 9 հավելված) 4-րդ կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝

կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը

«Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը։

2. Ուժը կորցրած ճանաչել Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011 թվականի դեկտեմբերի 9-ի ««Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգն ընդունելու մասին» թիվ 883 որոշման 2-րդ կետը:

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում 2022 թվականի հուլիսի 1-ից:

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝

Մ. Մյասնիկովիչ

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի

կոլեգիայի 2022 թվականի մարտի 29-ի

թիվ 53 որոշմամբ

 

ՑԱՆԿ

 

կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների

 

Թիվը՝ ը/կ

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի կառուցվածքային տարրը կամ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտը

Ստանդարտի նշագիրը և անվանումը

Ծանոթագրություն

1

2

3

4

1

2-րդ, 3-րդ և 5-րդ հոդվածներ

ԳՕՍՏ 6823-2017 «Գլիցերին՝ բնական, հում. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

2

ԳՕՍՏ 6824-96 «Գլիցերին թորած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

3

ԳՕՍՏ 19708-2019 «Բուսական յուղերի, կենդանական ճարպերի և ճարպաթթուների մոդիֆիկացում. Եզրույթներ և սահմանումներ»

 

4

ԳՕՍՏ 21314-2020 «Յուղեր բուսական. Արտադրությունը. Եզրույթներ և սահմանումներ»

 

5

ԳՕՍՏ 28414-89 «Ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի և հացաթխման արտադրության համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

6

ԳՕՍՏ 30266-2017 «Օճառ տնտեսական, պինդ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

7

ԳՕՍՏ 31755-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

8

ԳՕՍՏ 31761-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

9

 

ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

10

ԳՕՍՏ 33648-2015 «Հատուկ նշանակության ճարպեր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ռուսաստանի Դաշնության միանալուց հետո

11

ՍՏԲ 2285-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

12

ԿՄՍ 1325:2017 «Յուղեր բուսական չռաֆինացված. Տեխնիկական պայմաններ»

 

13

ԳՕՍՏ Ռ 54054-2010 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ և կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ. Տեխնիկական պայմաններ»

 

14

ԳՕՍՏ Ռ 54658-2011 «Կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Տեխնիկական պայմաններ»

 

15

8-րդ և 9-րդ հոդվածներ

ԳՕՍՏ 6823-2017 «Գլիցերին՝ բնական, հում. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

16

ԳՕՍՏ 6824-96 «Գլիցերին թորած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

17

ԳՕՍՏ 19708-2019 «Բուսական յուղերի, կենդանական ճարպերի և ճարպաթթուների մոդիֆիկացում. Եզրույթներ և սահմանումներ»

 

18

ԳՕՍՏ 21314-2020 «Յուղեր բուսական. Արտադրությունը. Եզրույթներ և սահմանումներ»

 

19

ԳՕՍՏ 28414-89 «Ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի և հացաթխման արտադրության համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

20

ԳՕՍՏ 30266-2017 «Օճառ տնտեսական, պինդ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

21

ԳՕՍՏ 31755-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

22

 

ԳՕՍՏ 31761-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

23

 

ՍՏԲ 2285-2012 «Սոուսներ՝ բուսական յուղերի հիմքով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

24

 

ԳՕՍՏ Ռ 54054-2010 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ և կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ. Տեխնիկական պայմաններ»

 

25

 

ԳՕՍՏ Ռ 54658-2011 «Կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Տեխնիկական պայմաններ»

 

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի

կոլեգիայի 2022 թվականի մարտի 29-ի

թիվ 53 որոշմամբ

 

ՑԱՆԿ

 

«Հրատեխնիկական արտադրատեսակների անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու «Ճարպայուղային արտադրանքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 024/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների

 

Թիվը՝ ը/կ

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի կառուցվածքային տարրը կամ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտը

Ստանդարտի, հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների մեթոդիկայի նշագիրն ու անվանումը

Ծանոթագրություն

1

2

3

4

1

2-րդ և 8-րդ հոդվածներ

ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի նախապատրաստում»

 

2

ԳՕՍՏ ISO 662-2019 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Խոնավության և ցնդող նյութերի զանգվածային մասի որոշում»

 

3

ԳՕՍՏ ISO 3657-2016 «Յուղեր և ճարպեր՝ կենդանական ու բուսական. Օճառացման թվի որոշում»

 

4

ԳՕՍՏ ISO 3961-2020 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Յոդային թվի որոշում»

 

5

ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում»

 

6

ԳՕՍՏ ISO 6883-2016 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պայմանական զանգվածի որոշում միավոր ծավալում (լիտրի զանգվածը օդում)»

 

7

 

ԳՕՍՏ ISO 15303-2017 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ցնդող օրգանական աղտոտող խառնուկների հայտնաբերում և նույնականացում գազային քրոմատագրման/ զանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով»

կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ռուսաստանի Դաշնության միանալուց հետո

8

ԳՕՍՏ 5479-64 «Յուղեր բուսական և բնական ճարպաթթուներ. Չօճառացվող նյութերի որոշման մեթոդներ»

 

9

ԳՕՍՏ 5481-2014 «Յուղեր բուսական. Ոչ յուղային խառնուրդների և զտամասի որոշման մեթոդներ»

 

10

ԳՕՍՏ 11812-66 «Յուղեր բուսական. Խոնավության և ցնդող նյութերի որոշման մեթոդներ»

 

11

ԳՕՍՏ 18848-2019 «Յուղեր բուսական. Օրգանոլեպտիկ և ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ. Եզրույթներ և սահմանումներ»

 

12

ԳՕՍՏ 28928-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Եռգլիցերիդների բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

13

ԳՕՍՏ 28929-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Պինդ եռգլիցերիդների զանգվածային մասի որոշման մեթոդ»

 

14

ԳՕՍՏ 28930-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Կակաոյի յուղի հետ համատեղելիության որոշման մեթոդ»

 

15

ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

16

ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ»

 

17

ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով»

 

18

 

ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ»

 

19

ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում»

 

20

ԳՕՍՏ 31753-2012 «Յուղեր բուսական. Ֆոսֆոր պարունակող նյութերի որոշման մեթոդներ»

 

21

ԳՕՍՏ 31757-2012 «Յուղեր բուսական, ճարպեր կենդանական և դրանց վերամշակման արդյունքները. Պինդ ճարպի պարունակության որոշում՝ իմպուլսային միջուկային մագնիսական ռեզոնանսի մեթոդով»

 

22

ԳՕՍՏ 31762-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

23

ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

24

ԳՕՍՏ 32189-2013 «Մարգարիններ, ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի, հացաթխման և կաթի արտադրության համար. Ընդունման կանոններ և հսկողության մեթոդներ»

 

25

ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

26

ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ»

 

27

ՍՏԲ ISO 23275-1-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների առկայության որոշում»

 

28

ՍՏԲ ISO 23275-2-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակական որոշում»

 

29

 

ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2009) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

30

ՍՏ ՂՀ ISO 15303-2012 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ցնդող օրգանական աղտոտող խառնուկների որոշում և նույնականացում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով»

 

31

ԳՕՍՏ Ռ 54657-2011 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ, կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ, կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Պինդ եռգլիցերիդների զանգվածային մասի որոշում»

 

32

5-րդ հոդված

ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի պատրաստում»

 

33

ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում»

 

34

ԳՕՍՏ 790-89 «Օճառ տնտեսական, պինդ և ձեռքի օճառ. Ընդունման կանոններ և չափումը կատարելու մեթոդներ»

 

35

ԳՕՍՏ 5487-2018 «Յուղեր բուսական. Բամբակի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա»

 

36

ԳՕՍՏ 5488-2018 «Յուղեր բուսական. Քունջութի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա»

 

37

ԳՕՍՏ 7482-96 «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

38

ԳՕՍՏ 28928-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Եռգլիցերիդների բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

39

ԳՕՍՏ 28930-91 «Կակաոյի յուղի փոխարինիչներ. Կակաոյի յուղի հետ համատեղելիության որոշման մեթոդ»

 

40

ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

41

ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ»

 

42

ԳՕՍՏ 30624-98 «Յուղեր բուսական. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ D վիտամինի խտանյութով»

 

43

ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով»

 

44

ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ»

 

45

ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում»

 

46

ԳՕՍՏ 31762-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

47

ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

48

ԳՕՍՏ 32189-2013 «Մարգարիններ, ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի, հացաթխման և կաթի արտադրության համար. Ընդունման կանոններ և հսկողության մեթոդներ»

 

49

ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

50

ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ»

 

51

ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2003) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

52

ՍՏԲ ISO 23275-1-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների որոշում»

 

53

 

ՍՏԲ ISO 23275-2-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաո-յուղի և շոկոլադի մեջ. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակական որոշում»

 

54

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 685-2007 «Օճառի անալիզ. Ալկալիների ընդհանուր պարունակության և ճարպանյութերի ընդհանուր պարունակության որոշում»

 

55

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2096-2008 «Գլիցերին տեխնիակական. Նմուշառման մեթոդներ»

 

56

ՍՏ ՂՀ ISO 8292-1-2012 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պինդ ճարպի պարունակության որոշում՝ իմպուլսային միջուկային մագնիսական ռեզոնանսի մեթոդով. Մաս 1. Ուղղակի մեթոդ»

 

57

ՍՏ ՂՀ ISO 8292-2-2012 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պինդ ճարպի պարունակության որոշում՝ իմպուլսային միջուկային մագնիսական ռեզոնանսի մեթոդով. Մաս 2. Անուղղակի մեթոդ»

 

58

ՍՏ ՂՀ ISO/TS 17383-2016 «Ճարպեր և յուղեր. Եռգլիցերիդների բաղադրության որոշում՝ մազախողովակային գազային քրոմատագրման օգտագործմամբ»

 

59

8-րդ հոդված

ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի պատրաստում»

 

60

ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում»

 

61

ԳՕՍՏ ISO 6463-2018 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բութիլհիդրօքսիանիզոլի (ԲՕԱ) և բութիլհիդրօքսիտոլուոլի (ԲՕՏ) որոշում. Գազահեղուկային քրոմատագրման մեթոդ»

 

62

ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21569-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Որակական հայտնաբերման մեթոդներ՝ նուկլեինաթթուների անալիզի հիման վրա»

 

63

 

ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21570-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Նուկլեինաթթվի վրա հիմնված քանակական մեթոդներ»

 

64

ԳՕՍՏ ISO 21571-2018 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Նուկլեինաթթուների լուծահանում»

 

65

ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Պրոտեինի վրա հիմնված մեթոդներ»

կիրառվում է մինչև 2022 թվականի հոկտեմբերի 1-ը

66

ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2021 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ արտադրանքի հայտնաբերման համար. Պրոտեինի վրա հիմնված մեթոդներ»

 

67

ԳՕՍՏ ISO 24276-2017 «Սննդամթերք. Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանց ածանցյալների հայտնաբերման մեթոդներ. Ընդհանուր պահանջներ և սահմանումներ»

կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ռուսաստանի Դաշնության միանալուց հետո

68

ԳՕՍՏ 18848-2019 «Յուղեր բուսական. Օրգանոլեպտիկ և ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ. Եզրույթներ և սահմանումներ»

 

69

ԳՕՍՏ 30417-2018 «Յուղեր բուսական. А և Е վիտամինների զանգվածային մասերը որոշելու մեթոդներ»

 

70

ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

71

 

ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով»

 

72

ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ»

 

73

ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում»

 

74

ԳՕՍՏ 31754-2012 «Յուղեր բուսական, ճարպեր կենդանական և դրանց վերամշակման արդյունքները. Ճարպաթթուների տրանսիզոմերների զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ»

 

75

ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

76

ԳՕՍՏ 32188-2013 «Մարգարիններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

 

77

ԳՕՍՏ 32189-2013 «Մարգարիններ, ճարպեր խոհարարության, հրուշակեղենի, հացաթխմանև կաթի արտադրության համար. Ընդունման կանոններ և հսկողության մեթոդներ»

 

78

ԳՕՍՏ 34150-2017 «Կենսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների (ԳՁՕ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ»

 

79

ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ»

 

80

ՍՏԲ ԻՍՕ 15304-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բուսական ճարպերում և յուղերում ճարպաթթուների տրանսիզոմերների պարունակության որոշում՝ գազաքրոմատագրման մեթոդով»

 

81

 

ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2003) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

82

ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 52173-2005 «Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ»

 

83

ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 52174-2005 «Կանսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ»

 

84

ՍՏ ՂՀ 1345-2005 «Կանսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ»

 

85

ՍՏ ՂՀ 1346-2005 «Կանսաբանական անվտանգություն. Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ»

 

86

ԳՕՍՏ Ռ 52173-2003 «Հումք և սննդամթերք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ»

 

87

ԳՕՍՏ Ռ 53214-2008 «Սննդամթերք. Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանցից ստացված արտադրանքի հայտնաբերման համար անալիզների մեթոդներ. Ընդհանուր պահանջներ և սահմանումներ»

 

88

ԳՕՍՏ Ռ 54657-2011 «Կակաոյի յուղի համարժեքներ, կակաոյի յուղի SOS-տիպի բարելավիչներ, կակաոյի յուղի POP-տիպի փոխարինիչներ. Պինդ եռգլիցերիդների զանգվածային մասի որոշում»

 

89

9-րդ հոդված

ԳՕՍՏ 790-89 «Օճառ տնտեսական, պինդ և ձեռքի օճառ. Ընդունման կանոններ և չափումը կատարելու մեթոդներ»

 

90

ԳՕՍՏ 7482-96 «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

91

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 685-2007 «Օճառի անալիզ. Ալկալիների ընդհանուր պարունակության և ճարպանյութերի ընդհանուր պարունակության որոշում»

 

92

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2096-2008 «Գլիցերին տեխնիակական. Նմուշառման մեթոդներ»

 

93

1-ին հավելված

ԳՕՍՏ ISO 661-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Փորձարկման համար փորձանմուշի պատրաստում»

 

94

ԳՕՍՏ ISO 3960-2013 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պերօքսիդային թվի որոշում. Յոդաչափական (տեսողական) որոշում ըստ վերջնակետի»

 

95

ԳՕՍՏ ISO 5555-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Նմուշառում»

 

96

ԳՕՍՏ ISO 15302-2019 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բենզ(ա)պիրենի պարունակության որոշում. Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ»

 

97

ԳՕՍՏ ISO 27107-2016 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պերօքսիդային թվի որոշում պոտենցիոմետրիկ մեթոդով՝ ըստ տիտրման վերջնակետի»

 

98

ԳՕՍՏ 7482-96-ի 4.17 և 4.18 կետեր «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

99

ԳՕՍՏ 26928-86 «Սննդամթերք. Երկաթի որոշման մեթոդ»

 

100

ԳՕՍՏ 26930-86 «Հումք և սննդամթերք. Արսենի որոշման մեթոդ»

 

101

ԳՕՍՏ 26932-86 «Հումք և սննդամթերք. Կապարի որոշման մեթոդներ»

 

102

ԳՕՍՏ 26593-85 «Յուղեր բուսական. Պերօքսիդային թվի չափման մեթոդ»

 

103

 

ԳՕՍՏ 30089-2018 «Յուղեր բուսական. Էրուկաթթվի որոշման մեթոդ»

 

104

ԳՕՍՏ 30178-96 «Հումք և սննդամթերք. Թունավոր տարրերի որոշման ատոմաաբսորբցիոն մեթոդ»

 

105

ԳՕՍՏ 30306-95-ի 6.21 կետ «Պտուղների կորիզներից և նուշի ընկույզներից ստացված յուղ. Տեխնիկական պայմաններ»

 

106

ԳՕՍՏ 31628-2012 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Արսենի զանգվածային խտության որոշման ինվերսիոն-վոլտամպերաչափական մեթոդ»

 

107

ԳՕՍՏ 31694-2012 «Սննդամթերք, պարենային հումք. Տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով

 

108

ԳՕՍՏ 31745-2012 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով բուրավետ բազմացիկլային ածխաջրածինների պարունակության որոշում»

 

109

ԳՕՍՏ 31754-2012 «Յուղեր բուսական, ճարպեր կենդանական և դրանց վերամշակման արդյունքները. Ճարպաթթուների տրանսիզոմերների զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ»

 

110

ԳՕՍՏ 31762-2012 «Մայոնեզներ և սոուսներ մայոնեզային. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

111

ԳՕՍՏ 31933-2012 «Յուղեր բուսական. Թթվային թիվը որոշելու մեթոդ»

 

112

 

ԳՕՍՏ 32123-2013 (ISO 15302:2007) «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բենզ(ա)պիրենի պարունակության որոշում. Մեթոդ՝ հակադարձ ֆազով բարձր լուծաչափ ունեցող հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ»

 

113

ԳՕՍՏ 32190-2013 «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

114

ԳՕՍՏ 32798-2014 «Սննդամթերք, պարենային հումք. Ամինոգլիկոզիդների մնացորդային պարունակության որոշման զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ»

 

115

ԳՕՍՏ 33441-2015 «Յուղեր բուսական. Որակի և անվտանգության ցուցանիշների որոշում՝ մոտակա ինֆրակարմիր շրջանում սպեկտրադիտման մեթոդով»

 

116

ԳՕՍՏ 33824-2016 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Թունավոր տարրերի (կադմիում, կապար, պղինձ և ցինկ) պարունակության որոշումը ինվերսիոն-վոլտամպերաչափական մեթոդով

 

117

ԳՕՍՏ 34533-2019 «Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ»

կիրառվում է տվյալ ստանդարտին Ղազախստանի Հանրապետության միանալուց հետո

118

ՍՏԲ EN 14082-2014 «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Չոր մոխրացումից հետո կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության (ԱԱՍ) միջոցով»

 

119

 

ՍՏԲ ԻՍՕ 15304-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Բուսական ճարպերում և յուղերում ճարպաթթուների տրանսիզոմերների պարունակության որոշում՝ գազաքրոմատագրման մեթոդով»

 

120

ՍՏԲ 1036-97 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Նմուշառման մեթոդներ՝ անվտանգության ցուցանիշների որոշման համար»

 

121

ՍՏԲ 1939-2009 (ԳՕՍՏ Ռ 52062-2003) «Յուղեր բուսական. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ»

 

122

ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51487-2001 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ»

 

123

ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51650-2001 «Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ»

 

124

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 660-2011 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում»

 

125

ԳՕՍՏ Ռ 50457-92 (ԻՍՕ 660-83) «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում»

 

126

ԳՕՍՏ Ռ 51487-99 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ»

 

127

ԳՕՍՏ Ռ 51650-2000 «Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ»

 

128

ՉԿՄ.ՄՆ 4790-2013 «Կենդանական ծագման հումքի և սննդամթերքի մեջ լեվոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) մնացորդային քանակությունների պարունակության որոշում՝ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ մեթոդով» (2013 թվականի նոյեմբերի 29-ի թիվ 809/2013 վկայագրման մասին վկայական)

կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում

129

 

ՉԿՄ.ՄՆ 4894-2018 «ԻՖԱ մեթոդով կենդանական ծագման արտադրանքի մեջ ստրեպտոմիցինի զանգվածային մասի չափումներ կատարելու մեթոդիկա՝ MaxSignal®Streptomycin ELISA Test Kit և ԻՖԱ հակաբիոտիկ-ստրեպտոմիցին ռեագենտների հավաքածուի օգտագործմամբ» (2018 թվականի նոյեմբերի 28-ի թիվ 1145/2018 վկայագրման մասին վկայական)

կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում.

130

 

ՉԿՄ.ՄՆ 5200-2015 «Կենդանական ծագման հումքի և սննդամթերքի մեջ պենիցիլինների մնացորդային քանակությունների պարունակության որոշում՝ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ մեթոդով» (2015 թվականի ապրիլի 25-ի թիվ 883/2015 վկայագրման մասին վկայական)

կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում.

131

 

ՉԿՄ.ՄՆ 5593-2016 «Կենդանական ծագման հումքի և սննդամթերքի մեջ ստրեպտոմիցինի մնացորդային քանակությունների պարունակության որոշում՝ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ մեթոդով» (2016 թվականի մայիսի 26-ի թիվ 957/2016 վկայագրման մասին վկայական)

կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում.

132

 

ՄՑ 4.1.3682-20 «Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ ամինոգլիկոզիդների (ստրեպտոմիցինի և դեհիդրոստրեպտոմիցինի) մնացորդային քանակությունների քանակական որոշում՝ մրցակցային իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդով» (2021 թվականի փետրվարի 5-ի թիվ 0134/РОСС RU.0001.310430/2021 վկայագրման մասին վկայական)

կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում.

133

2-րդ հավելված

ԳՕՍՏ ISO 7218-2015 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Ընդհանուր պահանջներ և առաջարկություններ մանրէաբանական հետազոտությունների նկատմամբ»

 

134

 

ԳՕՍՏ ISO/TS 17728-2017 «Սննդային շղթայի մանրէաբանություն. Սննդամթերքի և կերի նմուշառման մեթոդներ մանրէաբանական անալիզի համար»

 

135

ԳՕՍՏ ISO 21527-1-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հաշվարկման մեթոդ. Մաս 1. Գաղութների հաշվարկման մեթոդիկա՝ 0,95-ից ավելի ջրային ակտիվություն ունեցող արտադրանքներում»

 

136

ԳՕՍՏ 10444.12-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Խմորիչների և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդներ»

 

137

ԳՕՍՏ 10444.15-94 «Սննդամթերք. Մեզոֆիլային աէրոբ և ֆակուլտատիվ անաէրոբ միկրոօրգանիզմների քանակության որոշման մեթոդներ»

 

138

ԳՕՍՏ 26669-85 «Սննդամթերք և համային մթերքներ. Մանրէաբանական անալիզների համար փորձանմուշների նախապատրաստում»

 

139

ԳՕՍՏ 30726-2001 «Սննդամթերք. Escherichia coli տեսակի բակտերիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ»

 

140

ԳՕՍՏ 31746-2012 «Սննդամթերք. Կոագուլազադրական ստաֆիլոկոկների և Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ»

 

141

ԳՕՍՏ 31747-2012 «Սննդամթերք. Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ»

 

142

3-րդ հավելված

ԳՕՍՏ ISO 3960-2013 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ. Յոդաչափական (տեսողական) որոշում ըստ վերջնակետի»

 

143

ԳՕՍՏ 26593-85 «Յուղեր բուսական. Պերօքսիդային թվի չափման մեթոդ»

 

144

 

ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

145

ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ»

 

146

ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով»

 

147

ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդների մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ»

 

148

ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում»

 

149

ԳՕՍՏ 31933-2012 «Յուղեր բուսական. Թթվային թիվը որոշելու մեթոդ»

 

150

ՍՏԲ ISO 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ»

 

151

ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51487-2001 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ»

 

152

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 660-2011 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում»

 

153

ԳՕՍՏ Ռ 51487-99 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Պերօքսիդային թիվը որոշելու մեթոդ»

 

154

4-րդ հավելված

ԳՕՍՏ 5487-2018 «Յուղեր բուսական. Բամբակի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա»

 

155

ԳՕՍՏ 5488-2018 «Յուղեր բուսական. Քունջութի յուղի նկատմամբ որակական ռեակցիա»

 

156

ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական. Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ»

 

157

ԳՕՍՏ 30623-2018 «Յուղեր բուսական և ճարպային ֆազի խառնուրդված բաղադրությամբ մթերքներ. Կեղծումը հայտնաբերելու մեթոդ»

 

158

ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով»

 

159

ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Եռգլիցերիդի մոլեկուլներում 2-րդ դիրքի ժամանակ ճարպաթթուների կազմի որոշման մեթոդ»

 

160

ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում»

 

161

ՍՏԲ ԻՍՕ 5509-2007 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացման մեթոդիկաներ»

 

162

5-րդ հավելված

ԳՕՍՏ ISO 935-2017 «Յուղեր և ճարպեր՝ կենդանական ու բուսական. Տիտրի որոշում»

 

163

ԳՕՍՏ 790-89 «Օճառ տնտեսական, պինդ և ձեռքի օճառ. Ընդունման կանոններ և չափումը կատարելու մեթոդներ»

 

164

ԳՕՍՏ 7482-96 «Գլիցերին. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ»

 

165

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 685-2007 «Օճառի անալիզ. Ալկալիների ընդհանուր պարունակության և ճարպանյութերի ընդհանուր պարունակության որոշում»

 

166

ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2096-2008 «Գլիցերին տեխնիկական. Նմուշառման մեթոդներ»

 

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 4 մայիսի 2023 թվական:

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
18.06.2024, թիվ 64 ---------
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան