ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
28 հունվարի 2020 թվականի |
թիվ 19 |
քաղ. Մոսկվա |
Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Մրգերից ԵՎ բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային ԵՎ տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկի ԵՎ «Մրգերից ԵՎ բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջները կիրառելու ԵՎ կատարելու ԵՎ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) ԵՎ չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ԵՎ տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկի մասին
«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության (Եվրասիական տնտեսական միության մասին 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի թիվ 9 հավելված) 4-րդ կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը.
«Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը:
2. Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011 թվականի դեկտեմբերի 9-ի ««Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի ընդունման մասին» թիվ 882 որոշման 2-րդ կետը ճանաչել ուժը կորցրած:
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում 2021 թվականի հունվարի 1-ից:
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Տ. Սարգսյան |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2020 թվականի հունվարի 28-ի թիվ 19 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների
Համարը՝ ը/կ |
Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի կառուցվածքային տարրը կամ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտը |
Ստանդարտի նշագիրը և անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
2-րդ, 4-րդ և 5–րդ հոդվածներ, 2-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ 32100-2013 «Պահածոներ.
Հյութամթերք. Հյութեր, նեկտարներ և հյութ պարունակող ըմպելիքներ` բանջարեղենային և բանջարեղենամրգային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
|
2 |
ԳՕՍՏ 32101-2013 «Պահածոներ. Հյութամթերք. Ուղղակի մզման հյութեր՝ մրգային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
3 |
ԳՕՍՏ 32102-2013 «Պահածոներ. Հյութամթերք. Հյութեր՝ մրգային, կոնցենտրացված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
4 |
ԳՕՍՏ 32103-2013 «Պահածոներ. Հյութամթերք. Հյութեր՝ մրգային և մրգաբանջարեղենային, վերականգնված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
5 |
ԳՕՍՏ 32104-2013 «Պահածոներ. Հյութամթերք. Նեկտարներ՝ մրգային և մրգաբանջարեղենային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
6 |
ԳՕՍՏ 32105-2013 «Պահածոներ. Հյութամթերք. Հյութ պարունակող ըմպելիքներ՝ մրգային և մրգաբանջարեղենային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
7 |
ԳՕՍՏ 32742-2014 «Կիսապատրաստվածքներ. Խյուս՝ մրգային և բանջարեղենային, ասեպտիկ եղանակով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
8 |
ԳՕՍՏ 32876-2014 «Հյութամթերք. Հյութ տոմատի. Տեխնիկական պայմաններ» |
||
9 |
ԳՕՍՏ 32920-2014 «Հյութամթերք. Հյութեր և նեկտարներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 3343-2017 «Մթերքներ՝ տոմատային, կոնցենտրացված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
11 |
ՍՏԲ 2346-2013-ի 1-8-րդ բաժիններ «Պահածոներ. Մանկական սննդի համար հյութամթերք ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
12 |
ԿՄՍ 1306:2016 «Պահածոներ. Մանկական սննդի համար հյութամթերք՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ» |
||
13 |
6-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ 19477-74 1-15-րդ,18-36-րդ եզրույթներ «Պահածոներ պտուղ-բանջարեղենային. Տեխնոլոգիական գործընթացներ. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
|
14 |
ԳՕՍՏ Ռ 53029-2008-ի 1-20-րդ, 23-41-րդ, 50-59-րդ և 62-63-րդ եզրույթներ «Մրգերի, բանջարեղենի և սնկերի վերամշակման գործընթացներ՝ տեխնոլոգիական. Եզրույթներ և սահմանումներ» |
||
15 |
2-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 1956-2-2014 «Մրգեր և բանջարեղեն. Կազմաբանական և կառուցվածքային եզրութաբանություն. Մաս 2» |
|
16 |
ԳՕՍՏ 27519-87 «Մրգեր և բանջարեղեն. Կազմաբանական և ստրուկտուրալ եզրութաբանություն. Մաս 1» |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2020 թվականի հունվարի 28-ի թիվ 19 որոշմամբ |
ՑԱՆԿ
«Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային և տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների
Համարը՝ ը/կ |
Եվրասիական տնտեսական միության տեխնիկական կանոնակարգի կառուցվածքային տարրը կամ տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտը |
Ստանդարտի, հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների մեթոդիկայի նշագիրը և անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
2-րդ և 4-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ ISO 762-2013 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Հանքային խառնուկների պարունակության որոշում» |
|
2 |
ԳՕՍՏ ISO 2173-2013 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Լուծվող չոր նյութերի որոշման բեկումաչափական մեթոդ» |
կիրառվում է մինչև 2023 թվականի հուվարի 1-ը | |
3 |
ԳՕՍՏ ISO 2448-2013 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Էթանոլի պարունակության որոշում» |
||
4 |
ԳՕՍՏ ISO 5519-2019 «Մրգեր, բանջարեղեն և դրանց վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Սպեկտրալուսաչափական մեթոդով սորբինաթթվի պարունակության որոշում» |
||
5 |
ԳՕՍՏ ISO 9526-2017 «Մրգեր, բանջարեղեն և դրանց վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բոցային ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության մեթոդով երկաթի պարունակության որոշում» |
||
6 |
ԳՕՍՏ ISO 17240-2017 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բոցային ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության մեթոդով անագի պարունակության որոշում» |
||
7 |
ԳՕՍՏ 8756.1-2017 «Մրգերի, բանջարեղենների և սնկերի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Զգայորոշման ցուցանիշների, բաղադրիչ մասերի զանգվածային մասի, զուտ քաշի կամ ծավալի որոշման մեթոդներ» |
||
8 |
ԳՕՍՏ 8756.10-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Պտղամսի զանգվածային և ծավալային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
9 |
ԳՕՍՏ 8756.1 1-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Թափանցիկության և պղտորության որոշման մեթոդներ» |
||
10 |
ԳՕՍՏ 25555.1-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ցնդող թթուների որոշման մեթոդ» |
||
11 |
ԳՕՍՏ 25555.4-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Մոխրի և ընդհանուր ու ջրալուծվող մոխրի հիմնայնության որոշման մեթոդներ» |
||
12 |
ԳՕՍՏ 25555.5-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ծծմբի երկօքսիդի որոշման մեթոդներ» |
||
13 |
ԳՕՍՏ 26181-84 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Սորբինաթթվի որոշման մեթոդներ» |
||
14 |
ԳՕՍՏ 26188-2016 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. pH-ի որոշման մեթոդ» |
||
15 |
ԳՕՍՏ 26323-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բուսական ծագման խառնուկների պարունակության որոշման մեթոդներ» |
||
16 |
ԳՕՍՏ 28467-90 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բենզոյաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
17 |
ԳՕՍՏ 29030-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Լուծվող չոր նյութերի հարաբերական խտության և պարունակության որոշման խտաչափական մեթոդ» |
||
18 |
ԳՕՍՏ 29031-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ջրում չլուծվող չոր նյութերի որոշման մեթոդ» |
||
19 |
ԳՕՍՏ 30669-2000 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բենզոյաթթվի պարունակության որոշման գազաքրոմատագրման մեթոդ» |
||
20 |
ԳՕՍՏ 30670-2000 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Սորբինաթթվի պարունակության որոշման գազաքրոմատագրման մեթոդ» |
||
21 |
ԳՕՍՏ 31714-2012 «Հյութեր և հյութամթերք. Նույնականացում. Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով ածխածնի կայուն իզոտոպների որոշում» |
||
22 |
ԳՕՍՏ 31715-2012 «Հյութեր և հյութամթերք. Նույնականացում. Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով ջրածնի կայուն իզոտոպների որոշում» |
||
23 |
ԳՕՍՏ 31717-2012 «Հյութեր և հյութամթերք. Նույնականացում. Ֆերմենտատիվ մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում» |
||
24 |
ԳՕՍՏ 31718-2012 «Հյութեր և հյութամթերք. Նույնականացում. Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով թթվածնի կայուն իզոտոպների որոշում» |
||
25 |
ԳՕՍՏ 32146-2013 «Հյութեր և հյութամթերք. Նույնականացում. Քրոմատազանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով բուրաստեղծ միացությունների որոշում» |
||
26 |
ԳՕՍՏ 32249-2013 «Հյութամթերք. Ֆերմենտատիվ մեթոդով էթիլ սպիրտի որոշում» |
||
27 |
ԳՕՍՏ 32709-2014 «Հյութամթերք. Անտոցիանների որոշման մեթոդներ» |
||
28 |
ԳՕՍՏ 32711-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ֆերմենտատիվ մեթոդով ծծմբի ընդհանուր երկօքսիդի որոշում» |
||
29 |
ԳՕՍՏ 32712-2014 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում» |
||
30 |
ԳՕՍՏ 32771-2014 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հակադարձ ֆազային, հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով оրգանական թթուների որոշում» |
||
31 |
ԳՕՍՏ 32799-2014 «Հյութամթերք. Իոնափոխանակիչ քրոմատագրման մեթոդով ազատ ամինաթթուների որոշում» |
||
32 |
ԳՕՍՏ 32800-2014 «Հյութամթերք. Գազային քրոմատագրման մեթոդով գլյուկոզային և ֆրուկտոզային օշարակներում հավելումների առկայության որոշում» |
||
33 |
ԳՕՍՏ 32841-2014 «Հյութամթերք. Գազային քրոմատագրման մեթոդով բուրաստեղծ միացություններում էթանոլի որոշում» |
||
34 |
ԳՕՍՏ 32919-2014 «Հյութամթերք. Մեթանոլի մնացորդային քանակությունների որոշման մեթոդ» |
||
35 |
ԳՕՍՏ 33276-2015 «Հյութամթերք. Հարաբերական խտության որոշման մեթոդներ» |
||
36 |
ԳՕՍՏ 33277-2015 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով կարոտինոիդների զանգվածային կոնցենտրացիայի որոշում» |
||
37 |
ԳՕՍՏ 33312-2015 «Հյութամթերք. Գազային քրոմատագրման մեթոդով գվայակոլի որոշում» |
||
38 |
ԳՕՍՏ 33313-2015 «Հյութամթերք. Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդով ֆորմոլային թվի որոշում» |
||
39 |
ԳՕՍՏ 33406-2015 «Արտադրանք՝ ալկոհոլային, ոչ ալկոհոլային և հյութային, հավելումներ համաբուրավետիչ. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սինթետիկ ներկանյութերի պարունակության որոշում» |
||
40 |
ԳՕՍՏ 33409-2015 «Արտադրանք՝ ալկոհոլային և հյութային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ածխաջրերի և գլիցերինի պարունակության որոշում» |
||
41 |
ԳՕՍՏ 33437-2015 «Հյութամթերք. Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդով քլորիդների որոշում» |
||
42 |
ԳՕՍՏ 33438-2015 «Հյութամթերք.
Սպեկտրալուսաչափական մեթոդով պրոլինի որոշում» |
||
43 |
ԳՕՍՏ 33457-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Իոն-զույգային լուծամզմամբ սինթետիկ ներկանյութերի որակական որոշման մեթոդ» |
||
44 |
ԳՕՍՏ 33462-2015 «Հյութամթերք. Ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության մեթոդով նատրիումի, կալիումի, կալցիումի և մագնեզիումի պարունակության որոշում» |
||
45 |
ԳՕՍՏ 33479-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Լուսաչափական մեթոդով գույնի որոշում» |
||
46 |
ԳՕՍՏ 33914-2016 «Հյութամթերք. Իոնափոխանակիչ քրոմատագրման մեթոդով անիոնների որոշում» |
||
47 |
ԳՕՍՏ 33946-2016 «Հյութամթերք. Մոխրի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ» |
||
48 |
ԳՕՍՏ 33975-2016 «Հյութամթերք. Իոնափոխանակիչ քրոմատագրման մեթոդով կատիոնների (կալիումի, նատրիումի, կալցիումի և մագնեզիումի) որոշում» |
||
49 |
ԳՕՍՏ 33977-2016 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Չոր նյութերի ընդհանուր պարունակության որոշման մեթոդներ» |
||
50 |
ԳՕՍՏ 34111-2017 «Հյութամթերք. Կելդալի մեթոդով ազոտի պարունակության որոշում» |
||
51 |
ԳՕՍՏ 34128-2017 «Հյութամթերք. Լուծվող չոր նյութերի զանգվածային մասի որոշման բեկումաչափական մեթոդ» |
||
52 |
ԳՕՍՏ 34410-2018 «Հյութամթերք. Ֆերմենտատիվ մեթոդով D-իզոկիտրոնաթթվի որոշում» |
||
53 |
ԳՕՍՏ 34411-2018 «Հյութամթերք.
Ֆերմենտատիվ մեթոդով քացախաթթվի որոշում» |
||
54 |
ԳՕՍՏ 34461-2018 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով հեսպերիդինի և նարինգինի պարունակության որոշում» |
||
55 |
ԳՕՍՏ 34460-2018 «Հյութամթերք. Նույնականացում. Ընդհանուր դրույթներ» |
||
56 |
ՀՍՏ EN 1136-2008 «Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. Ֆոսֆորի պարունակության որոշում. Սպեկտրաչափական մեթոդ» |
||
57 |
ՀՍՏ EN 1139-2008 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Ֆերմենտատիվ մեթոդով D-իզոկիտրոնաթթվի պարունակության որոշում. NADPH (β-նիկոտինամիդ-ադենին-դինուկլեոդիտ-ֆոսֆատ) սպեկտրաչափական մեթոդ» |
||
58 |
ՍՏԲ EN 12631-2007 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. NAD-ի օգտագործմամբ սպեկտրաչափության միջոցով D և L-կաթնաթթվի (լակտատի) պարունակության որոշման ֆերմենտատիվ մեթոդ» |
||
59 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51441-2007 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Սպեկտրալուսաչափության միջոցով քացախաթթվի (ացետատի) պարունակության որոշման ֆերմենտատիվ մեթոդ» |
||
60 |
ԳՕՍՏ Ռ 50476-93 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի համատեղ առկայության դեպքում դրանց պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
61 |
ԳՕՍՏ Ռ 51123-97 «Հյութեր՝ պտղային և բանջարեղենային. Սուլֆատների որոշման ծանրաչափական մեթոդ» |
||
62 |
ԳՕՍՏ Ռ 51427-99 «Հյութեր ցիտրուսային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով հեսպերիդինի և նարինգինի զանգվածային կոնցենտրացիայի որոշման մեթոդ |
||
63 |
ԳՕՍՏ Ռ 51430-99 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Ֆոսֆորի պարունակության որոշման սպեկտրալուսաչափական մեթոդ» |
||
64 |
ԳՕՍՏ Ռ 51436-99 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Մոխրի ընդհանուր հիմնայնության որոշման տիտրաչափական մեթոդ» |
||
65 |
ԳՕՍՏ Ռ 51437-99 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Ըստ չորացման ժամանակ զանգվածի կորստի՝ ընդհանուր չոր նյութերի զանգվածային մասի որոշման ծանրաչափական մեթոդ» |
||
66 |
ԳՕՍՏ Ռ 54635-2011 «Սննդամթերք՝ ֆունկցիոնալ. А վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
67 |
ԳՕՍՏ Ռ 54744-2011 «Հյութամթերք. Լոռամրգուց և խնձորից ստացված մթերքներում քինաթթվի, խնձորաթթվի և կիտրոնաթթվի որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով» |
||
68 |
ՖՌ. 1.31.2011.10083 «Հյութեր և հյութամթերք. «Կապել-105» և «Կապել -105Մ» Մ 04-67-2010 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգի օգտագործմամբ հեսպերիդինի և նարինգինի զանգվածային կոնցենտրացիայի չափումների մեթոդիկա» (2010 թվականի նոյեմբերի 1-ի թիվ 04.04.049/01.00035/2010 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
69 |
ՖՌ.1.31.2013.15578 «Ոչ ալկոհոլային, հյութային, գինեգործական, լիկյոր-օղու և գարեջրագործական արտադրանք. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով «Կապել» Մ 04-52-2008 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգերի օգտագործմամբ կալիումի, նատրիումի, մագնեզիումի և կալցիումի կատիոնների զանգվածային կոնցենտրացիայի չափումների մեթոդիկա» (2013 թվականի հունիսի 19-ի թիվ 04.04.094/(01.00035-2011 )/2013 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
70 |
4-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ ISO 5492-2014 «Զգայորոշման վերլուծություն. Բառարան» |
|
71 |
ԳՕՍՏ ISO 8588-2011 «Զգայորոշման վերլուծություն. Մեթոդաբանություն. «Ա» - «ՈՉ Ա» փորձարկումներ» |
||
72 |
ԳՕՍՏ 8756.9-2016 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Նստվածքի որոշման մեթոդ» |
||
73 |
ԳՕՍՏ 33332-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի զանգվածային մասերի որոշում» |
||
74 |
ԳՕՍՏ 33835-2016 «Հյութամթերք. Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
75 |
5-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ ISO 750-2013 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Տիտրվող թթվայնության որոշում» |
կիրառվում է մինչև 2023 թվականի հունվարի 1-ը |
76 |
ԳՕՍՏ ISO 6558-2-2019 «Մրգեր, բանջարեղեն և դրանց վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Կարոտինի պարունակության որոշում» |
||
77 |
ԳՕՍՏ EN 12822-2014 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով Е վիտամինի (ալֆա-, բետա-, գամմա- և դելտա-տոկոֆերոլների) պարունակության որոշում» |
||
78 |
ԳՕՍՏ EN 12823-2-2014 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով А վիտամինի պարունակության որոշում. Մաս 2. Բետա-կարոտինի պարունակության չափում» |
||
79 |
ԳՕՍՏ EN 14122-2013-ի 3-րդ և 4-րդ բաժիններ «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով В1 վիտամինի որոշում» |
||
80 |
ԳՕՍՏ EN 14152-2013-ի 2-րդ բաժին «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով В2 վիտամինի որոշում» |
||
81 |
ԳՕՍՏ EN 14164-2014 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով В6 վիտամինի որոշում» |
||
82 |
ԳՕՍՏ 8756.9-2016 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Նստվածքի որոշման մեթոդ» |
||
83 |
ԳՕՍՏ 8756.10-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Պտղամսի զանգվածային և ծավալային մասի որոշման մեթոդներ» |
||
84 |
ԳՕՍՏ 8756.13-87 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Շաքարների որոշման մեթոդներ» |
||
85 |
ԳՕՍՏ 8756.22-80 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Կարոտինի որոշման մեթոդ» |
||
86 |
ԳՕՍՏ 24283-2014 «Պահածոներ հոմոգենացված՝ մանկական սննդի համար. Մանրացման որակի որոշման մեթոդ» |
||
87 |
ԳՕՍՏ 24556-89 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. С վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
88 |
ԳՕՍՏ 26186-84 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. Քլորիդների որոշման մեթոդներ» |
||
89 |
ԳՕՍՏ 26928-86 «Սննդամթերք. Երկաթի որոշման մեթոդ» |
||
90 |
ԳՕՍՏ 29030-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Լուծվող չոր նյութերի հարաբերական խտության և պարունակության որոշման խտաչափական մեթոդ» |
||
91 |
ԳՕՍՏ 29032-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Օքսիմեթիլֆուրֆուրոլի որոշման մեթոդներ» |
||
92 |
ԳՕՍՏ 29059-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Պեկտինային նյութերի որոշման տիտրաչափական մեթոդ» |
||
93 |
ԳՕՍՏ 29206-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Դիետիկ պահածոներում քսիլիտի և սորբիտի որոշման մեթոդ» |
||
94 |
ԳՕՍՏ 31082-2002 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. L-խնձորաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
95 |
ԳՕՍՏ 31083-2002 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. D-գլյուկոզի և D-ֆրուկտոզի որոշման մեթոդ» |
||
96 |
ԳՕՍՏ 31643-2012 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում» |
||
97 |
ԳՕՍՏ 31644-2012 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով 5-հիդրօքսիմեթիլֆուրֆուրոլի որոշում» |
||
98 |
ԳՕՍՏ 31669-2012 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սախարոզի, գլյուկոզի, ֆրուկտոզի և սորբիտի որոշում» |
||
99 |
ԳՕՍՏ 31870-2012 «Ջուր խմելու. Ատոմային սպեկտրաչափության մեթոդներով տարրերի պարունակության որոշում» |
||
100 |
ԳՕՍՏ 32223-2013 «Հյութամթերք. Լուսաչափական մեթոդով պեկտինի որոշում» |
||
101 |
ԳՕՍՏ 32712-2014 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում» |
||
102 |
ԳՕՍՏ 32771-2014 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հակադարձ ֆազային հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում» |
||
103 |
ԳՕՍՏ 32800-2014 «Հյութամթերք. Գազային քրոմատագրման մեթոդով գլյուկոզային և ֆրուկտոզային օշարակներում հավելումների առկայության որոշում» |
||
104 |
ԳՕՍՏ 32903-2014 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հակադարձ ֆազային հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ջրում լուծելի վիտամինների ՝ թիամին (B1), ռիբոֆլավին (В2), պիրիդօքսին (В6) և նիկոտինամիդ (РР) վիտամինների որոշում» |
||
105 |
ԳՕՍՏ 33045-2014 «Ջուր. Ազոտ պարունակող նյութերի որոշման մեթոդներ» |
||
106 |
ԳՕՍՏ 33276-2015 «Հյութամթերք. Հարաբերական խտության որոշման մեթոդներ» |
||
107 |
ԳՕՍՏ 33332-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի զանգվածային մասերի որոշում» |
||
108 |
ԳՕՍՏ 33406-2015 «Արտադրանք՝ ալկոհոլային, ոչ ալկոհոլային և հյութային, հավելումներ համաբուրավետիչ. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սինթետիկ ներկանյութերի պարունակության որոշում» |
||
109 |
ԳՕՍՏ 33409-2015 «Արտադրանք՝ ալկոհոլային և հյութային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ածխաջրերի և գլիցերինի պարունակության որոշում» |
||
110 |
ԳՕՍՏ 33437-2015 «Հյութամթերք; Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդով քլորիդների որոշում» |
||
111 |
ԳՕՍՏ 33457-2015 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Իոն-զույգային լուծամզմամբ սինթետիկ ներկանյութերի որակական որոշման մեթոդ» |
||
112 |
ԳՕՍՏ 33460-2015 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով քսիլիտի, սորբիտի և մանիտի որոշում» |
||
113 |
ԳՕՍՏ 33835-2016 «Հյութամթերք. Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդներ» |
||
114 |
ԳՕՍՏ 33977-2016 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Չոր նյութերի ընդհանուր պարունակության որոշման մեթոդներ» |
||
115 |
ԳՕՍՏ 34127-2017 «Հյութամթերք. Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդով տիտրվող թթվայնության որոշում» |
||
116 |
ԳՕՍՏ 34151-2017 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով С վիտամինի որոշում» |
||
117 |
ԳՕՍՏ 34229-2017 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սինթետիկ ներկանյութերի պարունակության որոշում» |
||
118 |
ԳՕՍՏ 34408-2018 «Հյութամթերք. Ֆերմենտատիվ մեթոդով D-խնձորաթթվի որոշում» |
||
119 |
ՍՏԲ 2547-2019 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգտագործմամբ ներկանյութերի որոշման մեթոդ» |
կիրառվում է, այդ թվում՝ Е121, Е123, Е127, Е128. Е142, Е143 սինթետիկ ներկանյութերի քանակական որոշման մասով, մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
120 |
ՍՏԲ ԳՕՍՏ Ռ 51938-2006 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային; Սախարոզի որոշման մեթոդ» |
||
121 |
ԳՕՍՏ Ռ 50479-93 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. РР վիտամինի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
122 |
ԳՕՍՏ Ռ 51428-99 «Հյութեր մրգային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով գինեթթվի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
123 |
ԳՕՍՏ Ռ 51443-99 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Ընդհանուր կարոտինոիդների և դրանց չափամասային (ֆրակցիոն) կազմի պարունակության որոշման մեթոդ» |
||
124 |
ԳՕՍՏ Ռ 51938-2002 «Հյութեր՝ մրգային և բանջարեղենային. Սախարոզի որոշման մեթոդ» |
||
125 |
ԳՕՍՏ Ռ 54635-201 1 «Սննդամթերք ֆունկցիոնալ. А վիտամինի որոշման մեթոդ» |
||
126 |
ՖՌ. 1.31.2012.11855 «Պտուղ-բանջարեղենային և հյութային արտադրանք, ըմպելիքներ ոչ ալկոհոլային, մեղր և ԿԱՀ. Լուսաչափական դետեկտումով ԲԱՀՔ մեթոդով «Լյումաքրոմ» Մ 04-71-2011 հեղուկային քրոմատագրիչի օգտագործմամբ |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
127 |
2-րդ, 4-րդ և 5-րդ հոդվածներ, 2-րդ և 3-րդ հավելվածներ |
ԳՕՍՏ ISO 7218-2015 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն. Ընդհանուր պահանջներ և ցուցումներ` մանրէաբանական հետազոտությունների համար» |
|
128 |
ԳՕՍՏ 25999-83 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. В1 և В2 վիտամինների որոշման մեթոդներ» |
||
129 |
ԳՕՍՏ 26313-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ընդունման կանոններ և նմուշառման մեթոդներ» |
||
130 |
ԳՕՍՏ 26671-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. Լաբորատոր անալիզների համար նմուշների նախապատրաստում» |
||
131 |
ԳՕՍՏ 33410-2015 «Արտադրանք՝ ոչ ալկոհոլային, թույլ ալկոհոլային, գինեգործական և հյութային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների պարունակության որոշում» |
||
132 |
ԳՕՍՏ Ռ 53193-2008 «Խմիչքներ՝ ալկոհոլային և ոչ ալկոհոլային. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով կոֆեինի, ասկորբինաթթվի ու դրա աղերի, պահածոյացնող նյութերի և քաղցրացուցիչների որոշում» |
||
133 |
ՖՌ. 1.31.2012.12703 «Արտադրանք՝ գինեգործական, հյութային, ոչ ալկոհոլային, թույլ ալկոհոլային և ալկոհոլային, մթերքներ գարեջրագործական. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով «Կապել» Մ 04-47-2012 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգի օգտագործմամբ օրգանական թթուների և դրանց աղերի զանգվածային կոնցենտրացիայի չափումների մեթոդիկա» (2012 թվականի հունիսի 8-ի թիվ 04.04.080/01.00035/2012 ատեստաորման վկայական ) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
134 |
ՖՌ. 1.31.2013.14659 «Ոչ ալկոհոլային, հյութային, գինեգործական, լիկյոր-օղու և գարեջրագործական արտադրանք. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով «Կապել» Մ 04-79-2013 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգի օգտագործմամբ քլորիդ-, սուլֆատ- և նիտրատ-իոնների զանգվածային կոնցենտրացիայի չափումների մեթոդիկա» (2013 թվականի մարտի 12-ի թիվ 04.04.089/(01.00035-2011 )/2013 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
135 |
ՖՌ. 1.31.2013.16369 «Ոչ ալկոհոլային, հյութային, գինեգործական, լիկյոր-օղու և գարեջրագործական արտադրանք. Լուսաչափական դետեկտումով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով «Լյումաքրոմ» Մ 04-50-2008 հեղուկային քրոմատագրիչի օգտագործմամբ կոֆեինի, սորբինաթթվի, բենզոյաթթվի և դրանց աղերի, սախարինի, ասպարտամի և ացեսուլֆամի զանգվածային կոնցենտրացիայի չափումների մեթոդիկա» (2013 թվականի հուլիսի 19-ի թիվ 04.031.097/(01.00035- 2011)/2013 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
136 |
ՖՌ. 1.31.2014.17187 «Հյութամթերք. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով «Կապել-105Մ» Մ 04-81-2013 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգերի օգտագործմամբ իզոկիտրոնաթթվի և կիտրոնաթթվի պարունակության չափումների մեթոդիկա» (2013 թվականի դեկտեմբերի 25-ի թիվ 04.04.100/(01.00035- 2011)/2013 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
137 |
5-րդ հոդված, 3-րդ հավելված |
ՖՌ. 1.31.2012.12704 «Ոչ ալկոհոլային, հյութային, գինեգործական, լիկյոր-օղու և գարեջրագործական արտադրանք. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով «Կապել» Մ 04-48-2012 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգի օգտագործմամբ սննդային սինթետիկ ներկանյութերի զանգվածային կոնցենտրացիայի չափումների մեթոդիկա» (2012 թվականի մայիսի 22-ի թիվ 04.04.077/01.00035/2012 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը |
138 |
ՖՌ. 1.31.2013.15579 «Ըմպելիքներ. Պտուղ-բանջարեղենային արտադրանք. ԿԱՀ. Մեղր. Մազանոթային էլեկտրաֆորեզի մեթոդով «Կապել» Մ 04-69-2011 մազանոթային էլեկտրաֆորեզի համակարգի օգտագործմամբ ֆրուկտոզի, գլյուկոզի և սախարոզի որոշում» (2013 թվականի հունիսի 19-ի թիվ 04.04.096/ (01.00035-2011)/2013 ատեստավորման վկայական) |
կիրառվում է մինչև համապատասխան միջպետական ստանդարտ մշակելը և այն սույն ցանկում ներառելը | |
139 |
1-ին հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 21871-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների կերերի մանրէաբանություն. Bacillus cereus առավել հավանական թվի հայտնաբերման և հաշվարկման մեթոդ» |
|
140 |
ԳՕՍՏ 10444.1-84 «Պահածոներ. Մանրէաբանական անալիզի մեջ կիրառվող ռեակտիվների լուծույթների, ներկերի, ինդիկատորների և սննդային միջավայրերի պատրաստում» |
||
141 |
ԳՕՍՏ 10444.7-86 «Սննդամթերք. Բոտուլինային տոքսինների և Clostridium botulinum-ի հայտնաբերման մեթոդներ» |
||
142 |
ԳՕՍՏ 10444.8-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների կերերի մանրէաբանություն. Ենթադրյալ Bacillus cereus-ի հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. 30 °С ջերմաստիճանում գաղութների հաշվարկման մեթոդ» |
||
143 |
ԳՕՍՏ 10444.9-88 «Սննդամթերք. Clostridium perfringens-ի որոշման մեթոդ» |
||
144 |
ԳՕՍՏ 10444.11-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների կերերի մանրէաբանություն. Մեզոֆիլ կաթնաթթվային միկրոօրգանիզմների հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդներ» |
||
145 |
ԳՕՍՏ 10444.12-2013 «Սննդամթերքի և կենդանիների կերերի մանրէաբանություն. Խմորիչների և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության հաշվարկման մեթոդ» |
||
146 |
ԳՕՍՏ 10444.14-91 «Պահածոներ. Բորբոսների պարունակության որոշման մեթոդ` ըստ Հովարդի» |
||
147 |
ԳՕՍՏ 10444.15-94 «Սննդամթերք. Մեզոֆիլ աերոբ և ֆակուլտատիվ անաերոբ միկրոօրգանիզմների քանակության որոշման մեթոդ» |
||
148 |
ԳՕՍՏ 26188-2016 «Մրգերի և բանջարեղենների վերամշակումից ստացվող մթերքներ, պահածոներ՝ մսային և մսաբուսական. pH-ի որոշման մեթոդ» |
||
149 |
ԳՕՍՏ 26669-85 «Սննդամթերք և մթերքներ համային. Մանրէաբանական անալիզների համար նմուշների նախապատրաստում» |
||
150 |
ԳՕՍՏ 26670-91 «Սննդամթերք. Միկրոօրգանիզմների աճեցման մեթոդներ» |
||
151 |
ԳՕՍՏ 28805-90 «Սննդամթերք. Օսմոտոլերանտ խմորիչների և բորբոսասնկերի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
152 |
ԳՕՍՏ 29184-91 «Սննդամթերք. Enterobacteriaceae ընտանիքի մանրէների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
153 |
ԳՕՍՏ 30425-97 «Պահածոներ. Արդյունաբերական մանրէազերծության որոշման մեթոդ» |
||
154 |
ԳՕՍՏ 30726-2001 «Սննդամթերք. Escherichia coli տեսակի մանրէների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
155 |
ԳՕՍՏ 31708-2012 «Սննդամթերքի և կերերի մանրէաբանություն. Ենթադրյալ Escherichia coli մանրէների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդ. Առավել հավանական թվի մեթոդ» |
||
156 |
ԳՕՍՏ 31746-2012 «Սննդամթերք. Կոագուլադրական ստաֆիլակոկների և Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
157 |
ԳՕՍՏ 31747-2012 «Սննդամթերք. Աղիքային ցուպիկի խմբի մանրէների (կոլիձև մանրէների) հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
158 |
ԳՕՍՏ 31904-2012 «Սննդամթերք. Մանրէաբանական փորձարկումների համար նմուշառման մեթոդներ» |
||
159 |
ԳՕՍՏ 32064-2013 «Սննդամթերք. Enterobacteri асеае ընտանիքի մանրէների հայտնաբերման և քանակության որոշման մեթոդներ» |
||
160 |
ԳՕՍՏ 33163-2014 «Հյութամթերք. Alicyclobacillus ցեղի մանրէների որոշում» |
||
161 |
ԳՕՍՏ 34128-2017 «Հյութամթերք. Լուծվող չոր նյութերի զանգվածային մասի որոշման բեկումաչափական մեթոդ» |
||
162 |
ՍՏԲ 1036-97 «Սննդամթերք և պարենային հումք. Անվտանգության ցուցանիշների որոշման համար նմուշառման մեթոդներ» |
||
163 |
ՍՏԲ ISO 21528-1-2009 «Սննդամթերքի և կենդանիների համար կերերի մանրէաբանություն. Enterobacteriaceae ընտանիքի մանրէների հայտնաբերման և հաշվարկման հորիզոնական մեթոդներ. Մաս 1. MPN մեթոդով հայտնաբերում և հաշվարկում՝ նախնական հարստացմամբ» |
||
164 |
ՍՏ ՂՀ 2780-2015 «Արտադրանք՝ պտուղ-բանջարեղենային, պտուղ-հատապտղային և բուսական. Սանիտարամակաբուծաբանական փորձաքննության մեթոդներ» |
||
165 |
ԳՕՍՏ Ռ 52711-2007 «Հյութամթերքի արտադրություն. Հատուկ մանրէաբանական միջավայրերի կիրառմամբ մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ» |
||
166 |
2-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ISO 2173-2013 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մեթերքներ. Լուծվող չոր նյութերի որոշման բեկումաչափական մեթոդ» |
կիրառվում է մինչև 2023 թվականի հունվարի 1-ը |
167 |
ԳՕՍՏ 29030-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Լուծվող չոր նյութերի հարաբերական խտության և պարունակության որոշման խտաչափական մեթոդ» |
||
168 |
ԳՕՍՏ 34128-2017 «Հյութամթերք. Լուծվող չոր նյութերի զանգվածային մասի որոշման բեկումաչափական մեթոդ» |
||
169 |
3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ EN 12856-2015 «Սննդամթերք. Բարձրաարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով կալիումի ացեսուլֆամի, ասպարտամի և սախարինի որոշում» |
|
170 |
ԳՕՍՏ EN 13196-2015 «Հյութեր՝ բանջարեղենային և մրգային. Թորման մեթոդով ծծմբի ընդհանուր երկօքսիդի պարունակության որոշում» |
||
171 |
ԳՕՍՏ EN 16155-2015 «Սննդամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով սուկրալոզի որոշում» |
||
172 |
ԳՕՍՏ 8756.13-87 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Շաքարների որոշման մեթոդներ» |
||
173 |
ԳՕՍՏ 25555.5-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ծծմբի երկօքսիդի որոշման մեթոդներ» |
||
174 |
ԳՕՍՏ 29059-91 «Պտուղների և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Պեկտինային նյութերի որոշման տիտրաչափական մեթոդ» |
||
175 |
ԳՕՍՏ 31643-2012 «Հյութամթերք. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում» |
||
176 |
ԳՕՍՏ 32223-2013 «Հյութամթերք. Լուսաչափական մեթոդով պեկտինի որոշում» |
||
177 |
ԳՕՍՏ 32711-2014 «Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերքներ. Ֆերմենտատիվ մեթոդով ծծմբի ընդհանուր երկօքսիդի որոշում» |
||
178 |
ԳՕՍՏ 33835-2016 «Հյութամթերք. Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ» |
||
179 |
ԳՕՍՏ Ռ 51428-99 «Հյութեր մրգային. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով գինեթթվի պարունակության որոշման մեթոդ» |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 7 հունիսի 2022 թվական: