ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
7 փետրվարի 2018 թվականի |
թիվ 21 |
քաղ. Մոսկվա |
ԱՅՆ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԵՎ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ`ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ՄԱՍԻՆ, ՈՐՈՆՑ ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՆԵՐՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ ԱՊԱՀՈՎՎՈՒՄ Է «ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ, ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԵՎ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 029/2012) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄԸ, ԵՎ ԱՅՆ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԵՎ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ՝ ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ՄԱՍԻՆ, ՈՐՈՆՔ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՒՄ ԵՆ «ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ, ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԵՎ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 029/2012) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ
«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության («Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի թիվ 9 հավելված) 4-րդ կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝
այն միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը, որոնց կամավոր հիմունքներով կիրառման արդյունքում ապահովվում է «Սննդային հավելումների, բուրավետիչների և տեխնոլոգիական օժանդակ միջոցների անվտանգությանը ներկայացվող պահանջներ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 029/2012) պահանջների պահպանումը.
այն միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը, որոնք պարունակում են «Սննդային հավելումների, բուրավետիչների և տեխնոլոգիական օժանդակ միջոցների անվտանգությանը ներկայացվող պահանջներ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 029/2012) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ:
2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2012 թվականի հոկտեմբերի 2-ի ««Սննդային հավելումների, բուրավետիչների և տեխնոլոգիական օժանդակ միջոցների անվտանգության պահանջները» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգը (ՄՄ ՏԿ 029/2012) գործողության մեջ դնելու կարգի մասին» թիվ 258 որոշման 1-ին կետը։
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո:
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Տ. Սարգսյան |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 018 թվականի փետրվարի 7-ի թիվ 21 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
այն միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների, որոնց կամավոր հիմունքներով կիրառման արդյունքում ապահովվում է «Սննդային հավելումների, բուրավետիչների և տեխնոլոգիական օժանդակ միջոցների անվտանգությանը ներկայացվող պահանջներ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 029/2012) պահանջների պահպանումը
Համարը՝ ը/կ |
Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգման կառուցվածքային տարրը կամ օբյեկտը |
Ստանդարտի նշագիրը և անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
հոդված 6 |
ԳՕՍՏ 32770-2014 «Հավելումներ սննդային. Սննդամթերքի էմուլսարարներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
|
2 |
ԳՕՍՏ 33308-2015 «Հավելումներ սննդային. Սննդամթերքի ջնարակիչներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
3 |
ԳՕՍՏ 33310-2015 «Հավելումներ սննդային. Սննդամթերքի խտարարներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
4 |
ԳՕՍՏ 33782-2016 «Հավելումներ սննդային. Սննդամթերքի կայունարարներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
5 |
ՍՏ ՂՀ ԳՕՍՏ Ռ 53045-2010 «Հավելումներ սննդային. Սննդային թթուներ և սննդամթերքի թթվայնության կարգավորիչներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
6 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 10.01.24 թիվ 2) | ||
7 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 10.01.24 թիվ 2) | ||
71 |
ԳՕՍՏ Ռ 57095-2016 «Կեսատեխնոլոգիաներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» | ||
8 |
6-րդ և 7-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ 490-2006, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Կաթնաթթու սննդային. Տեխնիկական պայմաններ» |
|
9 |
ԳՕՍՏ 908-2004, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Կիտրոնաթթու մոնոհիդրատ սննդային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 2156-76, 1.1 կետ «Նատրիում երկածխաթթվային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
11 |
ԳՕՍՏ 2918-79, 1.2 կետ «Անհիդրիդ ծծմբային, հեղուկ, տեխնիկական. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
12 |
ԳՕՍՏ 6034-2014, 5.2.2 և 5.2.3 կետեր «Դեքստրիններ. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
13 |
ԳՕՍՏ 7699-78, 1.4 կետ «Օսլա կարտոֆիլի. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
14 |
ԳՕՍՏ 16280-2002, 3.2.2 և 3.2.3 կետեր «Ագար սննդային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
15 |
ԳՕՍՏ 16599-71, 1.2 կետ «Վանիլին. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
16 |
ԳՕՍՏ 21205-83, 1.4 և 1.5 կետեր «Գինեթթու սննդային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
161 |
ԳՕՍՏ 22840-77, 1.2 կետ «Մատուտակի արմատի լուծամզվածք. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
17 |
ԳՕՍՏ 29186-91, 1.4 և 1.5 կետեր «Պեկտին. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
18 |
ԳՕՍՏ 31227-2013, 4.1.3-4.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ցիտրատներ Е331. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
19 |
ԳՕՍՏ 31638-2012, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի և կալիումի տրիֆոսֆատներ Е451. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
20 |
ԳՕՍՏ 31642-2012, 3.1.2-3.1.4 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիում կաթնաթթվային (նատրիումի լակտատ) Е325. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
21 |
ԳՕՍՏ 31656-2012, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիում կաթնաթթվային, սննդային (կալիումի լակտատ) Е326. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
22 |
ԳՕՍՏ 31686-2012, 3.1.3-3.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի պոլիֆոսֆատ Е452(i). Տեխնիկական պայմաններ» |
||
23 |
ԳՕՍՏ 31687-2012, 4.1.3-4.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի ֆոսֆատներ Е340. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
24 |
ԳՕՍՏ 31725-2012, 4.1.3-4.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ֆոսֆատներ Е339. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
25 |
ԳՕՍՏ 31726-2012, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կիտրոնաթթու անջուր Е330. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
26 |
ԳՕՍՏ 31905-2012, 3.1.3-3.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի լակտատ Е327. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
27 |
ԳՕՍՏ 32007-2012, 4.1.3-4.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի ֆոսֆատներ Е341. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
28 |
ԳՕՍՏ 32034-2013, 3.1.2-3.1.4 կետեր «Օսլայի հիդրոլիզատներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
29 |
ԳՕՍՏ 32049-2013, 5.1.2 և 5.1.5-5.1.12 կետեր «Բուրավետիչներ սննդային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
30 |
ԳՕՍՏ 32052-2013, 5.1.3-5.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Լեցիտիններ Е322. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
31 |
ԳՕՍՏ 32053-2013, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի ացետատ Е261(I). Տեխնիկական պայմաններ» |
||
32 |
ԳՕՍՏ 32159-2013, 4.1.1-4.1.3 կետեր «Օսլա եգիպտացորենի. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
33 |
ԳՕՍՏ 32745-2014, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Ներկանյութեր տրիարիլմեթանային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
34 |
ԳՕՍՏ 32746-2014, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Պրոպիոնաթթու Е280. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
35 |
ԳՕՍՏ 32747-2014, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն E575. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
36 |
ԳՕՍՏ 32748-2014, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Խնձորաթթու Е296. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
37 |
ԳՕՍՏ 32777-2014, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի բենզոատ Е211. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
38 |
ԳՕՍՏ 32778-2014, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի բենզոատ Е212. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
39 |
ԳՕՍՏ 32779-2014, 3.1.3-3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Սորբինաթթու Е200. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
40 |
ԳՕՍՏ 32781-2014, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի նիտրիտ Е250. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
41 |
ԳՕՍՏ 32802-2014, 4.1.3-4.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի կարբոնատներ Е500. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
411 |
ԳՕՍՏ 32891-2014, կետ 4.1.2 «Հորթի, գառան, կաթնակեր ուլիկների շրդան՝ կաթամակարդման ֆերմենտային պատրաստուկների համար. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
42 |
ԳՕՍՏ 33268-2015, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի բենզոատ Е213. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
43 |
ԳՕՍՏ 33269-2015, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Ֆումարաթթու Е297. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
44 |
ԳՕՍՏ 33270-2015, 4.1.3-4.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի մալատներ Е350. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
45 |
ԳՕՍՏ 33333-2015, 3.1.3-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Բուսախեժ քսանտանային Е415. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
46 |
ԳՕՍՏ 33504-2015, 4.1.4-4.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Դիհիդրոկվերցետին. Տեխնիկական պայմաններ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
47 |
ԳՕՍՏ 33764-2016, 3.1.4-3.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ասկորբատ Е301. Տեխնիկական պայմաններ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
48 |
ԳՕՍՏ 33765-2016, 3.1.4-3.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի նիտրատ Е252. Տեխնիկական պայմաններ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
49 |
ԳՕՍՏ 33766-2016, 3.1.4-3.1.7 կետեր «Հավելումներ սննդային. Ադիպինաթթու Е355. Տեխնիկական պայմաններ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
50 |
ԳՕՍՏ 33773-2016, 3.1.3-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի պոլիֆոսֆատ E452(ii). Տեխնիկական պայմաններ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
501 |
ԳՕՍՏ 34097-2017, 3.1.4 և 3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Երկաթի լակտատ Е585. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
502 | ԳՕՍՏ 34098-2017, 3.1.4 և 3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի նիտրատ Е251. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
503 |
ԳՕՍՏ 34353-2017, 5.1.2 և 5.1.3 կետեր «՝ Կենդանական ծագման կաթամակարդման ֆերմենտային պատրաստուկներ չոր. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
504 |
ԳՕՍՏ 35030-2023, 4.1.2 և 4.1.3 կետեր «Համակցված սննդային հավելումներ՝ ալյուրի մշակման համար. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
505 | ԳՕՍՏ 35031-2023, 4.1.2 և 4.1.3 կետեր «Համակցված սննդային հավելում՝ խմորի ծավալի ավելացման համար. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
51 |
ՍՏԲ 1924-2008, 2.2-2.3 կետեր «Քացախաթթու սննդային նպատակների համար. Տեխնիկական պահանջներ» |
կիրառվում է մինչև 2020 թվականի հունվարի 1-ը | |
52 |
ԳՕՍՏ Ռ 53876-2010, 4.1.1 և 4.1.2 կետեր «Օսլա կարտոֆիլի. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
53 |
ԳՕՍՏ Ռ 54537-2011, 3.1.4 և 3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի ացետատ E263. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
54 |
ԳՕՍՏ Ռ 54538-2011, 3.1.4 և 3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի ցիտրատ ЕЗЗЗ(iii). Տեխնիկական պայմաններ» |
||
55 |
ԳՕՍՏ Ռ 54572-2011, 4.1.2 և 4.1.3 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի ցիտրատ Е332. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
56 |
ԳՕՍՏ Ռ 54573-2011, 4.1.3 և 4.1.4 կետեր «Հավելումներ սննդային. Մագնիումի ֆոսֆատներ Е343. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
57 |
ԳՕՍՏ Ռ 54626-2011, 4.1.3 և 4.1.4 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ացետատներ Е262. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
58 |
ԳՕՍՏ Ռ 54981-2012, 3.1.4 և 3.1.5 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի պրոպիոնատ Е281. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
59 |
ԳՕՍՏ Ռ 55053-2012, 4.1.2 և 4.1.3 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի կարբոնատներ Е501. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
60 |
ԳՕՍՏ Ռ 55054-2012, 4.1.3 և 4.1.4 կետեր «Հավելումներ սննդային. Պիրոֆոսֆատներ Е450. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
61 |
ԳՕՍՏ Ռ 55579-2013, 3.1.3, 3.1.5 և 3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Ազոներկանյութեր. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
62 |
ԳՕՍՏ Ռ 55580-2013, 4.1.2-4.1.4 կետեր «Հավելումներ սննդային. Ամոնիումի կարբոնատներ Е503. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
63 |
ԳՕՍՏ Ռ 55581-2013, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի պրոպիոնատ Е283. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
64 |
ԳՕՍՏ Ռ 55582-2013, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի պրոպիոնատ Е282. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
65 |
ԳՕՍՏ Ռ 55583-2013, 3.1.4-3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Կալիումի սորբատ Е202. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
66 |
ԳՕՍՏ Ռ 55973-2014, 3.1.3 և 3.1.5 կետեր
«Հավելումներ սննդային. Կալցիումի քլորիդ Е509. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
661 |
ԳՕՍՏ Ռ 57646-2017, 3.2.2 - 3.2.4 կետեր «Մանրէաբանական արտադրանք. Սննդային հավելում՝ նիզին. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
67 |
8-րդ և 9-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ Ռ 57249-2016 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ։ Փաթեթավորում, մակնշում, տրանսպորտային փոխադրում և պահպանում» |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 018 թվականի փետրվարի 7-ի թիվ 21 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
այն միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների, որոնք պարունակում են «Սննդային հավելումների, բուրավետիչների և տեխնոլոգիական օժանդակ միջոցների անվտանգությանը ներկայացվող պահանջներ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 029/2012) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ
Համարը՝ ը/կ |
Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգման կառուցվածքային տարրը կամ օբյեկտը |
Ստանդարտի նշագիրը և անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
7-րդ հոդվածի 4-րդ, 6-րդ կետեր և 9-րդ կետի 1-ին և 2-րդ ենթակետեր |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 7218-2015 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Ընդհանուր պահանջներ և առաջարկություններ` մանրէաբանական հետազոտությունների մասով» |
|
2 |
ԳՕՍՏ 29185-2014 (ԻՍՕ 15213։2003) «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Անաերոբ պայմաններում աճող՝ սուլֆիտվերականգնող բակտերիաների հայտնաբերման և հաշվարկման մեթոդներ» |
||
3 |
ԳՕՍՏ 31659-2012 (ԻՍՕ 6579:2002) «Սննդամթերք. Salmonella ցեղի բակտերիաների հայտնաբերման մեթոդ» |
||
4 |
ԳՕՍՏ 31708–2012 (ԻՍՕ 7251։2005) «Սննդամթերքի և կերերի մանրէաբանություն. Escherichia coli պրեզումպտիվ բակտերիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդ. Առավել հավանական թվի մեթոդ» |
||
5 |
ԳՕՍՏ 31747-2012 (ԻՍՕ 4831:2006, ԻՍՕ 4832-2006) «Սննդամթերք. Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
6 |
ԳՕՍՏ 31748-2012 (ԻՍՕ 16050:2003) «Սննդամթերք. В1 աֆլատոքսինի և В1, В2, G1 և G2 աֆլատոքսինների ընդհանուր պարունակության որոշում հացահատիկային մշակաբույսերում, ընկույզներում և դրանց վերամշակումից ստացված մթերքներում. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ» |
||
7 |
ԳՕՍՏ ԵՆ 14083-2013 «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Կապարի, կադմիումի, քրոմի և մոլիբդենի որոշում՝ գրաֆիտային վառարանում ատոմիզացմամբ ատոմակլանման սպեկտրաչափության օգնությամբ՝ փորձանմուշը բարձր ճնշման պայմաններում նախապես հանքայնացնելով» |
||
8 |
ԳՕՍՏ ԵՆ 14084-2014 «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Միկրոալիքային քայքայումից հետո կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի և երկաթի պարունակության որոշում՝ ատոմակլանման սպեկտրաչափության օգնությամբ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
9 |
ԳՕՍՏ ԵՆ 14132-2013 «Սննդամթերք. Գարու և բոված սուրճի մեջ Ա օքրատոքսինի որոշում. ԲԱՀՔ մեթոդ՝ լուծամզուքի իմունաաֆինային գաղութային մաքրման կիրառմամբ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 31671-2012 (ԵՆ 13805:2002) «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Փորձանմուշների պատրաստում՝ բարձր ճնշման պայմաններում հանքայնացման մեթոդով |
||
11 |
ԳՕՍՏ 31707-2012 (ԵՆ 14627:2005) «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Ճնշման տակ փորձանմուշի նախնական հանքայնացման միջոցով հիդրիդների առաջացմամբ ատոմակլանման սպեկտրաչափության մեթոդով ընդհանուր արսենի և սելենի որոշում» |
||
12 |
ԳՕՍՏ 2156-76, 3.4 և 3.5 կետեր «Նատրիում երկածխաթթվային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
13 |
ԳՕՍՏ 2918-79, 4.2 և 4.3 կետեր «Անհիդրիդ ծծմբային, հեղուկ, տեխնիկական. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
14 |
ԳՕՍՏ 10444.12-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդ» |
||
15 |
ԳՕՍՏ 10444.15-94 «Սննդամթերք. Մեզոֆիլային աերոբ և ֆակուլտատիվ անաերոբ միկրոօրգանիզմների քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
151 | ԳՕՍՏ 20264.0-74 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ։ Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» | ||
152 | ԳՕՍՏ 20264.1-89 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ։ Զգայորոշման, ֆիզիկաքիմիական և մանրէաբանական ցուցանիշների որոշման մեթոդներ» | ||
16 |
ԳՕՍՏ 26927-86 «Հումք և սննդամթերք. Սնդիկի որոշման մեթոդներ» |
||
17 |
ԳՕՍՏ 26929-94 «Հումք և սննդամթերք. Փորձանմուշների նախապատրաստում. Հանքայնացում՝ թունավոր տարրերի պարունակության որոշման համար |
||
18 |
ԳՕՍՏ 26930-86 «Հումք և սննդամթերք. Արսենի որոշման մեթոդ» |
||
19 |
ԳՕՍՏ 26932-86 «Հումք և սննդամթերք. Կապարի որոշման մեթոդներ» |
||
20 |
ԳՕՍՏ 26933-86 «Հումք և սննդամթերք. Կադմիումի որոշման մեթոդներ» |
||
21 |
ԳՕՍՏ 30178-96 «Հումք և սննդամթերք. Թունավոր տարրերի որոշման ատոմակլանման մեթոդ» |
||
22 |
ԳՕՍՏ 30538-97 «Սննդամթերք. Ատոմային էմիսիոն մեթոդով թունավոր տարրերի որոշման մեթոդիկա» |
||
23 |
ԳՕՍՏ 30615-99 «Հումք և սննդամթերք. Ֆոսֆորի որոշման մեթոդ» |
||
24 |
ԳՕՍՏ 30711-2001 «Սննդամթերք. В1 և М1 աֆլատոքսինների պարունակության հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
25 |
ԳՕՍՏ 30726-2001 «Սննդամթերք. Escherichia coli տեսակի բակտերիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
26 |
ԳՕՍՏ 31227-2013, 7.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ցիտրատներ Е331. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
27 |
ԳՕՍՏ 31266-2004 «Հումք և սննդամթերք. Արսենի որոշման ատոմակլանման մեթոդ» |
||
271 | ԳՕՍՏ 31487-2012 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ։ Ֆիտազի ֆերմենտատիվ ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
272 | ԳՕՍՏ 31488-2012 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ։ Քսիլանազի ֆերմենտատիվ ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
28 |
ԳՕՍՏ 31628-2012 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Արսենի զանգվածային խտության որոշման ինվերսիոն վոլտամպերաչափական մեթոդ» |
||
29 |
ԳՕՍՏ 31638-2012, 6.6 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի և կալիումի տրիֆոսֆատներ Е451. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
30 |
ԳՕՍՏ 31642-2012, 6.7 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիում կաթնաթթվային (նատրիումի լակտատ) Е325. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
31 |
ԳՕՍՏ 31656-2012, 6.7 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալիում կաթնաթթվային սննդային (կալիումի լակտատ) Е326. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
311 | ԳՕՍՏ 31662-2012 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ։ Ցելյուլազի ֆերմենտատիվ ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
32 |
ԳՕՍՏ 31686-2012, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի պոլիֆոսֆատ Е452(i). Տեխնիկական պայմաններ» |
||
33 |
ԳՕՍՏ 31687-2012, 7.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալիումի ֆոսֆատներ Е340. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
34 |
ԳՕՍՏ 31725-2012, 7.6 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ֆոսֆատներ Е339. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
35 |
ԳՕՍՏ 31726-2012, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կիտրոնաթթու անջուր Е330. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
36 |
ԳՕՍՏ 31745-2012 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով բուրավետ բազմացիկլային ածխաջրածինների պարունակության որոշում» |
||
37 |
ԳՕՍՏ 31904-2012 «Սննդամթերք. Մանրէաբանական փորձարկումների համար փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
38 |
ԳՕՍՏ 31905-2012, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի լակտատ Е327. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
39 |
ԳՕՍՏ 32007-2012, 7.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի ֆոսֆատներ Е341. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
40 |
ԳՕՍՏ 32052-2013, 8.8 կետ «Հավելումներ սննդային. Լեցիտիններ Е322. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
41 |
ԳՕՍՏ 32053-2013, 6.6 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալիումի ացետատ Е261(I). Տեխնիկական պայմաններ» |
||
411 | ԳՕՍՏ 32364-2013 «Բուրավետիչներ սննդային. Խոնավության զանգվածային մասի որոշման մեթոդ» | ||
412 |
ԳՕՍՏ 32365-2013 «Բուրավետիչներ սննդային. Էթիլային սպիրտի պարունակության որոշման մեթոդներ» | ||
42 |
ԳՕՍՏ 32743-2014 «Սննդային հավելումներ. Համալիր սննդային հավելումներում կիտրոնաթթվի և ցիտրատ իոնների պոտենցաչափական որոշման մեթոդ» |
||
43 |
ԳՕՍՏ 32745-2014, 6.4 կետ «Հավելումներ սննդային. Ներկանյութեր տրիարիլմեթանային. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
44 |
ԳՕՍՏ 32746-2014, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Պրոպիոնաթթու Е280. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
45 |
ԳՕՍՏ 32747-2014, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն E575. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
46 |
ԳՕՍՏ 32748-2014, 6.3 կետ «Հավելումներ սննդային. Խնձորաթթու Е296. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
47 |
ԳՕՍՏ 33268-2015, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի բենզոատ Е213. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
48 |
ԳՕՍՏ 33269-2015, 6.3 կետ «Հավելումներ սննդային. Ֆումարաթթու Е297. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
49 |
ԳՕՍՏ 33270-2015, 7.6 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի մալատներ Е350. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
50 |
ԳՕՍՏ 33292-2015 «Սննդային հավելումներ. Խինոլինային դեղին Е104 սննդային ներկանյութում հիմնական ներկող նյութի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
51 |
ԳՕՍՏ 33293-2015 «Սննդային հավելումներ. Ինդիգոկարմին Е132 սննդային ներկանյութում հիմնական ներկող նյութի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
52 |
ԳՕՍՏ 33294-2015 «Սննդային հավելումներ. Կալիումի նիտրիտ Е249 սննդային հավելման մեջ հիմնական նյութի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
53 |
ԳՕՍՏ 33767-2016 «Հավելումներ սննդային. Անտոցիաններ Е132 սննդային ներկանյութում հիմնական ներկող նյութի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
54 |
ԳՕՍՏ 32777-2014, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի բենզոատ Е211. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
55 |
ԳՕՍՏ 32778-2014, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալիումի բենզոատ Е212. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
56 |
ԳՕՍՏ 32779-2014, 6.7 կետ «Հավելումներ սննդային. Սորբինաթթու Е200. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
57 |
ԳՕՍՏ 32781-2014, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի նիտրիտ Е250. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
58 |
ԳՕՍՏ 32802-2014, 7.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի կարբոնատներ Е500. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
59 |
ԳՕՍՏ 33333-2015, 6.7 և 6.14 կետեր «Հավելումներ սննդային. Բուսախեժ քսանտանային Е415. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
60 |
ԳՕՍՏ 33334-2015 «Հավելումներ սննդային. Կալցիումի գլյուկոնատ Е578 սննդային հավելման մեջ հիմնական նյութի զանգվածային մասի որոշման կոմպլեքսաչափական մեթոդ» |
||
61 |
ԳՕՍՏ 33411-2015 «Հումք և սննդամթերք. Արսենի զանգվածային մասի որոշում՝ հիդրիդների առաջացմամբ ատոմակլանման մեթոդով» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
62 |
ԳՕՍՏ 33412-2015 «Հումք և սննդամթերք. Սնդիկի զանգվածային մասի որոշում՝ անբոց ատոմակլանման մեթոդով» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
63 |
ԳՕՍՏ 33682-2015 «Սննդամթերք. Քրոմատագրման մեթոդով Т-2 տոքսինի որոշում» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
64 |
ԳՕՍՏ 33764-2016, 6.6 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի ասկորբատ Е301. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
65 |
ԳՕՍՏ 33765-2016, 6.5 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալիումի նիտրատ Е252. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
66 |
ԳՕՍՏ 33766-2016, 6.3 կետ «Հավելումներ սննդային. Ադիպինաթթու Е355. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
67 |
ԳՕՍՏ 33773-2016, 6.7 կետ «Հավելումներ սննդային. Կալիումի պոլիֆոսֆատ E452(ii). Տեխնիկական պայմաններ» |
||
68 |
ԳՕՍՏ 33824-2018 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Թունավոր տարրերի (կադմիումի, կապարի, պղնձի և ցինկի) պարունակության որոշման վոլտամպերաչափական մեթոդ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
681 | ԳՕՍՏ 34097-2017, 6.8 կետ «Հավելումներ սննդային. Երկաթի լակտատ Е585. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
682 |
ԳՕՍՏ 34098-2017, 6.6 կետ «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի նիտրատ Е251. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
683 |
ԳՕՍՏ 34146-2017 «Հավելումներ սննդային. Կուրկումին E100 սննդային ներկանյութի հիմնական ներկող նյութի զանգվածային մասի նույնականացման և որոշման մեթոդներ» | ||
684 | ԳՕՍՏ 34176-2017 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ. Էնդո-բետա-գլյուկանազի ֆերմենտատիվ ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
685 |
ԳՕՍՏ 34412-2018 «Պեկտին. Նույնականացումը. Ամիդացված պեկտինների էքսպրես նույնականացման մեթոդ» |
կիրառվում է Հայաստանի Հանրապետության միանալու օրվանից | |
686 | ԳՕՍՏ 34413-2018 «Պեկտին. Նույնականացումը. Պեկտինների էքսպրես նույնականացման մեթոդ» |
կիրառվում է Հայաստանի Հանրապետության միանալու օրվանից | |
687 |
ԳՕՍՏ 34430-2018 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ սննդի արդյունաբերության համար. Պրոտեոլիտիկ ակտիվության որոշման մեթոդ» | ||
688 | ԳՕՍՏ 34440-2018 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ սննդի արդյունաբերության համար. Ամիլոլիտիկ ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
689 | ԳՕՍՏ 34985-2023 «Հավելումներ սննդային։ Ռիբոֆլավին Е101 ներկանյութի որոշման մեթոդներ» | ||
6810 |
ԳՕՍՏ 34990-2023, 3.1.5 և 3.1.6 կետեր «Հավելումներ սննդային. Նատրիումի իզոասկորբատ Е316. Տեխնիկական պայմաններ» | ||
69 |
ԳՕՍՏ Ռ 53183-2008 (ԵՆ 13806:2002) «Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Սնդիկի որոշում՝ սառը գոլորշու ատոմակլանման սպեկտրաչափական մեթոդով՝ ճնշման տակ փորձանմուշի նախնական հանքայնացմամբ» |
||
70 |
ՍՏԲ 1313-2002 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Թունավոր տարրերի (ցինկի, կադմիումի, կապարի և պղնձի) պարունակության որոշման մեթոդիկա՝ ТА տիպի անալիզատորներով ինվերսիոն վոլտամպերաչափման մեթոդով |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հունվարի 1-ը | |
71 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51650-2001 «Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
72 |
ՍՏ ՂՀ 2350-2013 «Սննդամթերք, պարենային հումք, կենդանիների համար նախատեսված կերեր. Էլեկտրաջերմային ատոմիզացմամբ ատոմակլանման մեթոդով կադմիումի, կապարի, արսենի, սնդիկի, քրոմի պարունակության որոշում» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հունվարի 1-ը | |
73 |
ՍՏ ՂՀ ԳՕՍՏ Ռ 51301-2005 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Թունավոր տարրերի (կադմիում, կապար, պղինձ, ցինկ) պարունակության որոշման ինվերսիոն վոլտամպերաչափական մեթոդներ» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հունվարի 1-ը | |
731 |
ԳՕՍՏ Ռ 53969-2010 «Կիտրոնաթթվի աղեր (ցիտրատներ) սննդային. Խոնավության զանգվածային մասի որոշման մեթոդ» |
||
732 |
ԳՕՍՏ Ռ 53973-2010 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ սննդի արդյունաբերության համար. -գլյուկանազային ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
74 |
ԳՕՍՏ Ռ 54639-2011 «Սննդամթերք և կենդանիների համար նախատեսված կերեր. Սնդիկի որոշում՝ ատոմակլանման սպեկտրաչափության մեթոդով՝ Զեեմանի էֆեկտի հիման վրա» |
||
75 | ԳՕՍՏ Ռ 51650-2000 «Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» | ||
751 | ԳՕՍՏ Ռ 55228-2012 «Հավելումներ սննդային։ Կիտրոնաթթվի արտադրության մեջ կիտրոնաթթվի և հարակից թթուների զանգվածային մասի որոշման մեթոդ» | ||
752 |
ԳՕՍՏ Ռ 55229-2012 «Հավելումներ սննդային. Կիտրոնաթթվի արտադրության համար հումքի մեջ ընդհանուր ֆոսֆորի զանգվածային մասի որոշման գունաչափական մեթոդ» |
||
753 |
ԳՕՍՏ Ռ 55298-2012 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ սննդի արդյունաբերության համար. Պեկտոլիտիկ ակտիվության որոշման մեթոդներ» | ||
754 |
ԳՕՍՏ Ռ 55979-2014 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ սննդի արդյունաբերության համար. Պեկտատ- և պեկտին- լիազայի ակտիվությունների որոշման մեթոդներ» | ||
755 | ԳՕՍՏ Ռ 57248-2016 «Ֆերմենտային պատրաստուկներ. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» | ||
756 |
ԳՕՍՏ Ռ 70224-2022 «Հավելումներ սննդային. Համալիր սննդային հավելումներում պրոպիոնատ իոնների որոշման մեթոդ» |
||
76 |
7-րդ հոդվածի 13-րդ և 15-17-րդ կետեր |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 9231-2015 «Կաթ և կաթնամթերք. Կաթի և կաթնամթերքի մեջ սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի պարունակության որոշում» |
|
77 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 9233-2-2017 «Պանիրներ, պանրի կեղևներ և հալած պանիրներ. Նատամիցինի պարունակության որոշում. Մաս 2. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ՝ պանիրների, պանրի կեղևների և հալած պանիրների համար» |
կիրառվում է 2018 թվականի հուլիսի 1-ից | |
771 |
ԳՕՍՏ ISO 11815-2015 «Կաթ. Տավարի շրդանային ֆերմենտի ընդհանուր կաթամակարդման ակտիվության որոշում» | ||
772 |
ԳՕՍՏ ISO 15163-2014 «Կաթ և կաթնամթերք. Շրդանային ֆերմենտ՝ ստացված հորթերի շրդաններից և ֆերմենտային պատրաստուկ՝ ստացված խոշոր եղջերավոր անասունների շրդաններից. Քրոմատագրման մեթոդով քիմոզինի և տավարի պեպսինի պարունակության որոշում» | ||
773 | ԳՕՍՏ ISO /TS 18083-2015 «Մթերքներ՝ հալած պանրից. Ավելացված ֆոսֆատի պարունակության հաշվարկ՝ արտահայտված ֆոսֆորի տեսքով» | ||
774 | ԳՕՍՏ ISO 22160-2015 «Կաթ և կաթնային ըմպելիքներ. Հիմնային ֆոսֆատազի ակտիվության որոշում. Մեթոդ՝ ֆոտոակտիվ ֆերմենտային համակարգի կիրառմամբ (EPAS)» | ||
78 |
ԳՕՍՏ 29299-92 (ԻՍՕ 2918-75) Միս և մսամթերք. Նիտրիտի որոշման մեթոդ» |
||
79 |
ԳՕՍՏ 29300-92 (ԻՍՕ 3091-75) «Միս և մսամթերք. Նիտրատի որոշման մեթոդ» |
||
791 |
ԳՕՍՏ 32009-2013 (ISO 13730:1996) «Միս և մսամթերք. Ընդհանուր ֆոսֆորի զանգվածային մասի որոշման սպեկտրալուսաչափական մեթոդ» | ||
792 |
ԳՕՍՏ EN 12014-3-2015 «Սննդամթերք. Նիտրատի և(կամ) նիտրիտի պարունակության որոշումը. Մաս 3. Մսամթերքում նիտրատի և նիտրիտի պարունակության որոշումը՝ սպեկտրալուսաչափական մեթոդով նիտրատը նիտրիտի ֆերմենտատիվ վերականգնմամբ» | ||
793 |
ԳՕՍՏ EN 12014-4-2015 «Սննդամթերք. Նիտրատի և(կամ) նիտրիտի պարունակության որոշումը. Մաս 4. Մսամթերքում նիտրատի և նիտրիտի պարունակության որոշումը իոնային քրոմատագրմամբ» | ||
80 |
ԳՕՍՏ ԵՆ 12856-2015 «Սննդամթերք. Կալիումի ացեսուլֆամի, ասպարտամի և սախարինի որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
81 |
ԳՕՍՏ ԵՆ 12857-2015 «Սննդամթերք. Ցիկլամատի որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
811 |
ԳՕՍՏ EN 13196-2015 «Բանջարեղենային և մրգային հյութեր. Ծծմբի ընդհանուր դիօքսիդի պարունակության որոշումը թորման մեթոդով» | ||
82 |
ԳՕՍՏ ԵՆ 15086-2015 «Սննդամթերք. Սննդամթերքում իզոմալտի, լակտիտի, մալտիտի, մանիտի, սորբիտի և քսիլիտի պարունակության որոշում» |
||
83 |
ԳՕՍՏ 8558.2-78 «Մսամթերք. Նիտրատի որոշման մեթոդ» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հունվարի 1-ը | |
84 |
ԳՕՍՏ 8558.2-2016 «Մսամթերք. Նիտրատների պարունակության որոշման մեթոդ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
85 |
ԳՕՍՏ 8558.1-2015 «Մսամթերք. Նիտրիտի որոշման մեթոդներ» |
||
86 |
ԳՕՍՏ 8756.22-80 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Կարոտինի որոշման մեթոդ» |
||
87 |
ԳՕՍՏ 9794-2015 «Մսամթերք. Ընդհանուր ֆոսֆորի պարունակության որոշման մեթոդներ» |
||
88 |
ԳՕՍՏ 13685-84, 2.20 կետ «Աղ կերակրի. փորձարկման մեթոդներ» |
||
89 |
ԳՕՍՏ 11254-85 «Հալեցրած կենդանական ճարպեր և կենդանական ծագման կերային ալյուր. Հակաօքսիդիչների որոշման մեթոդներ» |
||
90 |
ԳՕՍՏ 16155-2015 «Սննդամթերք. Սուկրալոզի որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
91 |
ԳՕՍՏ 24556-89 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. C վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
92 |
ԳՕՍՏ 25268-82 «Արտադրատեսակներ հրուշակեղենային. Քսիլիտի և սորբիտի որոշման մեթոդներ» |
||
93 |
ԳՕՍՏ 25555.5-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Ծծմբի երկօքսիդի որոշման մեթոդներ» |
||
94 |
ԳՕՍՏ 26181-84 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Սորբինաթթվի որոշման մեթոդներ» |
||
95 |
ԳՕՍՏ 26467-90 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Բենզոյաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
96 |
ԳՕՍՏ 26811-2014 «Արտադրատեսակներ հրուշակեղենային. Ընդհանուր ծծմբաթթվի զանգվածային մասի որոշման յոդաչափական մեթոդ» |
||
97 |
ԳՕՍՏ 27001-86 «Խավիար և պրեսերվներ ձկից և ծովամթերքից. Կոնսերվանտների որոշման մեթոդներ» |
||
98 |
ԳՕՍՏ 30059-93 «Ըմպելիքներ ոչ ալկոհոլային. Ասպարտամի, սախարինի, կոֆեինի և նատրիումի բենզոատի որոշման մեթոդներ» |
||
99 |
ԳՕՍՏ 30615-99 «Հումք և սննդամթերք. Ֆոսֆորի որոշման մեթոդ» |
||
100 |
ԳՕՍՏ 30627.3-98 «Կաթնամթերք` մանկական սննդի համար. Е վիտամինի (տոկոֆերոլի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ» |
||
101 |
ԳՕՍՏ 30627.6-98 «Կաթնամթերք` մանկական սննդի համար. В2 վիտամինի (ռիբոֆլավինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ» |
||
102 |
ԳՕՍՏ 30669-2000 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Բենզոյաթթվի պարունակության որոշման գազաքրոմատագրման մեթոդ» |
||
103 |
ԳՕՍՏ 30670-2000 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Սորբինաթթվի պարունակության որոշման գազաքրոմատագրման մեթոդ» |
||
104 |
ԳՕՍՏ 31503-2012 «Կաթ և կաթնամթերք. Կայունարարների պարունակության որոշում գազաքրոմատագրման մեթոդով |
||
105 |
ԳՕՍՏ 31504-2012 «Կաթ և կաթնամթերք. Կոնսերվանտների և ներկանյութերի պարունակության որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
106 |
ԳՕՍՏ 31701-2012 «Սննդամթերք. Համեմանքներում սինթետիկ ներկանյութերի առկայության որոշման մեթոդ» |
||
1061 | ԳՕՍՏ 31765-2012 «Գինիներ և գինենյութեր. Կաթիլային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով սինթետիկ ներկանյութերի որոշում» | ||
1062 | ԳՕՍՏ 32037-2013 «Ոչ ալկոհոլային և թույլ ալկոհոլային խմիչքներ, կվասներ. Ածխածնի երկօքսիդի հայտնաբերման մեթոդ» | ||
1063 | ԳՕՍՏ 32113-2013 «Արտադրանք ալկոհոլային և հումք դրա արտադրության համար. Կիտրոնաթթվի զանգվածային կոնցենտրացիայի որոշման ֆերմենտային մեթոդ» | ||
107 |
ԳՕՍՏ 32050-2013 «Սննդամթերք. Կարամելի մեջ սինթետիկ ներկանյութերի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
108 |
ԳՕՍՏ 32073-2013 «Սննդամթերք. Ալկոհոլային արտադրանքում սինթետիկ ներկանյութերի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
109 |
ԳՕՍՏ 32115-2013 «Արտադրանք ալկոհոլային և հումք՝ դրա արտադրության համար. Ազատ և ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդի զանգվածային խտության որոշման մեթոդ» |
||
1091 | ԳՕՍՏ 32771-2014 «Հյութամթերք. Օրգանական թթուների որոշումը ֆազային բարձր արդյունավետության հեղուկային քրոմատագրմամբ» | ||
110 |
ԳՕՍՏ 32780-2014 «Սննդամթերք. Սառեցված աղանդերի մեջ սինթետիկ ներկանյութերի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
111 |
ԳՕՍՏ 33277-2015 «Արտադրանք հյութային. Կարոտինոիդների զանգվածային խտության որոշում` բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
112 |
ԳՕՍՏ 33278-2015 «Պահածոներ մրգային. Սննդային սինթետիկ ներկանյութերի զանգվածային մասի որոշում` նրբաշերտ քրոմատագրման մեթոդով» |
||
113 |
ԳՕՍՏ 33279-2015 «Պահածոներ մրգային. Խինոլինային, տրիարիլմեթանային ներկանյութերի և ազոներկանյութերի առկայության որոշում նրբաշերտ քրոմատագրման մեթոդով» |
||
114 |
ԳՕՍՏ 33332-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի զանգվածային մասերի որոշման մեթոդ» |
||
115 |
ԳՕՍՏ 33406-2015 «Արտադրանք ալկոհոլային, ոչ ալկոհոլային և հյութային, հավելումներ համաբուրավետիչ. Սինթետիկ ներկանյութերի պարունակության որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
116 |
ԳՕՍՏ 33409-2015 «Արտադրանք` ալկոհոլային և հյութային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ածխաջրերի և գլիցերինի պարունակության որոշում» |
||
117 |
ԳՕՍՏ 33410-2015 «Արտադրանք` ոչ ալկոհոլային, թույլ ալկոհոլային, գինեգործական և հյութային. Օրգանական թթուների պարունակության որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
118 |
ԳՕՍՏ 33429-2015 «Միս և մսամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով կաթնաթթվի և լակտատների պարունակության որոշում» |
||
119 |
ԳՕՍՏ 33457-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Իոն-զույգային լուծամզման կիրառմամբ սինթետիկ ներկանյութերի որակական որոշման մեթոդ» |
||
120 |
ԳՕՍՏ 33460-2015 «Արտադրանք հյութային. Քսիլիտի, սորբիտի և մաննիտի որոշում` բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
121 |
ԳՕՍՏ 33808-2016 «Միս և մսամթերք. Կիտրոնաթթվի որոշում` բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
1211 | ԳՕՍՏ 33627-2015 «Ածուխ ակտիվացված. Ադսորբենտների կլանման բնութագրերի որոշման ստանդարտ մեթոդ» | ||
122 |
ԳՕՍՏ 33809-2016 «Միս և մսամթերք. Սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի որոշում` բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
123 |
ԳՕՍՏ 33835-2016 «Արտադրանք հյութային. Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
124 |
ԳՕՍՏ 33839-2016 «Արտադրատեսակներ հրուշակեղենային. Բենզոյաթթվի զանգվածային մասի որոշման մեթոդ» |
կիրառվում է 2019 թվականի հունվարի 1-ից | |
1241 |
ԳՕՍՏ 34201-2017 «Շաքար. Ծծմբի երկօքսիդի որոշումը յոդաչափական մեթոդով» | ||
1242 |
ԳՕՍՏ 34228-2017 «Հյութամթերք. Կոնսերվանտների որոշումը բարձր արդյունավետության հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» | ||
1243 |
ԳՕՍՏ 34229-2017 «Հյութամթերք. Սինթետիկ ներկանյութերի որոշումը բարձր արդյունավետության հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» | ||
1244 | ԳՕՍՏ 34409-2018 «Հյութամթերք. Ֆերմենտատիվ մեթոդով L-խնձորաթթվի որոշում. | ||
1245 | ԳՕՍՏ 34420-2018 «Պանիրներ և հալած պանիրներ. Կիտրոնաթթվի և ցիտրատների զանգվածային մասի չափման մեթոդիկա» | ||
1246 |
ԳՕՍՏ 34882-2022 «Սննդային հավելումներ. Կոմպլեքսային սննդային հավելումներում կոնսերվանտների (բենզոյական թթվի և սորբինաթթվի և դրանց աղերի) քանակական որոշումը քրոմատագրական մեթոդով» | ||
1247 |
ԳՕՍՏ 34990-2023, 6.7 կետ «Սննդային հավելումներ․ Նատրիումի իզոասկորբատ Е316․ Տեխնիկական պայմաններ» |
||
125 |
ՍՏԲ 1181-99 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի համատեղ առկայության դեպքում սպեկտրալուսաչափական և քրոմատագրման մեթոդներով դրանց պարունակության որոշման մեթոդիկաներ» |
||
126 |
ՍՏԲ 1982-2009 «Գինեգործական արտադրանք և գինեգործական հումք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգտագործմամբ օրգանական թթուների պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
1261 |
ՍՏԲ 2547-2019 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգտագործմամբ ներկանյութերի որոշման մեթոդ» | ||
127 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51428-2006 «Մրգահյութեր. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գինեթթվի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
128 |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 9233-2-2011 «Պանիրներ և հալած պանիրներ. Նատամիցինի պարունակության որոշում։ Մաս 2. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հուլիսի 1-ը | |
1281 | ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 13496-2013 «Միս և մսամթերք. Ներկանյութերի հայտնաբերում. Նրբաշերտ քրոմատագրման մեթոդ» | ||
1282 | ԳՕՍՏ Ռ EN 14105-2008 «Ճարպերի և յուղերի ածանցյալներ․ Ճարպաթթուների մեթիլային եթերներ (FAME). Ազատ և ընդհանուր գլիցերինի, մոնո-, դի-, տրիգլիցերիդների պարունակության որոշում (համեմատման մեթոդ)» | ||
129 |
ԳՕՍՏ Ռ ԵՆ 14130-2010 «Սննդամթերք. С վիտամինի որոշում` բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ» |
||
130 |
ԳՕՍՏ Ռ 51239-98 (ԴԻՆ 1138-94) «Հյութեր` մրգային և բանջարեղենային. L-խնձորաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
131 |
ԳՕՍՏ Ռ 50206-92 «Ճարպեր և յուղեր` կենդանական և բուսական. Բութիլօքսիանիզոլի (ԲՕԱ) և բութիլօքսիտոլուոլի (ԲՕՏ) որոշում` գազահեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
132 |
ԳՕՍՏ Ռ 50476-93 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք. Սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի համատեղ առկայության դեպքում դրանց պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
133 |
ԳՕՍՏ Ռ 51197-98 (ԻՍՕ 4133-79) «Միս և մսամթերք. Գլյուկոնա-դելտա-լակտոնի որոշման մեթոդ» |
||
134 |
ԳՕՍՏ Ռ 51198-98 (ԻՍՕ 4134-78) «Միս և մսամթերք. L-(+)-գլուտամինաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
135 |
ԳՕՍՏ Ռ 51257-99 «Պանիրներ հալած. Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
136 |
ԳՕՍՏ Ռ 51428-99 «Մրգահյութեր. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գինեթթվի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
137 |
ԳՕՍՏ Ռ 51460-99 «Պանիր. Նիտրատների և նիտրիտների զանգվածային մասերի որոշման մեթոդ» |
||
138 |
ԳՕՍՏ Ռ 52690-2006 «Սննդամթերք. C վիտամինի զանգվածային խտության որոշման վոլտամպերաչափական մեթոդ» |
||
139 |
ԳՕՍՏ Ռ 53193-2010 «Ըմպելիքներ` ալկոհոլային և ոչ ալկոհոլային. Կոֆեինի, ասկորբինաթթվի և դրա աղերի, կոնսերվանտների և քաղցրացուցիչների որոշում` մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով» |
||
140 |
ԳՕՍՏ Ռ 54066-2010 «Պեկտին. Նույնականացում. Ամիդացված պեկտինների հայտնաբերման էքսպրես մեթոդ» |
||
141 |
ԳՕՍՏ Ռ 54067-2010 «Պեկտին. Նույնականացում. Պեկտինների հայտնաբերման էքսպրես մեթոդ» |
||
142 |
ԳՕՍՏ Ռ 54068-2010 «Պահածոներ մրգային. Էրիտրոզինի և B ֆլոկսինի սինթետիկ ներկանյութերի առկայության որոշման մեթոդ» |
||
1421 |
ԳՕՍՏ Ռ 54744-2011 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով լոռամրգից և խնձորից ստացված մթերքներում խինաթթվի, խնձորաթթվի և կիտրոնաթթվի որոշում» |
||
1422 | ԳՕՍՏ Ռ 54948-2012 «Մեղր. Գլիցերինի որոշման մեթոդ» | ||
143 |
ԳՕՍՏ Ռ 55328-2012 «Սննդամթերք. Մարմելադում սինթետիկ ներկանյութերի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
144 |
ԳՕՍՏ Ռ 54979-2012 «Սննդային հավելումներ. Լակտատ պարունակող սննդային հավելումներում յոդ պարունակող բաղադրիչի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
145 |
ԳՕՍՏ Ռ 54980-2012 «Հավելումներ սննդային. Լակտատ պարունակող սննդային հավելումներում կալցիում պարունակող բաղադրիչի զանգվածային մասի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ» |
||
1451 |
ԳՕՍՏ Ռ 57990-2017 «Հատուկ նշանակության սննդամթերք, կենսաբանական ակտիվ սննդային հավելումներ. Կվերցետինի որոշման մեթոդ» | ||
146 |
ՉԿՄ ՉՎ 806-98 «Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սննդամթերքում սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի խտությունների որոշման մեթոդիկա» (1998 թվականի հունիսի 23-ի վկայագրման մասին վկայական թիվ 69/987) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտը ստանդարտների ցանկում ներառելը | |
147 |
ՉԿՄ ՉՎ 3239-2009 «В-կարոտինի որոշում մասնագիտացված սննդամթերքում» (2009 թվականի հոկտեմբերի 7-ի վկայագրման մասին վկայական թիվ 536/2009) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտը ստանդարտների ցանկում ներառելը | |
1471 |
ՉԿՄ.ՄՆ 6028-2018 «Դոնդողանյութի մեջ ծծմբաթթվի զանգվածային խտության որոշում (SՕ2 -ի վերահաշվարկով): Չափումների կատարման մեթոդիկա» (2018 թվականի հուլիսի 30-ի վկայագրման մասին վկայական թիվ 1118/2018) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտը ստանդարտների ցանկում ներառելը | |
1472 |
|
ՉԿՄ.ՄՆ 6323-2020 «Սննդամթերքում կոնսերվանտների զանգվածային մասը. Դիոդա-մատրիցային դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով չափումների կատարման մեթոդիկա» (2020 թվականի դեկտեմբերի 8-ի ատեստավորման մասին վկայական թիվ 1272/2020) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտը ստանդարտների ցանկում ներառելը |
I473 | ՉՄ թիվ К961 «Սննդամթերքի փորձանմուշներում մանրէային տրանսգլուտամինազի զանգվածային մասի չափումների մեթոդիկա՝ իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդով՝ «ԽԵՄԱ» ՍՊԸ-ի արտադրության «ՄՏԳ-ԻՖԱ» ռեագենտների հավաքածուի օգնությամբ (2019 թվականի փետրվարի 11-ի ատեստավորման մասին վկայական թիվ 241.0002/RA.RU.311866/2019) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտը ստանդարտների ցանկում ներառելը | |
148 |
հոդված 10 |
ԳՕՍՏ CEN/TS 15568-2015 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար. Փորձանմուշներ վերցնելու ռազմավարություններ» |
|
149 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21569-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար. Որակական հայտնաբերման մեթոդներ՝ նուկլեինաթթուների վելուծության հիման վրա» |
||
150 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21570-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար. Քանակական մեթոդներ՝ հիմնված նուկլեինաթթվի վրա» |
||
151 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21571-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար. Նուկլեինաթթուների լուծահանում» |
||
152 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2009 «Սննդամթերք. Անալիզի մեթոդներ՝ գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար. Պրոտեինի վրա հիմնված մեթոդներ» |
(հավելվածը փոփ., լրաց. ԵՏՀԿ 25.08.20 թիվ 105, լրաց. ԵՏՀԿ 10.01.24 թիվ 2)
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: