ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
31 հոկտեմբերի 2013 թվականի N 1200-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2004 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆԻՍԻ 10-Ի N 946-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ԼՐԱՑՈՒՄՆԵՐ ԵՎ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
«Զբոսաշրջության և զբոսաշրջային գործունեության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 6-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետերին, 9-րդ և 10-րդ հոդվածներին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2004 թվականի հունիսի 10-ի «Հյուրանոցային ծառայություններ մատուցելու կարգն ու պայմանները սահմանելու, հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների որակավորման կարգերը և որակավորման ընթացակարգը հաստատելու մասին» N 946-Ն որոշման մեջ կատարել հետևյալ լրացումները և փոփոխությունները`
1) որոշման 1-ին կետի «ա» ենթակետը «պայմանագրի» բառից առաջ լրացնել «հյուրանոցային ծառայությունների մատուցման» բառերով.
2) որոշման N 1 հավելվածում`
ա. 3-րդ կետում «առևտրի և տնտեսական զարգացման» բառերը փոխարինել «էկոնոմիկայի» բառով,
բ. 4-րդ կետը շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ.
«4. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի որակավորման կարգ ստանալու նպատակով հյուրանոցային ծառայություններ մատուցող իրավաբանական կամ ֆիզիկական անձը (Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված դեպքերում) կամ անհատ ձեռնարկատերը (այսուհետ` հայտատու) որակավորող մարմին է ներկայացնում հայտ` թղթային կամ էլեկտրոնային եղանակով, որում նշվում են հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի անվանումը, տեսակը, կոնտակտային տվյալները (այդ թվում` էլեկտրոնային փոստի հասցեն) ու ակնկալվող որակավորման կարգը և համապատասխանաբար պետական գրանցման կամ հաշվառման համարը:»,
գ. լրացնել հետևյալ բովանդակությամբ նոր` 4.1-ին կետով.
«4.1. Էլեկտրոնային եղանակով հայտը ներկայացնելու և ընդունելու գործընթացն իրականացվում է հետևյալ կերպ`
ա) հայտը և սույն ընթացակարգով նախատեսված փաստաթղթերի տեսաներածված պատճենները ներկայացվում են secretariat@mineconomy.am էլեկտրոնային հասցեով` DOC, DOCX, PDF, JPEG, XLS կամ XLSX ֆորմատների ֆայլերի տեսքով,
բ) հայտը համարվում է ընդունված` որակավորող մարմին մուտք լինելու օրվանից,
գ) հայտատուն սույն ընթացակարգի 19-րդ կետով նախատեսված դրական եզրակացությամբ արձանագրությունն ստանալուց հետո եռօրյա ժամկետում որակավորող մարմին է ներկայացնում այն փաստաթղթերի բնօրինակները, որոնք օրենքով կամ սույն ընթացակարգով որակավորող մարմին պետք է ներկայացվեն բնօրինակի տեսքով,
դ) որակավորող մարմինը հայտատուի կողմից ներկայացված փաստաթղթերի բնօրինակները համեմատում է էլեկտրոնային եղանակով ներկայացված հայտին կցված փաստաթղթերի տեսաներածված պատճենների հետ` դրանց պատշաճ լինելու մեջ հավաստիանալու նպատակով, որից հետո փաստաթղթերի բնօրինակները, բացառությամբ պետական տուրքի անդորրագրի, վերադարձվում են հայտատուին:»,
դ. 5-րդ կետի «բ» ենթակետում «Հայաստանի Հանրապետության քաղաքաշինության նախարարի 1998 թվականի նոյեմբերի 25-ի N 168 հրամանին» բառերը փոխարինել «քաղաքաշինության բնագավառում Հայաստանի Հանրապետության կառավարության լիազոր մարմնի սահմանած կարգին» բառերով, իսկ «այլ իրավական ակտ» բառերը` «` Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ նախատեսված այլ փաստաթուղթ» բառերով,
ե. 5-րդ կետի «գ» և «դ» ենթակետերում «10» թիվը փոխարինել «30» թվով,
զ. 6-րդ կետը շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ.
«6. Հայտն ստանալուց հետո 15-օրյա ժամկետում որակավորող մարմինը քննարկում է այն, շարունակում որակավորման գործընթացը կամ ընդունում որոշում հայտը մերժելու մասին:»,
է. 7-րդ կետի «ա» ենթակետում «5-րդ կետով» բառերը փոխարինել «4.1-ին կետի «գ» ենթակետով, 5-րդ և 19.1-ին կետերով» բառերով,
ը. 9-րդ կետը «պատշաճ ձևով» բառերից հետո լրացնել «(էլեկտրոնային եղանակով հայտի ստացման դեպքում` էլեկտրոնային փոստի հասցեին)» բառերով,
թ. 13-րդ կետում «9» թիվը փոխարինել «11» թվով,
ժ. լրացնել հետևյալ բովանդակությամբ նոր` 19.1-ին կետով.
«19.1. Հայտատուն սույն ընթացակարգի 19-րդ կետով նախատեսված դրական եզրակացությամբ արձանագրությունն ստանալուց հետո 3-օրյա ժամկետում որակավորող մարմին է ներկայացնում պետական տուրքի վճարման անդորրագիրը, իսկ էլեկտրոնային վճարման պետական համակարգի միջոցով վճարում կատարելու դեպքում` էլեկտրոնային համակարգի կողմից գեներացված անդորրագիրը կամ անդորրագրի 20-նիշանոց համարը:»,
ժա. 26-րդ կետից հանել «ա» տառը,
ժբ. 27-րդ կետից հետո լրացնել հետևյալ բովանդակությամբ նոր` 27.1-ին կետով.
«27.1. Որակավորման կարգ ունեցող հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի անվանման փոփոխության դեպքում հյուրանոցային ծառայություն մատուցող անձը դրա մասին տեղեկացնում է որակավորող մարմնին` հանձնելով որակավորման վկայականը, ինչի հիման վրա որակավորող մարմնի որոշմամբ տրվում է նոր որակավորման վկայական:»,
ժգ. VI գլուխը շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ.
«VI. ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ` ԸՍՏ ՏԵՍԱԿԻ ՆԵՐԿԱՅԱՑՆԵԼԸ, ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ԿԱՐԳԻ ՆՇԱՆՆԵՐԸ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ
31. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի որակավորման կարգը հավաստվում է համապատասխան որակավորման վկայականով:
32. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի որակավորման կարգի նշանի գրաֆիկական պատկերը ցանկացած չափի համապատասխան հնգաթև աստղերն են կամ ցանկացած չափի հռոմեական թվանշանները, իսկ հինգաստղանի «Դելյուքս» հյուրանոցների համար` ցանկացած չափի հինգ հնգաթև աստղեր և «Դելյուքս» գրառումը: Ընդ որում, հյուրանոցային ծառայություններ մատուցող անձի ցանկությամբ «Դելյուքս» գրառումը կարող է նշվել նաև անգլերեն` «Deluxe» տառադարձությամբ:
33. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի տեսակը, անվանումը, որակավորման վկայականով հավաստված որակավորման կարգին համապատասխանող նշանը նշվում են հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի ճակատային մասում` սպառողների համար դրսից տեսանելի հատվածում, ընդունելության նախասրահում, ինչպես նաև գլխավոր մուտքի հարակից պատին տեղադրվող ցուցանակի վրա: Որակավորման կարգ ունեցող հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի ցուցանակի վրա նշվում է նաև որակավորող մարմնի անվանումը: Սույն կետով նախատեսված տեղեկատվությունը հյուրանոցային ծառայություններ մատուցող անձի ցանկությամբ կարող է նշվել նաև այլ լեզուներով:
34. Հյուրանոցային ծառայություններ մատուցող անձը հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտն ինտերնետային կայքում կամ գովազդային նյութերում (գովազդային պրակներ, զանգվածային լրատվության միջոցներով գովազդներ և այլն) ներկայացնելիս պետք է նշի հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի անվանումը, տեսակը և որակավորման վկայականով հավաստված որակավորման կարգին համապատասխանող նշանը` սույն կարգին համապատասխան:
35. Որակավորող մարմինը, համաձայն հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների առանձին տեսակների, վարում է որակավորման կարգ ստացած հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտի գրանցամատյան, որը բաց է հանրության համար:».
3) որոշման N 2 հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ` համաձայն հավելվածի:
Հայաստանի Հանրապետության |
Տ. Սարգսյան |
2013 թ. նոյեմբերի 5 |
Հավելված ՀՀ կառավարության 2013 թվականի հոկտեմբերի 31-ի N 1200-Ն որոշման
«Հավելված N 2 ՀՀ կառավարության 2004 թվականի հունիսի 10-ի N 946-Ն որոշման |
Կ Ա Ր Գ
ՀՅՈՒՐԱՆՈՑՆԵՐԻ ԵՎ ՄՈԹԵԼՆԵՐԻ ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ
N/N |
Նվազագույն պահանջները |
Կարգերը | |||||||||||||||||||||||
* **** «Դելյուքս» |
* **** |
* * * * |
* * * |
* * |
* | ||||||||||||||||||||
Հ |
Հ |
Մ |
Հ |
Մ |
Հ |
Մ |
Հ |
Մ |
Հ |
Մ | |||||||||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||||||||||||
I. Շինությունը, արտաքին բարեկարգման տարրերը, ավտոկայանման հնարավորությունը, մուտքը |
|||||||||||||||||||||||||
1. |
Օբյեկտը հանդիսանում է առանձին շինություն կամ շինության առանձնացված մաս կամ շինությունների համալիր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
2. |
Շինության առանձին մասերը պետք է միացված լինեն իրար ստացիոնար կառուցված անցումներով` օբյեկտի բոլոր ծառայությունների հասանելիությունն ապահովելու համար: Չի վերաբերում քաղաքների վարչական տարածքներից դուրս գտնվող օբյեկտներին: |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
3. |
Դեպի ընդունելության նախասրահ տանող ուղղակի մուտք, որը պետք է պաշտպանված լինի սառը օդի ներխուժումից |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
4. |
Դեպի ընդունելության նախասրահ տանող մուտքը պետք է հարմարեցված լինի հաշմանդամների տեղաշարժման համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
5. |
Գլխավոր մուտքի վրա ծածկ, որմնախորշում գտնվող մուտք կամ ավտոմատ եղանակով գործող դռներ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
6. |
Ավտոմեքենաների համար օբյեկտի մուտքի վրա ծածկ` 4,5 մ բարձրությամբ Չի վերաբերում այն հյուրանոցներին, որոնք գտնվում են քաղաքային խիտ կառուցապատման գոտում, և առկա է տեղական ինքնակառավարման մարմնի (Երևան քաղաքում` Երևանի քաղաքապետի) համապատասխան եզրակացությունը |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
7. |
Առանձնացված մուտք ու ճանապարհ՝ հյուրերի ուղեբեռի համար |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
8. |
Մատակարարման համար առանձնացված ճանապարհ Չի վերաբերում * * * հյուրանոցներին, որոնք գտնվում են քաղաքային խիտ կառուցապատման մեջ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
9. |
Օբյեկտի շրջակայքը պետք է լինի բարեկարգված, պետք է ունենա ավտոմեքենաների և հետիոտների համար կոշտ ծածկով ճանապարհներ և արահետներ, դեկորատիվ կանաչապատում ու կանաչ գոտի` համապատասխան արտաքին լուսավորությամբ: Օբյեկտի շրջակայքում տնտեսական մասի առկայության դեպքում այն պետք է առանձնացված լինի հյուրերի համար հասանելի մասից: |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
10. |
Հսկվող ավտոտնակներ կամ ավտոկայանատեղիներ Ընդ որում, 100 և ավելի ննջատեղ ունեցող *****Դելյուքս հյուրանոցները պետք է ապահովված լինեն 20,***** հյուրանոցները` 15, **** հյուրանոցները` 10, իսկ *** հյուրանոցները` 6 մեքենայի տեղերով: Չի վերաբերում այն հյուրանոցներին, որոնք գտնվում են քաղաքային խիտ կառուցապատման գոտում և առկա է տեղական ինքնակառավարման մարմնի համապատասխան եզրակացությունը: Այդ դեպքում պետք է ապահովել ավտոմեքենաներ կանգնեցնելու տեղեր հյուրերի ժամանման և մեկնման ընթացքում: |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
11. |
Օբյեկտին կից ավտոտնակներում կամ ավտոկայանատեղիներում պետք է ապահովված տեղեր լինեն բոլոր բ/մ-ների համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||||||||
II. Տեխնիկական սարքավորումներ, հարմարանքներ, այլ |
|||||||||||||||||||||||||
12. |
Հանրամատչելի մասերում` ներառյալ ընդունելության սրահը, հասարակական սննդի և բազմաֆունկցիոնալ սրահներն ու դահլիճները` |
||||||||||||||||||||||||
1) օդակարգավորում կամ այլ սարքավորումների և համակարգերի միջոցով օդափոխության, օդի 18-210 ջերմաստիճանի և 45-60 % խոնավության ապահովում և պահպանում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
2) մեխանիկական օդափոխում - 1/ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
3) գրավիտացիոն կամ մեխանիկական օդափոխում |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||||||||||
13. |
Բնակելի մասում - բ/մ` |
||||||||||||||||||||||||
1) օդակարգավորում կամ այլ սարքավորումների և համակարգերի միջոցով օդափոխության, օդի 18-210 ջերմաստիճանի և 45-60 % խոնավության ապահովում և պահպանում` ***** Դելյուքս հյուրանոցներում անհատական կարգավորման հնարավորությամբ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
2) գրավիտացիոն կամ մեխանիկական օդափոխում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||||||||
14. |
Արտաքաշող մեխանիկական օդափոխում ս.հ.հ-ում: |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
15. |
Ջեռուցում ամբողջ օբյեկտում կամ դրա չօդակարգավորվող մասում ***** Դելյուքս,***** և **** օբյեկտներում պետք է ապահովվի կենտրոնացված ջեռուցում: |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
16. |
Գործող պահանջներին համապատասխանող որակի տաք և սառը ջրի շուրջօրյա ջրամատակարարում կենտրոնացված տաք ջրամատակարարման համակարգով (Պարբերությունն ուժը կորցրել է 02.08.07 թ. N 873-Ն) ****-ից * օբյեկտների ջրամատակարարման տեխնիկական հնարավորություններից կախված` թույլատրվում է շուրջօրյա ջրամատակարարումն ապահովել այլընտրանքային միջոցներով (օրինակ` հատուկ տարողություններում կուտակված խմելու ջրի հաշվին) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
17. |
Լրացուցիչ ձայնամեկուսացում բ/մ-ներում և կոնֆերանս դահլիճներում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
18. |
Տարածքների բնույթին հարմարեցված ներքին լուսավորություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
19. |
Հյուրերին հասանելի հեռախոս և ֆաքս` ընդունելության սրահում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
20. |
Սենյակներում կամ առանձնացված կետերում ինտերնետից օգտվելու հնարավորություն *****Դելյուքս հյուրանոցի ամբողջ տարածքում ինտերնետից (հանրամատչելի մասում` անլար) օգտվելու հնարավորություն: |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
21. |
Ռադիոհեռուստատեսային սարքավորումներ` հարմարեցված տեղական և արբանյակային ծրագրերի ընդունման համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
22. |
Մարդատար վերելակներ (հնարավոր է շարժասանդուղքներ) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
1) զրո հարկից ցածր հարկերում գտնվող բոլոր սպասարկման տարածքներում (ավտոտնակներ, կենսավերականգնողական համալիր) |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
2) մեկ հարկից բարձր շինությունում` հյուրերի համար նախատեսված մասում |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
3) երկու հարկից բարձր շինությունում` հյուրերի համար նախատեսված մասում |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
4) երեք հարկից բարձր շինությունում` հյուրերի համար նախատեսված մասում |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
5) չորս հարկից բարձր շինությունում` հյուրերի համար նախատեսված մասում |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||||||||||
23. |
Առանձին բեռնատար վերելակ` այն թվով մարդկանց համար, որքան նախատեսված է տվյալ օբյեկտի մարդատար վերելակի համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
24. |
Շուրջօրյա էներգամատակարարում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||
1) երկկողմանի էներգամատակարարում և վթարային գեներատոր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
2) վթարային գեներատոր |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||||||||||
III. Օբյեկտի գործարկմանը, սպասարկմանը վերաբերվող հիմնական տարրեր |
|||||||||||||||||||||||||
25. |
Հանրամատչելի մասում` սանիտարահիգիենիկ համալիր` Նվազագույն հարմարանքներ |
||||||||||||||||||||||||
1) լվացարաններ` սեղանով կամ դարակով |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
2) յուրաքանչյուր լվացարանի վերևում հայելի` վերին կամ կողային լուսավորմամբ (բացի ընդհանուր լուսավորությունից) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
3) հեղուկ օճառ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
4) զուգարանի թուղթ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
5) աղբարկղ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
6) ձեռքերը չորացնելու համար էլ. սարք կամ մեկանգամյա օգտագործման սրբիչներ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | |||||||||||||||
7) պատի կախիչներ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
8) զուգարան ( *****Դելյուքս, *****, **** և *** օբյեկտներում կանանց և տղամարդկանց համար առանձին) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ | ||||||||||||||
9) միզարան` տղամարդկանց զուգարանում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
IV. Բնակելի մաս |
|||||||||||||||||||||||||
26. |
Համարի բնակելի մակերեսը` ք/մ-ով (առանց առանձնացված ս.հ.հ-ի, նախասրահների, սյուների և այլն)` |
||||||||||||||||||||||||
1) 1-տեղանոց համար |
20 |
14 |
14 |
12 |
12 |
10 |
10 |
9 |
9 |
8 |
8 |
||||||||||||||
2) 2-տեղանոց համար |
25 |
18 |
18 |
16 |
16 |
14 |
14 |
12 |
12 |
10 |
10 |
||||||||||||||
3) 3-տեղանոց համար |
16 |
16 |
16 |
15 |
15 |
14 |
|||||||||||||||||||
4) 4-տեղանոց համար |
18 |
18 |
16 |
||||||||||||||||||||||
5) 4-ից բարձր տեղանոց համարում` 4-տեղանոց համարի մակերեսին լրացուցիչ ավելացվում է յուրաքանչյուր հաջորդ տեղի համար հետևյալ մակերեսը` քմ-ով: |
4,5 |
4 |
4 |
||||||||||||||||||||||
27. |
Լյուքս կարգի համարը ներառում է հյուրասենյակ, ննջարան` ս.հ.հ.-ով, մուտքի մասում առանձնացված լրացուցիչ զուգարան: |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
28. |
Համարների ընդհանուր թվի 5%-ը պետք է լինի լյուքս կարգի (բայց ոչ պակաս, քան 2-ը) |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
29. |
Համարների ընդհանուր թվի 10%-ը պետք է լինի լյուքս կարգի (բայց ոչ պակաս, քան 5-ը) |
+ |
|||||||||||||||||||||||
30. |
Համարների ընդհանուր թվի 10%-ը պետք է նախատեսված լինի չծխողների համար (բայց ոչ պակաս, քան 5-ը) |
+ |
|||||||||||||||||||||||
31. |
Կահույքով և լրացուցիչ տարրերով բ/մ-ի հագեցվածությունը |
||||||||||||||||||||||||
1) միասնական լրակազմ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
2) բազմաֆունկցիոնալ կահույք |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
32. |
Կահավորման լրակազմ |
||||||||||||||||||||||||
1) մեկտեղանոց մահճակալ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||
2) մեկտեղանոց մահճակալ` |
+ |
||||||||||||||||||||||||
3) 2-տեղանոց մահճակալ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||
4) 2-տեղանոց մահճակալ` |
+ |
||||||||||||||||||||||||
5) մահճակալների 10%-ի երկարությունը պետք է լինի առնվազն 210 սմ |
+ |
||||||||||||||||||||||||
33. |
Ներքնակի հատուկ հիգիենիկ ծածկ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
34. |
Առնվազն երկու բարձ (հնարավորության դեպքում` տարատեսակ) յուր. անձի համար |
+ |
|||||||||||||||||||||||
35. |
Սպիտակեղենը պետք է լինի բարձրորակ, նախընտրելի է միագույն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
36. |
Յուրաքանչյուր ննջատեղի մոտ պահարանիկ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
37. |
Զգեստապահարան կամ որմնախորշի մեջ ներկառուցված պահարան` յուրաք. հյուրի համար առնվազն 5 կախիչով: |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
38. |
Գրասեղան կամ սեղան |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
39. |
Ուղեբեռի պահարան կամ տակդիր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
40. |
Աթոռ կամ նստելու համար որևէ այլ կահույք (1 միավոր` յուրաքանչյուր անձի համար) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
41. |
Մեկտեղանոց համարներում` 2 աթոռ կամ նստելու համար որևէ այլ կահույք, իսկ մյուս համարներում` աթոռ` 1 միավոր յուրաքանչյուր անձի համար, բազկաթոռ` առնվազն 2 հատ կամ բազմոց |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
42. |
Լյուքս կարգի համարում` աթոռ` 1 միավոր` յուրաքանչյուր անձի համար, բազմոց և երկու բազկաթոռ` փոքր սեղանով |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
43. |
Լուսավորություն` |
||||||||||||||||||||||||
1) յուրաքանչյուր մահճակալի մոտ լամպ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
2) աշխատատեղը (սեղանը կամ գրասեղանը) լուսավորող լամպ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||
3) ընդհանուր լուսավորություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
4) մահճակալի մոտից համարի ընդհանուր լուսավորության կարգավորման հնարավորություն |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
44. |
Լրացուցիչ սարքավորումներ և հարմարանքներ յուրաքանչյուր բ/մ-ի համար (բոլոր սարքավորումները պետք է լինեն սարքին և անթերի վիճակում) |
||||||||||||||||||||||||
1) հեռախոս ***** Դելյուքս և ***** հյուրանոցում երեք հեռախոս (մահճակալի կողքի պահարանիկին, աշխատասեղանին և ս.հ.հ.-ում): |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
*****Դելյուքս և ***** հյուրանոցներում հեռուստացույցի չափը պետք է համապատասխանի սենյակի մեծությանը |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
3) հավելյալ հեռուստացույց մեկից ավելի սենյակների առկայության դեպքում |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
4) ռադիոընդունիչ կամ ռադիոծրագրեր ընդունելու հնարավորություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
5) գորգ կամ գորգածածկ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
6) մահճակալի առջև` առնվազն փոքր գորգ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
7) թափանցիկ վարագույր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
8) մթնեցնող ծանր վարագույր, կամ գալարավարագույր, կամ շերտավարագույր ***** Դելյուքս հյուրանոցներում 100% մթություն ապահովող վարագույր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
9) դեկորատիվ տարրեր` համարի ընդհանուր տեսքին և դիզայնին համահունչ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
10) հյուրանոցի ծառայությունների, հյուրերի անվտանգության և տեղանքի մասին տեղեկատվական նյութեր, նաև գրասենյակային պարագաներ (ծրար, թուղթ, գրիչ, մատիտ) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
11) մոխրաման` ծխողների համար նախատեսված համարներում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
12) զգեստ և կոշիկ մաքրելու համար լրակազմ և ասեղաման |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
13) պարկ` լվացքատուն ուղարկվող սպիտակեղենի համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
14) աղբարկղ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
15) չհրկիզվող պահարան |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
16) մինիբար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
17) որպես հյուրասիրություն հունիս-նոյեմբեր ամիսներին հյուրերի ժամանման օրը թարմ մրգերի տեսականի, երեկոյան ժամերին` անուշեղեն (հայկական չիր)` ամբողջ տարվա ընթացքում |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
18) անվճար հանքային կամ սեղանի ջուր` օրը 0,33 լ մեկ անձի համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
19) համարներում հյուրերի ընդունելության օրը` 1 շիշ բարձրորակ հայկական գինի` որպես հյուրասիրություն, ինչպես նաև բացիկ` հյուրանոցի կողմից, համարներում` հյուրերին ողջունելիս |
+ |
||||||||||||||||||||||||
20) բաժակներ`(մեկ հատ յուր. անձի համար) ***, ** և * օբյեկտներում` նաև ջրաման |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
21) մեծ հայելի |
+ |
||||||||||||||||||||||||
22) օրաթերթ կամ ամսագիր |
+ |
||||||||||||||||||||||||
23) հուշանվեր (ազգային տարրեր պարունակող) համարներում հյուրերի` հյուրանոցից դուրս գրվելիս |
+ |
||||||||||||||||||||||||
Ս.հ.հ-ում սարքավորումներ և հարմարանքներ |
|||||||||||||||||||||||||
45. |
Հիմնական սարքավորումներ |
||||||||||||||||||||||||
1) ա) ջեռուցվող ս.հ.հ.` ցնցուղով լողարանով կամ ցնցուղախցիկով ***** Դելյուքս հյուրանոցներում համարների ս.հ.հ.-ի 50%-ը պետք է ապահովված լինի լողարանով |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
բ) ցնցուղով լողարան կամ ցնցուղախցիկ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
2) սեղանով կամ դարակով լվացարան` համապատասխան չափի հայելիով` վերին կամ կողային լուսավորությամբ (բացի ընդհանուր լուսավորությունից) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
3) զուգարան |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
46. |
Լրացուցիչ սարքավորումներ` |
||||||||||||||||||||||||
1) լողարանի կամ ցնցուղի վարագույր` ս.հ. ընդհանուր տեսքին ու դիզայնին համապատասխան |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
2) անհատական փոքրիկ սրբիչ ոտքերի համար` լողարանի (ցնցուղախցիկի) առջև |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
3) օճառաման, թղթի աման, կախիչներ, սրբիչների կախիչներ, լողարանի և ցնցուղի մոտ բռնակներ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
4) տաքացվող կախիչներ` սրբիչների համար |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
5) հատուկ չսահող գորգ լողարանում տեղադրելու համար |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
6) հայելու մոտ շարժական խոշորացնող հայելի |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
7) հայելի` վերին կամ կողային լուսավորությամբ (բացի ընդհանուր լուսավորությունից) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
8) մեկուսիչով վարդակ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
9) վարսահարդարիչ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
10) հատակադիր կշեռք |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
11) փակվող աղբաման (չհրկիզվող կամ դժվար հրկիզվող) |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
12) աղբաման (չհրկիզվող կամ դժվար հրկիզվող) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
13) հեռախոս |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
47. |
Մեկ անձի համար նվազագույն լրակազմ |
||||||||||||||||||||||||
1) ձեռքի օճառ կամ հեղուկ օճառ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
2) շամպուն |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
3) մեկանգամյա օգտագործման ատամի խոզանակ և մածուկ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
4) յուրաքանչյուր անձի համար մեկ խնամքի լոսյոն (անհատական սրվակով) կամ մարմնի գել |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
5) հիգիենիկ պարկ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
Նշված լրակազմը պետք է լինի փակ վիճակում, միևնույն ապրանքանշանով և դրված լինի զամբյուղի կամ որևէ այլ տարայի մեջ |
+ |
||||||||||||||||||||||||
6) զուգարանի թուղթ (***** Դելյուքս և ***** հյուրանոցների համարում նաև պետք է միշտ լինի լրացուցիչ զուգարանի թուղթ) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
7) ձեռքի սրբիչ` յուրաքանչյուր անձի համար (նախընտրելի է սպիտակ) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
8) բաղնիքի սրբիչ` յուրաքանչյուր անձի համար (նախընտրելի է սպիտակ) |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
9) բաղնիքի խալաթ (նախընտրելի է սպիտակ) |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
10) բաղնիքի մեկանգամյա օգտագործման հողաթափեր (նախընտրելի է սպիտակ) |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
11) բաժակ` յուրաքանչյուր անձի համար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
48. |
Լրիվ սանիտարահիգիենիկ հանգույցով սենյակների (նվազագույն) տոկոսը` նորակառույց օբյեկտներում 100 %` առանց հաշվի առնելու օբյեկտի կարգը |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
50 |
50 |
25 |
10 |
|||||||||||||
49. |
Ընդհանուր սանիտարահիգիենիկ սարքավորումներ բնակելի մասում |
||||||||||||||||||||||||
1) քնելու տեղերի քանակը ս.հ.հ չունեցող համարներում` յուրաքանչյուր սարքի դիմաց |
|||||||||||||||||||||||||
ա) սեղանով կամ դարակով լվացարան |
5 |
5 |
5 |
5 |
|||||||||||||||||||||
բ) ցնցուղով լողարան կամ ցնցուղախցիկ |
10 |
10 |
15 |
15 |
|||||||||||||||||||||
գ) զուգարան` լվացարաններով (առնվազն մեկ հատ կանանց համար և մեկ հատ տղամարդկանց համար) Կանանց զուգարանում վերընթաց ցնցուղով լվացարան (բիդե)` 50 քնելու տեղի դիմաց` մեկ հաշվարկով, բայց ոչ պակաս, քան մեկ հատ |
10 |
10 |
12 |
12 |
|||||||||||||||||||||
2) լրացուցիչ սարքավորումներ |
|||||||||||||||||||||||||
ա) հայելի |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
բ) հեղուկ օճառ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
գ) զուգարանի թուղթ |
|||||||||||||||||||||||||
դ) ձեռքերը չորացնելու էլ. սարք կամ մեկանգամյա օգտագործման սրբիչ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
ե) չհրկիզվող կամ դժվար հրկիզվող աղբաման |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
զ) պատի կախիչներ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
V. Ընդունելության նախասրահ, |
|||||||||||||||||||||||||
50. |
Ընդունելության նախասրահ ***** Դելյուքս հյուրանոցի ընդունելության նախասրահում հյուրերի հատուկ ընդունելություն` հյուրերի համար նստելու և ըմպելիքների մատուցման հնարավորությամբ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
1) մինչև 50 բ/մ-ի համար նվազագույն մակերեսի չափը` ք/մ-ով |
80 |
50 |
50 |
30 |
30 |
20 |
20 |
20 |
20 |
10 |
10 |
||||||||||||||
2) 50 բ/մ-ից բարձր յուրաք. 1 բ/մ-ի համար լրացուցիչ |
1 |
0,8 |
0,8 |
0,5 |
0,5 |
0,3 |
0,3 |
0,2 |
0,2 |
0,1 |
0,1 |
||||||||||||||
51. |
Հյուրերի ընդունման և տեղեկատվության տրամադրման ծառայություն` |
||||||||||||||||||||||||
1) շուրջօրյա |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
2) առնվազն 16 ժամ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
3) առնվազն 12 ժամ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
52. |
Հյուրերի համար տաք ըմպելիքների շուրջօրյա վաճառք` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
հյուրերի համար տաք ըմպելիքների շուրջօրյա վաճառք: Թույլատրվում է ավտոմատներից վաճառքը փոխարինել ընդունելության սրահում վաճառքով |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
53. |
Արթնացման ծառայություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
54. |
Դռնապանի ծառայություն |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
55. |
Կոնսիերժի ծառայություն |
+ |
|||||||||||||||||||||||
56. |
Սպասարկող անձնակազմի կանչ |
||||||||||||||||||||||||
1) ուղիղ հեռախոսակապ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
2) կանչի կոճակ կամ ներքին հեռախոսակապ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
57. |
Համարում սննդի մատուցման սպասարկումը կատարվում է` |
||||||||||||||||||||||||
1) շուրջօրյա |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
2) առնվազն 12 ժամ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
58. |
Ուղեբեռի սպասարկման ծառայություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
59. |
Հաճախորդներին դեպի համար ուղեկցման ծառայություն` ընդունելության օրը |
+ |
|||||||||||||||||||||||
60. |
Հյուրերի ուղեբեռի պահպանությունը, ինչպես նաև համարն զբաղեցնելու ընթացքում հյուրերի դրամական միջոցների և թանկարժեք իրերի պահպանությունը գործում է շուրջօրյա |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
61. |
Ծաղիկները հասցեատիրոջը հասցնելու հնարավորություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
62. |
Կոշիկների մաքրման ծառայություն կամ մաքրման սարք |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
63. |
Առնվազն 8 ժամ գործող գեղեցկության սրահ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
64. |
Արվեստի ցուցասրահ` վաճառքի հնարավորությամբ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
65. |
1) տարադրամի փոխանակում Պահանջը պարտադիր չէ *** այն օբյեկտների համար, որոնցից առավելագույնը 100 մ հեռավորության վրա տարադրամի փոխանակման կետ կա |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
2) բանկային պլաստիկ քարտերի սպասարկում` օբյեկտի ամբողջ տարածքում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
66. |
Հաճախորդներին համարներում համակարգիչների տրամադրման հնարավորություն` հաճախորդների ցանկությամբ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
67. |
Ամենօրյա լրագրերի վաճառք կամ հասանելիություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
68. |
Անձնական հիգիենայի պարագաների վաճառք |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
69. |
Մեքենաների կամ հեծանիվների վարձակալության հնարավորություն |
+ |
|||||||||||||||||||||||
70. |
Հյուրերի օգտագործման համար նախատեսված անձրևանոցներ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
71. |
Հյուրերի ավտոմեքենաների կայանման ծառայություն |
+ |
|||||||||||||||||||||||
72. |
Տոմսերի վաճառք կամ տոմսերի պատվիրման ծառայություն ընդունելության սրահում (թատրոնի, կինոյի, այլ) |
+ |
|||||||||||||||||||||||
73. |
Կարի, սպիտակեղենի և հագուստի լվացք, արդուկ և մաքրման ծառայություն |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
74. |
Անկողնու և սրբիչների փոխելը նորով` |
||||||||||||||||||||||||
1) ամեն օր կամ հյուրերի ցանկությամբ**** |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
2) 3 օրը մեկ կամ հյուրերի ցանկությամբ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
75. |
Առաջին օգնության հնարավորություն, շտապ օգնության կանչ, դեղարկղիկ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||
76. |
Երեխաների խնամքի ծառայություն` հյուրերի ցնակությամբ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
VI. Հանրային սննդի, հանգստի/ |
|||||||||||||||||||||||||
77. |
Հանրային սննդի համալիր |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
1) ռեստորան |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
Ռեստորանում մատուցվող սննդից բացի հատուկ ճաշացանկից պատվիրելու հնարավորություն (հանրային սննդի դահլիճներում առանձնացված հատված` նախատեսված չծխողների համար) |
+ |
||||||||||||||||||||||||
3) բար |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||
4) շուրջօրյա գործող լոբբի բար` ընդունելության սրահում կամ ընդունելության սրահում խմիչքներ մատուցելու ծառայություն |
+ |
||||||||||||||||||||||||
5) շուրջօրյա գործող սիգար բար |
+ |
||||||||||||||||||||||||
6) նախաճաշի մատուցում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||
78. |
Բազմաֆունկցիոնալ դահլիճ, որը հարմարեցված է օբյեկտի բնույթին` համաժողովների, ակումբային, ուսումնական և այլ միջոցառումներ անցկացնելու համար |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
79. |
Կոնֆերանս դահլիճ` առնվազն 2 հարակից աշխատանքային սենյակներով, անհրաժեշտ տեխնիկական և գրասենյակային հագեցվածությամբ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
80. |
Հանգստյան գոտիներում գտնվող օբյեկտներում` հյուրերի անձնական մարզական գույքի պահպանում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
81. |
Հանգստյան գոտիներում գտնվող հյուրանոցներում` բացօթյա խաղահրապարակներ (երեխաների համար առանձնացված)` համապատասխան գույքի տրամադրմամբ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
82. |
Մանկական խաղասրահ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
83. |
Վերականգնողական հանգստյան համալիր |
||||||||||||||||||||||||
1) լողավազան ***** Դելյուքս հյուրանոցներում առնվազն 40 քառ. մ չափով լողավազան, ***** հյուրանոցներում` առնվազն 20 քառ. մ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||||
2) լողավազան, շոգեբաղնիք, սոլյարի, մերսում կամ այլ վերականգնողական ծառայություններ (ծառայության առնվազն 2 տեսակ) Սույն պահանջը վերաբերում է *** այն օբյեկտներին, որոնք գտնվում են հանգստյան գոտիներում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
3) շոգեբաղնիք, ֆիտնես սրահ և առնվազն երկու այլ վերականգնողական ծառայություն (սոլյարի, մերսում և այլն) Լողավազանի մոտ զովացուցիչ ըմպելիքների մատուցում Բոլոր վերականգնողական սրահներում սրբիչների տրամադրում Հանդերձարանները պետք է ապահովված լինեն հայելիներով, հատակադիր կշեռքով և տեղում օգտագործման խնամքի պարագաներով (կրեմ, վարսահարդարիչ և այլն), անձնական պարագաների պահպանման առանձնացված սրահով: |
+ |
||||||||||||||||||||||||
84. |
Ակումբային դահլիճ` հեռուստացույցով Չի վերաբերում այն օբյեկտներին, որոնք ունեն բազմաֆունկցիոնալ դահլիճներ: |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
85. |
Հանրամատչելի տեղերում հեռուստացույց դիտելու հնարավորություն |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||||
86. |
Հյուրերի ավտոմեքենաների սպասարկում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||||
VII. Անձնակազմի մասնագիտական որակավորում/կրթություն |
|||||||||||||||||||||||||
87. |
Հյուրանոցային օբյեկտի ղեկավարը պետք է ունենա` 1) բարձրագույն կրթություն կամ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
2) միջին մասնագիտական կրթություն հյուրանոցային գործի բնագավառում կամ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
3) մասնագիտական դասընթացի որակավորում հյուրանոցային գործի բնագավառում կամ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
4) 5 տարվա վարչական աշխատանքային փորձ հյուրանոցային գործի բնագավառում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
5)առնվազն 2 օտար լեզվի տիրապետում` անգլերենը պարտադիր |
+ |
||||||||||||||||||||||||
88. |
Ընդունման սրահի անձնակազմը (այդ թվում` կոնսիերժը) պետք է ունենա |
||||||||||||||||||||||||
1) բարձրագույն կրթություն կամ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
2) միջին մասնագիտական կրթություն հյուրանոցային գործի բնագավառում կամ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
3) միջնակարգ կրթություն և մասնագիտական դասընթացի որակավորում (առնվազն 60 ժամ) կամ` |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
4) հյուրանոցային գործի բնագավառում 2 տարվա աշխատանքային փորձ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
5) առնվազն 2 օտար լեզվի տիրապետում` անգլերենը պարտադիր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||
89. |
Մատուցողներ, համարների սպասավորներ, դռնապան, բեռնակիրներ` |
||||||||||||||||||||||||
1) միջին մասնագիտական կրթություն կամ մասնագիտական դասընթացի որակավորում |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
2) առնվազն 2 օտար լեզվի տիրապետում` տարրական ծավալով` անգլերենը պարտադիր |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
||||||||||||||||||||
VIII. Այլ պահանջներ |
|||||||||||||||||||||||||
90. |
Հյուրանոցային յուրաքանչյուր ծառայության անձնակազմի համար առանձին համազգեստ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
+ |
|||||||||||||||||
91. |
Հյուրանոցում ներդաշնակ մթնոլորտ` բույր, երաժշտություն` հանրամատչելի մասերում, երանգներ, դիզայն, այլ |
+ |
|||||||||||||||||||||||
92. |
Հյուրանոցի ամբողջ կահավորանքը` բարձրակարգ |
+ |
Նշանների և հապավումների բացատրություն
Հ |
հյուրանոց |
Մ |
մոթել |
* |
մեկաստղանի կարգ |
** |
երկուաստղանի կարգ |
*** |
երեքաստղանի կարգ |
**** |
չորսաստղանի կարգ |
***** |
հինգաստղանի կարգ |
+ |
պարտադիր պահանջ |
բ/մ |
բնակելի միավոր |
ս.հ.հ |
սանիտարահիգիենիկ հանգույց |
-1/ |
մեխանիկական օդափոխումը պետք է ապահովի ամբողջ օբյեկտի օդափոխությունը` գործող պահանջներին համապատասխան, ինչպես նաև հոտերի կլանումը: *** հյուրանոցների բազմաֆունկցիոնալ դահլիճներում պահանջվում է օդակարգավորում |
-2/ |
թույլատրվում են երկֆունկցիոնալ տարրեր:»: |
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Վ. Գաբրիելյան |