ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
10 դեկտեմբերի 2019 թվականի |
թիվ 219 |
քաղ. Մոսկվա |
ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ՈՒ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ «ՀԱՏՈՒԿ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՌԱՆՁԻՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ԴԻԵՏԻԿ ԲՈՒԺԻՉ ԵՎ ԴԻԵՏԻԿ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼԻՉ ՍՆՆԴԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ՈՒ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԱՅԴ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻՆ ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կցվող՝ Հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին (փոփոխման, վերանայման) ծրագիրը:
(1-ին կետը լրաց. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)
2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի՝ Հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և արտադրանքի համապատասխանության (հաստատման) գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) ծրագրի մասին 2017 թվականի ապրիլի 14-ի թիվ 54 որոշումը:
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ` |
Տ. Սարգսյան |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2019 թվականի դեկտեմբերի 10-ի թիվ 219 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
(փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)
Համարը ը/կ |
ՍՄԴ ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող | |
սկիզբը |
ավարտը | |||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
2 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք բաղադրյալ և մթերքներ՝ մանկական սննդի համար, կաթնային հիմքով։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011-ի հիման վրա |
4-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ կետեր, հավելված թիվ 3 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
3 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
4 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
5 |
67.040 |
Սննդամթերքում ամինաթթուների որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
4-րդ հոդվածի 10-րդ կետ, 6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
6 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
7 |
60.040 |
Գյուղատնտեսական սննդամթերք: Խմբաքանակից փորձանմուշներ վերցնելու ստանդարտ մեթոդի սխեմա։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 7002-2012-ի հիման վրա |
6-րդ հոդված, հավելված թիվ 1 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
8 |
67.120.20 |
Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից։ Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակի որոշման մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54374-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդված, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի բաժին 2.1 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
9 |
67.120.10 |
Միս և մսամթերք: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51447-99-ի հիման վրա |
6-րդ հոդված, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.1, 2.2 և 2.4 բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
10 |
67.100.10 07.100.30 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56139-2014-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 1 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
11 |
67.100.10 67.050 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Բիֆիդոգեն հատկանիշների որոշման մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56201-2014-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 1 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
12 |
67.120.20 |
Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից։ Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54674-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2-2.4 բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
13 |
67.100.10 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56145-2014-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2-2.4 բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
14 |
67.120.10 |
Միս և մսամթերք: Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54354-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2 և 2.4 բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
15 |
67.120.10 |
Միս և մսամթերք: Ենթադրյալ կոլիձև բակտերիաների և Escherichia coli-ի հայտնաբերում և հաշվառում (արբիտրաժային մեթոդ): ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 50454-92-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 և 2.4 բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
16 |
67.100.20 |
Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային կովի կաթից: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելը և հսկողության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 և 2.4 բաժիններ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
17 |
67.050 |
Սննդամթերք։ Կալցիումի, պղնձի, երկաթի, մագնեզիումի, մանգանի, ֆոսֆորի, կալիումի, նատրիումի, ծծումբի և ցինկի պարունակության որոշում՝ ինդուկտիվ կապված պլազմայի հետ օպտիկական էմիսիոն սպեկտրաչափման (ICP-OES) օգնությամբ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ EN 16943:2017-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-6-րդ կետեր, հավելվածներ թիվ 2 և 3 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
18 |
67.040 |
Սննդամթերքում քոլինի պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏԲ 2545-2019-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-6 կետեր, 7-րդ հոդվածի 8-րդ կետ, հավելվածներ թիվ 2 և 3 |
2022 թվական |
2024 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
19 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
20 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
21 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
22 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
23 |
67.050 |
Սննդամթերք։ B6 վիտամինի պարունակության որոշում՝ մանրէաբանական անալիզի օգնությամբ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ EN 14166:2009-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
24 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
25 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
26 |
67.080.01 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք։ РР վիտամինի պարունակության որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 50479-93-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
27 |
67.100.10 |
Պահածոներ կաթնային՝ խտացրած։ Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51452-99-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
28 |
67.100.30 |
Պանիր և պանիր հալած։ Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51457-99-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
29 |
67.040 |
Սննդամթերք։ C վիտամինի զանգվածային խտության որոշման վոլտամպերաչափական մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 52690-2006-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
30 |
67.050 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: E վիտամինի որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54634-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
31 |
67.050 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: A վիտամինի որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54635-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
32 |
67.050 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: D3 վիտամինի որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54637-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
33 |
67.050 |
Սննդամթերք մասնագիտացված։ Օսմոլյալության որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
34 |
67.100.10 |
Մասնագիտացված մթերք՝ կաթնային հիմքով: Սելենի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56415-2015-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
35 |
67.100.10 |
Մասնագիտացված մթերք՝ կաթնային հիմքով: Ճարպաթթուների Օմեգա-3-ի և Օմեգա-6-ի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56416-2015-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
36 |
67.050 |
Հարստացված սննդամթերքում ֆոլաթթվի որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
37 |
67.050 |
Հատուկ նշանակության սննդամթերքում և ԿԱՀ-ում պանտոտենային թթվի զանգվածային մասի որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
38 |
67.050 |
Սննդամթերք մանկական սննդի համար: Քլորիդների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
39 |
67.040 |
Մանկական սննդի արտադրանքներում L-կարնիտինի կոնցենտրացիաների որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
40 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
41 |
67.100.01 |
Կաթ։ Յուղի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 2446-2011-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
42 |
67.050 |
Սննդամթերք մանկական սննդի համար: Օմեգա-3 և օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների (ՀՃԹ) և պոլիչհագեցած ճարպաթթուների (ՊՉՃԹ) պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
43 |
67.050 |
Խառնուրդներ մանկական սննդի համար։ Տաուրինի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված |
հեռանկարային մշակում |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
44 |
67.040 |
Սննդամթերք։ Հետքային տարրերի որոշում։ Կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ չոր մոխրացումից հետո ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության միջոցով (ԱԱՍ):
ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏ ՂՀ EN 14082-2013-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված | 2023 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
45 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
46 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
47 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
48 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101) | |||||
49 |
07.100.30 |
Սննդային շղթայի միկրոկենսաբանություն։ Մանրէաբանական հետազոտության համար փորձանմուշների, ելակետային սուսպենզիաների և տասնապատիկ նոսրացումների նախապատրաստում Մաս 5. Կաթի և կաթնամթերքի պատրաստման հատուկ կանոններ։ ԳՕՍՏ ISO 6887-5-2016 վերանայում՝ ISO 6887-5:2020-ի հիման վրա |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի թիվ 2 աղյուսակ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
(հավելվածը լրաց., փոփ., խմբ. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: