ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
16 հոկտեմբերի 2018 թվականի |
թիվ 168 |
քաղ. Մոսկվա |
«ՀԱՏՈՒԿ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՌԱՆՁԻՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ԴԻԵՏԻԿ ԲՈՒԺԻՉ ԵՎ ԴԻԵՏԻԿ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼԻՉ ՍՆՆԴԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 027/2012) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ԵՎ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԵՎ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ (ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՍԿ ԴՐԱՆՑ ԲԱՑԱԿԱՅՈՒԹՅԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ՝ ԱԶԳԱՅԻՆ (ՊԵՏԱԿԱՆ) ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության («Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի թիվ 9 հավելված) 4-րդ կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կցվող՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 027/2012) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ և մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը:
2. Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2012 թվականի հոկտեմբերի 18-ի ««Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգը (ՄՄ ՏԿ 027/2012) գործողության մեջ դնելու կարգի մասին» թիվ 191 որոշման 1-ին կետը ճանաչել ուժը կորցրած:
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ` |
Տ. Սարգսյան |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2018 թվականի հոկտեմբերի 16-ի թիվ 168 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
«Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 027/2012) պահանջները կիրառելու և կատարելու ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ և մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների
Համարը՝ ը/կ |
Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Ստանդարտի նշագիրը և անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
4-րդ հոդվածի 6-րդ, 9-րդ և 10-րդ ենթակետեր,6-րդ հոդված, 7-րդ հոդվածի 7-րդ կետ, 1-3-րդ հավելվածներ |
ԳՕՍՏ 31814-2012 «Համապատասխանության գնահատում: Արտադրանքի փորձարկումների համար նմուշառման ընդհանուր կանոններ՝ համապատասխանությունը հաստատելիս» |
|
2 |
4-րդ հոդվածի 6-րդ ենթակետ |
ԳՕՍՏ 5672-68 «Հաց և հացաբուլկեղեն: Շաքարի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
|
3 |
ԳՕՍՏ 5903-89 «Հրուշակեղեն: Շաքարի որոշման մեթոդներ» |
||
4 |
ԳՕՍՏ 8756.13-87 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք: Շաքարների որոշման մեթոդներ» |
||
5 |
ԳՕՍՏ 12571-2013 «Շաքար: Սախարոզի որոշման մեթոդ» |
||
6 |
ԳՕՍՏ 15113.6-77 «Խտանյութեր սննդային: Սախարոզի որոշման մեթոդներ» |
||
7 |
ԳՕՍՏ 29248-91 «Պահածոներ կաթնային: |
||
8 |
ԳՕՍՏ 30305.2-95 «Պահածոներ կաթնային խտացրած և կաթնամթերք չոր: Սախարոզի զանգվածային մասի չափումների կատարման մեթոդիկա (բևեռաչափական մեթոդ)» |
||
9 |
ԳՕՍՏ 30648.7-99 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: Սախարոզի որոշման մեթոդներ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 31083-2002 «Հյութեր մրգային և բանջարեղենային: D-գլյուկոզի և D-ֆրուկտոզի որոշման մեթոդ» |
||
11 |
ԳՕՍՏ 31669-2012 «Հյութամթերք: Սախարոզի, գլյուկոզի, ֆրուկտոզի և սորբիտի որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
12 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51938-2006 «Հյութեր մրգային և բանջարեղենային: Սախարոզի որոշման մեթոդ» |
||
13 |
ԳՕՍՏ Ռ 51938-2002 «Հյութեր մրգային և բանջարեղենային: Սախարոզի որոշման մեթոդ» |
||
14 |
4-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ ենթակետեր, 6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, 3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ 8764-73 «Պահածոներ կաթնային: Հսկողության մեթոդներ» |
կիրառվում է «ճարպ», «շաքար» և «պղինձ» ցուցանիշների նկատմամբ |
15 |
4-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ կետեր, 3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 5765-1-2015 «Կաթ չոր, չոր խառնուրդներ պաղպաղակի համար և հալած պանիր: Լակտոզի պարունակության որոշում։ Մաս 1. Ֆերմենտատիվ մեթոդ՝ գլյուկոզի՝ որպես լակտոզի բաղադրիչ մաս օգտագործմամբ» |
|
16 |
ԳՕՍՏ ISO 5765-2-2016 «Կաթ չոր, չոր խառնուրդներ պաղպաղակի համար և հալած պանիր: Լակտոզի պարունակության որոշում։ Մաս 2. Ֆերմենտատիվ մեթոդ՝ |
||
17 |
ԳՕՍՏ 31086-2002 «Կաթ և կաթնամթերք: Լակտոզի և գալակտոզի որոշման մեթոդ» |
||
18 |
ԳՕՍՏ 33527-2015 «Կաթնային և կաթնային բաղադրյալ մթերքներ մանկական սննդի համար։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային մասի որոշում՝ մազանոթային էլեկտրոֆորեզի օգտագործմամբ» |
||
19 |
ՍՏԲ ISO 22662-2011 «Կաթ և կաթնամթերք: Լակտոզի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (հսկիչ մեթոդ)» |
||
20 |
ԳՕՍՏ Ռ 51258-99 (ԴԻՆ 10326-86) «Կաթ և կաթնամթերք: Սախարոզի և գլյուկոզի որոշման մեթոդ» |
||
21 |
ԳՕՍՏ Ռ 51259-99 (ԴԻՆ 10344-82) «Կաթ և կաթնամթերք: Լակտոզի և գալակտոզի որոշման մեթոդ» |
||
22 |
ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011 «Կաթնամթերք բաղադրյալ և մթերքներ մանկական սննդի համար՝ կաթնային հիմքով։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
23 |
ՉԿՄ.ՉՎ 4475-2012 «Հատուկ նշանակության մթերքներում, կենսաբանական ակտիվ և սննդային հավելումներում շաքարների (գլյուկոզ, ֆրուկտոզ, սախարոզ, լակտոզ, ածիկաշաքար և մալտոդեքստրին) պարունակության որոշում: ՉԿՄ» (վկայագրման մասին 2012 թվականի նոյեմբերի 6-ի թիվ 740/2012 վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում | |
24 |
4-րդ հոդվածի 6-րդ և 10-րդ կետեր, 6-րդ հոդվածի 9-րդ և 10-րդ կետեր |
բաժիններ I և II ԳՕՍՏ 5667-65 «Հաց և հացաբուլկեղեն: Ընդունման կանոններ, նմուշառման մեթոդներ, արտադրատեսակների զգայորոշման ցուցանիշների և զանգվածի որոշման մեթոդներ» |
|
25 |
ԳՕՍՏ 5904-82 «Հրուշակեղեն: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու և նախապատրաստելու մեթոդներ» |
||
26 |
ՍՏԲ 2160-2011 «Հացաբուլկեղեն։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ, զգայորոշման ցուցանիշների և զանգվածի որոշման մեթոդներ» |
կիրառվում է ընդունման կանոնների և փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդների մասով | |
27 |
ՍՏԲ 2397-2015 «Հրուշակեղեն: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու և նախապատրաստելու մեթոդներ» |
||
28 |
4-րդ հոդվածի 10-րդ ենթակետ |
ԳՕՍՏ 32799-2014 «Հյութամթերք: Ազատ ամինաթթուների որոշում՝ իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով» |
|
29 |
ԳՕՍՏ Ռ 51198-98 «Միս և մսամթերք: |
||
30 |
ՉԿՄ.ՉՎ 1363-2000 «Սննդամթերքում ամինաթթուների որոշման մեթոդիկա՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով» (վկայագրման մասին 2002 թվականի մարտի 6-ի թիվ 236/2002 վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում | |
31 |
6-րդ հոդված, 7-րդ հոդվածի 7-րդ կետ |
ԳՕՍՏ 15113.7-77 «Խտանյութեր սննդային: Կերակրի աղի որոշման մեթոդներ» |
|
32 |
6-րդ հոդված, 1-ին հավելված |
ԳՕՍՏ ISO/TS 17728-2017 «Սննդային շղթայի միկրոկենսաբանություն: Միկրոկենսաբանական վերլուծության համար սննդամթերքի և կերերի փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
|
33 |
ԳՕՍՏ 31413-2010 «Ջրիմուռներ, ծովային խոտեր և դրանցից ստացված արտադրանք: Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
34 |
ԳՕՍՏ 31904-2012 «Սննդամթերք: Միկրոկենսաբանական փորձարկումների համար փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
35 |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 7002-2012 «Գյուղատնտեսական սննդամթերք: Խմբաքանակից փորձանմուշներ վերցնելու ստանդարտ մեթոդի սխեմա» |
||
36 |
ՍՏԲ 1036-97 «Սննդամթերք և պարենային հումք: Անվտանգության ցուցանիշների որոշման համար փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
37 |
6-րդ հոդված, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.1 բաժին |
ԳՕՍՏ 31467-2012 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: |
|
38 |
ԳՕՍՏ Ռ 54374-2011 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
39 |
6-րդ հոդված, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.1, 2.2 և 2.4 բաժիններ |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51447-99 (ԻՍՕ 3100-1-91) «Միս և մսամթերք: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
|
40 |
ՍՏ ՂՀ ԳՕՍՏ Ռ 51448-2010 «Միս և մսամթերք: Միկրոկենսաբանական հետազոտությունների համար փորձանմուշների նախապատրաստման մեթոդներ» |
||
41 |
ԳՕՍՏ Ռ 50396.0-2013 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ և միկրոկենսաբանական հետազոտությունների համար դրանք նախապատրաստելը» |
||
42 |
ԳՕՍՏ Ռ 51447-99 «Միս և մսամթերք: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
43 |
ԳՕՍՏ Ռ 51448-99 «Միս և մսամթերք: Միկրոկենսաբանական հետազոտությունների համար փորձանմուշների պատրաստման մեթոդներ» |
||
44 |
6-րդ հոդվածի 3-րդ կետի |
ԳՕՍՏ ISO 22119-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Պոլիմերազային շղթայական ռեակցիա (ՊՇՌ)՝ իրական ժամանակի ռեժիմում՝ սննդամթերքի մեջ ախտածին միկրոօրգանիզմների որոշման համար։ Ընդհանուր պահանջներ և սահմանումներ» |
|
45 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21569-2009 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: Նուկլեինաթթուների վերլուծության հիման վրա որակական հայտնաբերման մեթոդներ» |
||
46 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21570-2009 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: Նուկլեինաթթվի վրա հիմնված քանակական մեթոդներ» |
||
47 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21571-2009 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: |
||
48 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2009 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: |
||
49 |
ԳՕՍՏ CEN/TS 15568-2015 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: Փորձանմուշներ վերցնելու ռազմավարություններ» |
||
50 |
ՍՏԲ ISO 24276-2012 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և ածանցյալ մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: |
||
51 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 24276-2010 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանցից ստացված մթերքների հայտնաբերման մեթոդներ: Հիմնական պահանջներ և սահմանումներ» |
||
52 |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 21571-2014 «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանցից ստացված մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: Նուկլեինաթթուների լուծամզում» |
||
53 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 52173-2005 «Հումք և սննդամթերք: Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ» |
||
54 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 52174-2005 «Կենսաբանական անվտանգություն: Հումք և սննդամթերք: Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ» |
||
55 |
ՍՏ ՂՀ 1345-2005 «Կենսաբանական անվտանգություն: Հումք և սննդամթերք: Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ» |
||
56 |
ՍՏ ՂՀ 1346-2005 «Կենսաբանական անվտանգություն: Հումք և սննդամթերք: Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ» |
||
57 |
ԳՕՍՏ Ռ 53214-2008 (ISO 24276:2006) «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանցից ստացված մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: Ընդհանուր պահանջներ և սահմանումներ» |
||
58 |
ԳՕՍՏ Ռ 53244-2008 (ISO 21570:2005) «Սննդամթերք: Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների և դրանցից ստացված մթերքների հայտնաբերման համար վերլուծության մեթոդներ: Նուկլեինաթթուների քանակական որոշման վրա հիմնված մեթոդներ» |
||
59 |
ԳՕՍՏ Ռ 52173-2003 «Հումք և սննդամթերք: Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ» |
||
60 |
ԳՕՍՏ Ռ 52174-2003 «Կենսաբանական անվտանգություն: Հումք և սննդամթերք: Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ՝ կենսաբանական միկրոչիպի կիրառմամբ» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հուլիսի 1-ը | |
61 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 1-ին աղյուսակ |
ԳՕՍՏ ISO 7889-2015 «Յոգուրտ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների հաշվարկ: 37°С ջերմաստիճանի պայմաններում ինկուբացիայից հետո միկրոօրգանիզմների գաղութների հաշվարկման մեթոդիկա» |
|
62 |
ԳՕՍՏ ISO 29981-2013 «Կաթնամթերք: Պրեզումպտիվ բիֆիդոբակտերիաների հաշվարկ։ Գաղութների քանակության որոշման մեթոդ՝ 37°С ջերմաստիճանի դեպքում» |
||
63 |
ԳՕՍՏ 10444. 11-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Մեզոֆիլ կաթնաթթվային միկրոօրգանիզմների հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդներ» |
||
64 |
7.17 կետ ԳՕՍՏ 33491-2015 «Բիֆիդում բիֆիդոբակտերիաներով հարստացված կաթնաթթվային մթերքներ: Տեխնիկական պայմաններ» |
||
65 |
ԳՕՍՏ Ռ 56201-2014 «Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Բիֆիդոգեն հատկանիշների որոշման մեթոդներ» |
||
66 |
ԳՕՍՏ Ռ 56139-2014 «Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ» |
||
67 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 2-րդ հավելվածի 1-ին աղյուսակ |
ԳՕՍՏ ISO 4833-2015 «Սննդամթերքի և կերերի միկրոկենսաբանություն: |
|
68 |
ԳՕՍՏ ISO 6887-1-2015 «Սննդամթերքի և կերերի միկրոկենսաբանություն: Նմուշների պատրաստում փորձարկման համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում միկրոկենսաբանական հետազոտության համար: |
||
69 |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 6887-6-2015 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Փորձանմուշների պատրաստում վերլուծության համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում միկրոկենսաբանական հետազոտության համար: |
||
70 |
ԳՕՍՏ ISO 7218-2015 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Միկրոկենսաբանական հետազոտությունների մասով ընդհանուր պահանջներ և առաջարկություններ» |
||
71 |
ԳՕՍՏ 26669-85 «Սննդային և համային մթերք: Միկրոկենսաբանական վերլուծությունների համար փորձանմուշների պատրաստում» |
||
72 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.1 բաժին |
ԳՕՍՏ 7702.2.7-2013 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Proteus ցեղի բակտերիաների հայտնաբերման մեթոդներ» |
|
73 |
ԳՕՍՏ Ռ 50396.1-2010 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Մեզոֆիլային աէրոբ և ֆակուլտատիվ անաէրոբ միկրոօրգանիզմների քանակության որոշման մեթոդ» |
||
74 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.1-2.4 բաժիններ |
ԳՕՍՏ 10444.15-94 «Սննդամթերք: |
|
75 |
ԳՕՍՏ 31747-2012 (ISO 4831:2006, ISO 4832։2006) «Սննդամթերք: Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
76 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.1, 2.3 և 2.4 բաժիններ |
ԳՕՍՏ 7702.2.0-2016 «Թռչնի սպանդից ստացված մթերք, կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից և շրջակա արտադրական միջավայրի օբյեկտներ: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ և միկրոկենսաբանական հետազոտությունների համար դրանք նախապատրաստելը» |
|
77 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ և 5-րդ կետեր, 1-ին հավելվածի 1-ին աղյուսակ և 2-րդ աղյուսակի 2.2 - 2.4 բաժիններ, 3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ 707-2013 «Կաթ և կաթնամթերք: Նմուշառման ուղեցույց» |
|
78 |
ԳՕՍՏ 3622-68 «Կաթ և կաթնամթերք: Նմուշառում և փորձարկման համար դրանց նախապատրաստում» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հուլիսի 1-ը | |
79 |
ԳՕՍՏ 26809.1-2014 «Կաթ և կաթնամթերք: Ընդունման կանոններ, նմուշառման և վերլուծության համար նմուշների նախապատրաստման մեթոդներ: Մաս 1. Կաթ, կաթնամթերք, կաթնային բաղադրյալ և կաթ պարունակող մթերքներ» |
||
80 |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 24333-2011 «Հացահատիկ և դրա վերամշակումից ստացված մթերքներ: Նմուշառում» |
||
81 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ և 5-րդ կետեր, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.2 - 2.4 բաժիններ, 3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ 15113.0-77 «Խտանյութեր սննդային: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելը և դրանք նախապատրաստելը» |
|
82 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.2-2.4 բաժիններ |
ԳՕՍՏ ISO 6611-2013 «Կաթ և կաթնամթերք: Խմորասնկերի և (կամ) բորբոսասնկերի գաղութագոյացնող միավորների հաշվարկ։ Գաղութների քանակության որոշման մեթոդիկա՝ 25 °С ջերմաստիճանի դեպքում» |
|
83 |
ԳՕՍՏ ISO 6887-5-2016 «Սննդամթերքի և կերերի միկրոկենսաբանություն: Նմուշների պատրաստում փորձարկման համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում միկրոկենսաբանական հետազոտության համար: Մաս 5. Կաթի և կաթնամթերքի նախապատրաստման հատուկ կանոններ» |
||
84 |
ԳՕՍՏ ISO 21527-1-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հաշվարկման մեթոդ: Մաս 1. Ջրի 0,95-ից ավելի ակտիվությամբ մթերքում գաղութների հաշվարկման մեթոդիկա» |
||
85 |
ԳՕՍՏ ISO 21527-2-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հաշվարկման մեթոդ: Մաս 2. Ջրի 0,95-ից պակաս կամ դրան հավասար ակտիվությամբ մթերքում գաղութների հաշվարկման մեթոդիկա» |
||
86 |
ԳՕՍՏ ISO 21871-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Bacillus cereus-ի առավել հավանական թվի հայտնաբերման և հաշվարկման մեթոդ» |
||
87 |
ԳՕՍՏ 10444.2-94 «Սննդամթերք: Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
88 |
ԳՕՍՏ 10444. 8-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Bacillus cereus պրեզումպտիվ բակտերիաների հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 30 °С -ի դեպքում» |
||
89 |
ԳՕՍՏ 10444. 12-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդներ» |
||
90 |
ԳՕՍՏ 26972-86 «Հացահատիկ, ձավար, ալյուր, վարսակալյուր՝ մանկական սննդի մթերքի համար։ Միկրոկենսաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
||
91 |
ԳՕՍՏ 28560-90 «Սննդամթերք: Proteus, Morganella, Providencia ցեղերի բակտերիաների հայտնաբերման մեթոդ» |
կիրառվում է «Proteus» ցուցանիշի նկատմամբ | |
92 |
ԳՕՍՏ 28805-90 «Սննդամթերք: Օսմոտոլերանտ խմորասնկերի և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
93 |
ԳՕՍՏ 30347-97 «Կաթ և կաթնամթերք: Staphylococcus aureus-ի որոշման մեթոդներ» |
կիրառվում է մինչև 2018 թվականի սեպտեմբերի 1-ը | |
94 |
ԳՕՍՏ 30347-2016 «Կաթ և կաթնամթերք: Staphylococcus aureus-ի որոշման մեթոդներ» |
||
95 |
ԳՕՍՏ 30705-2000 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: Մեզոֆիլային աէրոբ և ֆակուլտատիվ անաէրոբ միկրոօրգանիզմների ընդհանուր քանակության որոշման մեթոդ» |
||
96 |
ԳՕՍՏ 30706-2000 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի քանակության որոշման մեթոդ» |
||
97 |
ԳՕՍՏ 31746-2012 (ISO 6888-1:1999, ISO 6888-2:1999, ISO 6888-3:2003) «Սննդամթերք: Կոագուլադրական ստաֆիլակոկերի և Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
98 |
ԳՕՍՏ 32012-2012 «Կաթ և կաթնամթերք: Մեզոֆիլ անաերոբ միկրոօրգանիզմների սպորների պարունակության որոշման մեթոդներ» |
||
99 |
ԳՕՍՏ 32149-2013 «Գյուղատնտեսական թռչնի ձվերի վերամշակումից ստացված սննդամթերք: Միկրոկենսաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
||
100 |
ԳՕՍՏ 32901-2014 «Կաթ և կաթնամթերք: Միկրոկենսաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
||
101 |
ԳՕՍՏ 33566-2015 «Կաթ և կաթնամթերք: Խմորասնկերի և բորբոսասնկերի որոշում» |
||
102 |
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 6611-2009 «Կաթ և կաթնամթերք: Խմորասնկերի և (կամ) բորբոսասնկերի գաղութագոյացնող միավորների հաշվարկ։ Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 25 °С -ի դեպքում» |
||
103 |
ԳՕՍՏ Ռ 54674-2011 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և որոշման մեթոդ» |
||
104 |
ԳՕՍՏ Ռ 56145-2014 «Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Միկրոկենսաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
||
105 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.2 և 2.4 բաժիններ |
ԳՕՍՏ Ռ 54354-2011 «Միս և մսամթերք: Ընդհանուր պահանջներ և միկրոկենսաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
|
106 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.3 բաժին |
ԳՕՍՏ 30712-2001 «Ոչ ալկոհոլային արդյունաբերության մթերքներ: Միկրոկենսաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
|
107 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.3 և 2.4 բաժիններ |
ԳՕՍՏ ISO 16649-1-2015 «Սննդամթերքի և կերերի միկրոկենսաբանություն: |
|
108 |
ԳՕՍՏ ISO 16649-2-2015 «Սննդամթերքի միկրոկենսաբանություն: Բետա-գլյուկուրոնիդազ-դրական Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ։ Մաս 2. Գաղութների հաշվարկման մեթոդիկա՝ 44 °C ջերմաստիճանի պայմաններում՝ 5-բրոմ-4-քլորո-3 -ինդոլիլ բետա-D-գլյուկուրոնիդի կիրառմամբ» |
||
109 |
ԳՕՍՏ ISO/TS 13136-2016 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Պոլիմերազային շղթայական ռեակցիա՝ իրական ժամանակի ռեժիմում՝ ախտածին միկրոօրգանիզմների որոշման համար։ |
||
110 |
ԳՕՍՏ 30726-2001 «Սննդամթերք: Escherichia coli տեսակի բակտերիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
111 |
ԳՕՍՏ 31708-2012 «Սննդամթերքի և կերերի միկրոկենսաբանություն։ Escherichia coli պրեզումպտիվ բակտերիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդ: Առավել հավանական թվի մեթոդ» |
||
112 |
ԳՕՍՏ 32011-2013 (ISO 16654։2001) «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Escherichia coli O157-ի հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ» |
||
113 |
ԳՕՍՏ Ռ 50454-92 «Միս և մսամթերք: Ենթադրյալ կոլիձև բակտերիաների և Escherichia coli-ի հայտնաբերում և հաշվառում (արբիտրաժային մեթոդ)» |
||
114 |
ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012 «Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելը և հսկողության մեթոդներ» |
||
115 |
6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.4 բաժին |
ԳՕՍՏ 7698-93 «Օսլա։ Ընդունման կանոններ և վերլուծության մեթոդներ» |
|
116 |
ԳՕՍՏ 7702.2.6-93 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Սուլֆիտ վերականգնող կլոստրիդիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հուլիսի 1-ը | |
117 |
ԳՕՍՏ 7702.2.6-2015 «Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսաֆաբրիկատներ թռչնամսից: Սուլֆիտ վերականգնող կլոստրիդիաների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
118 |
ԳՕՍՏ 26312.1-84 «Ձավարեղեն: Ընդունման կանոններ և փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
119 |
ԳՕՍՏ 27668-88 «Ալյուր և թեփ: Ընդունում և փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
120 |
ԳՕՍՏ 29185-2014 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի միկրոկենսաբանություն: Անաէրոբ պայմաններում աճող՝ սուլֆիտ վերականգնող բակտերիաների հայտնաբերման և հաշվարկման մեթոդներ» |
||
121 |
ԳՕՍՏ 33444-2015 «Օսլա և օսլայամթերք: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
122 |
ԳՕՍՏ 33536-2015 «Հրուշակեղեն: Մեզոֆիլային աէրոբ և ֆակուլտատիվ անաէրոբ միկրոօրգանիզմների քանակության որոշման մեթոդ» |
||
123 |
6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, 3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 8070/IDF 119-2014 «Կաթ և կաթնամթերք: Կալցիումի, նատրիումի, կալիումի և մագնեզիումի պարունակության որոշում։ Ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդ» |
|
124 |
ԳՕՍՏ ISO 8262-1-2016 «Կաթնամթերք և կաթի հիմքով սննդամթերք: Յուղի պարունակության որոշում՝ Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի ծանրաչափական մեթոդով (հսկիչ մեթոդ)։ Մաս 1. Մթերք մանկական սննդի համար» |
||
125 |
ԳՕՍՏ ISO 8381-2016 «Մթերք մանկական սննդի համար՝ կաթի հիմքով: Յուղի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (հսկիչ մեթոդ)» |
||
126 |
ԳՕՍՏ ISO 12081-2013 «Կաթ: Կալցիումի պարունակության որոշում։ Տիտրաչափական մեթոդ» |
||
127 |
ԳՕՍՏ ISO 12080-1-2016 «Կաթ չոր յուղազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 1: Գունաչափական մեթոդ» |
||
128 |
ԳՕՍՏ ISO 12080-2-2016 «Կաթ չոր յուղազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 2: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ» |
||
129 |
ԳՕՍՏ ISO 14892-2016 «Կաթ չոր յուղազերծված: D վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ» |
||
130 |
ԳՕՍՏ ISO 23065-2015 «Յուղ կաթնային՝ հարստացված կաթնամթերքից: Կաթնային յուղի մեջ օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուների պարունակության որոշում՝ գազահեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
131 |
ԳՕՍՏ EN 12821-2014 «Սննդամթերք: Խոլեկալցիֆերոլի (D3 վիտամինի) և էրգոկալցիֆերոլի (D2 վիտամինի) պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
132 |
ԳՕՍՏ EN 12822-2014 «Սննդամթերք: Е վիտամինի (ալֆա-, բետա-, գամմա- և դելտա-տոկոֆերոլների) պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
133 |
ԳՕՍՏ EN 12823-2-2014 «Սննդամթերք: A վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով: Մաս 2. Բետա-կարոտինի պարունակության որոշում» |
||
134 |
ԳՕՍՏ EN 14084-2014 «Սննդամթերք: Հետքային տարրերի որոշում: Կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի և երկաթի պարունակության որոշում ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության միջոցով՝ միկրոալիքային քայքայումից հետո» |
կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
135 |
ԳՕՍՏ EN 14122-2013 «Սննդամթերք: В(1) վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ» |
||
136 |
ԳՕՍՏ EN 14148-2015 «Սննդամթերք: К1 վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
137 |
ԳՕՍՏ EN 14152-2013 «Սննդամթերք: В(2) վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ» |
||
138 |
ԳՕՍՏ EN 14164-2014 «Սննդամթերք: В(6) վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ» |
||
139 |
ԳՕՍՏ EN 14663-2014 «Սննդամթերք: В6 վիտամինի (ներառյալ գլիկոզիլացված ձևերը) որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
140 |
ԳՕՍՏ EN 15111-2015 «Սննդամթերք: Հետքային տարրերի որոշում: |
կիրառվում է «յոդ» ցուցանիշի նկատմամբ | |
141 |
ԳՕՍՏ EN 15505-2013 «Սննդամթերք: Հետքային տարրերի որոշում: Նատրիումի և մագնեզիումի որոշում՝ բոցային ատոմային աբսորբցիոն սպեկտրաչափության միջոցով՝ միկրոալիքային վառարանում փորձանմուշի նախնական հանքայնացմամբ» |
||
142 |
ԳՕՍՏ EN 15607-2015 «Սննդամթերք: D-բիոտինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
143 |
ԳՕՍՏ EN 15652-2015 «Սննդամթերք: Նիացինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
144 |
ԳՕՍՏ 5867-90 «Կաթ և կաթնամթերք: Յուղի որոշման մեթոդներ» |
||
145 |
ԳՕՍՏ 7047-55 «А, С, D, Bl, В2 և РР վիտամիններ: Փորձանմուշներ վերցնելը, վիտամինների որոշման և վիտամինային պատրաստուկների որակի փորձարկման մեթոդներ» |
||
146 |
ԳՕՍՏ 8756.21-89 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ: Յուղի որոշման մեթոդներ» |
||
147 |
ԳՕՍՏ 10846-91 «Հացահատիկ և դրա վերամշակումից ստացված մթերքներ: Սպիտակուցի որոշման մեթոդ» |
||
148 |
ԳՕՍՏ 15113.9-77 «Խտանյութեր սննդային: Յուղի որոշման մեթոդներ» |
||
149 |
ԳՕՍՏ 22760-77 «Կաթնամթերք: Յուղի որոշման ծանրաչափական մեթոդ» |
||
150 |
ԳՕՍՏ 23327-98 «Կաթ և կաթնամթերք: Ընդհանուր ազոտի զանգվածային մասի չափման մեթոդ՝ ըստ Կելդալի, և սպիտակուցի զանգվածային մասի որոշում» |
||
151 |
ԳՕՍՏ 24556-89 (ISO 6557-1-86, ISO 6557-2-84) «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ: C վիտամինի որոշման մեթոդներ» |
||
152 |
ԳՕՍՏ 25179-2014 «Կաթ և կաթնամթերք: Սպիտակուցի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
153 |
բաժին 1 ԳՕՍՏ 25999-83 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ: В1 և В2 վիտամինների որոշման մեթոդներ» |
||
154 |
ԳՕՍՏ 26183-84 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, պահածոներ մսային և մսաբուսական: Յուղի որոշման մեթոդ» |
||
155 |
ԳՕՍՏ 26186-84 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, պահածոներ մսային և մսաբուսական: Քլորիդների որոշման մեթոդներ» |
||
156 |
ԳՕՍՏ 26313-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ: Ընդունման կանոններ և նմուշներ վերցնելու մեթոդներ» |
||
157 |
ԳՕՍՏ 26573․1-93 «Պրեմիքսներ: А վիտամինի որոշման մեթոդներ» |
||
158 |
ԳՕՍՏ 26573.2-2014 «Պրեմիքսներ: Մանգանի, պղնձի, երկաթի, ցինկի, կոբալտի որոշման մեթոդներ» |
կիրառվում է «մանգան», «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
159 |
ԳՕՍՏ 26928-86 «Սննդամթերք: Երկաթի որոշման մեթոդ» |
||
160 |
ԳՕՍՏ 26929-94 «Հումք և սննդամթերք: Փորձանմուշների նախապատրաստում: Հանքայնացում՝ թունավոր տարրերի որոշման համար» |
կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
161 |
ԳՕՍՏ 26931-86 «Հումք և սննդամթերք: Պղնձի որոշման մեթոդներ» |
||
162 |
ԳՕՍՏ 26934-86 «Հումք և սննդամթերք: Ցինկի որոշման մեթոդ» |
||
163 |
ԳՕՍՏ 27670-88 «Ալյուր եգիպտացորենի: Յուղի որոշման մեթոդ» |
||
164 |
ԳՕՍՏ 29033-91 «Հացահատիկ և դրա վերամշակումից ստացված մթերքներ: Յուղի որոշման մեթոդներ» |
||
165 |
ԳՕՍՏ 29138-91 «Ալյուր, հաց և հացաբուլկեղենային արտադրատեսակներ՝ ցորենի, վիտամինացված: В1 վիտամինի (թիամինի) որոշման մեթոդ» |
||
166 |
ԳՕՍՏ 29139-91 «Ալյուր, հաց և հացաբուլկեղենային արտադրատեսակներ՝ ցորենի, վիտամինացված: В2 վիտամինի (ռիբոֆլավինի) որոշման մեթոդ» |
||
167 |
ԳՕՍՏ 29140-91 «Ալյուր, հաց և հացաբուլկեղենային արտադրատեսակներ՝ ցորենի, վիտամինացված: РР վիտամինի (նիկոտինաթթվի) որոշման մեթոդ» |
||
168 |
ԳՕՍՏ 29247-91 «Պահածոներ կաթնային: |
||
169 |
ԳՕՍՏ 30178-96 «Հումք և սննդամթերք: Թունավոր տարրերի որոշման ատոմաաբսորբման մեթոդ» |
կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
170 |
ԳՕՍՏ 30418-96 «Յուղեր բուսական: Ճարպաթթվային բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
171 |
ԳՕՍՏ 30538-97 «Սննդամթերք: Թունավոր տարրերի որոշման մեթոդիկա՝ ատոմային էմիսիոն մեթոդով» |
կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
172 |
ԳՕՍՏ 30615-99 «Հումք և սննդամթերք: Ֆոսֆորի որոշման մեթոդ» |
||
173 |
ԳՕՍՏ 30627.1-98 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: А վիտամինի (ռետինոլի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ» |
||
174 |
ԳՕՍՏ 30627.2-98 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: С վիտամինի (ասկորբինաթթվի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ» |
||
175 |
ԳՕՍՏ 30627.3-98 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: Е վիտամինի (տոկոֆերոլի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ» |
||
176 |
ԳՕՍՏ 30627.4-98 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: РР վիտամինի (նիացինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ» |
||
177 |
ԳՕՍՏ 30627.5-98 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: B1 վիտամինի (թիամինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ» |
||
178 |
ԳՕՍՏ 30627.6-98 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: В2 վիտամինի (ռիբոֆլավինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ» |
||
179 |
ԳՕՍՏ 30648.1-99 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: Յուղի որոշման մեթոդներ» |
||
180 |
ԳՕՍՏ 30648.2-99 «Կաթնամթերք մանկական սննդի համար: Ընդհանուր սպիտակուցի որոշման մեթոդներ» |
||
181 |
ԳՕՍՏ 31469-2012 «Գյուղատնտեսական թռչնի ձվերի վերամշակումից ստացված սննդամթերք: Ֆիզիկաքիմիական վերլուծության մեթոդներ» |
||
182 |
ԳՕՍՏ 31483-2012 «Պրեմիքսներ: В1 (թիամինքլորիդի), В2 (ռիբոֆլավինի), В3 (պանտոտենաթթվի), В5 (նիկոտինաթթվի և նիկոտինամիդի), В6 (պիրիդօքսինի), Вс (ֆոլաթթվի), С (ասկորբինաթթվի) վիտամինների պարունակության որոշում՝ մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով» |
||
183 |
ԳՕՍՏ 31486-2012 «Պրեմիքսներ: КЗ վիտամինի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
184 |
ԳՕՍՏ 31505-2012 «Կաթ, կաթնամթերք և մթերք մանկական սննդի համար՝ կաթի հիմքով։ Յոդի պարունակության որոշման մեթոդներ» |
||
185 |
ԳՕՍՏ 31584-2012 (ISO 9874:2006) «Կաթ: Ընդհանուր ֆոսֆորի զանգվածային մասի որոշման սպեկտրալուսաչափական մեթոդ» |
||
186 |
ԳՕՍՏ 31660-2012 «Սննդամթերք: Յոդի զանգվածային կոնցենտրացիայի որոշման ինվերսիոն-վոլտամպերաչափական մեթոդ» |
||
187 |
ԳՕՍՏ 31663-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական: Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների զանգվածային մասի որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
188 |
ԳՕՍՏ 31664-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական: Տրիգլիցերիդների մոլեկուլներում՝ 2-րդ դիրքում ճարպաթթուների բաղադրության որոշման մեթոդ» |
||
189 |
ԳՕՍՏ 31665-2012 «Յուղեր բուսական և ճարպեր կենդանական: Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների ստացում» |
||
190 |
ԳՕՍՏ 31707-2012 (EN 14627:2005) «Սննդամթերք: Հետքային տարրերի որոշում: Ընդհանուր մկնդեղի և սելենի որոշում՝ ճնշման տակ փորձանմուշի նախնական հանքայնացմամբ հիդրիդների առաջացմամբ ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդով» |
կիրառվում է «սելեն» ցուցանիշի նկատմամբ | |
191 |
ԳՕՍՏ 31980-2012 «Կաթ: Ընդհանուր ֆոսֆորի զանգվածային մասի որոշման սպեկտրաչափական մեթոդ» |
||
192 |
ԳՕՍՏ 32042-2012 «Պրեմիքսներ: В խմբի վիտամինների որոշման մեթոդներ» |
||
193 |
ԳՕՍՏ 32043-2012 «Պրեմիքսներ: А, D, Е վիտամինների որոշման մեթոդներ» |
||
194 |
ԳՕՍՏ 32915-2014 «Կաթ և կաթնամթերք: Յուղային ֆազի ճարպաթթվային բաղադրության որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
195 |
ԳՕՍՏ 32916-2014 «Կաթ և կաթնամթերք: D վիտամինի զանգվածային մասի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
196 |
ԳՕՍՏ 33824-2016 «Սննդամթերք և պարենային հումք: Թունավոր տարրերի (կադմիումի, կապարի, պղնձի և ցինկի) պարունակության որոշման ինվերսիոնվոլտամպերաչափական մեթոդ» |
կիրառվում է «պղինձ» և «ցինկ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
197 |
ԳՕՍՏ 33925-2016 «Մթերք մանկական սննդի համար: Յուղի զանգվածային մասի որոշում՝ Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով» |
||
198 |
ՀՍՏ ԻՍՕ 5508-2008 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական և բուսական: Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների վերլուծություն՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
199 |
ՀՍՏ ԻՍՕ 8070/ԻԴՖ 119-2011 «Կաթ և կաթնամթերք: Կալցիումի, նատրիումի, կալիումի և մագնեզիումի պարունակության որոշում։ Ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդ» |
||
200 |
ՍՏԲ ISO 1211-2012 «Կաթ: Յուղի պարունակության որոշում՝ ծանրաչափական մեթոդով (արբիտրաժային մեթոդ)» |
||
201 |
ՍՏԲ ISO 2446-2009 «Կաթ: Յուղի պարունակության որոշում» |
||
202 |
ՍՏ ՂՀ ISO 16958-2016 «Կաթ, կաթնամթերք, խառնուրդներ մանկական սննդի և մեծահասակների համար: Ճարպաթթուների կազմի որոշում: Մազանոթային գազային քրոմատագրման մեթոդ» |
||
203 |
ՍՏ ՂՀ ISO 20634-2016 «Խառնուրդներ մանկական սննդի և մեծահասակների համար: В12 վիտամինի պարունակության որոշում՝ հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ (RP-HPLC)» |
||
204 |
ՍՏ ՂՀ ISO 20637-2016 «Խառնուրդներ մանկական սննդի և մեծահասակների համար: Միոինոզիտոլի պարունակության որոշում՝ հեղուկային քրոմատագրման և իմպուլսային ամպերաչափության օգնությամբ» |
||
205 |
ՍՏ ՂՀ ISO 20638-2016 «Խառնուրդներ մանկական սննդի համար: Նուկլեոտիդների պարունակության որոշում՝ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ» |
||
206 |
ՍՏ ՂՀ ISO 20639-2016 «Խառնուրդներ մանկական սննդի և մեծահասակների համար: Պանտոտենաթթվի պարունակության որոշում՝ ուլտրաբարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման և տանդեմային զանգվածային սպեկտրաչափության օգնությամբ (UHPLC-MS/MS)» |
||
207 |
ՍՏ ՂՀ ISO 20649-2016 «Խառնուրդներ մանկական սննդի և մեծահասակների համար: Քրոմի, սելենի և մոլիբդենի պարունակության որոշում: Ինդուկտիվ կապակցված պլազմայով զանգվածային սպեկտրաչափություն (ICP-MS)» |
կիրառվում է «սելեն» ցուցանիշի նկատմամբ | |
208 |
ՍՏԲ EN 12821-2012 «Սննդամթերք: D վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով: Խոլեկալցիֆերոլի (D3) կամ էրգոկալցիֆերոլի (D2) որոշում» |
||
209 |
ՍՏԲ EN 12822-2012 «Սննդամթերք: E վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով: Ալֆա-, բետա-, գամմա- և դելտա-տոկոֆերոլների քանակության չափում» |
||
210 |
ՍՏԲ EN 12823-1-2012 «Սննդամթերք: A վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով: Մաս 1. Ամբողջական տրանս-ռետինոլի և 13-ցիս-ռետինոլի քանակության չափում» |
||
211 |
ՍՏԲ EN 14082-2014 «Սննդամթերք: Հետքային տարրերի որոշում: Կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ չոր մոխրացումից հետո ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության (ԱԱՍ) միջոցով» |
կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
212 |
ՍՏԲ EN 14122-2012 «Սննդամթերք: В1 վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման (ԲԱՀՔ) մեթոդով» |
||
213 |
ՍՏԲ EN 14152-2012 «Սննդամթերք: В2 վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման (ԲԱՀՔ) մեթոդով» |
||
214 |
ՍՏ ՂՀ EN 14082-2013 «Սննդամթերք: Ուղեգծող տարրերի որոշում: Կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ չոր մոխրացումից հետո ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդով» |
կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
215 |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 2446-2011 «Կաթ։ Յուղի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
216 |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 5508-2010 «Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր: Ճարպաթթուների մեթիլային եթերների (FAME) որոշում՝ գազային քրոմատագրմամբ» |
||
217 |
ԳՕՍՏ Ռ ԵՆ 14130-2010 «Սննդամթերք: С վիտամինի որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ» |
կիրառվում է մինչև 2019 թվականի հուլիսի 1-ը | |
218 |
ՍՏԲ 1313-2002 «Սննդամթերք և պարենային հումք: Ցինկի, կադմիումի, կապարի և պղնձի թունավոր տարրերի պարունակության որոշման մեթոդիկա՝ ТА տիպի վերլուծիչների վրա ինվերսիոն վոլտամպերաչափման մեթոդով» |
կիրառվում է «ցինկ» և «պղինձ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
219 |
ՍՏԲ 1314-2002 «Կաթ և կաթնամթերք: Ցինկի, կադմիումի, կապարի և պղնձի թունավոր տարրերի պարունակության որոշման մեթոդիկա՝ ТА տիպի վերլուծիչների վրա ինվերսիոն վոլտամպերաչափման մեթոդով» |
||
220 |
ՍՏ ՂՀ 1423-2005 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ: Յուղի որոշման մեթոդ» |
||
221 |
ԳՕՍՏ Ռ 50479-93 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ: РР վիտամինի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
222 |
ԳՕՍՏ Ռ 51452-99 «Պահածոներ կաթնային՝ խտացրած: Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ» |
||
223 |
ԳՕՍՏ Ռ 51457-99 «Պանիր և հալած պանիր: Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ» |
||
224 |
ԳՕՍՏ Ռ 52690-2006 «Սննդամթերք: C վիտամինի զանգվածային խտության որոշման վոլտամպերաչափական մեթոդ» |
||
225 |
ԳՕՍՏ Ռ 54634-2011 «Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: E վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
226 |
ԳՕՍՏ Ռ 54635-2011 «Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: А վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
227 |
ԳՕՍՏ Ռ 54637-2011 «Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: D3 վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
228 |
ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013 «Հատուկ նշանակության սննդամթերք: Օսմոլյալության որոշման մեթոդ» |
||
229 |
ԳՕՍՏ Ռ 56415-2015 «Հատուկ նշանակության մթերք՝ կաթնային հիմքով: Սելենի պարունակության որոշում» |
||
230 |
ԳՕՍՏ Ռ 56416-2015 «Հատուկ նշանակության մթերք՝ կաթնային հիմքով: Օմեգա-3 և Օմեգա-6 ճարպաթթուների պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
231 |
ՉԿՄ.ՉՎ 5903-2017 «Սննդամթերքում քոլինի զանգվածային խտությունը: Չափումների կատարման մեթոդիկա՝ սպեկտրաչափական մեթոդով» (վկայագրման մասին 2017 թվականի նոյեմբերի 30-ի թիվ 1070/2017 վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանարտների մշակումը և դրանց ներառումը սույն ցանկում | |
232 |
ՉԿՄ.ՉՎ 2146-2004 «Հարստացված սննդամթերքում ֆոլաթթվի որոշման մեթոդիկա» (վկայագրման մասին 2004 թվականի նոյեմբերի 15-ի թիվ 341/2004 վկայական) |
||
233 |
ՉԿՄ.ՉՎ 3008-2008 «Հատուկ նշանակության սննդամթերքում և ԿԱՀ-ում պանտոտենաթթվի զանգվածային մասի որոշման մեթոդիկա» (վկայագրման մասին 2008 թվականի նոյեմբերի 18-ի թիվ 491/2008 վկայական) |
||
234 |
ՉԿՄ․ՉՎ 3491-2010 «Մանկական սննդի համար նախատեսված հատուկ նշանակության մթերքներում քլորիդների պարունակության որոշում» (վկայագրման մասին 2010 թվականի հուլիսի 7-ի թիվ 580/2010 վկայական) |
||
235 |
ՉԿՄ.ՉՎ 4075-2011 «Մանկական սննդի համար նախատեսված մթերքում L-կարնիտինի խտությունների ՉԿՄ՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» (վկայագրման մասին 2011 թվականի հոկտեմբերի 11-ի թիվ 659/2011 վկայական) |
||
236 |
ՉԿՄ.ՉՎ 5663-2016 «Սննդամթերքում քոլինի պարունակության որոշում: Չափումների կատարման մեթոդիկա» (վկայագրման մասին 2016 թվականի սեպտեմբերի 23-ի թիվ 973/2016 վկայական) |
||
237 |
ՉԿՄ.ՉՎ 5729-2016 «Սննդամթերքի և հումքի մեջ քրոմի, երկաթի, նիկելի, պղնձի, ցինկի որոշում՝ ինդուկտիվ կապակցված պլազմայով զանգվածային սպեկտրաչափման մեթոդով: Չափումների կատարման մեթոդիկա» (վկայագրման մասին 2016 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 997/2016 վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում կիրառվում է «ցինկ», «պղինձ» և «երկաթ» ցուցանիշների նկատմամբ | |
238 |
Հատուկ նշանակության սննդամթերքում ֆոլաթթվի զանգվածային մասի չափումների մեթոդիկա՝ իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով (վկայագրման մասին 2013 թվականի հոկտեմբերի 21-ի թիվ 01.00225/205-32-13 վկայական, ռեեստրում համարը՝ ՖՌ.1.31.2013.16147) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում | |
239 |
6-րդ հոդվածի 7-րդ կետ |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51575-2004 «Աղ կերակրի, սննդի, յոդացված: Յոդի և նատրիումի թիոսուլֆատի որոշման մեթոդներ» |
|
240 |
ՍՏ ՂՀ ԳՕՍՏ Ռ 51575-2003 «Աղ կերակրի, սննդի, յոդացված: Յոդի և նատրիումի թիոսուլֆատի որոշման մեթոդներ» |
||
241 |
ԳՕՍՏ Ռ 51575-2000 «Աղ կերակրի, սննդի, յոդացված: Յոդի և նատրիումի թիոսուլֆատի որոշման մեթոդներ» |
||
242 |
6-րդ հոդվածի 7-րդ կետ, 1-ին հավելվածի 2-րդ աղյուսակի 2.3 բաժին |
ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 7516-2012 «Թեյ լուծվող: Նմուշառում վերլուծության համար» |
|
243 |
6-րդ հոդվածի 9-րդ և 10-րդ կետեր |
ԳՕՍՏ 27839-2013 «Ալյուր ցորենի: Սոսնձանյութի քանակի և որակի որոշման մեթոդներ» |
|
244 |
ԳՕՍՏ 32196-2013 «Մակարոնային արտադրատեսակներ, առանց գլյուտենի: Գլյուտենի որոշման իմունաֆերմենտային մեթոդ» |
||
245 |
ԳՕՍՏ 33838-2016 «Հացահատիկի վերամշակումից ստացված մթերք: Գլյուտենի որոշման իմունաֆերմենտային մեթոդ» |
||
246 |
ՍՏԲ 2397-2015 «Հրուշակեղեն: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու և նախապատրաստելու մեթոդներ» |
||
247 |
ՉԿՄ.ՉՎ 4658-2013 «Սննդամթերքում գլիադինի պարունակության որոշում՝ «Ridascreen Գլիադին» թեստ-համակարգի օգտագործմամբ՝ R-Biofarm-ի արտադրության, Գերմանիա։ Չափումների կատարման մեթոդիկա» (վկայագրման մասին 2013 թվականի հուլիսի 1-ի թիվ 782/2013 վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտի մշակումը և դրա ներառումը սույն ցանկում |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: