Գլխավոր տեղեկություն
Номер
N 576-Ն
Տիպ
Որոշում
Тип
Ինկորպորացիա (17.06.2017-մինչ օրս)
Статус
Գործում է
Первоисточник
ՀՀՊՏ 2017.06.07/35(1310) Հոդ.584
Принят
ՀՀ կառավարություն
Дата принятия
25.05.2017
Подписан
ՀՀ վարչապետ
Дата подписания
31.05.2017
Дата вступления в силу
17.06.2017

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

25 մայիսի 2017 թվականի N 576-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ՓԵՏՐՎԱՐԻ 28-Ի N 338-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ԼՐԱՑՈՒՄՆԵՐ ԵՎ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2013 թվականի փետրվարի 28-ի «Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսության նախարարության սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայության կողմից իրականացվող ստուգումների ստուգաթերթերը հաստատելու մասին» N 338-Ն որոշման մեջ կատարել հետևյալ լրացումները և փոփոխությունը՝

1) որոշումը լրացնել NN 7, 8 և 9 հավելվածներով՝ համաձայն NN 1, 2 և 3 հավելվածների.

2) որոշման 1-ին կետում «NN 1, 2, 3, 4, 5 և 6» բառերը փոխարինել «NN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 և 9» բառերով:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

Հայաստանի Հանրապետության
վա
րչապետ

Կ. Կարապետյան

 

2017 թ. մայիսի 31

Երևան

 

 

 

 

Հավելված N 1
ՀՀ կառավարության 2017 թվականի
մայիսի 25-ի N 576-Ն որոշման

 

 

«Հավելված N 7
ՀՀ կառավարության 2013 թվականի
փետրվարի 28-ի N 338-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ

 

Ս Տ ՈՒ Գ Ա Թ Ե Ր Թ  N

ԱՆԱՍՆԱՊԱՀԱԿԱՆ ֆերմաների ՀԱՄԱՐ

(ՏԳՏԴ ԾԱԾԿԱԳԻՐ` 01.4)

 

(կիրառվում է պատշաճ հիգիենիկ ու արտադրական գործելակարգի և վտանգի վերլուծության ու հսկման կրիտիկական կետերի (ՎՎՀԿԿ) համակարգ չներդրած տնտեսավարող սուբյեկտների դեպքում)

 

____ ___________20  թ.

 

______________________________

(ստորաբաժանման անվանումը)

___________

(գտնվելու վայրը)

____________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

       
       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

       
       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

 

Ստուգման սկիզբը՝ _______________

(տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը)

ավարտը՝ ____________________________

(տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը)

 

Ստուգման հիմքը` ____________________________________________________________

(ստուգման տարեկան ծրագիրը, դիմում-բողոքը և այլն)

   

______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի անվանումը)

               
 

(ՀՎՀՀ)

_______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

_______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի ղեկավարի կամ լիազորված անձի ազգանունը, անունը, հայրանունը)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

______________________________________________

(ստուգվող օբյեկտի անվանումը, գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

______________________________________________

______________________________

 

Ստուգման հրամանի համարը` ____________ ամսաթիվը` ____________________________

Ստուգման նպատակը (ընդգրկված հարցերի համարները)` _____________________________

 

Տեղեկատվական բնույթի հարցեր

NN
ը/կ

Հարցը

Պատասխանը

1.

Տնտեսավարող սուբյեկտի կազմում գործող բոլոր առանձնացված ստորաբաժանումների անվանումները և գտնվելու վայրը (փոստային հասցեն), այդ թվում` հեռախոսահամարը և այլ կապի միջոցներ

 

2.

Տնտեսավարող սուբյեկտների կողմից գործունեությունն սկսելու տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը

 

3.

Կենդանիների հետ շփում ունեցող աշխատող անձանց թիվը

 

4.

Գյուղատնտեսական կենդանիների, թռչունների թիվը (գլուխ, թև)

 

5.

Թողարկվող մթերքները՝ անվանացանկով (կաթ, միս, ձու)

 

6.

Նպատակային շուկան` ազգային, մարզային, տեղական շուկաներ (նշել, թե որ շուկայում է արտադրանքն իրացվում)

 

 

Վերահսկողական բնույթի հարցեր

NN
ը/կ

Հարցերը

Այո

Ոչ

Չ/Պ

Կշիռը

Ստուգման եղանակը

Նորմատիվ ակտի համարը

Մեկնա-բանու-
թյուններ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ ԵՎ ԹՌՉՈՒՆՆԵՐԻ ԲՈՒԾՄԱՄԲ, ԱՆԱՍՆԱՊԱՀՈՒԹՅԱՄԲ ԶԲԱՂՎՈՂ ՏՆՏԵՍԱՎԱՐՈՂԻ ՊԱՐՏԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

             

1.1.

Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ խոշոր եղջերավոր կենդանիների համար:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ

 

1.2.

Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ մանր եղջերավոր կենդանիների համար:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ

 

1.3.

Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ միասմբականի կենդանիների համար:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ

 

1.4.

Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ խոզերի համար:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ

 

1.5.

Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ թռչունների համար:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ

 

1.6.

Կենդանիների և թռչունների բուծմամբ, անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողն սպասարկող անասնաբույժին կամ անասնաբուժական ծառայությանը 3 օրվա ընթացքում տրամադրում է տեղեկատվություն նոր ձեռք բերված կենդանիների մասին:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 1-ին կետի «ա» ենթակետ

 

1.7.

Կենդանիների և թռչունների բուծմամբ, անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողն անասնապահական ֆերմայում կենդանիների, թռչունների շրջանում արձանագրված վարակիչ հիվանդությունների մասին ծանուցում է սպասարկող անասնաբուժական ծառայությանը կամ լիազոր մարմնին:

     

4

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության
մասին» ՀՀ օրենքի 19-րդ հոդվածի 1-ին մաս, 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 5-րդ կետ

 

2.

ՀՈՒՄ ԿԱԹԻՆ ԵՎ ՍԵՐՈՒՑՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ

             

2.1.

Հանձնողի մոտ կաթը (4±2)0 C ջերմաստիճանում պահվում է 24 ժամվանից ոչ ավելի` հաշվի առնելով տեղ հասցնելու ժամանակը:

     

4

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ. դեկտեմբերի 21-ի
N 1925-Ն որոշման հավելվածի 14-րդ կետ

 

3.

ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ՀԻԳԻԵՆԱՆ

             

3.1.

Սննդամթերքի հետ անմիջականորեն շփվող անձնակազմը ենթարկվել է նախնական և պարբերական բժշկական զննությունների և ունի սանիտարական գրքույկ:

     

3

փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2003 թ. մարտի 27-ի
N 347-Ն որոշման N 1 հավելվածի
21-րդ կետ,
N 2 հավելվածի 1-ին կետ,
ՀՀ կառավարության 2011 թ. հունվարի 20-ի N 34-Ն որոշման հավելվածի 55-րդ կետ

 

 

1.

«Այո»` առկա է, համապատասխանում է, բավարարում է
(«Այո»` նշվում է հարցում ներառված պահանջների կեսի և կեսից ավելիի դրական պատասխանի դեպքում, որը չի կշռավորվում)

V

   

2.

«Ոչ»` ոչ, առկա չէ, չի համապատասխանում, չի բավարարում
(«Ոչ»` նշվում է հարցում ներառված պահանջների` մինչև կեսի դրական պատասխանի դեպքում, որը կշռավորվում է)

 

V

 

3.

«Չ/Պ»՝ չի պահանջվում, չի վերաբերում

   

V

»:

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարարի առաջին
տեղակալ

Վ. Ստեփանյան

 

 

Հավելված N 2
ՀՀ կառավարության 2017 թվականի
մայիսի 25-ի N 576-Ն որոշման

 

 

«Հավելված N 8
ՀՀ կառավարության 2013 թվականի
փետրվարի 28-ի N 338-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ

 

Ս Տ ՈՒ Գ Ա Թ Ե Ր Թ  N

ՍՊԱՆԴԱՆՈՑՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ

(ՏԳՏԴ ԾԱԾԿԱԳԻՐ` 71.20.5)

 

(կիրառվում է պատշաճ հիգիենիկ ու արտադրական գործելակարգի և վտանգի վերլուծության ու հսկման կրիտիկական կետերի (ՎՎՀԿԿ) համակարգ չներդրած տնտեսավարող սուբյեկտների դեպքում)

 

___ ___________20  թ.

 

______________________________

(ստորաբաժանման անվանումը)

___________

(գտնվելու վայրը)

____________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

       
       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

       
       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

Ստուգման սկիզբը՝ _______________

(տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը)

ավարտը՝ ____________________________

(տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը)

 

Ստուգման հիմքը` ____________________________________________________________

(ստուգման տարեկան ծրագիրը, դիմում-բողոքը և այլն)

   

______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի անվանումը)

               
 

(ՀՎՀՀ)

_______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

_______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի ղեկավարի կամ լիազորված անձի ազգանունը, անունը, հայրանունը)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

______________________________________________

(ստուգվող օբյեկտի անվանումը, գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

______________________________________________

______________________________

 

Ստուգման հրամանի համարը` ____________ ամսաթիվը` ____________________________

Ստուգման նպատակը (ընդգրկված հարցերի համարները)` _____________________________

__________________________________________________________________________

 

Տեղեկատվական բնույթի հարցեր

NN
ը/կ

Հարցը

Պատասխանը

1.

Տնտեսավարող սուբյեկտի կազմում գործող բոլոր առանձնացված ստորաբաժանումների անվանումները և գտնվելու վայրը (փոստային հասցեն), այդ թվում` հեռախոսահամարը և այլ կապի միջոցներ

 

2.

Տնտեսավարող սուբյեկտների կողմից գործունեությունն սկսելու տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը

 

3.

Կենդանիների և սննդամթերքի հետ շփում ունեցող աշխատող անձանց թիվը

 

4.

Սպանդանոցի արտադրական հզորությունը (հերթափոխի ընթացքում սպանդի ենթարկվող կենդանիների, թռչունների թիվը)

 

5.

Նպատակային շուկան` ազգային, մարզային, տեղական շուկաներ (նշել, թե որ շուկայում է արտադրանքն իրացվում)

 

 

Վերահսկողական բնույթի հարցեր

NN
ը/կ

Հարցերը

Այո

Ոչ

Չ/Պ

Կշիռը

Ստուգման եղանակը

Նորմատիվ ակտի համարը

Մեկնաբանու-թյուններ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

ՆԱԽԱՍՊԱՆԴԱՅԻՆ ԶՆՆՈՒՄԸ ԵՎ ՍՊԱՆԴԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՈՒՄԸ

             

1.1.

Սպանդի բերված կենդանիներն ունեն անասնաբուժական
ուղեկցող փաստաթղթեր:

     

5

փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 11-րդ կետ

 

1.2.

Սպանդանոցի անասնաբուժական ծառայության կողմից գրանցամատյանում գրանցվում են սպանդանոց բերված կենդանիների նախասպանդային զննման արդյունքները:

     

3

փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի
11-րդ կետ

 

1.3.

Հպավարակային թոքաբորբով, տուբերկուլյոզով, բրուցելյոզով հիվանդ կամ դրական հակազդած, ինչպես նաև լեյկոզով, ձիերի վարակիչ սակավարյունությամբ, էնցեֆալոմիելիտով, խոզերի դասական ժանտախտով, թռչունների պաստերելոզով, ծաղիկ-դիֆթերիտով, լարինգոտրախեիտով, մարսողական համակարգի հիվանդություններով, թարախային բորբոքումներով, թարախային մեռուկացած վերքերով, կրծի բորբոքումով, մատղաշի պորտի և հոդերի բորբոքումով հիվանդ, խոտանված կենդանիները ենթարկվում են սանիտարական սպանդի:

     

4

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի
16-րդ կետ

 

2.

ՍՊԱՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒՄԸ ԵՎ ՏԵՂԱՓՈԽՈՒՄԸ

             

2.1.

Սպանդանոցն ունի արտադրական կեղտաջրերի կենսաբանական մաքրման ապահովվածություն` նախքան կեղտաջրերը կոյուղու կոլեկտոր ուղարկելը, արտադրական կոյուղաջրերի կուտակման և մաքրման փակ տարողություններ:

     

2

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 17-րդ կետի 1-ին ենթակետի «ա» պարբերություն

 

2.2.

Սպանդանոցն ունի մեկուսացված, բետոնապատ հրապարակ՝ կենդանիների արտաթորանքի և մարսողական ուղիների պարունակության հավաքման` 30 օրվանից ոչ պակաս տևողությամբ պահելու և կենսաջերմային եղանակով վնասազերծելու համար:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 17-րդ կետի 1-ին ենթակետի «բ» պարբերություն

 

2.3.

Սպանդանոցն ունի դեպի ներս բացվող և ճանճապահպան ցանցերով պատված արտադրական շենքերի պատուհաններ:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 17-րդ կետի 1-ին ենթակետի «զ» պարբերություն

 

2.4.

Սպանդանոցն ունի անջրաթափանց սալիկներով՝ 1.8 մ բարձրությամբ երեսապատված պատեր, քիմիապես կայուն նյութերով պատված հատակներ, իսկ շաղախով սվաղված և հարթեցված պատերի ու առաստաղների դեպքում՝ դրանք պատված են խոնավակայուն ներկերով:

     

2

ակնա-
դիտական և փաստա-
թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 17-րդ կետի 1-ին ենթակետի «ե» պարբերություն

 

2.5.

Սպանդանոցն ունի կենդանիների ընդունման համար բաց կամ ծածկապատ շինություն` ապահովված ջրամատակարարման և ջրահեռացման համակարգերով:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 17-րդ կետի 1-ին ենթակետի «դ» պարբերություն

 

2.6.

Սպանդանոցն ունի կենդանիներ տեղափոխող մեքենաների մաքրման և սանիտարական մշակման հրապարակ:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 17-րդ կետի 1-ին ենթակետի «գ»պարբերություն

 

2.7.

Սպանդի կազմակերպման ընթացքում բացառվում է սպանդային մթերքի շփման հնարավորությունը հումքի և թափոնների, սպանդային կենդանիների հետ:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 20-րդ կետի «ա» ենթակետ

 

2.8.

Սպանդի կազմակերպման ընթացքում բացառվում է առողջ կենդանիների շփման հնարավորությունը կարանտինացման ենթակա, մեկուսարան տեղափոխվող կամ սանիտարական սպանդի ենթակա կենդանիների հետ:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 20-րդ կետի «բ» ենթակետ

 

2.9.

Սպանդի կազմակերպման ընթացքում բացառվում է կեղտաջրերի արտահոսքը սպանդի տարածքից դուրս:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 20-րդ կետի «դ» ենթակետ

 

2.10.

Մինչև անասնաբուժական զննման ավարտն սպանդից ստացված մթերքը, բացառությամբ մաշկի, խոշոր եղջերավորների ոտքերի և ականջների, մանր եղջերավորների գլխի և ոտքերի, մնում է սպանդի արտադրամասում կամ սրահում:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 32-րդ կետ

 

2.11.

Սպանդային մթերքն սպանդանոցից դուրս է բերվում անասնաբուժական ուղեկցող համապատասխան փաստաթղթի և անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության եզրակացության առկայությամբ:

     

3

ակնա-
դիտական
և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 34-րդ կետ

 

2.12.

Մսեղիքն անասնաբուժական զննման նախապատրաստման ժամանակ կախված է աքիլլեսյան ջլից կամ տեղավորված է սեղանին:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33-րդ կետի «է» ենթակետ

 

2.13.

Անասնաբուժական զննման նախապատրաստման ժամանակ մաշկի զննումից առաջ ներքին օրգաններն անջատվում են մսեղիքից:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33-րդ կետի «ը» ենթակետ

 

2.14.

Հետսպանդային զննման ընթացքում շոշափվում ու կտրվում են մսեղիքը և ներքին օրգանները:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.2-րդ կետի 2-րդ ենթակետ

 

2.15.

Հետսպանդային զննման ընթացքում կատարվում է նմուշառում:

     

2

ակնա-
դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.2-րդ կետի 3-րդ ենթակետ

 

2.16.

Հետսպանդային զննման ընթացքում ուսումնասիրվում են ներքին օրգանների արտաքին մակերեսները՝ ուշադրություն դարձնելով կենդանիների կարանտինային, հատուկ վտանգավոր վարակիչ հիվանդությունների կամ Կենդանիների առողջության համաշխարհային կազմակերպության կողմից սահմանված ցանկում ընդգրկված հիվանդությունների հայտնաբերմանը:

     

2

ակնա-
դիտական և փաստա-
թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.2-րդ կետի 1-ին ենթակետ

 

2.17.

Իրականացվում է 6 շաբաթականից բարձր հասակի խոշոր եղջերավոր կենդանիների և խոզերի մեջ ցիստիցերկոզի բացահայտման նպատակով կատարվող հետսպանդային զննում:

     

2

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.12-րդ կետի 2-րդ ենթակետ

 

2.18.

Զննվում է տրիխինելոզի նկատմամբ զգայուն կենդանիների մսեղիքը:

     

2

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.12-րդ կետի 3-րդ ենթակետ

 

2.19.

Բրուցելյոզի ախտորոշման թեստի նկատմամբ դրական կամ կասկածելի հակազդած կենդանիներն առանձին են սպանդի ենթարկվում:

     

2

ակնա-
դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.12-րդ կետի 6-րդ ենթակետ

 

2.20.

Տուբերկուլինի նկատմամբ դրական կամ կասկածելի հակազդած կենդանիներն առանձին են սպանդի ենթարկվում:

     

2

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 33.12-րդ կետի 5-րդ ենթակետ

 

2.21.

Սպանդն իրականացվում է սպանդային սրահում կամ մասնաշենքում՝ ըստ կենդանատեսակների, հերթափոխներով:

     

2

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 19-րդ կետ

 

2.22.

Ապահովված են սպանդի կազմակերպման գործընթացում առողջ կենդանիների՝ կարանտինացման ենթակա, մեկուսարան տեղափոխվող կամ սանիտարական սպանդի ենթակա կենդանիների հետ շփման հնարավորության բացառմանը ներկայացվող պահանջները:

     

2

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի
20-րդ կետի
«բ» ենթակետ

 

2.23.

Սպանդից առաջ սպանդային կենդանիները ենթարկվում են շշմեցման` էլեկտրական հոսանքով:

     

2

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 22-րդ կետ

 

2.24.

Սպանդանոցում առկա են տավարի համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր:

     

1

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 30-րդ կետի «ա» ենթակետ

 

2.25.

Սպանդանոցում առկա են ոչխարի համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր:

     

1

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 30-րդ կետի «բ» ենթակետ

 

2.26.

Սպանդանոցում առկա են խոզի համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր:

     

1

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 30-րդ կետի «գ» ենթակետ

 

2.27.

Սպանդանոցում առկա են թռչունների համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր:

     

1

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ.
հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման հավելվածի 30-րդ կետի «ե» ենթակետ

 

2.28.

Մսի դրոշմակնքման համար օգտագործվում են Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված անասնաբուժական դրոշմակնիքներ:

     

3

ակնա-դիտական զննում

ՀՀ կառավարության 2017 թ.
փետրվարի 16-ի
N 142-Ն որոշման
հավելվածի
9-րդ կետ

 

2.29.

Սպանդանոցային ծագում ունեցող մթերքը և հումքը տեղափոխող փոխադրամիջոցն ունի սանիտարական անձնագիր:

     

5

փաստա-թղթային զննում

«Սննդամթերքի անվտանգության մասին» ՀՀ օրենքի 16-րդ հոդվածի 4-րդ մաս

 

2.30.

Սանիտարական անձնագիրը ժամկետի մեջ է:

     

2

փաստա-թղթային զննում

ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայության պետի 2017 թ. մարտի 14-ի N 85-Ն հրամանի 12-րդ կետ

 

3.

ՄՍԻ, ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ ՎԱՐԱԿԱԶԵՐԾՈՒՄԸ ԵՎ ՈՉՆՉԱՑՈՒՄԸ

             

3.1.

Միսը, մսամթերքը վարակազերծվում են եփելու միջոցով՝ առնվազն 1000 C ջերմաստիճանի պայմաններում:

     

4

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2004 թ. մարտի 31-ի
N 426-Ն որոշման N 2 հավելվածի
2-րդ կետ

 

3.2.

Խոզի միսը վարակազերծման նպատակով սառեցվում է` ջերմաստիճանը հասցնելով մսի խորքում մինչև -100 C-ի, խցիկում հետագա պահման պայմանով` 10 օրվա ընթացքում` -120 C-ից ոչ ավելի ջերմության պայմաններում կամ ջերմաստիճանը հասցվել է մսի խորքում -120 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանի, խցիկում հետագա պահպանման պայմանով` 4 օրվա ընթացքում` -130 C-ից ոչ ավելի ջերմության պայմաններում:

     

4

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2004 թ.
մարտի 31-ի
N 426-Ն որոշման N 2 հավելվածի
6-րդ կետի «ա» ենթակետ

 

3.3.

Տավարի միսը վարակազերծման նպատակով սառեցվում է` ջերմաստիճանը հասցնելով մսի խորքում -12 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանի, առանց հետագա պահպանման, կամ հասցնելով մսի խորքում -60 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանի, բայց հետագայում խցիկում պահելով -90 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանում` առնվազն 24 ժամ:

     

3

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2004 թ.
մարտի 31-ի
N 426-Ն որոշման N 2 հավելվածի
6-րդ կետի «բ» ենթակետ

 

3.4.

Սառեցմամբ վարակազերծված տավարի միսն ուղարկվում է վերամշակման` ֆարշային երշիկներ (այդ թվում` նաև լիվերային) կամ ֆարշային պահածոներ պատրաստելու համար:

     

4

ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2004 թ. մարտի 31-ի
N 426-Ն որոշման N 2 հավելվածի
6-րդ կետի «բ» ենթակետ

 

3.5.

Իրականացվում է անկած կենդանիների անասնաբուժական կոնֆիսկանտների (կենդանիների մորթից գոյացած հումք և մթերք, որոնք անասնաբուժասանիտարական փորձաքննությամբ ճանաչվել են սննդի համար ոչ պիտանի) ոչնչացում՝ այրման կամ բիոթերմիկ հորերում թաղման միջոցով:

     

4

ակնա-դիտական և փաստա-
թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2004 թ. մարտի 31-ի
N 426-Ն որոշման
N 2 հավելվածի
8-րդ կետ

 

3.6.

Իրականացվում է տուբերկուլյոզով, բրուցելյոզով, լիստերիոզով, լեյկոզով, խոզերի ժանտախտով, կարմրախտով, Աուեսկի հիվանդությամբ, ատրոֆիկ ռինիտով հիվանդ կամ հիվանդություններով վարակվածությամբ կասկածվող կենդանիների սպանդից հավաքված արյան վերամշակում բարձր ջերմաստիճանով՝ 800 C, անասնակերի ստացման համար:

     

4

ակնա-
դիտական և փաստա-
թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2006 թ. հունիսի 29-ի
N 993-Ն որոշման
հավելվածի 28-րդ կետ

 

4.

ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ՀԻԳԻԵՆԱՆ

             

4.1.

Սննդի հետ անմիջականորեն շփվող, այդ աշխատանքներում ներգրավված անձնակազմը ենթարկվել է նախնական և պարբերական բժշկական զննությունների և ունի սանիտարական գրքույկ:

     

4

փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարության 2003 թ. մարտի 27-ի
N 347-Ն որոշման N 1 հավելվածի 21-րդ կետ, N 2 հավելվածի 1-ին կետ,
ՀՀ կառավարության 2011 թ. հունվարի 20-ի
N 34-Ն որոշման հավելվածի 55-րդ կետ

 

 

1.

«Այո»՝ առկա է, համապատասխանում է, բավարարում է
(«Այո»` նշվում է հարցում ներառված պահանջների կեսի և կեսից ավելիի դրական պատասխանի դեպքում, որը չի կշռավորվում)

V

   

2.

«Ոչ»՝ ոչ, առկա չէ, չի համապատասխանում, չի բավարարում
(«Ոչ»` նշվում է հարցում ներառված պահանջների` մինչև կեսի դրական պատասխանի դեպքում, որը կշռավորվում է)

 

V

 

3.

«Չ/Պ»՝ չի պահանջվում, չի վերաբերում

   

V

»:

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարարի առաջին
տեղակալ

Վ. Ստեփանյան

 

 

Հավելված N 3
ՀՀ կառավարության 2017 թվականի
մայիսի 25-ի N 576-Ն որոշման

 

 

«Հավելված N 9
ՀՀ կառավարության 2013 թվականի
փետրվարի 28-ի N 338-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ

 

Ս Տ ՈՒ Գ Ա Թ Ե Ր Թ  N

ՁԿՆԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ

(ՏԳՏԴ ԾԱԾԿԱԳԻՐ` 03.2)

 

(կիրառվում է պատշաճ հիգիենիկ ու արտադրական գործելակարգի և վտանգի վերլուծության ու հսկման կրիտիկական կետերի (ՎՎՀԿԿ) համակարգ չներդրած տնտեսավարող սուբյեկտների դեպքում)

 

____ ___________20  թ.

 

______________________________

(ստորաբաժանման անվանումը)

___________

(գտնվելու վայրը)

____________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

       
       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

       
       

____________________

(անձնական ծածկագիրը)

______________

(պաշտոնը)

___________________________________

(ազգանունը, անունը, հայրանունը)

 

Ստուգման սկիզբը՝ _______________

(տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը)

ավարտը՝ ____________________________

(տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը)

 

Ստուգման հիմքը` ____________________________________________________________

(ստուգման տարեկան ծրագիրը, դիմում-բողոքը և այլն)

   

______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի անվանումը)

               
 

(ՀՎՀՀ)

_______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

_______________________________________________

(տնտեսավարող սուբյեկտի ղեկավարի կամ լիազորված անձի ազգանունը, անունը, հայրանունը)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

______________________________________________

(ստուգվող օբյեկտի անվանումը, գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները)

______________________________

(հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն)

______________________________________________

______________________________

 

Ստուգման հրամանի համարը` ____________ ամսաթիվը` ____________________________

Ստուգման նպատակը (ընդգրկված հարցերի համարները)` _____________________________

 

Տեղեկատվական բնույթի հարցեր

NN
ը/կ

Հարցը

Պատասխանը

1.

Ձկնաբուծական տնտեսության՝ ձկների աճեցման, բուծման գործառույթներում ընդգրկված և ձկնամթերքի հետ շփում ունեցող աշխատող անձանց թիվը

 

2.

Ձկնաբուծական տնտեսությունում բուծվող, աճեցվող, պահվող ձկների տեսակները

 

3.

Ձկնաբուծական տնտեսությունում պահվող խեցգետնի տեսակները

 

4.

Ձկնաբուծական տնտեսությունում արտադրամասի առկայությունը (արտադրվող մթերքները՝ պաղեցված ձուկ, սառեցված ձուկ, ապխտած ձուկ, խավիար, վերամշակված խեցգետին)

 

5.

Նպատակային շուկան` ազգային, մարզային, տեղական շուկաներ (նշել, թե որ շուկայում է արտադրանքն իրացվում)

 

 

 

Վերահսկողական բնույթի հարցեր

NN
ը/կ

Հարցերը

Այո

Ոչ

Չ/Պ

Կշիռը

Ստուգման եղանակը

Նորմատիվ ակտի համարը

Մեկնաբանու-թյուններ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

ՏՆՏԵՍԱՎԱՐՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐՏԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

             

1.1.

Ձկների խոցային համախտանիշի առաջացման վտանգի, հիվանդացության կամ անկման դեպքում անհապաղ ծանուցվում է լիազոր մարմնին:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնաբուժու-թյան մասին»
ՀՀ օրենքի 16-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ,
ՀՀ կառավարության 2006 թվականի օգոստոսի 3-ի
N 1081-Ն որոշման հավելվածի 3-րդ բաժնի 119-րդ կետ

 

1.2.

Հակաանասնահամաճարակային միջոցառումների և անասնաբուժական գործունեության վերաբերյալ հաշվետվություն ներկայացվում է լիազոր մարմին:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնաբուժու-թյան մասին»
ՀՀ օրենքի 16-րդ հոդվածի 1-ին մասի 2-րդ կետ

 

1.3.

Ձկների բուժման նպատակով կիրառվում են անհրաժեշտ անասնաբուժական դեղամիջոցներ և անասնաբուժական միջոցներ՝ պահպանելով դրանց օգտագործման պահանջները:

     

3

ակնա-
դիտական և փաստա-թղթային զննում

«Անասնաբուժու-թյան մասին»
ՀՀ օրենքի 16-րդ հոդվածի 1-ին մասի 7-րդ կետ

 

1.4.

Ձկների վարակիչ հիվանդությունների կանխարգելման ու վերացման միջոցառումների իրականացման ժամանակ օգտագործվել են ՀՀ տարածքում պետական գրանցում ստացած անասնաբուժական դեղամիջոցներ:

     

3

փաստա-թղթային զննում

«Անասնա-բուժության
մասին»
ՀՀ օրենքի 28-րդ հոդվածի 2-րդ մաս

 

2.

ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ՀԻԳԻԵՆԱՆ

             

2.1.

Սննդի հետ անմիջականորեն շփվող անձնակազմը ենթարկվել է նախնական ու պարբերական բժշկական զննությունների և ունի սանիտարական գրքույկ:

     

3

փաստա-թղթային զննում

ՀՀ կառավարու-թյան 2003 թ. մարտի 27-ի
N 347-Ն որոշման N 1 հավելվածի
21-րդ կետ, N 2 հավելվածի 1-ին կետ,
ՀՀ կառավարու-թյան 2011 թ. հունվարի 20-ի
N 34-Ն որոշման հավելվածի 55-րդ կետ

 

 

1.

«Այո»՝ առկա է, համապատասխանում է, բավարարում է
(«Այո»` նշվում է հարցում ներառված պահանջների կեսի և կեսից ավելիի դրական պատասխանի դեպքում, որը չի կշռավորվում)

V

   

2.

«Ոչ»՝ ոչ, առկա չէ, չի համապատասխանում, չի բավարարում
(«Ոչ»` նշվում է հարցում ներառված պահանջների` մինչև կեսի դրական պատասխանի դեպքում, որը կշռավորվում է)

 

V

 

3.

«Չ/Պ»՝ չի պահանջվում, չի վերաբերում

   

V

»:

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարարի առաջին
տեղակալ

Վ. Ստեփանյան

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան