Գլխավոր տեղեկություն
Номер
թիվ 84
Տիպ
Որոշում
Тип
Исходный акт (24.06.2022-по сей день)
Статус
Գործում է
Первоисточник
Միասնական կայք 2023.05.01-2023.05.14 Պաշտոնական հրապարակման օրը 04.05.2023
Принят
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Дата принятия
23.05.2022
Подписан
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Дата подписания
23.05.2022
Дата вступления в силу
24.06.2022

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

23 մայիսի 2022 թվականի

թիվ 84

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերով նախատեսված սկզբունքների իրագործման նպատակով և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ «Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:

2. Ուժը կորցրած ճանաչել կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները (ՄՄ ՏԿ 033/2013) կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) ծրագրի մասին» Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2016 թվականի հունիսի 7-ի թիվ 69 որոշումը։

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝

Մ. Մյասնիկովիչ

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

 հանձնաժողովի կոլեգիայի 2022 թվականի

 մայիսի 23-ի թիվ 84 որոշմամբ

 
ԾՐԱԳԻՐ
 
Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին»
 

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)

Համարը՝ ը/կ

ՍՄԴ-ի ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը. Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետները

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող

սկիզբ

ավարտ

1

2

3

4

5

6

7

1

67.100.01

Կայմակ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1006-98-ի և ԿՄՍ 213:2019-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2022 թվական

2023 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն

2

67.100.01

Չորացրած կաթնաթթվային ազգային մթերք. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում ՍՏ ՂՀ 44-97-ի և ԿՄՍ 285:2008-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2022 թվական

2023 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն, Ղազախստաի Հանրապետություն

3

67.100.01

Շիճուկ կաթնային ապահանքայնացված Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՈՍՏՌ 56833-2015-ի հիման վրա

բաժիններ III, V և VII, հավելված թիվ 1

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

4

67.100.30

Պանրագործության մթերքներ վերամշակման համար: Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

5

67.100.30

Պանիր և պանիր հալած. Ճարպի զանգվածային մասի որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 16

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

6

67.100.30

Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից: Ընդունման կանոններ, նմուշառում և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում ԳՈՍՏՌ 55361-2012-ի հիման վրա

բաժիններ V և VII, հավելված թիվ 1

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

7

67.100.30

Պանիր հալած. Ավելացված նիտրատային էմուլգատորների և թթվային կարգավորիչների զանգվածային մասի որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

8

67.000

Կաթ և կաթնամթերք. Ոչ սպիտակուցային ազոտի պարունակության որոշում՝ Կելդալի մեթոդի կիրառմամբ

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55246-2012-ի հիման վրա

թիվ 6 և 7 հավելվածները հանել

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.100.10

Կումիս հատուկ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1227:2011-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2022 թվական

2023 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

10

67.100.10

Սուզմե. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 230:2008-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2022 թվական

2023 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

11

67.100.10

Մթերքներ ացիդոֆիլային. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 925:2004-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2022 թվական

2023 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

12

67.100.01

Կաթ ուղտի՝ վերամշակման համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 166-2015-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2019 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

13

67.100.10

Կաթնամթերք՝ հեղուկ և մածուկանման մանկական սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 30625-98-ի վերանայում

բաժիններ I-IV և X, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9, թիվ 12 և թիվ 14

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

14

67.100.10

Կաթնամթերք չոր՝ մանկական սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 30626-98-ի վերանայում

բաժիններ I-IV և X, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9, թիվ 12 և թիվ 14

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.100.10

Զանգվածներ և պանրիկներ՝ կաթնաշոռային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 2283-2016-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

16

67.100.20

Յուղ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 52253-2004-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.100.20

Պանիր՝ պինդ, գերպինդ, չոր.

Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 52686-2006-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

18

67.200.10

Կաթ խմելու՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1860-2016-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9 և թիվ 12

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

19

67.200.10

Կեֆիր հարստացված՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1859-2016-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 2, թիվ 4, թիվ 9 և թիվ 12

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

20

67.100.01

Շիճուկ՝ կաթնային պաստերիզացված. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ թիվ 3 և թիվ 4

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

21

67.100.01

Կաթ զամբիկի՝ հում.

Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի և ԳՕՍՏՌ 52973-2008-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

22

67.100.01

Կաթ զամբիկի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

23

67.100.01

Կաթ գոմշակովի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

24

67.100.01

Կաթ ոչքարի՝ հում. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

25

67.100.01

Կաթ ոչխարի՝ խմելու. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4-6

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

26

67.100.10

Սերուցք և կաթ՝ խտացված. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.100.10

Կաթնային և կաթնային բաղադրյալ սուբլիմացված մթերքներ.

Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և 8

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.100.10

Ըմպելիքներ՝ չոր, կաթնային. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

67.100.40

Խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար՝ չոր. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

30

67.100.10

Չորաթան. Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.100.99

Լակտուլոզայի խտանյութ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.100.99

Կաթնային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

33

67.100.40

Խառնուրդներ պաղպաղակի համար՝ հեղուկ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 4 և թիվ 8

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.100.10

Թթվասեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ , թիվ 10,

թիվ 11 և թիվ 13

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

35

67.100.30

Պանիր և պանիր հալած. Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում` ԳՕՍՏ Ռ 55063-2012-ի հիման վրա

բաժին III, հավելվածներ թիվ1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.100.99

Սերուցք. Ճարպի պարունակության որոշում. Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ).

ԳՕՍՏ ստանդարտի մշակումը ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2450։2011

բաժին III, թիվ 1 հավելված

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

37

67.100.20

Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում.

Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ).

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 3727-3:2003-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

38

67.100.01

Կաթ յուղազերծ, շիճուկ և թան։ Յուղի պարունակության որոշում.

Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ).

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 7208:2008-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

39

67.100.20

Կարագ սերուցքային.

Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութի և յուղի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ) Մաս 3. Յուղի պարունակության որոշում

ԳՕՍՏ-ի մշակում ISO 8851-3:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

40

67.100.01

Կաթնամթերք և սննդամթերք կաթի հիմքով. Յուղի պարունակության որոշում՝ Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ).

Մաս 3. Հատուկ դեպքեր.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 8262-3։2009-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

41

67.100.10

Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ. Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային բաժնի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54668-2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.100.20

Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում.

Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ).

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 3727-1:2001-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

43

67.100.20

Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութի և յուղի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ).

Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 8851-1:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

44

67.100.10

Հում կաթ. Սառեցման կետի որոշում.Մեթոդ՝ թերմիստորային կրիոսկոպի կիրառմամբ (ստուգիչ մեթոդ).

30562-97 (ԻՍՈ 5764:87) ԳՈՍՏ-ի վերանայում՝ ԻՍՈ 5764-ի վերանայման հետ կապված

բաժին III, հավելված թիվ 6

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

45

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք. Յուղազերծ չոր կաթնային մնացորդի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 54761-2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

46

67.100.20

Յուղ. Աղի պարունակության որոշում Պոտենցիոմետրիկ մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում` ISO 15648:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

47

67.100.30

Պանիր և մթերքներ հալած պանրից։ Քլորիդների պարունակության որոշում. Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում` ISO 5943:2006-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.100.10

Կաթնամթերք՝ բաղադրյալ և մթերքներ մանկական սննդի համար՝ կաթնային հիմքով։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտության որոշում՝ բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 54760-2011-ի հիման վրա

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

49

67.100.10

Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ. Շաքարի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏՌ 54667-2011-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

50

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք. Լակտոզի պարունակության որոշում՝ բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ).

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 22662-2013-ի հիման վրա

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

51

67.100.10

Պահածոներ կաթնային. Կաթ զամբիկի՝ չոր. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 3270-2018-ի և ԳՕՍՏՌ 52975-2008-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2020 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

52

67.100.10

Շուբաթ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 117-2015-ի հիման վրա

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2019 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

53

67.100.01

Կաթնային և կաթնային բաղադրյալ սուբլիմացված մթերքներ. Չոր նյութերի և խոնավության որոշում

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

54

67.100.01

Մանկական սննդամթերք.

Ածխաջրերի որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

55

67.100.01

Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Մանգանի պարունակության որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելված թիվ 14

2019 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

56

67.100.01

Վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար կաթնային խառնուրդներ. Մոխրի պարունակության որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III, հավելված թիվ 14

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

57

67.100.01

Կաթ խմելու. Չոր կաթի պարունակության որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2021 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

58

67.100.10

Կովի կաթ՝ յուղազուրկ, չոր, արտահանման համար մատակարարվող.

Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 23621-79-ի վերանայում

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

59

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք. Նմուշառում և փորձարկման համար դրանց նախապատրաստում.

ԳՕՍՏ 3622-68-ի վերանայում

բաժին III

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

60

67.100.10

Կաթնաշոռ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31453-2013-ի վերանայում

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

61

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք.

Կայունարարների պարունակության որոշում գազաքրոմատագրման մեթոդով.

ԳՕՍՏ 31503-2012-ի վերանայում

բաժին III

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

62

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք. Կոնսերվանտների և ներկանյութերի պարունակության որոշում` բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով.

ԳՕՍՏ 31504-2012-ի վերանայում

բաժին III

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

63

67.100.10

Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ. Ճարպի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 5867-90-ի վերանայում

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 6 և թիվ 7

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

64

67.100.10

Կաթնային պերմեատ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III, հավելվածներ թիվ 1 և թիվ 3

2022 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

65

67.100.10

Մթերքներ՝ մանկական սննդի համար. կաթնային աղանդեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

66

67.100.10

Մթերքներ՝ մանկական սննդի համար. Կաթնային կոկտեյլներ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

67

67.100.10

Կիսապատրաստվածքներ կաթնային՝ մանկական սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

68

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Յուղի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30648.1-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

69

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Ընդհանուր սպիտակուցի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30648.2-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

70

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Խոնավության և չոր նյութերի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30648.3-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

71

67.100.01

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Թթվայնության որոշման տիտրաչափական մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30648.4-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

72

67.100.01

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար.

Ակտիվ թթվայնության որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ 30648.5-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

73

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Լուծելիության ցուցիչի որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ 30648.6-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

74

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. Բուսաշաքարի որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30648.7-99-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

75

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. С վիտամինի (ասկորբինաթթվի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30627.2-98-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

76

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. РР վիտամինի (նիացինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ.

ԳՕՍՏ 30627.4-98-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ

թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

< align=center>Ռուսաստանի Դաշնություն

77

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. B1 վիտամինի (թիամինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդ.

ԳՕՍՏ 30627.5-98-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ

թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

78

67.100.10

Կաթնամթերք՝ մանկական սննդի համար. В2 վիտամինի (ռիբոֆլավինի) զանգվածային մասի չափման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 30627.6-98-ի վերանայում

բաժին X, հավելվածներ

թիվ 12 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

79

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք. Սպեկտրի մոտակա ԻԿ տիրույթում սպեկտրաչափության կիրառման վերաբերյալ ղեկավար ցուցումներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 21543:2020-ի հիման վրա

բաժին III

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

80

67.100.10

Կաթ խմելու՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՈՍՏ 32252-2013-ի փոփոխություն

բաժին X, հավելվածներ

թիվ 12 և թիվ 13

2022 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

81

67.100.10

Պաղպաղակ կաթնային, սերուցքային և պլոմբիր. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31457-2012-ի փոփոխություն

բաժին III

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

82

67.100.10

Խտանյութեր՝ կաթնային սպիտակուցի Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

83

67.100.01

Պանիր հորած. Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում` ՀՍՏ 411-2021-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Հայաստանի Հանրապետություն

84

67.100.01

Թանապուր (սպաս). Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ–ի մշակում` ՀՍՏ 410-2021-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2023 թվական

2025 թվական

Հայաստանի Հանրապետություն

85

67.100.20

Կարագ սերուցքային.

Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում.

Մաս 2. Յուղազերծ չոր նյութերի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ).

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 3727-2:2001-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

86

67.100.20

Կարագ սերուցքային. Խոնավության, յուղազերծ չոր նյութերի և յուղի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ).

Մաս 2. Յուղազերծ չոր նյութերի պարունակության որոշում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 8851-2:2004-ի հիման վրա

բաժին III, հավելված թիվ 1

2023 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

87

67.100.01

Սերուցքային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ՝ չոր, մանկակական սննդի համար, հիպոալերգեն Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III, հավելված թիվ 1

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

88

67.100.20

Կարագ սերուցքային. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 32261-2013-ի վերանայում

բաժիններ V և VII, հավելված թիվ 1

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

89

67.100.30

Պանիր և պանիր հալած. Զգայորոշման ցուցանիշների հսկման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ 33630-2015-ի վերանայում

բաժիններ II, III և IX, հավելված թիվ 3

2022 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

90

67.100.10

Կաթ և կաթնամթերք. Ընդունման կանոններ, նմուշառման մեթոդներ և նմուշների նախապատրաստումը անալիզի համար.

ԳՕՍՏ 26809.1-2014-ի վերանայում

բաժին VII

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

91

67.100.01

Կաթնամթերք՝ կաթնային հիմքով, մանկական սննդի համար.

РР վիտամինի (նիկոտինաթթվի) որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

թիվ 14 հավելված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

92

67.100.01

Մասնագիտացված մթերքներ՝ կաթնային հիմքով.

Տոկոֆերոլների որոշում՝ բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդի կիրառմամբ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

հավելվածներ թիվ 14 և թիվ 15

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

93

67.100.01

Խառնուրդներ՝ չոր, կաթնային, վաղ տարիքի երեխաների համար.

Պերօքսիդային թվի որոշում պոտենցաչափական մեթոդով՝ տիտրման վերջնական կետով.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

հավելված թիվ 9

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

94

67.100.10

Թթվասեր. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31452-2012-ի վերանայում

բաժին VII, հավելված թիվ 1

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

95

67.100.10

Կաթնաշաքարի որոշման մեթոդ՝ կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ և առանց կաթնաշաքարի պարունակության կաթնային մթերքներում.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

96

67.100.10

Կաթ՝ կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ և առանց կաթնաշաքարի պարունակության.

Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ, թիվ 10, թիվ 11 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

97

67.100.10

Մթերքներ՝ կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ և առանց կաթնաշաքարի պարունակության. Տեխնիկական պայմաններ

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 10, թիվ 11 և թիվ 13

2023 թվական

2025 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

98

67.100.20

Կարագ սերուցքային՝ «Կազախստանսկոյե». Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում` ՍՏ ՂՀ 1329-2005-ի հիման վրա

բաժիններ I-IV, հավելվածներ թիվ 1, թիվ 3, թիվ 4 և թիվ 8

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 4 մայիսի 2023 թվական:

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան