ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
5 դեկտեմբերի 2023 թվականի |
թիվ 171 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԹՌՉՆԻ ՄՍԻ ԵՎ ԴՐԱ ՎԵՐԱՄՇԱԿՈՒՄԻՑ ՍՏԱՑՎՈՂ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԹՌՉՆԻ ՄՍԻ ԵՎ ԴՐԱ ՎԵՐԱՄՇԱԿՈՒՄԻՑ ՍՏԱՑՎՈՂ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ԱՅԴ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջները կիրառելու և կատարելու և այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը։
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Մ. Մյասնիկովիչ |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2023 թվականի դեկտեմբերի 5-ի թիվ 171 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջները կիրառելու և կատարելու և այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)
Համարը՝ ը/կ |
ՍՄԴ/ՄՏԿ-ի ծածկագիրը |
Թեմայի ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները |
Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը |
ՄՏԿ-ի հետ համա-ձայնեցման մասին տեղեկա-տվությունը (առկայության դեպքում) | ||
սկիզբը |
ավարտը | ||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |
1 |
67.120.20/ 116 |
116RU1 |
Թռչնավերամշակման արդյունաբերություն. Թռչնի վերամշակում. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ 16367-86-ի վերանայում՝ հաշվի առնելով ԳՕՍՏ Ռ 52469-2019-ը ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով |
II բաժին |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
||
2 |
67.120.20/ 116 |
116RU2 |
Թռչնավերամշակման արդյունաբերություն. Սննդամթերք. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52313-2022-ի հիման վրա՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով |
II բաժին |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
3 |
67.120.20/ 116 |
116RU3 |
Գյուղատնտեսական թռչուն՝ սպանդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 18292-2012-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով |
II և III բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
4 |
67.120.20/ 116 |
116RU4 |
Պահածոներ մսային. Թռչնամիս՝ սեփական հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 28589-2014-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով |
II և III բաժիններ |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
5 |
67.120.20/ 116 |
116RU5 |
Հնդկահավի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31473-2012-ի վերանայում |
II և III բաժիններ |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
6 |
67.120.20/ 116 |
116RU6 |
Մեխանիկական ոսկրահանման թռչնամիս. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31490-2012-ի վերանայում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
7 |
67.120.20/ 116 |
116RU7 |
Երշիկեղեն՝ եփած, թռչնի մսից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31639-2012-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով |
II և III բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
8 |
67.120.20/ 116 |
116RU8 |
Հավի միս (հավերի, ճտերի, բրոյլեր ճտերի մսեղիք և դրա մասերը). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31962-2013-ի վերանայում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
9 |
67.120.20/ 116 |
116RU9 |
Կիսապատրաստվածքներ՝ կտորներով և կտրատած, թռչնի մսից և թռչնի միս պարունակող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ 31936-2012-ի փոխարեն |
II և III բաժիններ |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
10 |
67.120.20/ 116 |
116RU10 |
Բադի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31990-2012-ի վերանայում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
11 |
67.120.20/ 116 |
116RU11 |
Խոհարարական մթերքներ՝ թռչնի մսից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 32589-2013-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով |
II և III բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
12 |
67.120.20/ 116 |
116RU12 |
Երշիկներ՝ եփած-ապխտած, թռչնի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 33357-2015-ում փոփոխությունների կատարում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
13 |
67.120.20/ 116 |
116RU13 |
Սագի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 33816-2016-ի վերանայում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
14 |
67.120.20/ 116 |
116RU14 |
Խայտահավի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 34121-2017-ի վերանայում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
15 |
67.120.20/ 116 |
116RU15 |
Թռչնավերամշակման արդյունաբերություն. Համասեռ արտադրանքի խմբերի սահմանում և մթերքում մսային բաղադրիչների պարունակության հաշվարկի կարգը. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
II և III բաժիններ |
հեռանկարային մշակում |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | ||
16 |
67.120.20/ 116 |
116RU16 |
Պահածոներ՝ թռչնի մսից և թռչնի միս պարունակող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54348-2011-ի հիման վրա՝ «Պահածոներ՝ թռչնի մսից և ենթամթերքից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
II և III բաժիններ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
17 |
67.120.20/ 116 |
116RU17 |
Կիսապատրաստվածքներ՝ կտորներով, հնդկահավի մսից և հնդկահավի միս պարունակող. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
18 |
67.120.20/ 116 |
116RU18 |
Կիսապատրաստվածքներ՝ աղացած, հնդկահավի մսից և հնդկահավի միս պարունակող. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
19 |
67.120.20/ 116 |
116RU19 |
Կիսապատրաստվածքներ՝ բադի մսից և բադի միս պարունակող (կտորներով և աղացած). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
II և III բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
20 |
67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 67.240/116 |
116RU20 |
Միս և մսամթերք. Զգայորոշման գնահատում անցկացնելու ընդհանուր պայմաններ. ԳՕՍՏ 9959-2015-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժին |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
21 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU21 |
Միս և մսամթերք. Կենդանական (խոզի, տավարի, ոչխարի) սպիտակուցի զանգվածային մասի որոշման իմունապրեցիպիտացիոն մեթոդ. ԳՕՍՏ 31477-2012-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
բաժին III |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
22 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 67.240/116 |
116RU22 |
Պահածոներ՝ մսային և միս պարունակող. Զգայորոշման ցուցանիշների, զտաքաշի և բաղադրիչ մասերի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 33741-2015-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 8-րդ և 9-րդ կետեր |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
23 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU23 |
Միս և մսամթերք. Պերօքսիդային թվի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 34118-2017-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 4-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
24 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU24 |
Միս և մսամթերք. Թթվային թիվը որոշելու մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՈՍՏ Ռ 55480-2013-ի հիման վրա, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 4-րդ և 6-րդ հավելվածներ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
25 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU25 |
Սննդամթերք. Նիտրատի և (կամ) նիտրիտի պարունակության որոշում. Մաս 4. Մսամթերքում նիտրատի և նիտրիտի պարունակության որոշում՝ իոնային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ EN 12014-4-2015-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 5-րդ հավելված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
26 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU26 |
Միս և մսամթերք. Նիտրիտի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 29299-92-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 5-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
27 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU27 |
Միս և մսամթերք. Նիտրատի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 29300-92-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 5-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
28 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU28 |
Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. Քլորիդների որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 26186-84-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 20-րդ կետ, 7-րդ հավելված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
29 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU29 |
Միս և մսամթերք. Ջերմային մշակման ենթարկված բաղադրիչներից ստացված երշիկեղենում ֆենոլի զանգվածային մասով արտահայտված՝ թթու ֆոսֆատազի մնացորդային ակտիվության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 31787-2012-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 20-րդ կետ, 7-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
30 |
67.120.20/ 116 |
116RU30 |
Պահածոներ. Թռչնամիս՝ շոգեխաշած, մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 32733-2014-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի պահանջներին համապատասխանեցնելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 20-րդ կետ, 7-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
31 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU31 |
Միս և մսամթերք. Պոլիֆոսֆատների հայտնաբերում. ԳՕՍՏ ISO 5553-2013-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, VIII բաժնի 70-րդ կետ, IX բաժնի 81-րդ կետի «ա» ենթակետ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
32 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU32 |
Արտադրատեսակներ խոհարարական և կիսաֆաբրիկատներ՝ կտրատած մսից. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ. ԳՕՍՏ 4288-76-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
III և V բաժիններ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
33 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU33 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. Փորձանմուշների պատրաստում՝ լաբորատոր վերլուծությունների համար. ԳՕՍՏ 26671-2014-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժին |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
34 |
07.100.30/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU34 |
Թռչնամիս, թռչնի ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ. Սալմոնելլաների արագացված հայտնաբերման մեթոդ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1891-2008-ի և ԳՕՍՏ Ռ 57480-2017-ի հիման վրա |
V բաժնի 18-րդ կետ, 1-ին և 2-րդ հավելվածներ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
35 |
67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116 |
116KZ35 |
Սննդամթերք. Նիտրոզամինների որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 3628-2020-ի հիման վրա, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժնի 18-րդ կետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ |
2024 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
- | |
36 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU36 |
Մսի և մսամթերքի մեջ քլորօրգանական թունաքիմիկատների պարունակության որոշում՝ գազահեղուկային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ 32308-2013-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժնի 18-րդ կետ, IX բաժնի 81-րդ կետի «գ» ենթակետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
37 |
67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116 |
116KZ37 |
Ջրի, սննդամթերքի, կերերի և ծխախոտային արտադրատեսակների մեջ քլորօրգանական թունաքիմիկատների որոշում՝ նրբաշերտ և բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2011-2010-ի հիման վրա, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժնի 18-րդ կետ, IX բաժնի 81-րդ կետի «գ» ենթակետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
- | |
38 |
67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116 |
116RU38 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակությունը որոշելու մեթոդ. ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի և թռչնի ենթամթերքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժնի 18-րդ և 21-րդ կետեր, 4-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 5-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 8–րդ հավելված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
39 |
67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116 |
116RU39 |
Սննդամթերք. Ավիլամիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
V բաժնի 18-րդ և 21-րդ կետեր, 4-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 5-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 8-րդ հավելված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
40 |
67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116 |
116RU40 |
Սննդամթերք, կերեր, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով միկոտոքսինները որոշելու մեթոդ. ԳՕՍՏ 34140-2017-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժնի 19-րդ կետ |
2024 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
41 |
67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116 |
11641 |
Նմուշառման և վերլուծության մեթոդներ՝ որոշ սննդամթերքներում դիօքսինների, դիօքսինանման ՊՔԲ-ների մակարդակները հսկելու համար. ԳՕՍՏ 31792-2012-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
V բաժնի 19-րդ կետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
- | ||
42 |
67.050/116 67.120.20/ 116 |
116RU42 |
Թռչնամիս՝ սառեցրած. Տեխնոլոգիապես ավելացված խոնավությունը որոշելու մեթոդներ. ԳՕՍՏ 31930-2012-ում փոփոխությունների կատարում |
VII բաժնի 57-րդ կետ |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- | |
43 |
67.050/116 67.120.20/ 116 |
11643 |
Թռչնամիս, կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից. Պաղեցրած թռչնամսի և կտորով կիսապատրաստվածքների պահպանման ժամանակ անջատված խոնավության զանգվածային մասի որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
VII բաժնի 57-րդ կետ |
հեռանկարային մշակում |
որոշված չէ |
- | ||
44 |
67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 |
116RU44 |
Մսամթերք. Հորինված անվանումների՝ շփոթելու աստիճան նույնության և նմանության գնահատում. ԳՕՍՏ 34397-2018-ի փոփոխում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով |
XII բաժնի 104-րդ կետի «գ» ենթակետ |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
- |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 26 հունիսի 2024 թվական: