Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 219
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Ինկորպորացիա (18.08.2023-մինչ օրս)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2022.06.13-2022.06.26 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
10.12.2019
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
10.12.2019
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
10.01.2020

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

10 դեկտեմբերի 2019 թվականի

թիվ 219

քաղ. Մոսկվա

ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ՈՒ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ «ՀԱՏՈՒԿ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՌԱՆՁԻՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ԴԻԵՏԻԿ ԲՈՒԺԻՉ ԵՎ ԴԻԵՏԻԿ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼԻՉ ՍՆՆԴԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ՈՒ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԱՅԴ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻՆ ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կցվող՝ Հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին (փոփոխման, վերանայման) ծրագիրը:

(1-ին կետը լրաց. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի՝ Հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և արտադրանքի համապատասխանության (հաստատման) գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) ծրագրի մասին 2017 թվականի ապրիլի 14-ի թիվ 54 որոշումը:

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ`

Տ. Սարգսյան

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի

2019 թվականի դեկտեմբերի 10-ի

 թիվ 219 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

(փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին

(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

 

Համարը ը/կ

ՍՄԴ ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող

սկիզբը

ավարտը

1

2

3

4

5

6

7

1

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

2

67.100.01

Կաթնամթերք բաղադրյալ և մթերքներ՝ մանկական սննդի համար, կաթնային հիմքով։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011-ի հիման վրա

4-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ կետեր, հավելված թիվ 3

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

3

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

4

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

5

67.040

Սննդամթերքում ամինաթթուների որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

4-րդ հոդվածի 10-րդ կետ, 6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

6

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

7

60.040

Գյուղատնտեսական սննդամթերք: Խմբաքանակից փորձանմուշներ վերցնելու ստանդարտ մեթոդի սխեմա։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 7002-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, հավելված թիվ 1

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

8

67.120.20

Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից։ Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակի որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54374-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի բաժին 2.1

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.120.10

Միս և մսամթերք: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51447-99-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.1, 2.2 և 2.4 բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

10

67.100.10 07.100.30

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56139-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 1

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

11

67.100.10 67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Բիֆիդոգեն հատկանիշների որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56201-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 1

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

12

67.120.20

Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից։ Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54674-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2-2.4 բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

13

67.100.10

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56145-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2-2.4 բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

14

67.120.10

Միս և մսամթերք: Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54354-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2 և 2.4 բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.120.10

Միս և մսամթերք: Ենթադրյալ կոլիձև բակտերիաների և Escherichia coli-ի հայտնաբերում և հաշվառում (արբիտրաժային մեթոդ):

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 50454-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 և 2.4 բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

16

67.100.20

Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային կովի կաթից: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելը և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 և 2.4 բաժիններ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.050

Սննդամթերք։ Կալցիումի, պղնձի, երկաթի, մագնեզիումի, մանգանի, ֆոսֆորի, կալիումի, նատրիումի, ծծումբի և ցինկի պարունակության որոշում՝ ինդուկտիվ կապված պլազմայի հետ օպտիկական էմիսիոն սպեկտրաչափման (ICP-OES) օգնությամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ EN 16943:2017-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-6-րդ կետեր, հավելվածներ թիվ 2 և 3

2023 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

18

67.040

Սննդամթերքում քոլինի պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏԲ 2545-2019-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի

4-6 կետեր, 7-րդ հոդվածի 8-րդ կետ, հավելվածներ թիվ 2 և 3

2022 թվական

2024 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

19

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

20

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

21

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

22

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

23

67.050

Սննդամթերք։ B6 վիտամինի պարունակության որոշում՝ մանրէաբանական անալիզի օգնությամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ EN 14166:2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2024 թվական

2025 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

24

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

25

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

26

67.080.01

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք։

РР վիտամինի պարունակության որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 50479-93-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.100.10

Պահածոներ կաթնային՝ խտացրած։ Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51452-99-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.100.30

Պանիր և պանիր հալած։ Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51457-99-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

67.040

Սննդամթերք։ C վիտամինի զանգվածային խտության որոշման վոլտամպերաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 52690-2006-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: E վիտամինի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54634-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: A վիտամինի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54635-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: D3 վիտամինի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54637-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

33

67.050

Սննդամթերք մասնագիտացված։ Օսմոլյալության որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.100.10

Մասնագիտացված մթերք՝ կաթնային հիմքով: Սելենի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56415-2015-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.100.10

Մասնագիտացված մթերք՝ կաթնային հիմքով: Ճարպաթթուների Օմեգա-3-ի և Օմեգա-6-ի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56416-2015-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.050

Հարստացված սննդամթերքում ֆոլաթթվի որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

37

67.050

 Հատուկ նշանակության սննդամթերքում և ԿԱՀ-ում պանտոտենային թթվի զանգվածային մասի որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

38

67.050

Սննդամթերք մանկական սննդի համար: Քլորիդների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

39

67.040

Մանկական սննդի արտադրանքներում L-կարնիտինի կոնցենտրացիաների որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

40

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

41

67.100.01

Կաթ։ Յուղի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 2446-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.050

Սննդամթերք մանկական սննդի համար: Օմեգա-3 և օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների (ՀՃԹ) և պոլիչհագեցած ճարպաթթուների (ՊՉՃԹ) պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

43

67.050

Խառնուրդներ մանկական սննդի համար։ Տաուրինի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

հեռանկարային մշակում

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

44 

67.040 

 Սննդամթերք։ Հետքային տարրերի որոշում։ Կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ չոր մոխրացումից հետո ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության միջոցով (ԱԱՍ):

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏ ՂՀ EN 14082-2013-ի հիման վրա

 6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված 2023 թվական

2024 թվական

 

Ղազախստանի Հանրապետություն

 

45

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

46

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

47

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

48

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

49

07.100.30

Սննդային շղթայի միկրոկենսաբանություն։ Մանրէաբանական հետազոտության համար փորձանմուշների, ելակետային սուսպենզիաների և տասնապատիկ նոսրացումների նախապատրաստում Մաս 5. Կաթի և կաթնամթերքի պատրաստման հատուկ կանոններ։ ԳՕՍՏ ISO 6887-5-2016 վերանայում՝ ISO 6887-5:2020-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի թիվ 2 աղյուսակ

2024 թվական

2025 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

(հավելվածը լրաց., փոփ., խմբ. ԵՏՀԿ 18.07.23 թիվ 101)

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական:

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
18.07.2023, թիվ 101 18.08.2023, թիվ 219
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան