ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
4 ապրիլի 2008 թվականի N 357-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2007 թվականի դեկտեմբերի 20-ի «Հայաստանի Հանրապետության 2008 թվականի պետական բյուջեի կատարումն ապահովող միջոցառումների մասին» N 1540-Ն որոշման 27-րդ կետի 1-ին ենթակետի «ա» պարբերությանը համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
Հաստատել «Հայաստանի Հանրապետության 2008 թվականի պետական բյուջեի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի N 1 հավելվածի բյուջետային ծախսերի գործառական դասակարգման 04 բաժնի 01 խմբի 01 դասի «03. Պետական աջակցություն ՀՀ առևտրի և տնտեսական զարգացման նախարարության «Ստանդարտների ազգային ինստիտուտ» ՓԲԸ-ի կողմից ստանդարտացման աշխատանքների կատարմանը» ծրագրով նախատեսված աշխատանքների գծով 2008 թվականի աշխատանքների ցանկը` համաձայն հավելվածի:
Հայաստանի Հանրապետության |
Տ. Սարգսյան |
|
Հավելված |
Ց Ա Ն Կ
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ
Ծրագրով նախատեսված աշխատանքների` | 2008 թվականի ֆինանսավորման սահմանագումարը (հազ. դրամ) | |||||
մշակման ենթակա ստանդարտների անվանումները | աշխատանքի վերջնական արդյունքը | առաջին եռամսյակ | առաջին կիսամյակ | ինն ամիս | տարի | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Ազգային ստանդարտների մշակման աշխատանքներ | Մրգային և բանջարեղենային մթերքներ. Լուծվող չոր նյութերի որոշում. Բեկումաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | ||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. pH-ի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. Ատոմաաբսորբման մեթոդով նատրիումի, կալիումի, կալցիումի և մագնեզիումի պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. Ֆոսֆորի պարունակության որոշում. Սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. D-իզոկիտրոնաթթվի պարունակության ֆերմենտատիվ որոշում. NADPH սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. Սուլֆատների պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. Քլորիդների պարունակության որոշում. Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր. Տիտրվող թթվայնության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգեր, բանջարեղեն և դրանցից ստացված մթերքներ. Սորբինաթթվի պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգեր, բանջարեղեն և դրանցից ստացված մթերքներ. Ծծմբի երկօքսիդի ընդհանուր պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հեղուկ մթերքներ. Ծծմբի երկօքսիդի պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգեր, բանջարեղեն և դրանցից ստացված մթերքներ. Բենզոյական թթվի պարունակության (լիտրում կամ կիլոգրամում 200 մգ-ից ոչ պակաս բենզոյական թթվի պարունակության) որոշում. Մոլեկուլային կլանման սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մրգեր, բանջարեղեն և դրանցից ստացված մթերքներ. Օքսիմեթիլֆուրֆուրոլի պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կաթ և կաթնամթերք. Նմուշառման ուղեցույց | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կաթ. Սառեցման կետի որոշում. Սառնադիտման թերմիստոր մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Չոր կաթ. Կաթնաթթվի և լակտատների պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կարագ. Շիճուկի pH-ի որոշում. Պոտենցաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կաթնային յուղ. Գերօքսիդային թվի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Շրդանային կազեիններ և կազեինատներ. Մոխրի զանգվածային մասի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կազեիններ և կազեինատներ. Սպիտակուցի զանգվածային մասի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Օճառացման թվի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Յոդային թվի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Եռագլիցերիդի մոլեկուլների 2-րդ դիրքում հագեցած ճարպաթթուների բաղադրության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Բարձր արդյունավետ հեղուկային քրոմատագրմամբ տոկոֆերոլի և տոկոտրիենոլի պարունակությունների որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Ստիրոլների առանձին և ընդհանուր պարունակությունների որոշում. Գազաքրոմատագրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Բուսական ճարպերի և յուղերի տրանս ճարպաթթու իզոմերների պարունակության որոշում. Գազաքրոմատագրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Չօճառացվող նյութի որոշում. Հեքսանով լուծահանման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Փորձանմուշի նախապատրաստում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Չլուծվող խառնուկների պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Տիտրի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Չօճառացվող նյութի որոշում. Դիէթիլ եթերի օգտագործմամբ լուծահանման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Թթվային թվի և թթվայնության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Խոնավության և ցնդող նյութերի պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Նմուշառում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Օքսիդացման նկատմամբ կայունության որոշում (օքսիդացման արագացված մեթոդ) | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Ճարպաթթուների մեթիլ եթերների նախապատրաստում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կենդանական և բուսական ճարպեր և յուղեր. Գերօքսիդային թվի որոշում. Յոդաչափական (դիտողական) որոշում ըստ վերջնակետի | ստանդարտի ընդունում | |||||
Միս և մսամթերք. Հիդրօքսիպրոլինի զանգվածային մասի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Միս և մսամթերք. pH-ի չափում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Միս և մսամթերք. Խոնավության զանգվածային մասի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Ընդհանուր պահանջներ և ցուցումներ մանրէաբանական հետազոտությունների համար | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Salmonella բակտերիայի հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Կոագուլադրական ստաֆիլոկոկների հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ (Staphylococcus aureus և այլ տեսակներ). Մաս 1. Բեյրդ-Պարկերի ագարային միջավայրի կիրառման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Կոագուլադրական ստաֆիլոկոկների հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ (Staphylococcus aureus և այլ տեսակներ). Մաս 2. Ճագարների պլազմայի ֆիբրինոգենի ագարի միջավայրի կիրառման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Կոագուլադրական ստաֆիլոկոկների հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ (Staphylococus aureus և այլ տեսակներ). Մաս 3. Փոքր քանակների հայտնաբերում և MPN մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Escherichid coli-ի հայտնաբերման և հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. Առավել ճշգրիտ քանակական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Կոլիձևերի հայտնաբերման և հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. Առավել ճշգրիտ քանակական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Կոլիձևերի հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. Գաղութների հաշվարկում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի և անասնակերի մանրէաբանություն. Clostridium perfringens-ի հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. Գաղութների հաշվարկման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերք. Հացահատիկում, ընկուզեղենում և դրանց վերամշակումից ստացված մթերքներում B1 աֆլատոքսինի և B1, B2, G1 և G2 աֆլատոքսինների ընդհանուր պարունակությունների որոշում. Բարձրարդյունավետ հեղուկ քրոմատագրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սուրճ. Կոֆեինի զանգվածային մասի որոշում. Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սուրճի նմուշառիչներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Լուծվող սուրճ. Զանգվածի կորստի որոշումը 70 0C ջերմաստիճանի և ցածր ճնշման պայմաններում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Հացահատիկներ և ընդեղեն. Միջատներով թաքնված վարակվածության որոշում. Մաս 3. Հսկիչ մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Հացահատիկներ և ընդեղեն. Միջատներով թաքնված վարակվածության որոշում. Մաս 4. Արագացված մեթոդներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջուր լաբորատոր վերլուծությունների համար. Տեխնիկական պահանջներ և փորձարկման մեթոդներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Բետա ռադիոակտիվության չափումը քաղցրահամ ջրում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Ռադիոնուկլիդների տեսակարար ակտիվության որոշում. Բարձր լուծողունակության գամմա սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Էլեկտրահաղորդականության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Ֆոսֆորի որոշում. Ամոնիում մոլիբդատային սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Թթվածնի քիմիական պահանջի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Պղտորության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Ընդհանուր օրգանական ածխածնի (TOC) և լուծված օրգանական ածխածնի (DOC) որոշման ուղեցույց | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Ազոտի որոշում ըստ Կյելդալի. Սելենով հանքայնացումից հետո մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Լուծված անիոնների որոշում իոնների հեղուկ քրոմատագրմամբ. Մաս 1. Բրոմիդի, քլորիդի, ֆտորիդի, նիտրատի, նիտրիտի, ֆոսֆատի և սուլֆատի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Կոբալտի, նիկելի, պղնձի, ցինկի, կադմիումի և կապարի որոշում. Բոցային ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Քրոմի որոշում. Ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափական մեթոդներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Ֆտորիդների որոշում. Մաս 2. Թրմելուց և թորելուց հետո անօրգանական ընդհանուր ֆտորիդի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ջրի որակ. Ջրի հետազոտությունների որակի հսկողության ձեռնարկ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ծխախոտ. Նմուշառում հումքի խմբաքանակից. Ընդհանուր սկզբունքներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սիգարետներ. Նմուշառում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սիգարետներ. Ծխի խտուցքում նիկոտինի պարունակության որոշում. Գազաքրոմատագրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սիգարետներ. Ընդհանուր և նիկոտին չպարունակող չոր նյութի որոշում սովորական ծխեցնող մեքենայով | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մազերը լվանալու և լոգանքի շամպուններ. Մակերևութաակտիվ նյութի զանգվածային մասի որոշման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Մազի լաքեր. Չոր մնացորդի որոշման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Օճառներ. Ճարպաթթուների պարունակության որոշման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոսմետիկա. Մանրէաբանություն. Մանրէաբանական հետազոտության ընդհանուր ցուցումներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոսմետիկա. Մանրէաբանություն. Մեզոֆիլ աերոբ մանրէների հաշվարկ և որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոսմետիկա. Մանրէաբանություն. Pseudomonas aeruginosa-ի հայտնաբերում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոսմետիկա. Մանրէաբանություն. Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոսմետիկա. Մանրէաբանություն. Escherichid coli-ի հայտնաբերում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Դիզելային և բնակարանային ջերմամատակարարման վառելիքներ. Սառը ֆիլտրային խցանման կետի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Դիզելային վառելիք. Բարձր հաճախականությամբ հետադարձ առաջընթաց սարքի օգտագործմամբ (HFRR) քսող ունակության որոշում. Մաս 1. Փորձարկման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Հեղուկ նավթամթերքներ. Միջին թորվածքներում աղտոտման որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Հեղուկ նավթամթերքներ. Միջին թորվածքներում յուղաթթվի մեթիլ եթերի որոշում. Ինֆրակարմիր սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Պղտորման կետի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Դիզելային վառելիքի բոցավառվելիության որոշում. Ցետանային թվի որոշման շարժիչային մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Դիզելային վառելիքում ալկիլ նիտրատի պարունակության որոշում. Սպեկտրաչափական մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Ածխածնային մնացորդի որոշում. Միկրո մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Ավտոմոբիլային վառելիքներում ծծմբի պարունակության որոշում. Ուլտրամանուշակագույն ֆլուրեսցենտման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Ջրի պարունակության որոշում. Կարլ Ֆիշերի կուլոնաչափական տիտրման մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Մոխրի պարունակության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Ճշգրիտ տվյալների որոշում և դրանց կիրառում փորձարկման մեթոդների նկատմամբ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Օքսիդացման նկատմամբ միջին թորված վառելիքների կայունության որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Թափանցիկ և ոչ թափանցիկ հեղուկներ. Կինեմատիկական մածուցիկության որոշում և դինամիկ մածուցիկության հաշվարկում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Նմուշառում ձեռքով | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Ավտոմատ նմուշառում խողովակաշարերից | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նավթամթերք. Մթնոլորտային ճնշման տակ թորման բնութագրերի որոշում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Չմշակված նավթ և հեղուկ նավթամթերք. Խտության լաբորատոր որոշում. Խտաչափի մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Չմշակված նավթ և հեղուկ կամ պինդ նավթամթերք. Խտության կամ հարաբերական խտության որոշում. Մազանոթային խցանմամբ խտաչափի և աստիճանավորված երկմազանոթային խտաչափի մեթոդներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Չմշակված նավթ և նավթամթերք. Խտության որոշում. Տատանվող Ս-աձև խողովակի մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ներկեր և լաքեր. Հետազոտում և նմուշների նախապատրաստում փորձաքննության | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ներկեր, լաքեր և հումք ներկերի և լաքերի համար. Նմուշառում | ստանդարտի ընդունում | |||||
Լաբորատոր ամանեղեն. Բյուրետներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Լաբորատոր ամանեղեն. Մեկ նիշով կաթոցիկներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Բռնկման ջերմաստիճանի որոշում. Պենսկի-Մարտենսի փակ անոթի մեթոդ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Բորասիլիկատային ապակի 3,3. Բնութագրեր | ստանդարտի ընդունում | |||||
Տեղեկատվական տեխնոլոգիաներ. Անվտանգության ապահովման մեխանիզմներ. Տեղեկատվական անվտանգության կառավարման համակարգեր. Պահանջներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Տեղեկատվական տեխնոլոգիաներ. Անվտանգության ապահովման մեխանիզմներ. Տեղեկատվության անվտանգության կառավարման գործնական կանոններ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Նույնականացման քարտեր. Ինտեգրալային սխեմաներով կոնտակտ քարտեր. Մաս 4. Կազմակերպում, անվտանգություն և փոխանակման համար հրահանգներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Վերաշրջանառության, կրկնակի օգտագործման կամ որպես ռադիոակտիվ թափոն հեռացման համար նախատեսված պինդ նյութերի ռադիոակտիվության չափումներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Թորվածքներ (սպիրտներ) մրգահատապտղային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Խմիչքներ թունդ ալկոհոլային մրգահատապտղային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի անվտանգության կառավարման համակարգեր. Սննդամթերքի անվտանգության կառավարման համակարգերի աուդիտ և սերտիֆիկացում իրականացնող մարմիններին ներկայացվող պահանջներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սննդամթերքի անվտանգության կառավարման համակարգեր. Անասնակերի և սննդի շղթայում հետևելիությունը. Համակարգի նախագծման և ներդրման ընդհանուր սկզբունքներ և հիմնական պահանջներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Շաքարի արտադրություն. Տերմիններ և սահմանումներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ներկեր և լաքեր. Տերմիններ և սահմանումներ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Սուրճ և սուրճի արտադրատեսակներ. Բառարան | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոնստրուկտորական փաստաթղթերի միասնական համակարգ. Շահագործման փաստաթղթեր | ստանդարտի ընդունում | |||||
Կոնստրուկտորական փաստաթղթերի միասնական համակարգ. Շահագործման փաստաթղթերի կատարման կանոններ | ստանդարտի ընդունում | |||||
Ստանդարտացման ազգային համակարգ. Ազգային ստանդարտների մշակում | ստանդարտի ընդունում |
Աշխատանքների ծավալը | 1 «Աշխատանքի վերջնական արդյունքը» սյունակում նշված փաստաթղթերի փաթեթ | X | X | X | |||
Միավորի արժեքը` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | X | X | X | X | |||
Ընդհանուր արժեքը` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | X | 4714.0 | 10606.0 | 17676.0 | 23568.0 | ||
Միջպետական և միջազգային ստանդարտացման աշխատանքներ | 1. Միջպետական և միջազգային ստանդարտացման աշխատանքների կազմակերպում` 1.1. Միջպետական (ԳՕՍՏ) և միջազգային (ԻՍՕ), եվրոպական (ՍԵՆ) ստանդարտների նախագծերի փորձաքննության կազմակերպում |
ստանդարտների նախագիծ | |||||
1.2. Միջպետական և միջազգային ստանդարտների նախագծերի էլեկտրոնային քվեարկություն | քվեարկության թերթիկներ |
1.3. ԱՊՀ երկրների ստանդարտացման միջպետական խորհրդի և Միջազգային ստանդարտացման կազմակերպության (ԻՍՕ) և Ստանդարտացման եվրոպական կոմիտեի աշխատանքների կազմակերպում | ԱՊՀ ստանդարտացման միջպետական խորհրդի որոշում և ԻՍՕ վեհաժողով | ||||||
Աշխատանքների ծավալը | 1 («Աշխատանքի վերջնական արդյունքը» սյունակում նշված փաստաթղթերի փաթեթ) | X | X | X | |||
Միավորի արժեքը` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | X | X | X | X | |||
Ընդհանուր արժեքը` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | X | 1039.0 | 2338.0 | 3897.0 | 5196.0 |
Ստանդարտների ազգային ֆոնդի վարման և տեղեկատվական սպասարկման աշխատանքներ | 1. Ստանդարտացման ազգային ֆոնդի վարում` 1.1. Ստանդարտացման նորմատիվ փաստաթղթերի ֆոնդի համալրում և հաշվառում 1.2. Ընդունված ազգային ստանդարտների գրանցում 1.3. ՀՀ-ում գործող ազգային ստանդարտների ֆոնդի վարում |
ստանդարտների ազգային ֆոնդի ստեղծում |
2. Տեղեկատվական սպասարկման աշխատանքների կազմակերպում` 2.1. ՀՀ կազմակերպությունների տեղեկատվական սպասարկում 2.2. «Ստանդարտ» տեղեկատվական-որոնման ավտոմատացման համակարգի ներդրում 2.3. ՀՀ-ում գործող ստանդարտների ամբողջ տեքստի տվյալների բազայի (էլեկտրոնային տարբերակների) ստեղծում, հաշվառում և պահում 2.4. ԱՀԿ անդամ երկրների տեղեկատվական (հարցման) կենտրոններին համապատասխան հարցումների տրամադրում 2.5. Ազգային ստանդարտների կատալոգի, եռամսյակային տեղեկատուի նախապատրաստում և հրատարակում |
տեղեկատվական սպասարկում |
Աշխատանքների ծավալը | 1 («Աշխատանքի վերջնական արդյունքը» սյունակում նշված փաստաթղթերի փաթեթ) | X | X | X | |||
Միավորի արժեքը` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | X | X | X | X | |||
Ընդհանուր արժեքը` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | X | 2270.0 | 5108.0 | 8514.0 | 11352.0 |
Գնման ենթակա նյութերի անվանումները | Ֆինանսավորման ծավալը | ||||
առաջին եռամսյակ |
առաջին կիսամյակ |
ինն ամիս | տարի | ||
1. Նյութեր (թուղթ, տոներ, քարթրիջ)` ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ) | 177.0 | 398.0 | 663.0 | 884.0 | |
Ընդամենը` ներառյալ ԱԱՀ-ն | 8200.0 | 18450.0 | 30750.0 | 41000.0 |
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Մ. Թոփուզյան |