Գլխավոր տեղեկություն
Номер
թիվ 219
Տիպ
Որոշում
Тип
Исходный акт (10.01.2020-18.08.2023)
Статус
Գործում է
Первоисточник
Միասնական կայք 2022.06.13-2022.06.26 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Принят
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Дата принятия
10.12.2019
Подписан
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Дата подписания
10.12.2019
Дата вступления в силу
10.01.2020

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

10 դեկտեմբերի 2019 թվականի

թիվ 219

քաղ. Մոսկվա

 

ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ՈՒ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ «ՀԱՏՈՒԿ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՌԱՆՁԻՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ԴԻԵՏԻԿ ԲՈՒԺԻՉ ԵՎ ԴԻԵՏԻԿ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼԻՉ ՍՆՆԴԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ՈՒ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կցվող՝ Հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) ծրագիրը:

2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի՝ Հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և արտադրանքի համապատասխանության (հաստատման) գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման) ծրագրի մասին 2017 թվականի ապրիլի 14-ի թիվ 54 որոշումը:

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ`

Տ. Սարգսյան

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի

2019 թվականի դեկտեմբերի 10-ի

 թիվ 219 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

(փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ «Հատուկ նշանակության սննդամթերքի առանձին տեսակների, այդ թվում՝ դիետիկ բուժիչ և դիետիկ կանխարգելիչ սննդի համար նախատեսված սննդամթերքի անվտանգության մասին» (ՄՄ ՏԿ 027/2012) Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի պահանջները կիրառելու ու կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխման, վերանայման)

 

Համարը ը/կ

ՍՄԴ ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող

սկիզբը

ավարտը

1

2

3

4

5

6

7

1

67.080.01

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Սախարոզի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51938-2006-ի հիման վրա

4-րդ հոդվածի 6-րդ կետ

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

2

67.100.01

Կաթնամթերք բաղադրյալ և մթերքներ՝ մանկական սննդի համար, կաթնային հիմքով։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011-ի հիման վրա

4-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ կետեր, հավելված թիվ 3

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

3

67.050

Սննդամթերք։ Լակտոզայի պարունակության որոշում՝ ֆերմենտատիվ անալիզի մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

4-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ կետեր, հավելված թիվ 3

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

4

67.060

Հացաբուլկեղենային արտադրատեսակներ։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ, զգայորոշման ցուցանիշների և զանգվածի որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏԲ 2160-2011-ի հիման վրա

4-րդ հոդվածի 6-րդ և 10-րդ կետեր, 6-րդ հոդվածի 9-րդ և 10-րդ կետեր

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

5

67.040

Սննդամթերքում ամինաթթուների որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 1363-2000-ի հիման վրա

4-րդ հոդվածի 10-րդ կետ, 6-րդ հոդվածի

5-րդ կետ, հավելված թիվ 3

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

6

60.040

Սննդամթերք և պարենային հումք։ Անվտանգության ցուցանիշների որոշման համար փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏԲ 1036-97-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

7

60.040

Գյուղատնտեսական սննդամթերք: Խմբաքանակից փորձանմուշներ վերցնելու ստանդարտ մեթոդի սխեմա։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 7002-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, հավելված թիվ 1

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

8

67.120.20

Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից։ Աղիքային ցուպիկների խմբի բակտերիաների (կոլիձև բակտերիաների) հայտնաբերման և քանակի որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54374-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի բաժին 2.1

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.120.10

Միս և մսամթերք: Փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51447-99-ի հիման վրա

6-րդ հոդված, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.1, 2.2 և 2.4 բաժիններ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

10

67.100.10 07.100.30

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56139-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 1

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

11

67.100.10 67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Բիֆիդոգեն հատկանիշների որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56201-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 1

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

12

67.120.20

Թռչնամիս, ենթամթերք և կիսապատրաստվածքներ թռչնամսից։ Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54674-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2-2.4 բաժիններ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

13

67.100.10

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56145-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2-2.4 բաժիններ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

14

67.120.10

Միս և մսամթերք: Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54354-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.2 և 2.4 բաժիններ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.120.10

Միս և մսամթերք: Ենթադրյալ կոլիձև բակտերիաների և Escherichia coli-ի հայտնաբերում և հաշվառում (արբիտրաժային մեթոդ):

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 50454-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 և 2.4 բաժիններ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

16

67.100.20

Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային կովի կաթից: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելը և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 և 2.4 բաժիններ

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.050

Սննդամթերք։ Կալցիումի, պղնձի, երկաթի, մագնեզիումի, մանգանի, ֆոսֆորի, կալիումի, նատրիումի, ծծումբի և ցինկի պարունակության որոշում՝ ինդուկտիվ կապված պլազմայի հետ օպտիկական էմիսիոն սպեկտրաչափման (ICP-OES) օգնությամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ EN 16943:2017-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 4-6-րդ կետեր, հավելվածներ թիվ 2 և 3

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

18

67.040

Սննդամթերքում քոլինի պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏԲ 2545-2019-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի

4-6 կետեր, 7-րդ հոդվածի 8-րդ կետ, հավելվածներ թիվ 2 և 3

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

19

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Ցինկի պարունակության որոշում։ Բոցի մեջ ատոմային աբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ISO 11813:2010-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

20

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Յուղի պարունակության որոշում։ Յուղաչափման մեթոդների օգտագործման ընդհանուր ղեկավար ցուցումներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ISO 11870:2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

21

67.100.01

Կաթ։ Յուղի պարունակության որոշում։ Հերբերի թթվային յուղաչափման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ISO 19662:2018-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

22

67.060

Հացաբույսեր և լոբազգիներ: Ազոտի պարունակության որոշում և ընդհանուր սպիտակուցի պարունակության հաշվարկ։ Կելդալի մեթոդ։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ISO 20483:2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

23

67.050

Սննդամթերք։ B6 վիտամինի պարունակության որոշում՝ մանրէաբանական անալիզի օգնությամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ EN 14166:2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

24

67.100.01

Կաթ։ Յուղի պարունակության որոշում՝ ծանրաչափական մեթոդով (արբիտրաժային մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակումը՝ ՍՏԲ ISO 1211-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

25

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Լակտոզայի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։

ԳՕՍՏ–ի մշակումը՝ ՍՏԲ ISO 22662-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

26

67.080.01

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերք։

РР վիտամինի պարունակության որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 50479-93-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.100.10

Պահածոներ կաթնային՝ խտացրած։ Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51452-99-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.100.30

Պանիր և պանիր հալած։ Յուղի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 51457-99-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

67.040

Սննդամթերք։ C վիտամինի զանգվածային խտության որոշման վոլտամպերաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 52690-2006-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: E վիտամինի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54634-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: A վիտամինի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54635-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.050

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: D3 վիտամինի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 54637-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

33

67.050

Սննդամթերք մասնագիտացված։ Օսմոլյալության որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.100.10

Մասնագիտացված մթերք՝ կաթնային հիմքով: Սելենի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56415-2015-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.100.10

Մասնագիտացված մթերք՝ կաթնային հիմքով: Ճարպաթթուների Օմեգա-3-ի և Օմեգա-6-ի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրման մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ 56416-2015-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.050

Հարստացված սննդամթերքներում ֆոլաթթվի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 2146-2004-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

37

67.050

 Պանտոտենաթթվի զանգվածային բաժնի որոշում՝ մասնագիտացված սննդամթերքում և ԿԱՀ-ի մեջ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 3008-2008-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

38

67.050

Սննդամթերք՝ մանկական սննդի համար: Քլորիդների պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 3491-2010-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

39

67.040

Մանկական սննդի մեջ L-կարնիտինի կոնցենտրացիաների որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4075-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2021 թվական

2022 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

40

67.040

Սննդամթերքի և հումքի մեջ քրոմի, երկաթի, նիկելի, պղնձի, ցինկի որոշում՝ ինդուկտիվ կապված պլազմայով զանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 5729-2016-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2019 թվական

2020 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

41

67.100.01

Կաթ։ Յուղի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 2446-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.050

Սննդամթերք՝ մանկական սննդի համար, և հումք՝ դրանց արտադրության համար: Օմեգա-3, օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների պարունակության (ՀՃԹ) և պոլիչհագեցած ճարպաթթուների (ՊՉՀՃԹ) պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 3261-2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

43

67.050

Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Տաուրինի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4386-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

44

67.040

Սննդամթերք։ Հետքային տարրերի որոշում։ Կապարի, կադմիումի, ցինկի, պղնձի, երկաթի և քրոմի պարունակության որոշում՝ չոր մոխրացումից հետո ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության միջոցով (ԱԱՍ):

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՍՏ ՂՀ EN 14082-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 5-րդ կետ, թիվ 3 հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

45

67.100.01

Կաթ։ Լակտոզայի պարունակության որոշում։ Ֆերմենտային մեթոդ՝ pH տարբերության օգտագործմամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ISO 26462:2010-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 6-րդ և 9-րդ կետեր, հավելված թիվ 3

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

46

67.220.20

Աղ կերակրի՝ սննդային յոդացված։ Յոդի և նատրիումի տիոսուլֆատի որոշման մեթոդներ ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ՍՏ ՂՀ 51575-2003-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 7-րդ կետ

2020 թվական

2021 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

47

67.140.10

Թեյ լուծվող: Անալիզի համար փորձանմուշներ վերցնելը:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ԳՕՍՏ Ռ ISO 7516-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 7-րդ կետ, թիվ 1 հավելվածի աղյուսակ 2-ի 2.3 բաժին

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.040

Սննդամթերքում գլիադինի պարունակության որոշում՝

R-Biofarm արտադրության «Ridascreen Գլիադին» թեստ-համակարգի (Գերմանիա) օգտագործմամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4658-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդվածի 9-րդ և 10-րդ կետեր

2020 թվական

2021 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական:

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
18.07.2023, թիվ 101 18.08.2023, թիվ 219
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան