ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
23 մայիսի 2022 թվականի |
թիվ 84 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերով նախատեսված սկզբունքների իրագործման նպատակով և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ «Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:
2. Ուժը կորցրած ճանաչել կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները (ՄՄ ՏԿ 033/2013) կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) ծրագրի մասին» Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2016 թվականի հունիսի 7-ի թիվ 69 որոշումը։
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Մ. Մյասնիկովիչ |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2022 թվականի մայիսի 23-ի թիվ 84 որոշմամբ |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)
Համարը՝ ը/կ |
ՍՄԴ-ի ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը. Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետները |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող | |
սկիզբ |
ավարտ | |||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
67.100.01 |
Կայմակ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1006-98-ի և ԿՄՍ 213:2019-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն |
2 |
67.100.01 |
Չորացրած կաթնաթթվային ազգային մթերք. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում ՍՏ ՂՀ 44-97-ի և ԿՄՍ 285:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն, Ղազախստաի Հանրապետություն |
3 |
67.100.01 |
Շիճուկ կաթնային ապահանքայնացված Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՈՍՏՌ 56833-2015-ի հիման վրա |
բաժիններ III, V և VII, հավելված թիվ 1 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
4 |
67.100.30 |
Պանրագործության մթերքներ վերամշակման համար: Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
5 |
67.100.30 |
Պանիր և պանիր հալած. Ճարպի զանգվածային մասի որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 16 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
6 |
67.100.30 |
Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից: Ընդունման կանոններ, նմուշառում և հսկողության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում ԳՈՍՏՌ 55361-2012-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված թիվ 1 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
7 |
67.100.30 |
Պանիր հալած. Ավելացված նիտրատային էմուլգատորների և թթվային կարգավորիչների զանգվածային մասի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
8 |
67.000 |
Կաթ և կաթնամթերք. Ոչ սպիտակուցային ազոտի պարունակության որոշում՝ Կելդալի մեթոդի կիրառմամբ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55246-2012-ի հիման վրա |
թիվ 6 և 7 հավելվածները հանել |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
9 |
67.100.10 |
Կումիս հատուկ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1227:2011-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
10 |
67.100.10 |
Սուզմե. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 230:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
11 |
67.100.10 |
Մթերքներ ացիդոֆիլային. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 925:2004-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
12 |
67.100.01 |
Կաթ ուղտի՝ վերամշակման համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 166-2015-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2019 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
13 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ հեղուկ և մածուկանման մանկական սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 30625-98-ի վերանայում |
բաժիններ I-IV և X, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9, թիվ 12 և թիվ 14 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
14 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք չոր՝ մանկական սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 30626-98-ի վերանայում |
բաժիններ I-IV և X, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9, թիվ 12 և թիվ 14 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
15 |
67.100.10 |
Զանգվածներ և պանրիկներ՝ կաթնաշոռային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 2283-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
16 |
67.100.20 |
Յուղ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 52253-2004-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
17 |
67.100.20 |
Պանիր՝ պինդ, գերպինդ, չոր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 52686-2006-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
18 |
67.200.10 |
Կաթ խմելու՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1860-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9 և թիվ 12 |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
19 |
67.200.10 |
Կեֆիր հարստացված՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1859-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9 և թիվ 12 |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
20 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային պաստերիզացված. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ թիվ 3 և թիվ 4 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
21 |
67.100.01 |
Կաթ զամբիկի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի և ԳՕՍՏՌ 52973-2008-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
22 |
67.100.01 |
Կաթ զամբիկի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
23 |
67.100.01 |
Կաթ գոմշակովի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
24 |
67.100.01 |
Կաթ ոչքարի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
25 |
67.100.01 |
Կաթ ոչխարի՝ խմելու. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
26 |
67.100.10 |
Սերուցք և կաթ՝ խտացված. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
27 |
67.100.10 |
Կաթնային և կաթնային բաղադրյալ սուբլիմացված մթերքներ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և 8 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
28 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ չոր, կաթնային. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
29 |
67.100.40 |
Խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար՝ չոր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
30 |
67.100.10 |
Չորաթան. Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
31 |
67.100.99 |
Լակտուլոզայի խտանյութ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
32 |
67.100.99 |
Կաթնային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
33 |
67.100.40 |
Խառնուրդներ պաղպաղակի համար՝ հեղուկ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8 |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
34 |
67.100.10 |
Թթվասեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ , թիվ 10, թիվ 11 և թիվ 13 |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
35 |
67.100.30 |
Պանիր և պանիր հալած. Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում` ԳՕՍՏ Ռ 55063-2012-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելվածներ թիվ1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
36 |
67.100.99 |
Սերուցք. Ճարպի պարունակության որոշում. Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ). ԳՕՍՏ ստանդարտի մշակումը ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2450։2011 |
բաժին III, թիվ 1 հավելված |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
37 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում. Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ). ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 3727-3:2003-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
38 |
67.100.01 |
Կաթ յուղազերծ, շիճուկ և թան։ Յուղի պարունակության որոշում. Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ). ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 7208:2008-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
39 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութի և յուղի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ) Մաս 3. Յուղի պարունակության որոշում ԳՕՍՏ-ի մշակում ISO 8851-3:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
40 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք և սննդամթերք կաթի հիմքով. Յուղի պարունակության որոշում՝ Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ). Մաս 3. Հատուկ դեպքեր. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 8262-3։2009-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
41 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ. Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային բաժնի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54668-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
42 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում. Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ). ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 3727-1:2001-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
43 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութի և յուղի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ). Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 8851-1:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
44 |
67.100.10 |
Հում կաթ. Սառեցման կետի որոշում.Մեթոդ՝ թերմիստորային կրիոսկոպի կիրառմամբ (ստուգիչ մեթոդ). 30562-97 (ԻՍՈ 5764:87) ԳՈՍՏ-ի վերանայում՝ ԻՍՈ 5764-ի վերանայման հետ կապված |
բաժին III, հավելված թիվ 6 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
45 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք. Յուղազերծ չոր կաթնային մնացորդի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 54761-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
46 |
67.100.20 |
Յուղ. Աղի պարունակության որոշում Պոտենցիոմետրիկ մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում` ISO 15648:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2020 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
47 |
67.100.30 |
Պանիր և մթերքներ հալած պանրից։ Քլորիդների պարունակության որոշում. Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում` ISO 5943:2006-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
48 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ բաղադրյալ և մթերքներ մանկական սննդի համար՝ կաթնային հիմքով։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտության որոշում՝ բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 54760-2011-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
49 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ. Շաքարի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 54667-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
50 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք. Լակտոզի պարունակության որոշում՝ բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ). ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 22662-2013-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
51 |
67.100.10 |
Պահածոներ կաթնային. Կաթ զամբիկի՝ չոր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 3270-2018-ի և ԳՕՍՏՌ 52975-2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2020 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
52 |
67.100.10 |
Շուբաթ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 117-2015-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2019 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
53 |
67.100.01 |
Կաթնային և կաթնային բաղադրյալ սուբլիմացված մթերքներ. Չոր նյութերի և խոնավության որոշում ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
54 |
67.100.01 |
Մանկական սննդամթերք. Ածխաջրերի որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
55 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Մանգանի պարունակության որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված թիվ 14 |
2019 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
56 |
67.100.01 |
Վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար կաթնային խառնուրդներ. Մոխրի պարունակության որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III, հավելված թիվ 14 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
57 |
67.100.01 |
Կաթ խմելու. Չոր կաթի պարունակության որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2021 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
58 |
67.100.10 |
Կովի կաթ՝ յուղազուրկ, չոր, արտահանման համար մատակարարվող. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 23621-79-ի վերանայում |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
59 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք. Նմուշառում և փորձարկման համար դրանց նախապատրաստում. ԳՕՍՏ 3622-68-ի վերանայում |
բաժին III |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
60 |
67.100.10 |
Կաթնաշոռ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31453-2013-ի վերանայում |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
61 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք. Կայունարարների պարունակության որոշում գազաքրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ 31503-2012-ի վերանայում |
բաժին III |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
62 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք. Կոնսերվանտների և ներկանյութերի պարունակության որոշում` բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ 31504-2012-ի վերանայում |
բաժին III |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
63 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ. Ճարպի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 5867-90-ի վերանայում |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 6 և թիվ 7 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
64 |
67.100.10 |
Կաթնային պերմեատ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3 |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
65 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ մանկական սննդի համար. կաթնային աղանդեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
66 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ մանկական սննդի համար. Կաթնային կոկտեյլներ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
67 |
67.100.10 |
Կիսապատրաստվածքներ կաթնային՝ մանկական սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
68 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Յուղի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30648.1-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
69 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Ընդհանուր սպիտակուցի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30648.2-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
70 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Խոնավության և չոր նյութերի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30648.3-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
71 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Թթվայնության որոշման տիտրաչափական մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30648.4-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
72 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Ակտիվ թթվայնության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 30648.5-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
73 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Լուծելիության ցուցիչի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 30648.6-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
74 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Բուսաշաքարի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30648.7-99-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
75 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. С վիտամինի (ասկորբինաթթվի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30627.2-98-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
76 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. РР վիտամինի (նիացինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ. ԳՕՍՏ 30627.4-98-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
< align=center>Ռուսաստանի Դաշնություն |
77 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. B1 վիտամինի (թիամինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ. ԳՕՍՏ 30627.5-98-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
78 |
67.100.10 |
Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. В2 վիտամինի (ռիբոֆլավինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 30627.6-98-ի վերանայում |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
79 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք. Սպեկտրի մոտակա ԻԿ տիրույթում սպեկտրաչափության կիրառման վերաբերյալ ղեկավար ցուցումներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 21543:2020-ի հիման վրա |
բաժին III |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
80 |
67.100.10 |
Կաթ խմելու՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՈՍՏ 32252-2013-ի փոփոխություն |
բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13 |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
81 |
67.100.10 |
Պաղպաղակ կաթնային, սերուցքային և պլոմբիր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31457-2012-ի փոփոխություն |
բաժին III |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
82 |
67.100.10 |
Խտանյութեր՝ կաթնային սպիտակուցի Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
83 |
67.100.01 |
Պանիր հորած. Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում` ՀՍՏ 411-2021-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Հայաստանի Հանրապետություն |
84 |
67.100.01 |
Թանապուր (սպաս). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ–ի մշակում` ՀՍՏ 410-2021-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Հայաստանի Հանրապետություն |
85 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում. Մաս 2. Յուղազերծ չոր նյութերի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ). ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 3727-2:2001-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
86 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ). Մաս 2. Յուղազերծ չոր նյութերի պարունակության որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 8851-2:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
87 |
67.100.01 |
Սերուցքային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ՝ չոր, մանկակական սննդի համար, հիպոալերգեն Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III, հավելված թիվ 1 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
88 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 32261-2013-ի վերանայում |
բաժիններ V և VII, հավելված թիվ 1 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
89 |
67.100.30 |
Պանիր և պանիր հալած. Զգայորոշման ցուցանիշների հսկման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 33630-2015-ի վերանայում |
բաժիններ II, III և IX, հավելված թիվ 3 |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
90 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք. Ընդունման կանոններ, նմուշառման մեթոդներ և նմուշների նախապատրաստումը անալիզի համար. ԳՕՍՏ 26809.1-2014-ի վերանայում |
բաժին VII |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
91 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք՝ կաթնային հիմքով, մանկական սննդի համար. РР վիտամինի (նիկոտինաթթվի) որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
թիվ 14 հավելված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
92 |
67.100.01 |
Մասնագիտացված մթերքներ՝ կաթնային հիմքով. Տոկոֆերոլների որոշում՝ բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդի կիրառմամբ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
հավելվածներ թիվ 14 և թիվ 15 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
93 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ չոր, կաթնային, վաղ տարիքի երեխաների համար. Պերօքսիդային թվի որոշում պոտենցաչափական մեթոդով՝ տիտրման վերջնական կետով. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
հավելված թիվ 9 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
94 |
67.100.10 |
Թթվասեր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31452-2012-ի վերանայում |
բաժին VII, հավելված թիվ 1 |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
95 |
67.100.10 |
Կաթնաշաքարի որոշման մեթոդ՝ կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ և առանց կաթնաշաքարի պարունակության կաթնային մթերքներում. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
96 |
67.100.10 |
Կաթ՝ կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ և առանց կաթնաշաքարի պարունակության. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ, թիվ 10, թիվ 11 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
97 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ և առանց կաթնաշաքարի պարունակության. Տեխնիկական պայմաններ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 10, թիվ 11 և թիվ 13 |
2023 թվական |
2025 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
98 |
67.100.20 |
Կարագ սերուցքային՝ «Կազախստանսկոյե». Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում` ՍՏ ՂՀ 1329-2005-ի հիման վրա |
բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 4 մայիսի 2023 թվական: