«Վավերացնում եմ»
Հայաստանի Հանրապետության
Նախագահ Ռ. Քոչարյան
16 օգոստոսի 2003 թ.
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
31 հուլիսի 2003 թվականի N 961-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԸ ՄԵԿԸ ՄՅՈՒՍՈՎ ՓՈԽԱՐԻՆԵԼՈՒ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ, ԿԵՆՑԱՂԱՅԻՆ ԵՎ ԽՈՀԱՆՈՑԱՅԻՆ ՊԱՐԱԳԱՆԵՐԻ ՈՒ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐԻ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆ ԺԱՄԿԵՏՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Հաստատել`
ա) Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարության քրեակատարողական հիմնարկներում պահվող անձանց տրվող սննդամթերքը մեկը մյուսով փոխարինելու չափաբաժինները` համաձայն N 1 հավելվածի.
բ) Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարության քրեակատարողական հիմնարկների կենցաղային և խոհանոցային պարագաների ու սարքավորումների շահագործման ժամկետները` համաձայն N 2 հավելվածի:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակմանը հաջորդող օրվանից:
Հայաստանի Հանրապետության |
Ա. Մարգարյան |
|
Հավելված N 1 |
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԸ ՄԵԿԸ ՄՅՈՒՍՈՎ ՓՈԽԱՐԻՆԵԼՈՒ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ
NN ը/կ |
Սննդամթերքի անվանումը | Չափաբաժինները՝ | |
փոխարինվող սննդամթերքի | փոխանակվող սննդամթերքի | ||
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Հաց (1-ին տեսակի ալյուրից) | 100 գրամ | |
1.1. | Չորացրած հաց | 60 գրամ | |
1.2. | Ալյուր՝ 1-ին տեսակի | 75 գրամ | |
1.3. | Հաց (բարձր տեսակի ալյուրից) | 90 գրամ | |
1.4. | Հաց (2-րդ տեսակի ալյուրից) | 105 գրամ | |
1.5. | Տարեկանի հաց | 110 գրամ | |
1.6. | Թխվածքաբլիթ | 60 գրամ | |
1.7. | Վաֆլի | 55 գրամ | |
1.8. | Հացաբուլկեղեն | 85 գրամ | |
2. | Ձավարեղեն` ցորենաձավար, գարեձավար, հաճար, ոլոռ, բրինձ, հնդկաձավար, ոսպ, սիսեռ, լոբի, տարեկանաձավար, կորեկաձավար, վարսակաձավար, սպիտակաձավար | 100 գրամ | |
2.1. | Մակարոնեղեն | 100 գրամ | |
2.2. | Ալյուր՝ 1-ին տեսակի | 100 գրամ | |
2.3. | Կարտոֆիլ | 500 գրամ | |
2.4. | Այլ բանջարեղեն | 500 գրամ | |
2.5. | Բանջարեղենի թթու | 500 գրամ | |
2.6. | Չորացրած բանջարեղեն | 100 գրամ | |
2.7. | Չորացրած կարտոֆիլ | 100 գրամ | |
2.8. | Բանջարեղենի պահածո՝ առանց մսի | 375 գրամ | |
2.9. | Լոբազգիների բնական կամ թույլ թթվեցրած պահածո | 500 գրամ | |
3. | Մակարոնեղեն` մակարոն, վերմիշել | 100 գրամ | |
3.1. | Ձավարեղեն | 100 գրամ | |
3.2. | Կարտոֆիլ | 500 գրամ | |
3.3. | Ալյուր՝ 1-ին տեսակի | 100 գրամ | |
4. | Միս, մսամթերք | 100 գրամ | |
4.1. | Միս՝ առանց ոսկորի, ֆիլե | 100 գրամ | |
4.2. | Թռչունի միս՝ փետրած | 150 գրամ | |
4.3. | Թռչունի միս՝ չփետրած | 200 գրամ | |
4.4. | Միս՝ թարմ, տավարի, խոզի, ոչխարի (ոսկորով) | 200 գրամ | |
4.5. | Երշիկ՝ եփած, նրբերշիկ | 100 գրամ | |
4.6. | Երշիկ՝ ապխտած, կիսաապխտած, վետչինա | 75 գրամ | |
4.7. | Մսի պահածո | 100 գրամ | |
4.8. | Ենթամթերք՝ 1-ին կարգի | 200 գրամ | |
4.9. | Ենթամթերք՝ 2-րդ կարգի | 600 գրամ | |
4.10. | Ձուկ (առանց գլխի, սառեցված կամ աղ դրած) | 140 գրամ | |
4.11. | Ձկան պահածո | 120 գրամ | |
4.12. | Պանիր | 50 գրամ | |
4.13. | Հավի ձու | 2 հատ | |
5. | Կաթ | 100 գրամ | |
5.1. | Կաթի փոշի | 14,3 գրամ | |
5.2. | Խտացրած կաթ՝ շաքարով | 20 գրամ | |
5.3. | Խտացրած կաթ՝ առանց շաքարի | 30 գրամ | |
5.4. | Մածուն, կեֆիր | 100 գրամ | |
5.5. | Թթվասեր | 20 գրամ | |
5.6. | Կաթնաշոռ | 30 գրամ | |
5.7. | Կարագ | 5 գրամ | |
5.8. | Պանիր | 12.5 գրամ | |
5.9. | Հավի ձու | 0,5 հատ | |
6. | Ձուկ (առանց գլխի) | 100 գրամ | |
6.1. | Ձուկ՝ տարբեր տեսակի (գլխով) | 130 գրամ | |
6.2. | Ձկան պահածո՝ տարբեր տեսակի | 80 գրամ | |
6.3. | Ձուկ (առանց գլխի)՝ սառեցված | 100 գրամ | |
6.4. | Ձկան ֆիլե | 70 գրամ | |
6.5. | Ձուկ՝ ապխտած, կիսաապխտած | 75 գրամ | |
6.6. | Ձուկ՝ չորացրած | 50 գրամ | |
6.7. | Միս, մսամթերք | 70 գրամ | |
7. | Կենդանական յուղ, մարգարին | 100 գրամ | |
7.1. | Բուսական յուղ, ձեթ | 100 գրամ | |
7.2. | Սալ-շպիկ | 100 գրամ | |
7.3. | Կենդանական ճարպ | 100 գրամ | |
7.4. | Կարագ | 67 գրամ | |
8. | Շաքար, շաքարավազ | 100 գրամ | |
8.1. | Կարամել | 50 գրամ | |
8.2. | Մրգախյուս (ջեմ), մուրաբա, պովիդլո | 140 գրամ | |
8.3. | Մարմելադ | 130 գրամ | |
8.4. | Թխվածքաբլիթ | 100 գրամ | |
9. | Թեյ (թեյաբույսեր) | 100 գրամ | |
9.1. | Թեյ՝ լուծվող | 80 գրամ | |
9.2. | Սուրճ | 100 գրամ | |
9.3. | Կակաոյի փոշի | 100 գրամ | |
10. | Տոմատի մածուկ | 100 գրամ | |
10.1. | Տոմատի պյուրե | 200 գրամ | |
10.2. | Տոմատի սոուս | 100 գրամ | |
10.3. | Տոմատի հյութ | 500 գրամ | |
10.4. | Լոլիկ՝ թարմ | 500 գրամ | |
10.5. | Տոմատի փոշի | 33 գրամ | |
11. | Դափնետերև | 100 գրամ | |
11.1. | Չորացրած կանաչի | 200 գրամ | |
11.2. | Թարմ կանաչի | 1000 գրամ | |
12. | Կարտոֆիլ | 100 գրամ | |
12.1. | Այլ թարմ բանջարեղեն | 100 գրամ | |
12.2. | Բանջարեղենի թթու | 100 գրամ | |
12.3. | Կարտոֆիլ՝ չորացրած | 20 գրամ | |
12.4. | Բանջարեղեն՝ չորացրած | 20 գրամ | |
12.5. | Ձավարեղեն | 20 գրամ | |
12.6. | Մակարոնեղեն | 20 գրամ | |
13. | Այլ բանջարեղեն` կաղամբ, գազար, ճակնդեղ, սոխ և այլն | 100 գրամ | |
13.1. | Կարտոֆիլ | 100 գրամ | |
13.2. | Բանջարեղենի թթու | 100 գրամ | |
13.3. | Կարտոֆիլ՝ չորացրած | 20 գրամ | |
13.4. | Բանջարեղեն՝ չորացրած | 20 գրամ | |
13.5. | Ձավարեղեն | 20 գրամ | |
14. | Հյութ | 100 գրամ | |
14.1. | Միրգ՝ թարմ | 100 գրամ | |
14.2. | Հատապտուղ՝ թարմ | 100 գրամ | |
14.3. | Հյութի փոշի | 20 գրամ | |
14.4. | Մուրաբա, մրգախյուս (ջեմ), պովիդլո, խտահյութ (սիրոպ) | 30 գրամ | |
14.5. | Կիսել՝ չոր | 30 գրամ | |
14.6. | Կոմպոտ | 50 գրամ | |
15. | Պանիր | 100 գրամ | |
15.1. | Կաթ | 800 գրամ | |
15.2. | Կաթնաշոռ | 240 գրամ | |
15.3. | Հավի ձու | 4 հատ | |
15.4. | Թթվասեր | 160 գրամ | |
15.5. | Մածուն, կեֆիր | 800 գրամ | |
16. | Միրգ | 100 գրամ | |
16.1. | Մրգահյութ | 100 գրամ | |
16.2. | Հատապտուղ՝ թարմ | 100 գրամ | |
16.3. | Ձմերուկ | 300 գրամ | |
16.4. | Սեխ | 200 գրամ | |
16.5. | Չորացրած միրգ, չիր | 20 գրամ | |
16.6. | Կոմպոտ | 50 գրամ | |
16.7. | Հյութի փոշի | 20 գրամ | |
16.8. | Մուրաբա, մրգախյուս (ջեմ), պովիդլո, խտահյութ (սիրոպ) | 30 գրամ | |
16.9. | Կիսել՝ չոր | 30 գրամ | |
17. | Բուսական յուղ | 100 գրամ | |
17.1. | Կենդանական յուղ, մարգարին | 100 գրամ | |
17.2. | Կարագ | 67 գրամ | |
18. | Հավի ձու | 1 հատ | |
18.1. | Պանիր | 25 գրամ | |
18.2. | Կաթ | 200 գրամ | |
18.3. | Միս, մսամթերք | 50 գրամ | |
18.4. | Ձվի փոշի | 15 գրամ |
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Մ. Թոփուզյան |
Հավելված N 2 |
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐԻ ԿԵՆՑԱՂԱՅԻՆ ԵՎ ԽՈՀԱՆՈՑԱՅԻՆ ՊԱՐԱԳԱՆԵՐԻ ՈՒ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐԻ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆ ԺԱՄԿԵՏՆԵՐԸ
NN ը/կ |
Անվանումը | Շահագործման ժամկետը (տարի) |
1 | 2 | 3 |
1. | Խցիկ` ախտահանիչ | 8 |
2. | Լվացքի մեքենա` արդյունաբերական | 8 |
3. | Ցենտրիֆուգա | 8 |
4. | Թմբուկ` չորացնող | 8 |
5. | Մեքենա` արդուկող | 8 |
6. | Լվացքի մեքենա՝ կենցաղային | 5 |
7. | Մահճակալ` մետաղյա | 8 |
8. | Պահարանիկ | 5 |
9. | Աթոռակ | 5 |
10. | Սեղան` ուղղանկյուն | 8 |
11. | Տակդիր՝ ջրի բաքի համար | 6 |
12. | Էլեկտրաեռուցիչ | 3 |
13. | Բարձրախոս | 3 |
14. | Գրատախտակ` դասարանային | 7 |
15. | Բազմոց՝ կոշտ | 6 |
16. | Ամբիոն | 8 |
17. | Մահճակալ` փայտյա | 8 |
18. | Բազկաթոռ` փափուկ | 6 |
19. | Բազկաթոռ` կիսափափուկ | 6 |
20. | Բազկաթոռ` վարսավիրանոցային | 8 |
21. | Բազկաթոռ` ակումբային | 8 |
22. | Թախտ` կիսափափուկ | 5 |
23. | Աստիճան` շարժական | 5 |
24. | Դարակ` փայտյա | 5 |
25. | Սեղան` մեկ պահարանիկով | 8 |
26. | Սեղան` երկու պահարանիկով | 8 |
27. | Սեղան՝ նիստերի համար | 8 |
28. | Սեղան` դասարանի | 8 |
29. | Սեղան` դահլիճային | 8 |
30. | Սեղան` համակարգչի | 6 |
31. | Սեղան` քարտերի համար | 6 |
32. | Սեղան` կցվող | 8 |
33. | Սեղան` ճաշի, նստարանների հետ միասին | 5 |
34. | Սեղան` 4-տեղանի՝ իր աթոռներով | 4 |
35. | Սեղան՝ արդուկելու համար | 5 |
36. | Աթոռ` կոշտ | 5 |
37. | Աթոռ` կիսափափուկ | 4 |
38. | Պահարան | 8 |
39. | Հայելի՝ վարսավիրանոցի համար | 8 |
40. | Մազ խուզելու մեքենա` էլեկտրական | 3 |
41. | Մազ խուզելու մեքենա` մեխանիկական | 3 |
42. | Կարի մեքենա | 10 |
43. | Սեղան՝ կոշիկների նորոգման համար | 6 |
44. | Աթոռակ` կոշկակարի | 4 |
45. | Կարի մեքենա՝ կոշկակարի | 10 |
46. | Կաթսա՝ ալյումինե, ձուլած, 9,5 լ | 3 |
47. | Կաթսա՝ ալյումինե, ձուլած, 6,0 լ | 2 |
48. | Պատառաքաղ՝ ալյումինե | 1 |
49. | Բաժակ՝ ալյումինե, 0,5 լ | 2 |
50. | Կաթսա` ալյումինե, խորը, 2,3 - 3,3 լ | 3 |
51. | Շերեփ՝ ճաշաբաժանման, ձուլած 0,2 լ | 2 |
52. | Գդալ՝ ալյումինե | 0,5 |
53. | Գդալ՝ ալյումինե, թեյի | 1 |
54. | Ափսե՝ ալյումինե, 1-ին ճաշատեսակի, 3 մմ | 2 |
55. | Ափսե՝ ալյումինե, 1-ին ճաշատեսակի, 2-2,5 մմ | 2 |
56. | Ափսե՝ ալյումինե, 1-ին ճաշատեսակի, 1,2-1,5 մմ | 1 |
57. | Ափսե՝ ալյումինե, փոքր, 2-րդ ճաշատեսակի, Փ 200 3 մմ | 2 |
58. | Ափսե՝ ալյումինե, փոքր, 2-րդ ճաշատեսակի, Փ 200 2-2,5 մմ | 2 |
59. | Ափսե՝ ալյումինե, փոքր, 2-րդ ճաշատեսակի, Փ 200 1,2-1,5 մմ |
1 |
60. | Թեյնիկ՝ ալյումինե, ձուլած, 5 լ | 3 |
61. | Կշեռք` սեղանի, 10-20 կգ կշռաքարերով | 8 |
62. | Կշեռք` ապրանքային, 100-200 կգ | 8 |
63. | Կշեռք` ապրանքային 500-1000 կգ | 8 |
64. | Էլեկտրոնային եռացուցիչ` անդադար աշխատանքի համար (թեյի սպասք, ամանեղեն լվանալու) |
2 |
65. | Կաթսա՝ ճաշաեփման` չուգունե էլեկտրական, շոգիով գազային |
8 5 4 |
66. | Մեքենա` կարտոֆիլ մաքրող, մեխանիկական, 150-200 կգ/ժամ, 350-400 կգ/ժամ |
2 |
67. | Մեքենա` բանջարեղեն մանրացնող | 8 |
68. | Մեքենա` ամանեղեն լվացող 2000, 1000, 500, ափսե/ժամ | 3,5 |
69. | Մսաղաց` մեխանիկական, էլեկտրական, 110-150 կգ/ժամ, 300-350 կգ/ժամ |
4 |
70. | Մսաղաց՝ ձեռքի, 15-25 կգ/ժամ | 4 |
71. | Մեքենա` բանջարեղեն կտրող | 5 |
72. | Մեքենա` հաց կտրող | 4 |
73. | Սալօջախ՝ էլեկտրոնային, մինչև 1 մ2 մակերեսով | 5 |
74. | Սառնարան՝ 5-25 տ | 8 |
75. | Սառնարան` խցիկային, պարենային, պահեստի համար, 6-9 մ3 և 12-18 մ3 |
8 |
76. | Սառնարան-պահարան՝ խոհանոցի համար՝ 0,4 մ3, 0,6-0,8 մ3 և 1,2-1,25 մ3 |
8 |
77. | Բեռնասայլակ՝ 130-400 կգ | 8 |
78. | Վաննաներ-լվացարաններ՝ 3, 2, 1 -տեղանոց, մետաղե` ալյումինե, ցինկե չժանգոտվող մետաղից |
2 5 |
79. | Սեղան` արտադրական | 5 |
80. | Սեղան՝ մետաղե, կտրտման, մշակման համար՝ ալյումինե չժանգոտվող մետաղից |
3 6 |
81. | Տարողություն՝ կափարիչով, սննդի մնացորդների համար՝ մետաղե |
2 |
82. | Պատառաքաղ` խոհարարական, կաթսայի համար | 4 |
83. | Կաթսա՝ ալյումինե, խորը, 1,5-12 լ | 2 |
84. | Կաթսա՝ ալյումինե, երկար բռնիչներով, 10-15 լ | 2 |
85. | Կաթսա՝ ալյումինե, սալօջախի համար՝ 20-50 լ | 2 |
86. | Գդալ՝ ճաշաբաժանման, չժանգոտվող մետաղից, 0,2, 0,5-0,75 լ |
4 |
87. | Գդալ՝ ալյումինե, ճաշաբաժանման, 0,2 լ | 1 |
88. | Թավա` չուգունե | 4 |
89. | Տաշտ` ցինկե, կլոր | 1,5 |
90. | Տաշտ` ցինկե , օվալաձև | 1,5 |
91. | Կաթի բիդոն՝ 36-38 լ | 4 |
92. | Շերեփ՝ ալյումինե, ձուլած, 2 լ | 2 |
93. | Քափքաշ` ալյումինե | 1 |
94. | Քամիչ՝ ալյումինե, 7 լ | 2 |
95. | Թերմոս՝ 36 լ` ալյումինե բաժակներով | 1,5 |
96. | Սառնարան` կենցաղային | 8 |
97. | Բաք` խմելու ջրի համար, ծորակով, ցինկե | 2 |
98. | Դեժ` 140-330 լ տարողությամբ | 8 |
99. | Մեքենա` խմոր խառնելու համար | 8 |
100. | Վառարան՝ հացաթխման համար | 8 |
101. | Տակառ՝ ձեթի համար, 200 լ, երկաթե | 6 |
102. | Պոմպ՝ ձեռքի ձեթի համար | 4 |
103. | Ստելաժներ՝ փայտյա կամ երկաթյա | 5 |
104. | Սեղաններ` արտադրական, մետաղյա | 6 |
105. | Հացաթխման կաղապարներ | 1 |
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Մ. Թոփուզյան |