ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
7 հունիսի 2016 թվականի |
թիվ 69 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29–ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերով նախատեսված սկզբունքների իրագործման նպատակներով և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:
2. Սույն Որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ` |
Տ. Սարգսյան |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսականհանձնաժողովի կոլեգիայի 2016 թվականի հունիսի 7-ի թիվ 69 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)
Հ/ա թիվ |
ՍՄԴ ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող | |
սկիզբ |
ավարտ | |||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
67100.01 |
Ալբումին կաթնային և դրա հիմքով մթերք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
2 |
67100.01 |
Ացիդոֆիլին: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ 31668-2012-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
3 |
67100.01 |
Կազեինատներ սննդային Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
4 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, շաքարով, եփած: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54540-2011-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
5 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, մանրէազերծված: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54666-2011-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
6 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Սերուցք՝ չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54661-2011-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
7 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային, բաղադրյալ, խտացրած, շաքարով: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53947-2010-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
8 |
67.100.01 |
Պանրիկներ՝ կաթնաշոռային, ջնարակված: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52790-2007-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
9 |
67.100.01 |
Կաթնաշոռ՝ հատիկավորված: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ 31534-2012-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
10 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք՝ «Սնեժոկ»: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1061-2002-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
11 |
67.100.01 |
Կայմակ (կաթի սեր՝ եփած): Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1006-98-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
12 |
67.100.01 |
Չորթան: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 44-97-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
13 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային, կովի, «Կազախստանսկոյե»: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1329-2005-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
14 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային, ապահանքայնացված: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ III, V և VII, հավելված 1-ին |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
15 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ աղ դրած: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
16 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ սուլուգունի և շերտավոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
17 |
67.100.30 |
Պանրագործության մթերքներ՝ վերամշակման համար: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
18 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ ալբումինային: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54665-2011-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
19 |
67.100.30 |
Պանիրներ՝ չեդդերի ավելացմամբ և ջերմամեխանիկական մշակմամբ: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
20 |
67.100.30 |
Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Ճարպի զանգվածային մասի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII,հավելվածներ 1-ին և 16-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
21 |
67.100.30 |
Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային բաժնի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII,հավելված 1-ին |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
22 |
67.100.20 |
Սերուցք-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III,հավելվածներ 1-ին, 3-րդ և 7-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
23 |
67.100.10 |
Կաթնային շիճուկ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելված 3-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
24 |
67.100.01 |
Խտացրած կաթ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
25 |
67.1020.99 |
Պատրաստուկներ՝ ֆերմենտային, կաթ մակարդող, կենդանական ծագման, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և IV |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
26 |
67.100.10 |
Շիճուկ՝ կաթնային: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելված 3-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
27 |
67.100.99 |
Շիճուկ՝ կաթնային, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
28 |
67.100.99 |
Խտանյութեր՝ շիճուկային սպիտակուցների, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
29 |
67.100.30 |
Մթերք՝ պանրային, հալած: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
30 |
67.100.30 |
Մթերք՝ պանրային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
31 |
67.100.30 |
Թան և դրա հիմքով ըմպելիքներ: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
32 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ կաթնային շիճուկի հիմքով, լցանյութերով: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1060-2002-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
33 |
67.100.01 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ չոր, մանկական սննդի համար նախատեսված մթերքի արտադրության համար: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
34 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։ ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
35 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք Staphylococcus Aureus-ի որոշման մեթոդները: ԳՕՍՏ 30347-97-ի վերանայում |
բաժին IV |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
36 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք: Բիֆիդոբակտերիաների որոշման մեթոդներ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
37 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք: Կաթնաթթվային միկրոօրգանիզմների որոշման մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
38 |
67.100.01 |
Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ: ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին IV |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
39 |
67.100.01 |
Կաթ։ Արգելակող նյութերի որոշման մեթոդներ: ԳՕՍՏ 23454-79-ի վերանայում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
40 |
67.100.01 |
Կաթ։ Ճարպի պարունակությունը որոշելու մեթոդներ: ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 2446-2011-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
41 |
67.100.01 |
Մանկական սննդամթերք: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-1:2005-ի մասնակի կիրառում |
բաժիններ IV, V և VII, հավելված 1-ին |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
42 |
67.100.01 |
Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և կաթ պարունակող: Պաղպաղակ և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-2:2005-ի մասնակի կիրառում |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
43 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ III, IV |
2015 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
44 |
67. 100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Ֆոսֆատների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
45 |
67. 100.01 |
Անասնաբուծության արտադրանք: Սուլֆանիլամիդների մնացորդային պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ քրոմատագրման մեթոդով՝ դիոդա-մատրիցային (կամ ուլտրամանուշակագույն) դետեկտմամբ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին IV |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
46 |
67.100.01 |
Կաթ։ Սառչելու կետը որոշելու մեթոդ: ԳՕՍՏ 25101-82-ի վերանայում |
բաժին III |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
47 |
67.100.01 |
Կաթնամթերք: Քլորային նատրիումի զանգվածային մասի որոշումը հաղորդաչափական մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54076-2010-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII, հավելված 1-ին |
2014 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
48 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Ճարպի զանգվածային մասի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V, VII, հավելված 1-ին |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
49 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Խոնավության և չոր ճարպազերծված նյութի զանգվածային բաժնի որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
50 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Թթվայնության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2017 թվական |
2018 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
51 |
67.100.01 |
Կաթ՝ զամբիկի: Պահանջներ գնումների դեպքում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի հիման վրա |
բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
52 |
67.100.01 |
Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Նմուշների պատրաստում փորձարկումների համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում՝ մանրէաբանական հետազոտությունների համար: Մաս 5-րդ: Կաթի և կաթնամթերքի նախապատրաստման հատուկ կաննոներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 6887-5:2010-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
53 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 1-ին: Գունաչափական մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-1:2009-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
54 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-2:2009-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
55 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: D վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14892:2002-ի հիման վրա |
բաժին III |
2015 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
56 |
67.100.01 |
Ճարպ՝ կաթնային։ Պերօքսիդի քանակի որոշում։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 3976:2006-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
57 |
67.100.01 |
Կաթ և չոր կաթ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշման մեթոդ: Իմունաաֆինային քրոմատագրման միջոցով մաքրում և որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14501:2007-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
58 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնաթթվային մթերքներ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով՝ Ֆլուորիմետրիկ (սպեկտրո-ֆլուորիմետրիկ) դետեկտմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2388-2013-ի հիման վրա |
բաժին I |
2015 թվական |
2017 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
59 |
67.100.01 |
Կազեիններ՝ շրդանային և կազեինատներ: Մոխրի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5545:2008-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
60 |
67.100.01 |
Կազեիններ և կազեինատներ: Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Լուսաչափական մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5548:2004-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
61 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր, խառնուրդներ պաղպաղակի համար՝ չոր և հալած պանիր։ Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Մաս 1-ին: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գլյուկոզայի օգտագործմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-1:2002-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
62 |
67.100.01 |
Պաղպաղակ՝ կաթնային և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 7328:2008-ի հիման վրա |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
63 |
67.100.01 |
Պանիրներ և հալած պանիրներ: Զգայորոշման ցուցանիշների հսկման մեթոդներ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2014 թվական |
2016 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
64 |
67.100, 67.060 |
Կաթի, կաթնային հիմքով մանկական սննդի, կաթնամթերքների և սոյայի մթերքների մեջ մելամինի պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում ՝ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3287-2009 |
բաժին X, հավելվածներ 9-րդ և 10-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
65 |
67.040 |
Մանկական սննդի մեջ ճարպաթթուների տրանսիզոմերների որոշման մեթոդիկա: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3703-2010 |
բաժին X, հավելված 12-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
66 |
67.040 |
Օմեգա-3, օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների (ՀՃԹ) և կիսահագեցած ճարպաթթուների (ԿՀՃԹ) պարունակության որոշումը մանկական սննդի համար հումքի և պատրաստի արտադրանքի մեջ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3261-2009 |
բաժին X, հավելված 12-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
67 |
67.040 |
Մանկական սննդի համար մասնագիտացված մթերքներում քլորիդների պարունակության որոշում: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3491-2010 |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
68 |
67.100, 67.100.10 |
Ջրային լուծույթներում, կաթի մեջ և կաթնաթթվային մթերքներում լակտուլոզայի որոշման մեթոդիկա: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 2356-2005 և ՉԿՄ: ՉՎ 2789-2007 |
բաժին X, հավելված 12-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
69 |
67.050 |
Սննդային արտադրանքի վերլուծություն: Սննդային արտադրանքում բենզո[а]պիրենի, բենզ[а] անտրացենի, քրիզենի և բենզո[b]ֆլուորանտենի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրմամբ և զանգվածային սպեկտրաչափմամբ (GС-МS): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ЕN 16619:2015-ի հիման վրա |
բաժին VII, հավելված 4-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
70 |
67.050 |
Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում իմունոլոգիական մեթոդով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15633-1:2009-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
71 |
67.100.30 67.050 |
Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում մոլեկուլային-կենսաբանական մեթոդներով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15634-1:2009-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
72 |
67.100.40 |
Կաթ՝ չոր, չոր կաթնային խառնուրդներ պաղպաղակի համար և հալած պանիր: Կաթնաշաքարի պարունակության մակարդակի որոշում։ Մաս 2-րդ: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գալակտոզայի օգտագործմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-2:2002-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
73 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային: Աղի պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 1738:2004-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
74 |
67.100.99 |
Կազեիններ և կազեինատներ: Խոնավության պարունակության որոշում (Ստուգիչ մեթոդ): ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5550:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
75 |
67.100.30 |
Պանիրներ, պանրի կեղևներ և հալած պանիրներ: Նատամիցինի պարունակության որոշում։ Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ՝ պանիրների, պանրի կեղևների և հալած պանիրների համար: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9233-2:2007-ի հիման վրա |
բաժին VII, հավելված 4-րդ |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
76 |
07.100.30 |
Կաթնամթերք: Սելեկտիվ միջավայրում Lactobacillus acidophilus լակտոբացիլի ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 37° С-ի դեպքում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 20128:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
77 |
07.100.30 |
Յոգուրտ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների (Lactobacillus delbrueckii subsp, bulgaricus լակտոբացիլների և Streptococcus thermophilus ստրեպտակոկերի) նույնականացում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9232:2003-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
78 |
67.100.10 |
Կաթ՝ չոր և չոր կաթնամթերք: Լուծելիության ինդեքսի որոշում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 8156:2005-ի հիման վրա |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
79 |
67.100.0 07.100.30 |
Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 1-ին: 4-մեթիլումբելլիֆերիլ-բետա-D-գլյուկուրոնիդի (MUG) կիրառմամբ առավել հավանական քանակության հաշվարկման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-1:2005-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
80 |
67.100.01 07.100.30 |
Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 2-րդ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 44° С-ի դեպքում՝ մեմբրանների կիրառմամբ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-2:2005-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
81 |
67.100.01 |
Կաթ՝ չոր: Սոյայի և ոլոռի սպիտակուցի պարունակության որոշում՝ կաթիլային էլեկտրաֆորեզի օգնությամբ՝ նատրիումի դոդեցիլսուլֆատի (SDS-CE) առկայությամբ: Մաղման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 17129:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ III և VII |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
82 |
67.100.01 |
Պանիրներ՝ հալած: Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին III |
2016 թվական |
2017 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
83 |
07.100.30 |
Կեֆիր և կեֆիրային մթերքներ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների նույնականացում: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելված 3-րդ |
* |
* |
* |
______________________
*Մշակման ժամկետներն ու պատասխանատու մշակողը որոշվում են նախապես:
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: