Գլխավոր տեղեկություն
Номер
N 624-Ն
Տիպ
Հրաման
Тип
Исходный акт (25.01.2016-22.06.2024)
Статус
Գործողությունը դադարեցված է
Первоисточник
ՀՀԳՏ 2016.01.15/2(545) Հոդ.8
Принят
Արդարադատության նախարար
Дата принятия
23.12.2015
Подписан
Արդարադատության նախարար
Дата подписания
23.12.2015
Дата вступления в силу
25.01.2016
Ուժը կորցնելու ամսաթիվ
22.06.2024

«Գրանցված է»

ՀՀ արդարադատության

նախարարության կողմից

24 դեկտեմբերի 2015 թ.

Պետական գրանցման թիվ 10215503

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
 
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ

23 դեկտեմբերի 2015 թ.
ք. Երևան

N 624-Ն


Հ Ր Ա Մ Ա Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2015 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆԻՍԻ 9-Ի ԹԻՎ 251-Ն ՀՐԱՄԱՆՈՒՄ ԼՐԱՑՈՒՄՆԵՐ ԵՎ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով «Իրավական ակտերի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 70-րդ հոդվածի 1-ին մասով`

 

Հրամայում եմ`

 

1. Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարի 2015 թվականի հունիսի 9-ի «Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարության քրեակատարողական հիմնարկներում պահվող անձանց սննդի հատկացման ճաշացուցակի, սննդի պահեստից դուրսգրման ենթակա սննդամթերքի ցանկի և սննդի քանակի ու որակի հսկողության կարգը և ձևերը հաստատելու, ինչպես նաև Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարի 2004 թվականի դեկտեմբերի 27-ի թիվ ՔՀ-60-Ն հրամանը ուժը կորցրած ճանաչելու մասին» թիվ 251-Ն հրամանի հավելվածում (այսուհետ` Հավելված) 6-րդ կետի առաջին նախադասությունից հետո լրացնել նոր նախադասություն հետևյալ բովանդակությամբ.

«Եթե օրվա ճաշացանկից հրաժարված դատապարտյալը կամ կալանավորված անձը չի ցանկանում ճաշացանկից հրաժարվելու փաստը հավաստել ստորագրությամբ, ապա այն հաստատվում է ցուցակը կազմող ծառայողի և հերթապահ խմբում ընդգրկված մեկ այլ ծառայողի կողմից` ձև 3–ի համապատասխան սյունակում ստորագրելու միջոցով:»:

2. Հավելվածի 10-րդ կետը շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ.

«10. Ճաշերի պատրաստման քանակի և որակի հսկողությունն իրականացնում են օրվա պատասխանատու հերթապահն ու բժշկական ստորաբաժանման աշխատակիցը, իսկ աշխատանքային օրերին նաև ճաշարանի վարիչը, որոնց ներկայությամբ ստուգվում է սննդատեսակի քանակը և որակը, լցվում կաթսա, այնուհետև նրանց կողմից ստուգվում է պատրաստի ճաշի քանակն ու որակը: Օրվա պատասխանատու հերթապահը և բժշկական ստորաբաժանման աշխատակիցը, իսկ աշխատանքային օրերին` նաև ճաշարանի վարիչը, կատարված ստուգման մասին կատարում են համապատասխան գրառում և այն հավաստում իրենց ստորագրություններով:»:

3. Հավելվածի 10-րդ կետից հետո լրացնել 11-ից 17-րդ կետեր հետևյալ բովանդակությամբ.

«11. Տեխնոլոգիական գործընթացի պահպանման նկատմամբ հսկողություն իրականացնելու նպատակով յուրաքանչյուր պատրաստի կերակրատեսակից կատարվում է նմուշառում: Նմուշառումը կատարում է խոհարարը:

12. Նմուշառումը կատարվում է պատասխանատու հերթապահի և բժշկական ստորաբաժանման աշխատակցի մասնակցությամբ:

13. Կերակրատեսակի նմուշառումը կատարվում է անմիջապես այն կաթսայից, որի մեջ պատրաստվել է:

14. Նմուշառած կերակրատեսակները պահում են մակնշված և մանրէազերծված (կամ ախտահանված` կերակրի սոդայի 2 % լուծույթի մեջ 15 րոպե եռացնելու եղանակով) ապակյա տարայի մեջ, որն ամուր փակվում է ապակյա կամ մետաղական կափարիչով:

15. Չափաբաժնով պատրաստված կերակրատեսակները նմուշառվում են ամբողջ ծավալով, իսկ աղցանները, առաջին, երրորդ կերակրատեսակները և ճաշալրացները՝ 100 գրամից ոչ պակաս:

16. Վերցված նմուշները պահպանում են 48 ժամից ոչ պակաս հատուկ սառնարանում կամ սառնարանի հատուկ առանձնացված տեղում 4±20 C  ջերմաստիճանի պայմաններում՝ նշելով նմուշառման ժամը, օրը, ամիսը:

17. Յուրաքանչյուր պատրաստի կերակրատեսակի բացթողումն իրականացվում է նմուշառումից հետո:»:

4. Հավելվածի ձև 1-ը, ձև 2-ը, ձև 3-ը և ձև 4-ը շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ` համաձայն ձև 1-ի, ձև 2-ի, ձև 3-ի և ձև 4-ի:

5. Սույն հրամանն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

Ա. Հովհաննիսյան

 

Ձև 1

 

«Ձև 1

 

Ճ Ա Շ Ա Ց ՈՒ Ց Ա Կ

 

ՄԵԿ ԱՆՁԻՆ ՀԱՍԱՆԵԼԻՔ, ԿԱԹՍԱ ԼՑՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆԸ

«_____» «_________» 20  թվականից մինչև «_____» «_________» 20  թվականը

 

«ՀԱՍՏԱՏՈՒՄ ԵՄ»

 

 ՀՀ ԱՆ «___________________» ՔԿ հիմնարկի պետ

 ________________

_________________________

 ստորագրություն

  անուն, ազգանուն

 

Օր, ամիս,
շաբաթվա օրը

Օրակարգ

Ճաշատեսակի անվանումը

Մեկ մարդուն տրվող սննդամթերքի անվանումները՝ արտահայտված գրամներով

 

Հաց

Ձավարեղեն

Մակա-րոնեղեն

Միս, մսամթերք

Կաթ (փոշի)

Ձուկ

Հալած յուղ, մարգարին

Բուսական յուղ

Շաքա-րավազ

Կերակրի
աղ

Ցորենա-ձավար

Գարե-ձավար

Հաճար

Լոբի

Ոլոռ, սիսեռ

Բրինձ

Հնդկա-ձավար

Ոսպ

Սպիտակա-ձավար

Երկուշաբթի

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                     

Երեքշաբթի

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                     

Չորեքշաբթի

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                     

Հինգշաբթի

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                     

Ուրբաթ

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                      

Շաբաթ

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                     

Կիրակի

Նախաճաշ

                                     

Ճաշ

                                     

Ընթրիք

                                     

Ընդամենը

                                     

Թեյ

Տոմատի մածուկ

Դափ-նետերև

Կար-տոֆիլ

Կա-ղամբ

Գա-զար

Բա-զուկ

Սոխ

Հյութ

Պա-նիր

Միրգ

Հավելյալ
սնունդ

Չորս և ավելի
ժամ տևողությամբ
փոխադրվող
կալանավորված
անձին կամ
դատապարտյալին
տրվող սնունդ
Քաղաքացիական առողջապահական հաստատու-
թյուններում գտնվող կալանավորված
անձին կամ
դատապարտյալին
տրվող սնունդ

 

Ձեթ

Կա-րագ

Կաթ (փոշի)

Հավի ձու

Հաց

Մսի պահածո(կամ ձկան պահածո)

Մրգա-հյութ

Պանիր

Կալորիա-կանու-թյունը (Կկալ)

                                        
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       

Տնտեսական ապահովման բաժնի պետ______________ Ճաշարանի վարիչ_________________ Բուժ. մասի պետ_________________________»:

 

Ձև 2

 

«Ձև 2

 

ԴԱՏԱՊԱՐՏՅԱԼՆԵՐԻՆ ԵՎ ԿԱԼԱՆԱՎՈՐՎԱԾ ԱՆՁԱՆՑ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՑԱՆԿ ԹԻՎ ____

Դատապարտյալների և կալանավորված անձանց թվաքանակը, ովքեր պետք է ապահովվեն սննդով 20 թվականի «________________» «___»-ին______ մարդ

Հ/հ

Սննդի չափաբաժինը, անձերի քանակը և սննդամթերքի պահանջը

Չափաբաժին

Հղի, կերակրող մայր, անչափահաս կամ հիվանդ կալանավորված անձանց և դատապարտյալներին տրվող հավելյալ
չափաբաժիններ

Չորս և ավելի ժամ տևողությամբ փոխադրվող կալանավորված անձին կամ դատապարտյալին տրվող սնունդ

Քաղաքացիական առողջապահական հաստատություններում գտնվող կալանավորված անձին կամ դատապարտյալին տրվող սնունդ

Ընդամենը

  Սննդամթերքի անվանումը   մարդ մարդ մարդ  
չափաբաժինը քանակը չափաբաժինը

քանակը

չափաբաժինը

քանակը

չափաբաժինը

քանակը

քանակը գումարը

1.

                     

2.

                     

3.

                     

4.

                     

Հիմնարկի պետ__________________ Ֆինանսական բաժնի պետ________________________ Տնտ. ապահովման բաժնի պետ_________________ Հաշվապահ____________________

 

ՏԵՂԵԿԱՆՔ

 

   Սննդի օրական փաստացի արժեքը _______________________ դրամ

 Կ.Տ.

 
   բաց թողեց պահեստապետ___________________
 

   
 Սննդամթերքը ստացա ամբողջությամբ

   Ճաշարանի վարիչ ________________________»:

 

Ձև 3

 

«Ձև 3

 

ՑՈՒՑԱԿ

 

Կալանավորված անձանց և (կամ) դատապարտյալների, ովքեր չեն օգտվելու քրեակատարողական հիմնարկի հաջորդ օրվա ճաշացանկից

Հ

Անուն, ազգանուն

Ամսաթիվ

Կալանավորված անձի կամ դատապարտյալի ստորագրություն

Կալանավորված անձի կամ դատապարտյալի կողմից ստորագրել չցանկանալու վերաբերյալ ՔԿ ծառայողների ստորագրություն

         
 
         
 
         
 
         
 
         
 

Կազմեց` __________________

________________________________________

 ստորագրություն

   անուն, ազգանուն, պաշտոն

«   » ___________________ 20  թ.»:

 

Ձև 4

 

«Ձև 4

 

Ճաշերի պատրաստման քանակի և որակի հսկողության մատյան

Օր, ամիս,
շաբաթվա օրը

Օրակարգ

Ճաշատեսակի անվանումը

ՀԽՊՀ-ի, ԲՍ աշխատակցի և ճաշարանի վարիչի կողմից կատարված ստուգման մասին գրառում

Հերթապահ խմբի պատասխանատու հերթապահի ստորագրությունը

Բժշկական ստորաբաժանման աշխատակցի ստորագրությունը

Ճաշարանի վարիչի ստորագրությունը

Երկուշաբթի

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

Երեքշաբթի

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

Չորեքշաբթի

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

Հինգշաբթի

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

Ուրբաթ

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

Շաբաթ

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

Կիրակի

Նախաճաշ

         

Ճաշ

         

Ընթրիք

         

«Ճաշերի պատրաստման քանակի և որակի հսկողության մատյանը» բաղկացած է 30 թերթից: Թերթերը երկկողմանի տպագրված են վերը նշված ձևով: Մեկ մատյանը նախատեսված է մեկ տարվա համար:»: