Գլխավոր տեղեկություն
Номер
թիվ 171
Տիպ
Որոշում
Тип
Исходный акт (07.01.2024-по сей день)
Статус
Գործում է
Первоисточник
Միասնական կայք 2024.07.08-2024.07.21 Պաշտոնական հրապարակման օրը 26.06.2024
Принят
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Дата принятия
05.12.2023
Подписан
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Дата подписания
05.12.2023
Дата вступления в силу
07.01.2024

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

5 դեկտեմբերի 2023 թվականի

թիվ 171

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԹՌՉՆԻ ՄՍԻ ԵՎ ԴՐԱ ՎԵՐԱՄՇԱԿՈՒՄԻՑ ՍՏԱՑՎՈՂ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԹՌՉՆԻ ՄՍԻ ԵՎ ԴՐԱ ՎԵՐԱՄՇԱԿՈՒՄԻՑ ՍՏԱՑՎՈՂ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ԱՅԴ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջները կիրառելու և կատարելու և այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը։

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի

կոլեգիայի նախագահ՝

Մ. Մյասնիկովիչ

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի

կոլեգիայի 2023 թվականի դեկտեմբերի 5-ի

թիվ 171 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Թռչնի մսի և դրա վերամշակումից ստացվող արտադրանքի անվտանգության մասին» Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի (ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021) պահանջները կիրառելու և կատարելու և այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)

 

Համարը՝ ը/կ

ՍՄԴ/ՄՏԿ-ի ծածկագիրը

Թեմայի ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները

Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը

ՄՏԿ-ի հետ համա-ձայնեցման մասին տեղեկա-տվությունը (առկայության դեպքում)

սկիզբը

ավարտը

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

67.120.20/ 116

116RU1

Թռչնավերամշակման արդյունաբերություն. Թռչնի վերամշակում. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ 16367-86-ի վերանայում՝ հաշվի առնելով ԳՕՍՏ Ռ 52469-2019-ը

ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով

II բաժին

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

 

2

67.120.20/ 116

116RU2

Թռչնավերամշակման արդյունաբերություն. Սննդամթերք. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52313-2022-ի հիման վրա՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով

II բաժին

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

3

67.120.20/ 116

116RU3

Գյուղատնտեսական թռչուն՝ սպանդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 18292-2012-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով

II և III բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

4

67.120.20/ 116

116RU4

Պահածոներ մսային. Թռչնամիս՝ սեփական հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 28589-2014-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով

II և III բաժիններ

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

5

67.120.20/ 116

116RU5

Հնդկահավի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31473-2012-ի վերանայում

II և III բաժիններ

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

6

67.120.20/ 116

116RU6

Մեխանիկական ոսկրահանման թռչնամիս. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31490-2012-ի վերանայում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

7

67.120.20/ 116

116RU7

Երշիկեղեն՝ եփած, թռչնի մսից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31639-2012-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով

II և III բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

8

67.120.20/ 116

116RU8

Հավի միս (հավերի, ճտերի, բրոյլեր ճտերի մսեղիք և դրա մասերը). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31962-2013-ի վերանայում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

9

67.120.20/ 116

116RU9

Կիսապատրաստվածքներ՝ կտորներով և կտրատած, թռչնի մսից և թռչնի միս պարունակող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ 31936-2012-ի փոխարեն

II և III բաժիններ

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

10

67.120.20/ 116

116RU10

Բադի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31990-2012-ի վերանայում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

11

67.120.20/ 116

116RU11

Խոհարարական մթերքներ՝ թռչնի մսից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 32589-2013-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի II բաժնին համապատասխանեցնելու նպատակով

II և III բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

12

67.120.20/ 116

116RU12

Երշիկներ՝ եփած-ապխտած, թռչնի մսից. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 33357-2015-ում փոփոխությունների կատարում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

13

67.120.20/ 116

116RU13

Սագի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 33816-2016-ի վերանայում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

14

67.120.20/ 116

116RU14

Խայտահավի միս (մսեղիք և դրա մասերը). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 34121-2017-ի վերանայում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

15

67.120.20/ 116

116RU15

Թռչնավերամշակման արդյունաբերություն. Համասեռ արտադրանքի խմբերի սահմանում և մթերքում մսային բաղադրիչների պարունակության հաշվարկի կարգը. ԳՕՍՏ-ի մշակում

II և III բաժիններ

հեռանկարային մշակում

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

16

67.120.20/ 116

116RU16

Պահածոներ՝ թռչնի մսից և թռչնի միս պարունակող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54348-2011-ի հիման վրա՝ «Պահածոներ՝ թռչնի մսից և ենթամթերքից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

II և III բաժիններ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

17

67.120.20/ 116

116RU17

Կիսապատրաստվածքներ՝ կտորներով, հնդկահավի մսից և հնդկահավի միս պարունակող. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

18

67.120.20/ 116

116RU18

Կիսապատրաստվածքներ՝ աղացած, հնդկահավի մսից և հնդկահավի միս պարունակող. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

19

67.120.20/ 116

116RU19

Կիսապատրաստվածքներ՝ բադի մսից և բադի միս պարունակող (կտորներով և աղացած). Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

II և III բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

20

67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 67.240/116

116RU20

Միս և մսամթերք. Զգայորոշման գնահատում անցկացնելու ընդհանուր պայմաններ. ԳՕՍՏ 9959-2015-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժին

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

21

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU21

Միս և մսամթերք. Կենդանական (խոզի, տավարի, ոչխարի) սպիտակուցի զանգվածային մասի որոշման իմունապրեցիպիտացիոն մեթոդ. ԳՕՍՏ 31477-2012-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

բաժին III

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

22

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116 67.240/116

116RU22

Պահածոներ՝ մսային և միս պարունակող. Զգայորոշման ցուցանիշների, զտաքաշի և բաղադրիչ մասերի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 33741-2015-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 8-րդ և 9-րդ կետեր

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

23

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU23

Միս և մսամթերք. Պերօքսիդային թվի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 34118-2017-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 4-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

24

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU24

Միս և մսամթերք. Թթվային թիվը որոշելու մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՈՍՏ Ռ 55480-2013-ի հիման վրա,

այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ,

4-րդ և 6-րդ հավելվածներ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

25

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU25

Սննդամթերք. Նիտրատի և (կամ) նիտրիտի պարունակության որոշում. Մաս 4. Մսամթերքում նիտրատի և նիտրիտի պարունակության որոշում՝ իոնային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ EN 12014-4-2015-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 5-րդ հավելված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

26

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU26

Միս և մսամթերք. Նիտրիտի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 29299-92-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 5-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

27

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU27

Միս և մսամթերք. Նիտրատի որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 29300-92-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 18-րդ կետ, 5-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

28

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU28

Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. Քլորիդների որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ 26186-84-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 20-րդ կետ, 7-րդ հավելված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

29

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU29

Միս և մսամթերք. Ջերմային մշակման ենթարկված բաղադրիչներից ստացված երշիկեղենում ֆենոլի զանգվածային մասով արտահայտված՝ թթու ֆոսֆատազի մնացորդային ակտիվության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ 31787-2012-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 20-րդ կետ, 7-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

30

67.120.20/ 116

116RU30

Պահածոներ. Թռչնամիս՝ շոգեխաշած, մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 32733-2014-ի վերանայում՝ ԵԱՏՄ ՏԿ 051/2021-ի պահանջներին համապատասխանեցնելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, V բաժնի 20-րդ կետ, 7-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

31

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU31

Միս և մսամթերք. Պոլիֆոսֆատների հայտնաբերում. ԳՕՍՏ ISO 5553-2013-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III բաժնի 9-րդ կետի «բ» ենթակետ, VIII բաժնի 70-րդ կետ, IX բաժնի 81-րդ կետի «ա» ենթակետ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

32

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU32

Արտադրատեսակներ խոհարարական և կիսաֆաբրիկատներ՝ կտրատած մսից. Ընդունման կանոններ և փորձարկումների մեթոդներ. ԳՕՍՏ 4288-76-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

III և V բաժիններ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

33

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU33

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. Փորձանմուշների պատրաստում՝ լաբորատոր վերլուծությունների համար. ԳՕՍՏ 26671-2014-ի վերանայում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժին

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

34

07.100.30/ 116 67.120.20/ 116

116RU34

Թռչնամիս, թռչնի ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ. Սալմոնելլաների արագացված հայտնաբերման մեթոդ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 1891-2008-ի և ԳՕՍՏ Ռ 57480-2017-ի հիման վրա

V բաժնի 18-րդ կետ, 1-ին և 2-րդ հավելվածներ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

35

67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116

116KZ35

Սննդամթերք. Նիտրոզամինների որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 3628-2020-ի հիման վրա, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժնի 18-րդ կետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ

2024 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

-

36

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU36

Մսի և մսամթերքի մեջ քլորօրգանական թունաքիմիկատների պարունակության որոշում՝ գազահեղուկային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ 32308-2013-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժնի 18-րդ կետ, IX բաժնի 81-րդ կետի «գ» ենթակետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

37

67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116

116KZ37

Ջրի, սննդամթերքի, կերերի և ծխախոտային արտադրատեսակների մեջ քլորօրգանական թունաքիմիկատների որոշում՝ նրբաշերտ և բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2011-2010-ի հիման վրա, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժնի 18-րդ կետ, IX բաժնի 81-րդ կետի «գ» ենթակետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ

2025 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

-

38

67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116

116RU38

Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակությունը որոշելու մեթոդ. ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի և թռչնի ենթամթերքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժնի 18-րդ և 21-րդ կետեր, 4-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 5-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 8–րդ հավելված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

39

67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116

116RU39

Սննդամթերք. Ավիլամիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

V բաժնի 18-րդ և 21-րդ կետեր, 4-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 5-րդ հավելվածի ծանոթագրության 2-րդ կետ, 8-րդ հավելված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

40

67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116

116RU40

Սննդամթերք, կերեր, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով միկոտոքսինները որոշելու մեթոդ. ԳՕՍՏ 34140-2017-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժնի 19-րդ կետ

2024 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

41

67.040/116 67.050/116 67.120.20/ 116

11641

Նմուշառման և վերլուծության մեթոդներ՝ որոշ սննդամթերքներում դիօքսինների, դիօքսինանման ՊՔԲ-ների մակարդակները հսկելու համար. ԳՕՍՏ 31792-2012-ում փոփոխությունների կատարում, այդ թվում՝ թռչնամսի, թռչնի ենթամթերքի և թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

V բաժնի 19-րդ կետ, 4-րդ և 5-րդ հավելվածներ

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

-

42

67.050/116 67.120.20/ 116

116RU42

Թռչնամիս՝ սառեցրած. Տեխնոլոգիապես ավելացված խոնավությունը որոշելու մեթոդներ. ԳՕՍՏ 31930-2012-ում փոփոխությունների կատարում

VII բաժնի 57-րդ կետ

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

43

67.050/116 67.120.20/ 116

11643

Թռչնամիս, կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից. Պաղեցրած թռչնամսի և կտորով կիսապատրաստվածքների պահպանման ժամանակ անջատված խոնավության զանգվածային մասի որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում

VII բաժնի 57-րդ կետ

հեռանկարային մշակում

որոշված չէ

-

44

67.050/116 67.120.10/ 116 67.120.20/ 116

116RU44

Մսամթերք. Հորինված անվանումների՝ շփոթելու աստիճան նույնության և նմանության գնահատում. ԳՕՍՏ 34397-2018-ի փոփոխում, այդ թվում՝ թռչնամսից արտադրանքի վրա դրա կիրառման ոլորտը տարածելու նպատակով

XII բաժնի 104-րդ կետի «գ» ենթակետ

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

-

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 26 հունիսի 2024 թվական: