Գլխավոր տեղեկություն
Համար
N 710-Ն
Տիպ
Հրաման
Ակտի տիպ
Ինկորպորացիա (13.03.2014-մինչ օրս)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
ՀՀԳՏ 2014.03.03/4(483).1 Հոդ.82.7
Ընդունող մարմին
Գյուղապետ
Ընդունման ամսաթիվ
26.11.2013
Ստորագրող մարմին
Գյուղապետ
Ստորագրման ամսաթիվ
26.11.2013
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
13.03.2014

«Գրանցված է»

ՀՀ արդարադատության

նախարարության կողմից

17 փետրվարի 2014 թ.

Պետական գրանցման թիվ --------

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ

 

ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ

ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏ

 

26 նոյեմբերի 2013 թ.

ք. Երևան

N 710-Ն

 

Հ Ր Ա Մ Ա Ն

 

2014 ԹՎԱԿԱՆԻ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ ՁԵՌՔԲԵՐՎԵԼԻՔ՝ ՆԵՐՄՈՒԾՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՄԱՆ ՄԹԵՐՔԻ ԼԱԲՈՐԱՏՈՐ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԸ ԵՎ ԳՆԱՑՈՒՑԱԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2013 թվականի նոյեմբերի 14-ի «Սննդամթերքի անվտանգության պետական վերահսկողության նպատակով փորձարկումներ իրականացնող լաբորատորիաների՝ մրցույթով լիազորման կարգը հաստատելու մասին» N 1228-Ն որոշման հավելվածի 22-րդ կետով և Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2010 թվականի դեկտեմբերի 30-ի N 1730-Ն որոշման N 1 հավելվածի 15-րդ կետի 4-րդ ենթակետով՝

 

Հրամայում եմ`

 

1. Հաստատել 2014 թվականի ընթացքում ձեռքբերվելիք՝ ներմուծվող սննդամթերքի և կենդանական ծագման մթերքի լաբորատոր փորձաքննության ծառայության տեսակները և գնացուցակը՝ համաձայն հավելվածի։

2. Սույն հրամանն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը։

 

  Ա. Բախչագուլյան

 

 

Հավելված

ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության

պետական ծառայության պետի

2013 թվականի նոյեմբերի 26-ի

N 710-Ն հրամանի

 

Տ Ե Ս Ա Կ Ն Ե Ր  Ե Վ  Գ Ն Ա Ց ՈՒ Ց Ա Կ

 

2014 ԹՎԱԿԱՆԻ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ ՁԵՌՔԲԵՐՎԵԼԻՔ՝ ՆԵՐՄՈՒԾՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՄԱՆ ՄԹԵՐՔԻ ԼԱԲՈՐԱՏՈՐ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ

Հ/Հ

Հ/Հ

Փորձաքննության ծառայության տեսակը

Փորձաքննության արժեքը (ներառյալ ԱԱՀ) ՀՀ դրամ

1

1.1

Թունավոր տարրեր

Կապար

6,600

1.2

Արսեն

6,600

1.3

Կադմիում

6,600

1.4

Սնդիկ

6,600

1.5

Պղինձ

6,600

1.6

Երկաթ

6,600

1.7

Նիկել

6,600

1.8

Քրոմ

6,600

1.9

Անագ

6,600

1.10

Սելեն

6,600

1.11

Ֆտորիդ

6,600

1.12

Ծարիր

6,600

1.13

Ցիանիդ

6,600

1.14

Բարիում

6,600

1.15

Մոլիբդեն

6,600

1.16

Բերիլիում

6,600

1.17

Մանգան

6,600

1.18

Բորաթթվի աղեր

6,600

1.19

Ֆենոլներ

6,600

2

2.1

Ռադիոնուկլիդներ

Ցեզիում 137

7,200

2.2

Ստրոնցիում 90

7,200

2.3

 Ճառագայթման ընդհանուր ակտիվություն

7,200

2.4

Ուրան

7,200

2.5

Ռադիում

7,200

2.6

Յոդ

7,200

2.7

Պլուտոնիում

7,200

2.8

Ամերիցիում

7,200

3

3.1

Միկոտոքսիններ

Աֆլատոքսին Մ1

18,000

3.2

Աֆլատոքսին Բ1

18,000

 4

Դեզօքսինիվալենոլ

18,000

 5

Զեարալենոն 

18,000

 6

Տ-2 տոքսին 

18,000

 7

Նիտրոզամիններ

ՆԴՄԱ և ՆԴԵԱ գումար

23,400

8

8.1

Հակաբիոտիկներ

Լևոմիցետին

3,000

8.2

Տետրացիկլինի խումբ

3,000

8.3

Գրիզին

8,400

8.4

Բացիտրացին

8,400

8.5

Ստրեպտոմիցին

3,000

8.6

Պենիցիլին

3,000

8.7

Ցեֆալոսպորիններ

17,500

8.8

Խինոլոններ

17,500

8.9

Մակրոլիդներ

17,500

8.10

Պլևրոմուտիլիններ

17,500

8.11

Լինկոզամիդներ

17,500

8.12

Ամինոգլիկոզիդներ

17,500

 9

Բենզապիրեն 

21,600

 10

Մելամին 

21,600

 11

Հիստամին 

21,600

12

12.1

Պեստիցիդներ

ՀՔՑՀ

(իզոմերների գումար)

12,000

12.2

ԴԴՏ և նրա մետաբոլիտներ

12,000

12.3

Հեքսաքլորբենզոլ

12,000

12.4

Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ

12,000

12.5

Քլորօրգանական պեստիցիդներ

12,000

12.6

Ֆոսֆորօրգանական պեստիցիդներ

12,000

12.7

2, 4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները

12,000

 13

Նիտրատներ

2,400

 14

Նիտրիտներ

2,400

 15

Ամոնիում

 

 16

Դիօքսիններ-պոլիքլորացված բիֆենիլ

12,000

 17

Օքսիմեթիլֆուրֆուրոլ

7,800

 18

Ցնդող հիմքերի ընդհանուր ազոտ

7,800

 19

Պոլիքլորացված բիֆենիլներ

60,000

 20

Մեթիլ սպիրտ

3,000

 21

Խինին

12,000

 22

ԳՁՄ (Գենետիկորեն ձևափոխված միկրոօրգանիզմ)

24,000

 23

ԳՁՕ (Գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմ)

24,000

24

24.1

Սննդային հավելումներ

E-102 Տարտրազին

18,000

24.2

E-122 Ազորուբին

18,000

24.3

E-124 Պոնսո 4R

18,000

24.4

E-110 Դեղին մայրամուտ

18,000

24.5

E-132 Ինդիգո կարմին

18,000

24.6

E-200 Սորբինաթթու

18,000

24.7

E-201 Նատրիումի սորբատ

18,000

24.8

E-202 Կալիումի սորբատ

18,000

24.9

E-203 Կալցիումի սորբատ

18,000

24.10

E-210 Բենզոյաթթու

18,000

24.11

E-211 Նատրիումի բենզոատ

18,000

24.12

E-212 Կալիումի բենզոատ

18,000

24.13

E-213 Կալցիումի բենզոատ

18,000

24.14

E-270 Կաթնաթթու

18,000

24.15

E-280 Պրոպիոնաթթու

18,000

24.16

E-281 Նատրիումի պրոպիոնատ

18,000

24.17

E-282 Կալցիումի պրոպիոնատ

18,000

24.18

E-296 Խնձորաթթու

18,000

24.19

E-300 Ասկորբինաթթու

18,000

24.20

E-301 Նատրիումի ասկորբատ

18,000

24.21

E-302 Կալիումի ասկորբատ

18,000

24.22

E-303 Կալցիումի ասկորբատ

18,000

24.23

E-330 Կիտրոնաթթու

18,000

24.24

E-334 Գինեթթու

18,000

24.25

E-420 Սորբիտ

18,000

24.26

E-575 Գլյուկոնոդելտալակտոն

18,000

24.27

E-620 Գլյուտամինաթթու

18,000

24.28

E-951 Ասպարտամ

18,000

24.29

E-954 Սախարին

18,000

24.30

E-967 Քսիլիտ

18,000

25

25.1

Ստիլբեններ, թիրեոստատներ

Ա1 Դիեթիլ ստիլբեստրոլ

18,000

25.2

Ա1 Ֆոսֆեստրոլ

18,000

25.3

Ա1 Դիենեստրոլ

18,000

26

26.1

Ստերոիդներ

Ա3 Մեգեստրոլ ացետատ

18,000

26.2

Ա3 Մելենգեստրոլ ացետատ

18,000

26.3

Ա3 Տեստոստերոն

18,000

27

27.1

Բետա ագոնիստներ

Ա5 Կլենբուտերոլ

18,000

27.2

Ա5 Ռակտոպամին

18,000

28

 

Օքսիդացման-փչացման ցուցանիշ

2,400

29

29.1

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

ՄԱՖԱՄ

3,000

29.2

ԱՑԽՄ

3,000

29.3

Է. Կոլի

3,000

29.4

Բ. Ցեռեուս

3,000

29.5

Սուլֆիտ վերականգնող կլոստրիդիաններ

3,000

29.6

Ոսկեգույն ստաֆիլակոկ

3,000

29.7

Ախտածին, այդ թվում՝ սալմոնելներ

3,000

29.8

Բորբոսասնկեր

3,000

29.9

Խմորասնկեր

3,000

29.10

Լիստերիա

3,000

29.11

Էնտերոկոկ

3,000

29.12

Կլոստրիդիում բոտուլինում

3,000

29.13

Ջերմադիմացկուն կոլիձև մանրէներ

3,000

29.14

ֆեկալ ստրեպտոկոկեր

3,000

29.15

Պսևդոմոնաս աերուգինոզա

3,000

29.16

Կլոստրիդիում պերֆրինգենս

3,000

29.17

Պրոտեուս

3,000

29.18

Կաթնաթթվային մանրէների քանակ

3,000

 30

Ֆորմալդեհիդ

 

2,400

 31

Ստիրոլ

 

2,400

 32

Վինիլքլորիդ

 

2,400

 33

Մեթիլմետ

 

2,400

 34

Հեքսամեթիլ

 

2,400

 35

E-կապրոլակտամ

 

2,400

 36

Ացետալդեհիդ

 

2,400

 37

Դեղեր 2 հատ

 

2,400

38

38.1

Նույնականացում

Կարագ

21,600

38.2

Մարգարին

21,600

38.3

Սփրեդ

21,600

38.4

Կաթի փոշու առկայությունը կաթնամթերքում

21,600

 39

Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ (յուրաքանչյուրը)

2,400

 40

Էքսպրես մանրէաբանություն

7,200

 41

Սննդամթերքի հետ շփվող նյութեր

12,000