«Գրանցված է»
ՀՀ արդարադատության
նախարարության կողմից
7 դեկտեմբերի 2006 թ.
Պետական գրանցման թիվ 10006413
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ
17 նոյեմբերի 2006 թ. ք. Երևան |
N 1311-Ն |
Հ Ր Ա Մ Ա Ն
«ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍԱՆԻՏԱՐԱՄԱՆՐԷԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՑԱՆԿ» N 2-III-4.9-02-2006 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Համաձայն «Հայաստանի Հանրապետության առողջապահության նախարարության պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային ծառայությունը և դրա ենթակայության մարմինները վերակազմակերպելու և Հայաստանի Հանրապետության պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության կանոնադրությունն ու կառուցվածքը հաստատելու մասին» Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 15.08.2002 թ. N 1316-Ն որոշմամբ հաստատված ՀՀ պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության կանոնադրության կետ 7-ի «ե» ենթակետի, ելնելով բնակչության առողջության պահպանման շահերից՝ սննդի կազմակերպություններում սանիտարամանրէաբանական հետազոտությունների ցանկը սահմանելու նպատակով.
Հրամայում եմ՝
1. Հաստատել «Սննդի կազմակերպություններում սանիտարամանրէաբանական հետազոտությունների ցանկ» N 2-III-4.9-02-2006 Հիգիենիկ նորմերը հաստատելու մասին (կցվում է):
2. ՀՀ ԱՆ պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության տարածքային կենտրոնների պետերին.
սահմանել հսկողություն «Սննդի կազմակերպություններում սանիտարամանրէաբանական հետազոտությունների ցանկ» N 2-III-4.9-02-2006 Հիգիենիկ նորմերի պահանջների կատարման նկատմամբ:
Նախարար` | Ն. Դավիդյան |
Հավելված
ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍԱՆԻՏԱՐԱՄԱՆՐԷԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ
Ց Ա Ն Կ
Հիգիենիկ նորմեր N 2-III-4.9-02-2006
1. ՀԱՆՐԱՅԻՆ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
N |
Հետազոտվող նյութը և ուսումնասիրության օբյեկտը |
Մանրէաբանական ցուցանիշները |
Նորմեր |
Հետազոտման հաճախականությունը տարվա ընթացքում |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1.1 |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, մասնատման տախտակներից, սպասքից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
Պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային հսկողություն իրականացնելու դեպքում` ստուգումների ժամանակ և համաճարակային ցուցումների դեպքում |
1.2 |
Պատրաստի ճաշատեսակներ` հանրային սննդի կազմակերպություններում պատրաստված. եփված բանջարեղենից պատրաստված աղցաններ, ձկան մսից պատրաստված խոհարարական արտադրանք, աղացած մսից պատրաստված II ճաշատեսակներ, պաշտետներ, դոնդողներ, կոմպոտներ և այլ ըմպելիքներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
1.3 |
Հրուշակեղենի արտադրամաս |
Համաձայն 3.3 կետի |
|
--II-- |
1.4 |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» |
--II-- |
1.5 |
Պաղեցրած պատրաստի ճաշատեսակների արտադրամաս |
|
|
|
1.5.1 |
Լվացուկներ՝ սարքավորումներից, գույքից, սարքերից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
1.5.2 |
Պատրաստի ճաշատեսակներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01- |
--II-- |
2. ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՎԱՃԱՌՔԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
2.1 |
Լվացուկներ` արտադրական և օժանդակ սենքերի սարքավորումներից, գույքից, մասնատման տախտակներից, սպասքից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
ԱՑԽՄ, ՄԸՔ, Proteus, S.aureus, շիգելանել, սալմոնելաներ |
Չի թույլատրվում |
--II— |
2.2 |
Մսամթերք` երշիկեղեն, նրբերշիկ, սարդելկաներ, լիվերային երշիկեղեն, ապուխտ, ռուլետ, դոնդող, պաշտետ և այլն |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
2.3 |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
3. ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
3.1 |
Լվացուկներ` պատրաստի արտադրանքի արտադրամասի սարքավորումներից, տարաներից, աշխատողների ձեռքերից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
3.2. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 |
--II-- |
3.3. |
Հրուշակեղենի արտադրամաս |
|
|
|
3.3.1. |
Լվացուկներ` բոլոր բաժիններից և տեղամասերից` կարագի նախապատրաստման, ձվի կոտրման, կրեմների պատրաստման, արտադրանքի ձևավորման և պատրաստի արտադրանքի, կարագի, օշարակի, կրեմների տարողություններից, տարաներից, աշխատողների ձեռքերից, |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում
|
--II-- |
3.3.2. |
Կարագ (մակերեսը մաքրելուց հետո), կրեմ (պատրաստման տարբեր փուլերում), օշարակ, ձվի զանգված |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի |
--II-- |
3.3.3. |
Կրեմ պատրաստի արտադրանքից` ալրային հիմքին կից մասը |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի |
N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի |
--II-- |
3.3.4. |
Մելանժ (ձվի զանգված) սառցախցիկից |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի |
N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի |
--II-- |
3.3.5. |
Լվացուկներ` ձվի մակերեսից` մշակումից հետո |
1.ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
3.3.6. |
Լվացուկներ՝ սառցախցիկներից |
Բորբոսասնկեր (պատի |
100 ԱՄ - ից ոչ ավելի |
--II-- |
4. ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
4.1. |
Լվացուկներ` լվացման բաժնի սարքավորումից, գույքից, մատրիցաներից, բաստուններից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
4.2. |
Լվացուկներ` ձվի մակերեսից` մշակումից հետո, և ձվի կոտրման մաղերից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
1.ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
4.3. |
Ձվի զանգված |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
4.4. |
Լվացուկներ` փաթեթավորման տարաներից և նյութերից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
4.5. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5. ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
5.1. |
Լվացուկներ` ընդունման ավազաններից, տանկերներից, ռետինե խողովակներից, ծորակներից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.2. |
Լվացուկներ` ապակյա շշերից, պատիճներից և խցաններից և այլն |
1. ՄԸՔ 2. ԱՑԽՄ |
1. < 100 ԱՄ (10 տարայի հետազոտության դեպքում) |
|
5.3. |
Պաստերացված կաթ |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
5.4. |
Լվացուկներ` արտադրամասերի սարքավորումներից, գույքից, կաթի խողովակներից, ծորակներից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.5. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.6. |
Մանկական հեղուկ կաթնային խառնուրդներ պատրաստող արտադրամասերի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.7. |
Չոր կաթ, չոր սերուցք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.7. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
|
5.8. |
Կաթնաշոռային արտադրամաս |
|
|
|
5.8.1. |
Լվացուկներ` ծորակներից, սարքավորումներից, փաթեթավորող նյութից, արկղերից, գույքից, ավազաններից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.8.2. |
Կաթնաշոռային արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.9. |
Մերանային կուլտուրաների պատրաստման արտադրամասեր | |||
5.9.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, ավազաններից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.9.2. |
Կաթնաշոռի, թթվասերի, ացիդոֆիլային կաթի, կումիսի, րյաժենկայի, կեֆիրի, պրոստակվաշայի և այլնի հեղուկ մերանային կուլտուրաներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003թ-ի |
--II-- |
5.9.3. |
Կաթնաթթվային մթերքի չոր մերանային կուլտուրաներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.9.4. |
Ջուր` մերանային կուլտուրաների պատրաստման արտադրամասերից |
Համաձայն «Խմելու ջուր» |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.10. |
Պաղպաղակի պատրաստման արտադրամաս | |||
5.10.1. |
Լվացուկներ` տեխնոլոգիական սարքավորումներից, պահուստային տարողություններից (ռեզերվուարներ), սարքերից, փայտե սարքավորումներից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.10.2. |
Լվացուկներ` ալյումինե նրբաթիթեղ, փաթեթավորման այլ թիթեղներ փայտե սարքավորումներից (կաշիրովացված), թխվածքի տուփերից և այլն |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.10.3. |
Պաղպաղակ` բոլոր տեսակի |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
5.10.4. |
Լվացուկներ` սառցախցիկներից |
Բորբոսասնկեր (պատի մակերեսի 1սմ2-ում) |
100 ԳԱՄ -ից ոչ ավելի |
--II-- |
5.11. |
Խտացրած կաթից պահածոների արտադրման արտադրամասեր |
|
|
|
5.11.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, տարողություններից, սառեցման վաննաներից, լցման մեքենաներից, բանկաներից և այլն, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.11.2. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
5.11.3 |
Մանրէազերծված կաթի արտադրամասում լվացուկներ` հոսքագծից |
ՄԸՔ |
Չի թույլատրվում |
|
5.12. |
Չոր կաթնային պահածոների արտադրման արտադրամասեր |
|
|
|
5.12.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, տարողություններից, փաթեթավորման տարաներից և այլն, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.12.2. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
5.13. |
Մանկական չոր խառնուրդներ արտադրող արտադրամասեր |
|
|
|
5.13.1. |
Լվացուկներ` բոլոր արտադրամասերի և ենթաբաժինների տարողություններից` սարքավորումներից, գույքից, տարաներից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
5.13.2. |
Մանկական չոր կաթնային խառնուրդների պատրաստման բաղադրամասեր (լակտոզա, շաքար, արևածաղկի և եգիպտացորենի բուսական յուղ, վարսակալյուր, բրնձի և հնդկաձավարի ալյուր և այլն) |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
5.13.3. |
Կովի չոր կաթ, ճարպազերծված |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
5.13.4. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01 |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
5.14. |
Օդ 1. Արտադրամասի սենքերից
|
1. ՄԸՔ** |
1. < 70 ԳԱՄ / թասի վրա** |
--II-- |
5.15. |
Օդ` սառցախցիկներում (-120C և ցածր) |
Բորբոսասնկեր |
50-ից ոչ ավելի |
--II-- |
* Կաթնային պահածոների արտադրության համար` բորբոսասնկեր և խմորասնկեր չեն թույլատրվում
* * 100սմ2 մակերեսով թասերի վրա` 10 րոպե տևողությամբ նստեցման (սեդիմենտացիայի) ժամանակ
6. ՄԱՆԿԱԿԱՆ ԿԱԹՆԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6.1. |
Ընդունարան. կաթ, սերուցք (ներկրողից) |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
6.2. |
Լվացուկներ` արտադրական սենքերից (ընտրողական) |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
6.3. |
Լվացուկներ` պատրաստի արտադրանքի պահման սենքերից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
6.4. |
Մանրէազերծման սենք, շշեր, խցանման նյութ |
Մանրէազերծության որոշում |
Մանրէազերծ |
--II-- |
6.5. |
Պատրաստի խառնուրդներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
6.6. |
Դոնորական մայրական կաթ (պաստերացված) |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
6.7. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
6.8. |
Մերանային կուլտուրաների հսկողություն |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
6.9. |
Օդ |
1. Մանրէների ընդհանուր քանակ |
1. 1մ3-ում 100-ից ոչ ավելի |
--II-- |
7. ՊԱՆՐԻ ԵՎ ԿԱՐԱԳԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
7.1. |
Լվացուկներ` արտադրության սարքավորումներից, գույքից, վաննաներից, կաթնատար խողովակներից և այլնից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
7.2. |
Պանիր (հասունացման վերջում) |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
7.3. |
Հալեցրած պանիր |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
7.4. |
Քաղցր սերուցքային կարագի բոլոր տեսակները |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
7.5. |
Թթվասերուցքային կարագի բոլոր տեսակները |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
7.6. |
Լվացուկներ` փաթեթավորման նյութից. ֆոլգայից, թաղանթից, պոլիէթիլենային ֆոլգայից, տարաներից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
7.7. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
7.8. |
Օդ |
1. < 100 ԱՄ/թասի վրա* |
1. 1մ3-ում 100-ից ոչ ավելի |
--II-- |
8. ՄԱՐԳԱՐԻՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
8.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, խողովակներից` լվացումից և ախտահանումից հետո, բանկաներից, փաթեթավորող նյութերից (պերգամենտ, ենթապերգամենտ, պոլիմերային թաղանթ, ֆոլգա (կաշիրացված) նախապատրաստված ստվարաթուղթ |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
8.2. |
Լվացուկներ` աշխատողների ձեռքերից (մաքուր սարքավորումների կամ արտադրանքի հետ շփվող), մայոնեզի բանկաների կափարիչներից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
8.3. |
Մարգարին, մայոնեզ |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
8.4. |
Մերանային կուլտուրա մայոնեզի համար |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
9. ՄՍԻ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
9.1. |
Երշիկի արտադրամաս |
|
|
|
9.1.1. |
Լվացուկներ` մինչև աշխատանքը սկսելը` մսաթափման, ներարկման, լիվերային բաժանմունքներում` սարքավորումներից, գույքից, տարայից, անձնակազմի ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
9.1.2. |
Լվացուկներ` պատրաստի արտադրանքի մակերեսից (թաղանթով և առանց թաղանթի) |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
9.1.3. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
9.2. |
Պահածոների արտադրամաս |
|
|
|
9.2.1. |
Լվացուկներ` մինչև աշխատանքը սկսելը՝ սարքավորումներից, գույքից, անձնակազմի ձեռքերից արտահագուստից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
9.2.2. |
Պատրաստի արտադրանք` պահածոներ |
1. Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
1.N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
1. --II— |
9.3. |
Պաստերացված խոզապխտային պահածոների արտադրման արտադրամաս |
|
|
|
9.3.1. |
Լվացուկներ` գույքից, թիթեղյա բանկաներից, կափարիչներից /սանիտարական մշակումից հետո/ անձնակազմի ձեռքերից, սանհագուստից |
1.ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
9.3.2. |
Բաղադրիչներ` դոնդողանյութ, սև պղպեղ, կերակրի աղ, ֆոսֆատներ, շաքար, գլյուկոզա |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
9.3.3. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
9.4. |
Մանկական սննդի համար արտադրվող պահածոների արտադրամաս |
|
|
|
9.4.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, տարողություններից, խողովակաշարից և այլն, պահածոների բանկաներից |
1 ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
9.4.2. |
Լվացուկներ` աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
9.4.3. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
9.5. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
10. ԳԱՐԵՋՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
10.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումից, գույքից, անձնակազմի ձեռքերից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
10.2 |
Լվացուկներ` ապակե տարայից, փաթեթավորման նյութերից և այլն |
ՄԸՔ |
100 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի (10 տարայի հետազոտության դեպքում) |
|
10.2. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
10.3. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
10.4. |
Օդ` խմորիչների մաքուր կուլտուրաների բաժնից |
Մանրէների ընդհանուր քանակ |
1. 1մ3-ում 500-ից ոչ ավելի |
--II-- |
11. ՈՉ ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԸՄՊԵԼԻՔՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
11.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումից, գույքից, փաթեթավորման նյութերից, անձնակազմի ձեռքերից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
11.2. |
Պատրաստի արտադրանք |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
11.3. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
11.4. |
Օդ` կվասի արտադրության մանրէների մաքուր կուլտուրաների բազմացման բաժնից |
Մանրէների ընդհանուր քանակ |
1. 1մ3-ում 500-ից ոչ ավելի |
--II-- |
11.5 |
Լվացուկներ` ապակե տարայից |
ՄԸՔ |
100 ԱՄ-ից ոչ ավելի (10 տարայի հետազոտության դեպքում) |
|
12. ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԽՏԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
12.1. |
Լվացուկներ` սարքավորումից, գույքից, տարայից, աշխատողների ձեռքերից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
12.2. |
Օդ |
1. Մանրէների ընդհանուր քանակ |
1.< 100 ԳԱՄ/թասի վրա |
--II-- |
12.3. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
12.4. |
Լվացուկներ` սառցախցիկներից |
Բորբոսասնկեր |
100-ից ոչ ավելի |
--II-- |
12.5. |
Պատրաստի արտադրանք |
|
|
|
12.6. |
Սննդային խտանյութեր I և II ճաշատեսակների, չոր բանջարեղեն, չոր մսի խճողակ, կարտոֆիլային մթերք, եփուկներ, ալյուր և պատրաստի մանկական խառնուրդներ, սառեցված կորիզապտուղներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
12.7. |
Չորացրած մրգեր |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
** 100սմ2 մակերեսով թասերի վրա` 10 րոպե տևողությամբ նստեցման (սեդիմենտացիայի) ժամանակ
13. ԹԵՅԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
13.1. |
Լվացուկներ` ագրեգատների ներքին մակերեսից, սարքավորումից, ավտոմատից, աշխատողների ձեռքերից |
1. ԱՑԽՄ |
1. Չի թույլատրվում |
--II-- |
13.2. |
Թեյի կիսապատրաստվածք |
Համաձայն N2-III-4.9-01- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
--II-- |
14. ՄՐԳԵՐԻ ԵՎ ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆԻ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՊԱՀԱԾՈՆԵՐԻ ԳՈՐԾԱՐԱՆ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
14.1. |
Լվացուկներ` հոսքագծերից, բանջարեղենի և մրգերի լվացման և մանրացման մեքենաներից, քերող մեքենաներից, սարքավորումներից, խողովակներից` լվացումից և ախտահանումից հետո, բանկաներից, հոմոգենիզացիա, ռետինե խողովակներից, տանկերներից և այլ սարքավորումներից: |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
14.2. |
Արտադրանք` պահածոյացված բանկաներով մինչև մանրէազերծումը, հատկապես մանկական սննդի պահածոներ: |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
14.3. |
Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, ապարատներից, փաթեթավորման նյութից, մանկական պահածոների արտադրման արտադրամասերի տարաներից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
14.4. |
Խմելու ջուր |
Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների |
«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
14.5. |
Պատրաստի արտադրանք |
|
|
|
14.5.1. |
«Ա» խմբի պահածոներ. կանաչ ոլոռ, լոբազգիներ, քաղցր եգիպտացորեն: Բանջարեղենային, միրգ-բանջարեղենային, մսային, մսաբանջարեղենային` մանկական սննդի համար: |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
14.5.2. |
«Ա» խմբի պահածոներ. I և II ճաշատեսակներ մսով կամ առանց մսի, I ճաշատեսակների համեմունքներ, հանրային սննդի պահածոներ-կիսապատրաստվածքներ և այլն պահածոներ, որոնց pH-ը բարձր է 4.4-ից: |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
14.5.3. |
«Բ» խմբի պահածոներ. չխտացված տոմատամթերք, ամբողջական պահածոյացված տոմատներ, տոմատահյութեր |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
14.5.4. |
«Բ» խմբի պահածոներ. խտացված տոմատամթերք` չոր նյութերի պարունակությունը 12 % և ավելի |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
14.5.5. |
«Գ» խմբի պահածոներ. թույլ թթվային բանջարեղենային մարինադներ և այլ մթերք` pH-ը 3.7-4.4 |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
15. ՍԱՌՆԱՐԱՆԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
15.1. |
Լվացուկներ` մեքենաներից, սարքավորումից, եփման ավտոմատներից, մանր գույքից, անձնակազմի ձեռքերից, արտահագուստից և այլն |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
15.2. |
Լվացուկներ` ալյումինային ֆոլգայից, ստվարաթղթյա տուփերից, պոլիէթիլենային թաղանթից |
ԱՑԽՄ |
Չի թույլատրվում |
--II-- |
15.3. |
Պատրաստի ճաշատեսակներ |
Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան |
--II-- |
15.4. |
Լվացուկներ` սառցախցիկներից (-120C-ից ոչ ավելի) |
Բորբոսասնկեր (պատի մակերեսից` 1սմ2-ում) |
100 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի |
--II-- |
15.5. |
Օդ |
Բորբոսասնկեր |
50 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի |
--II-- |
16. ՆԵՐՄՈՒԾՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔ
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
16.1. |
Մսամթերք, ձվային մելանժ, կաթնային մթերք, պանիր, մանկական չոր խառնուրդներ, ձկնամթերք, չորացրած մրգեր և այլն |
Համաձայն N2-III-4.9- |
N2-III-4.9-01-2003 թ-ի |
Ներկրման դեպքում |
● ԱՑԽՄ - աղիքային ցուպիկի խմբի մանրէներ
● ՄԸՔ - մանրէների ընդհանուր քանակ
● ԳԱՄ - գաղութ առաջացնող մանրէներ
● Օդ - սեդիմենտացիոն եղանակով Պետրիի թասերի վրա աճեցված գաղութների քանակ
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
---|
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
---|