ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
21 հունիսի 2021 թվականի |
թիվ 67 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԵՎ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԵՎ ԿԱՏԱՐՄԱՆ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ ու 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը։
2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2014 թվականի դեկտեմբերի 24-ի՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու արտադրանքի համապատասխանության գնահատման (հաստատման) իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագրի մասին» թիվ 246 որոշումը։
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Մ. Մյասնիկովիչ |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2021 թվականի հունիսի 21-ի թիվ 67 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)
Համարը՝ |
ՍՄԴ-ի ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը | |
սկիզբը |
ավարտը | |||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
67.080.10 |
Ալոճենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
2 |
67.080.10 |
Մասրենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
3 |
67.140.10 |
Ըմպելիքներ թեյային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
4 |
67.060 |
Նախաճաշեր չոր. Փաթիլներ եգիպտացորենի և ցորենի. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
5 |
67.080.10 |
Խտանյութեր սննդային. Քաղցր ուտեստներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
6 |
67.080.10 |
Կիսապատրաստուկներ՝ մրգային և բանջարեղենային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
7 |
67.060 |
Տորթեր և թխվածքներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
8 |
67.040 |
Հանրային սնունդ. Բնակչությանն իրացվող խոհարարական արտադրանք. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
9 |
67.080.10 |
Պահածոներ. Մրգեր՝ քերած կամ մանրատած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
10 |
67.060 |
Չորահացեր՝ կաթնահունց, ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
11 |
67.060 |
Պաքսիմատներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
12 |
67.060 |
Հաց՝ աշորայի, աշորացորենի և ցորենաաշորայի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
13 |
67.060 |
Վարսակաձավար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2019 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
14 |
67.060 |
Հնդկաձավար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2019 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
15 |
67.060 |
Գարեձավար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
16 |
67.060 |
Եգիպտացորենի ձավար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
17 |
67.060 |
Ալյուր եգիպտացորենի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
18 |
67.080.10 67.050 |
Արտադրանք՝ պտուղբանջարեղենային, պտղահատապտղային և բուսական. Սանիտարամակաբուծաբանական փորձաքննության մեթոդներ. |
7-րդ հոդվածի 11-րդ մաս |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
19 |
67.060 |
Թեփ՝ ցորենի և աշորայի, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
20 |
67.140.10 |
Թեյ՝ լուծվող, բուրավետիչների և (կամ) բուսական ծագման մթերքների հավելումներով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
21 |
67.060 |
Արևելյան քաղցրավենիք՝ ալրային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
22 |
67.060 |
Խտանյութեր սննդային. Կիսաֆաբրիկատներ՝ ալրային արտադրատեսակների: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
23 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Սնկեր՝ մարինացված, աղ դրած և խաշած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
24 |
67.140.10 |
Խտանյութ՝ թեյային, հեղուկ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
25 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Կանաչ կամ սև ձիթապտուղներ՝ հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
26 |
67.160.20 |
Ըմպելիքներ՝ ոչ ալկոհոլային, տոնուսավորող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
27 |
67.080.20 |
Շամպինիոններ՝ թարմ, մշակովի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
28 |
67.180.10 |
Մաստակ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
29 |
65.020.20 |
Բանաններ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
30 |
67.140.20 |
Խտանյութեր՝ սննդային. Ըմպելիքներ՝ սրճային, լուծելի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
31 |
67.180.20 |
Գլյուտեն՝ եգիպտացորենային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
32 |
67.080.20 |
Կախասնկեր՝ թարմ, մշակովի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
33 |
67.050 67.220.20 |
Սննդամթերք՝ գործառական. Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ. |
7-րդ հոդվածի 12-րդ մաս |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
34 |
67.160.20 |
Ըմպելիքներ՝ ոչ ալկոհոլային և թույլ ալկոհոլային, տոնուսավորող. Փորձարկման մեթոդներ. |
9-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
35 |
67.120.10 |
Միս և մսամթերք. Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ. |
1-ին և 2-րդ հավելվածներ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
36 |
67.100.10 |
Սննդամթերք՝ գործառական. Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ. |
1-ին և 5-րդ հավելվածներ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
37 |
67.140.10 |
Խտանյութ՝ թեյային, հեղուկ. Նմուշառում՝ վերլուծության համար. |
3-րդ և 9-րդ հավելվածներ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
38 |
67.100.20 |
Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից. Ընդունման կանոններ, նմուշառում և հսկողության մեթոդներ. |
3-րդ և 9-րդ հավելվածներ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
39 |
67.040 |
Սննդամթերք՝ սորուն. Ֆեռոխառնուկների պարունակության որոշում՝ օպերացիոն, արտարկվող անջատման փորձարկահաշվարկային մագնիսական մեթոդով. |
3-րդ հավելված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
40 |
67.120.30 |
Ձուկ, ոչ ձկնային օբյեկտներ և դրանցից ստացված արտադրանք. Հելմինտների թրթուրների կենսունակությունը որոշելու մեթոդներ. |
6-րդ հավելված |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
41 |
67.180.10 |
Մեղր բնական. Հակաբիոտիկների որոշման մեթոդ. |
3-րդ հավելված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
42 |
67.140.20 |
Եղերդ՝ լուծվող. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
43 |
67.060 |
Ալյուր՝ կարծր ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
44 |
67.120 |
Ձվի խառնուրդներ՝ հեղուկ և չոր, սննդային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
45 |
67.060 |
Ալյուր՝ փափուկ ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
46 |
67.160.20 |
Կվասներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
47 |
67.060 |
Ալյուր՝ մանկական սննդամթերքի համար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
48 |
67.120.20 |
Հավկիթ՝ սննդի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
49 |
67.120.20 |
Ձվեր սննդի (հնդկահավի, խայտահավի, լորի, ջայլամի). Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
50 |
67.080.10 |
Ջեմեր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
51 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Վարունգներ, դդմիկներ, դդմակներ՝ կանաչիով, հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
52 |
67.190 |
Շոկոլադ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
53 |
67.180.20 |
Գլյուտեն ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
54 |
67.060 |
Պաքսիմատներ՝ բանակային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
55 |
67.060 |
Ցորենաձավար (Պոլտավյան, «Արտեկ»). Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
56 |
67.060 |
Հաց աշորայի և աշորացորենի կարճատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
57 |
67.080.10 |
Պնդուկի ընկույզներ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
58 |
67.080.10 |
Ընկույզներ՝ քաղցր նուշի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
59 |
67.060 |
Հաց ռուսական. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
60 |
67.060 |
Հաց դելիկատեսային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
61 |
67.060 |
Հաց աշորայի՝ հասարակ, և աշորացորենի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
62 |
67.060 |
Հաց աշորայի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, ջերմային աստիճանական մանրէազերծման կիրառմամբ պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
63 |
67.060 |
Ալյուր՝ ցորենի, հացաթխման համար, ֆորտիֆիկացված (հարստացված). Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
64 |
67.120.10 |
Երշիկեղեն՝ կիսաապխտած, թռչնի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
65 |
67.180.10 |
Մեղր՝ բնական, մայր մեղվի կաթով. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
66 |
67.230 |
Ընկույզներ, արևածաղկի սերմեր՝ բաժնեծրարված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
67 |
67.180.10 |
Հրուշակեղենային արտադրատեսակներ. Մածուկ և կրեմ՝ ընկուզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
68 |
67.220.20 |
Պրեմիքսներ՝ ցորենի ալյուրի հարստացման համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
69 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Ասորտի բանջարեղենային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
70 |
67.080.20 |
Բարբարիս՝ թարմ, վայրի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
71 |
67.080.20 |
Խուրմա թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
72 |
67.080.20 |
Ձմերուկներ պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
73 |
67.080.20 |
Չիպսեր ցորենի հումքից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
74 |
67.080.20 |
Ազգային սննդամթերք «Ժուպկա». Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
75 |
67.080.20 |
Ազգային սննդամթերք «Սումոլոկ». Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
76 |
67.080.20 |
Չիփսեր կարտոֆիլից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
77 |
67.060 |
Վարենիկներ՝ արագ սառեցված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
78 |
67.080.20 |
Տալկան. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
79 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Բանջարեղեն շոգեխաշած: Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
80 |
67.080 |
Պահածոներ. Աղցաններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
81 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Ռագու բանջարեղենային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
82 |
67.220.20 |
Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Մակրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ. |
8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
83 |
67.220.20 |
Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Միկրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ. |
8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
84 |
67.050 |
Սննդամթերք. Սննդամթերքում քլորօրգանական թունաքիմիկատների որոշում՝ նրբաշերտ քրոմատագրման և գազային քրոմատագրման մեթոդներով. |
3-րդ հավելված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
85 |
67.060 |
Փաթիլներ վարսակի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
86 |
67.060 |
Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, կաթնահունց. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
87 |
67.060 |
Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
88 |
67.060 |
Հաց սիրողական. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
89 |
67.060 |
Հաց մայրաքաղաքային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
90 |
67.060 |
Հաց՝ սպիտակ, բարձր, առաջին և երկրորդ կարգերի ցորենի ալյուրից. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
91 |
67.060 |
Բուլկեղենային արտադրատեսակներ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
92 |
67.060 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. |
7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
93 |
67.050 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով հանգստացնող պատրաստուկների և ադրենոբլոկատորների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. |
7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
94 |
67.050 |
Բուտերբրոդներ փակ (սենդվիչներ). Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
95 |
67.040 |
Ըմպելիքներ ազգային՝ «Մաքսիմ» և «Ժարմա». Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
96 |
67.160.20 |
Ըմպելիքներ ազգային՝ «Բոզո»։ Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
97 |
67.160.20 |
Լապշա օսլայից՝ «Ֆին-Տեզ». Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
98 |
67.060 |
Սննդամթերք, պարենային հումք, կերեր, կերային հավելումներ. Դիօքսինների զանգվածային մասի որոշում բարձր լուծաչափման քրոմատազանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով. |
3-րդ հավելված |
2021 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
99 |
67.220 67.050 |
Թխվածքաբլիթ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
100 |
67.180.10 |
Շաքար. Սախարոզի որոշման մեթոդ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
101 |
67.060 |
Պահածոներ մսային. Հավի ռագու դոնդողի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
102 |
67.120 |
Փաթիլներ՝ ցորենի սաղմի, սննդային նշանակության. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
103 |
67.060 |
Ժենտ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: