Գլխավոր տեղեկություն
Համար
N 1311-Ն
Տիպ
Հրաման
Ակտի տիպ
Հիմնական ակտ (06.01.2007-մինչ օրս)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
ՀՀԳՏ 1999.01.29/2(24) Հոդ.455
Ընդունող մարմին
Առողջապահության նախարար
Ընդունման ամսաթիվ
17.11.2006
Ստորագրող մարմին
Առողջապահության նախարար
Ստորագրման ամսաթիվ
17.11.2006
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
06.01.2007

«Գրանցված է»
ՀՀ արդարադատության
նախարարության կողմից
7 դեկտեմբերի 2006 թ.
Պետական գրանցման թիվ 10006413

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
 
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ

17 նոյեմբերի 2006 թ.
ք. Երևան

N 1311-Ն

Հ Ր Ա Մ Ա Ն

«ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍԱՆԻՏԱՐԱՄԱՆՐԷԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՑԱՆԿ» N 2-III-4.9-02-2006 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

Համաձայն «Հայաստանի Հանրապետության առողջապահության նախարարության պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային ծառայությունը և դրա ենթակայության մարմինները վերակազմակերպելու և Հայաստանի Հանրապետության պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության կանոնադրությունն ու կառուցվածքը հաստատելու մասին» Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 15.08.2002 թ. N 1316-Ն որոշմամբ հաստատված ՀՀ պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության կանոնադրության կետ 7-ի «ե» ենթակետի, ելնելով բնակչության առողջության պահպանման շահերից՝ սննդի կազմակերպություններում սանիտարամանրէաբանական հետազոտությունների ցանկը սահմանելու նպատակով.

Հրամայում եմ՝

1. Հաստատել «Սննդի կազմակերպություններում սանիտարամանրէաբանական հետազոտությունների ցանկ» N 2-III-4.9-02-2006 Հիգիենիկ նորմերը հաստատելու մասին (կցվում է):

2. ՀՀ ԱՆ պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության տարածքային կենտրոնների պետերին.

սահմանել հսկողություն «Սննդի կազմակերպություններում սանիտարամանրէաբանական հետազոտությունների ցանկ» N 2-III-4.9-02-2006 Հիգիենիկ նորմերի պահանջների կատարման նկատմամբ:

Նախարար` Ն. Դավիդյան

Հավելված

ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍԱՆԻՏԱՐԱՄԱՆՐԷԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ

Ց Ա Ն Կ

Հիգիենիկ նորմեր N 2-III-4.9-02-2006

1. ՀԱՆՐԱՅԻՆ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

N

Հետազոտվող նյութը և ուսումնասիրության օբյեկտը

Մանրէաբանական ցուցանիշները

Նորմեր

Հետազոտման հաճախականությունը տարվա ընթացքում

1

2

3

4

5

1.1

Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, մասնատման տախտակներից, սպասքից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

ԱՑԽՄ
(պատրաստի սննդամթերքի երկրորդային զանգվածային աղտոտվածության դեպքում` նաև ՄԸՔ, Proteus, S.aureus)

Չի թույլատրվում

Պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային հսկողություն իրականացնելու դեպքում` ստուգումների ժամանակ և համաճարակային ցուցումների դեպքում

1.2

Պատրաստի ճաշատեսակներ` հանրային սննդի կազմակերպություններում պատրաստված. եփված բանջարեղենից պատրաստված աղցաններ, ձկան մսից պատրաստված խոհարարական արտադրանք, աղացած մսից պատրաստված II ճաշատեսակներ, պաշտետներ, դոնդողներ, կոմպոտներ և այլ ըմպելիքներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

1.3

Հրուշակեղենի արտադրամաս

Համաձայն 3.3 կետի

 

--II--

1.4

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր»
N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

1.5

Պաղեցրած պատրաստի ճաշատեսակների արտադրամաս

 

 

 

1.5.1

Լվացուկներ՝ սարքավորումներից, գույքից, սարքերից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

1.5.2

Պատրաստի ճաշատեսակներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

2. ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՎԱՃԱՌՔԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

2.1

Լվացուկներ` արտադրական և օժանդակ սենքերի սարքավորումներից, գույքից, մասնատման տախտակներից, սպասքից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

ԱՑԽՄ, ՄԸՔ, Proteus, S.aureus, շիգելանել, սալմոնելաներ

Չի թույլատրվում

Չի թույլատրվում

--II—

Համաճարակային ցուցման դեպքում

2.2

Մսամթերք` երշիկեղեն, նրբերշիկ, սարդելկաներ, լիվերային երշիկեղեն, ապուխտ, ռուլետ, դոնդող, պաշտետ և այլն
Ապխտած ձուկ, ձկից պատրաստված խոհարարական արտադրանք և այլն
Կաթնամթերք

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի  ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

2.3

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

3. ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

3.1

Լվացուկներ` պատրաստի արտադրանքի արտադրամասի սարքավորումներից, տարաներից, աշխատողների ձեռքերից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

3.2.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր»
N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի
պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1
ՍԿևՆ-ի պահանջներին
համապատասխան

--II--

3.3.

Հրուշակեղենի արտադրամաս

 

 

 

3.3.1.

Լվացուկներ` բոլոր բաժիններից և տեղամասերից` կարագի նախապատրաստման, ձվի կոտրման, կրեմների պատրաստման, արտադրանքի ձևավորման և պատրաստի արտադրանքի, կարագի, օշարակի, կրեմների տարողություններից, տարաներից, աշխատողների ձեռքերից,
արտահագուստից և այլն

1. ԱՑԽՄ
2. Ոսկեգույն ստաֆիլոկոկ

1. Չի թույլատրվում


2. Չի թույլատրվում

--II--

3.3.2.

Կարագ (մակերեսը մաքրելուց հետո), կրեմ (պատրաստման տարբեր փուլերում), օշարակ, ձվի զանգված

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի
պահանջների

N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի
պահանջներին
համապատասխան

--II--

3.3.3.

Կրեմ պատրաստի արտադրանքից` ալրային հիմքին կից մասը

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի
պահանջներին
համապատասխան

--II--

3.3.4.

Մելանժ (ձվի զանգված) սառցախցիկից

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի
պահանջներին
համապատասխան

--II--

3.3.5.

Լվացուկներ` ձվի մակերեսից` մշակումից հետո

1.ԱՑԽՄ
2.Սալմոնելաներ

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

3.3.6.

Լվացուկներ՝ սառցախցիկներից

Բորբոսասնկեր (պատի
մակերեսից` 1 սմ2-ում)

100 ԱՄ - ից ոչ ավելի

--II--

4. ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

4.1.

Լվացուկներ` լվացման բաժնի սարքավորումից, գույքից, մատրիցաներից, բաստուններից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

4.2.

Լվացուկներ` ձվի մակերեսից` մշակումից հետո, և ձվի կոտրման մաղերից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

1.ԱՑԽՄ
2. Աղիքային խմբի ախտածին մանրէներ

1. Չի թույլատրվում

2. Չի թույլատրվում

--II--

4.3.

Ձվի զանգված

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

4.4.

Լվացուկներ` փաթեթավորման տարաներից և նյութերից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

4.5.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5. ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

5.1.

Լվացուկներ` ընդունման ավազաններից, տանկերներից, ռետինե խողովակներից, ծորակներից և այլն

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

5.2.

Լվացուկներ` ապակյա շշերից, պատիճներից և խցաններից և այլն

1. ՄԸՔ

2. ԱՑԽՄ

1. < 100 ԱՄ (10 տարայի հետազոտության դեպքում)
 2. Չի թույլատրվում (10 տարայի հետազոտության դեպքում)

 

5.3.

Պաստերացված կաթ

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.4.

Լվացուկներ` արտադրամասերի սարքավորումներից, գույքից, կաթի խողովակներից, ծորակներից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

5.5.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.6.

Մանկական հեղուկ կաթնային խառնուրդներ պատրաստող արտադրամասերի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.7.

Չոր կաթ, չոր սերուցք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.7.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր»
N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

 

5.8.

Կաթնաշոռային արտադրամաս

 

 

 

5.8.1.

Լվացուկներ` ծորակներից, սարքավորումներից, փաթեթավորող նյութից, արկղերից, գույքից, ավազաններից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

5.8.2.

Կաթնաշոռային արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.9.

Մերանային կուլտուրաների պատրաստման արտադրամասեր

5.9.1.

Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, ավազաններից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

1. ԱՑԽՄ
2. Կոագուլազադրական ստաֆիլոկոկ

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

5.9.2.

Կաթնաշոռի, թթվասերի, ացիդոֆիլային կաթի, կումիսի, րյաժենկայի, կեֆիրի, պրոստակվաշայի և այլնի հեղուկ մերանային կուլտուրաներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.9.3.

Կաթնաթթվային մթերքի չոր մերանային կուլտուրաներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.9.4.

Ջուր` մերանային կուլտուրաների պատրաստման արտադրամասերից

Համաձայն «Խմելու ջուր»
N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.10.

Պաղպաղակի պատրաստման արտադրամաս

5.10.1.

Լվացուկներ` տեխնոլոգիական սարքավորումներից, պահուստային տարողություններից (ռեզերվուարներ), սարքերից, փայտե սարքավորումներից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

ԱՑԽՄ

 Չի թույլատրվում

--II--

5.10.2.

Լվացուկներ` ալյումինե նրբաթիթեղ, փաթեթավորման այլ թիթեղներ փայտե սարքավորումներից (կաշիրովացված), թխվածքի տուփերից և այլն

1. ԱՑԽՄ
2. Բորբոսասնկեր

1. Չի թույլատրվում
2. 100սմ2-ում 5 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի

--II--

5.10.3.

Պաղպաղակ` բոլոր տեսակի

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.10.4.

Լվացուկներ` սառցախցիկներից

Բորբոսասնկեր (պատի մակերեսի 1սմ2-ում)

100 ԳԱՄ -ից ոչ ավելի

--II--

5.11.

Խտացրած կաթից պահածոների արտադրման արտադրամասեր

 

 

 

5.11.1.

Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, տարողություններից, սառեցման վաննաներից, լցման մեքենաներից, բանկաներից և այլն, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

1. ԱՑԽՄ
2. Բորբոսասնկեր

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

5.11.2.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.11.3

Մանրէազերծված կաթի արտադրամասում լվացուկներ` հոսքագծից

ՄԸՔ

Չի թույլատրվում

 

5.12.

Չոր կաթնային պահածոների արտադրման արտադրամասեր

 

 

 

5.12.1.

Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, տարողություններից, փաթեթավորման տարաներից և այլն, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

5.12.2.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.13.

Մանկական չոր խառնուրդներ արտադրող արտադրամասեր

 

 

 

5.13.1.

Լվացուկներ` բոլոր արտադրամասերի և ենթաբաժինների տարողություններից` սարքավորումներից, գույքից, տարաներից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

5.13.2.

Մանկական չոր կաթնային խառնուրդների պատրաստման բաղադրամասեր (լակտոզա, շաքար, արևածաղկի և եգիպտացորենի բուսական յուղ, վարսակալյուր, բրնձի և հնդկաձավարի ալյուր և այլն)

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.13.3.

Կովի չոր կաթ, ճարպազերծված

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.13.4.

 Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

5.14.

Օդ 1. Արտադրամասի սենքերից

 


2. Արտադրամասի այլ տարածքներից (նկուղ, պահեստ)

1. ՄԸՔ**
2. Բորբոսասնկեր**
3. Խմորասնկեր**

1. < 70 ԳԱՄ / թասի վրա**
2. < 5ԳԱՄ /թասի վրա**
3. < 5ԳԱՄ /թասի վրա* *
1. < 100ԳԱՄ /թասի վրա**
2. < 15ԳԱՄ /թասի վրա**
3. <10 ԳԱՄ /թասի վրա**

--II--

5.15.

Օդ` սառցախցիկներում (-120C և ցածր)

Բորբոսասնկեր

50-ից ոչ ավելի

--II--

* Կաթնային պահածոների արտադրության համար` բորբոսասնկեր և խմորասնկեր չեն թույլատրվում

* * 100սմ2 մակերեսով թասերի վրա` 10 րոպե տևողությամբ նստեցման (սեդիմենտացիայի) ժամանակ

6. ՄԱՆԿԱԿԱՆ ԿԱԹՆԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

1

2

3

4

5

6.1.

Ընդունարան. կաթ, սերուցք (ներկրողից)

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

6.2.

Լվացուկներ` արտադրական սենքերից (ընտրողական)

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

6.3.

Լվացուկներ` պատրաստի արտադրանքի պահման սենքերից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

6.4.

Մանրէազերծման սենք, շշեր, խցանման նյութ

Մանրէազերծության որոշում

Մանրէազերծ

--II--

6.5.

Պատրաստի խառնուրդներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

6.6.

Դոնորական մայրական կաթ (պաստերացված)

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

6.7.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

6.8.

Մերանային կուլտուրաների հսկողություն

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

6.9.

Օդ

1. Մանրէների ընդհանուր քանակ
2. Բորբոսասնկեր
3. Խմորասնկեր

1. 1մ3-ում 100-ից ոչ ավելի
2. 15-ից ոչ ավելի
3. 10-ից ոչ ավելի

--II--

7. ՊԱՆՐԻ ԵՎ ԿԱՐԱԳԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

7.1.

Լվացուկներ` արտադրության սարքավորումներից, գույքից, վաննաներից, կաթնատար խողովակներից և այլնից, աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

1. ԱՑԽՄ
2. Կոագուլազադրական ստաֆիլոկոկ

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

7.2.

Պանիր (հասունացման վերջում)

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

7.3.

Հալեցրած պանիր

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

7.4.

Քաղցր սերուցքային կարագի բոլոր տեսակները

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

7.5.

Թթվասերուցքային կարագի բոլոր տեսակները

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

7.6.

Լվացուկներ` փաթեթավորման նյութից. ֆոլգայից, թաղանթից, պոլիէթիլենային ֆոլգայից, տարաներից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

7.7.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

7.8.

Օդ

1. < 100 ԱՄ/թասի վրա*
2. < 15 ԱՄ /թասի վրա*
3. < 10 ԱՄ /թասի վրա*

1. 1մ3-ում 100-ից ոչ ավելի
2. 15-ից ոչ ավելի
3. 10-ից ոչ ավելի

--II--

8. ՄԱՐԳԱՐԻՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

8.1.

Լվացուկներ` սարքավորումներից, խողովակներից` լվացումից և ախտահանումից հետո, բանկաներից, փաթեթավորող նյութերից (պերգամենտ, ենթապերգամենտ, պոլիմերային թաղանթ, ֆոլգա (կաշիրացված) նախապատրաստված ստվարաթուղթ

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

8.2.

Լվացուկներ` աշխատողների ձեռքերից (մաքուր սարքավորումների կամ արտադրանքի հետ շփվող), մայոնեզի բանկաների կափարիչներից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

8.3.

Մարգարին, մայոնեզ

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

8.4.

Մերանային կուլտուրա մայոնեզի համար

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

9. ՄՍԻ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

9.1.

Երշիկի արտադրամաս

 

 

 

9.1.1.

Լվացուկներ` մինչև աշխատանքը սկսելը` մսաթափման, ներարկման, լիվերային բաժանմունքներում` սարքավորումներից, գույքից, տարայից, անձնակազմի ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

1. ԱՑԽՄ
2. Աղիքային խմբի ախտածին մանրէներ

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

9.1.2.

Լվացուկներ` պատրաստի արտադրանքի մակերեսից (թաղանթով և առանց թաղանթի)

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

9.1.3.

 Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

9.2.

Պահածոների արտադրամաս

 

 

 

9.2.1.

Լվացուկներ` մինչև աշխատանքը սկսելը՝ սարքավորումներից, գույքից, անձնակազմի ձեռքերից արտահագուստից և այլն

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

9.2.2.

Պատրաստի արտադրանք` պահածոներ

1. Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների
2. Ախտածին մանրէներ

1.N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան
2. Չի թույլատրվում

1. --II—
2. Համաճա-րակային ցուցման դեպքում

9.3.

Պաստերացված խոզապխտային պահածոների արտադրման արտադրամաս

 

 

 

9.3.1.

Լվացուկներ` գույքից, թիթեղյա բանկաներից, կափարիչներից /սանիտարական մշակումից հետո/ անձնակազմի ձեռքերից, սանհագուստից

1.ԱՑԽՄ
2. Պրոտեուս տեսակի մանրէներ

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

9.3.2.

Բաղադրիչներ` դոնդողանյութ, սև պղպեղ, կերակրի աղ, ֆոսֆատներ, շաքար, գլյուկոզա

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

9.3.3.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

9.4.

Մանկական սննդի համար արտադրվող պահածոների արտադրամաս

 

 

 

9.4.1.

Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, տարողություններից, խողովակաշարից և այլն, պահածոների բանկաներից

1 ԱՑԽՄ
2. Պրոտեուս տեսակի մանրէներ

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

9.4.2.

Լվացուկներ` աշխատողների ձեռքերից, արտահագուստից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

9.4.3.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

9.5.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

10. ԳԱՐԵՋՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

10.1.

Լվացուկներ` սարքավորումից, գույքից, անձնակազմի ձեռքերից և այլն

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

10.2

Լվացուկներ` ապակե տարայից, փաթեթավորման նյութերից և այլն

ՄԸՔ
ԱՑԽՄ

100 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի (10 տարայի հետազոտության դեպքում)
Չի թույլատրվում (10 տարայի հետազոտության դեպքում)

 

10.2.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

10.3.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

10.4.

Օդ` խմորիչների մաքուր կուլտուրաների բաժնից

Մանրէների ընդհանուր քանակ

1. 1մ3-ում 500-ից ոչ ավելի

--II--

11. ՈՉ ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԸՄՊԵԼԻՔՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

11.1.

Լվացուկներ` սարքավորումից, գույքից, փաթեթավորման նյութերից, անձնակազմի ձեռքերից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

11.2.

Պատրաստի արտադրանք

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

11.3.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

11.4.

Օդ` կվասի արտադրության մանրէների մաքուր կուլտուրաների բազմացման բաժնից

Մանրէների ընդհանուր քանակ

1. 1մ3-ում 500-ից ոչ ավելի

--II--

11.5

Լվացուկներ` ապակե տարայից

ՄԸՔ
ԱՑԽՄ

100 ԱՄ-ից ոչ ավելի (10 տարայի հետազոտության դեպքում)
Չի թույլատրվում (10 տարայի հետազոտության դեպքում)

 

12. ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԽՏԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

12.1.

Լվացուկներ` սարքավորումից, գույքից, տարայից, աշխատողների ձեռքերից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

12.2.

Օդ

1. Մանրէների ընդհանուր քանակ
2. Բորբոսասնկեր

1.< 100 ԳԱՄ/թասի վրա
2. .< 15 ԳԱՄ/թասի վրա

--II--

12.3.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

12.4.

Լվացուկներ` սառցախցիկներից

Բորբոսասնկեր

100-ից ոչ ավելի

--II--

12.5.

Պատրաստի արտադրանք

 

 

 

12.6.

Սննդային խտանյութեր I և II ճաշատեսակների, չոր բանջարեղեն, չոր մսի խճողակ, կարտոֆիլային մթերք, եփուկներ, ալյուր և պատրաստի մանկական խառնուրդներ, սառեցված կորիզապտուղներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

12.7.

Չորացրած մրգեր

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

** 100սմ2 մակերեսով թասերի վրա` 10 րոպե տևողությամբ նստեցման (սեդիմենտացիայի) ժամանակ

13. ԹԵՅԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

13.1.

Լվացուկներ` ագրեգատների ներքին մակերեսից, սարքավորումից, ավտոմատից, աշխատողների ձեռքերից

1. ԱՑԽՄ
2. Բորբոսասնկեր

1. Չի թույլատրվում
2. Չի թույլատրվում

--II--

13.2.

Թեյի կիսապատրաստվածք

Համաձայն N2-III-4.9-01-
2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14. ՄՐԳԵՐԻ ԵՎ ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆԻ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՊԱՀԱԾՈՆԵՐԻ ԳՈՐԾԱՐԱՆ

1

2

3

4

5

14.1.

Լվացուկներ` հոսքագծերից, բանջարեղենի և մրգերի լվացման և մանրացման մեքենաներից, քերող մեքենաներից, սարքավորումներից, խողովակներից` լվացումից և ախտահանումից հետո, բանկաներից, հոմոգենիզացիա, ռետինե խողովակներից, տանկերներից և այլ սարքավորումներից:

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

14.2.

Արտադրանք` պահածոյացված բանկաներով մինչև մանրէազերծումը, հատկապես մանկական սննդի պահածոներ:

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14.3.

Լվացուկներ` սարքավորումներից, գույքից, ապարատներից, փաթեթավորման նյութից, մանկական պահածոների արտադրման արտադրամասերի տարաներից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

14.4.

Խմելու ջուր

Համաձայն «Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջների

«Խմելու ջուր» N2-III-Ա2-1 ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14.5.

Պատրաստի արտադրանք

 

 

 

14.5.1.

«Ա» խմբի պահածոներ. կանաչ ոլոռ, լոբազգիներ, քաղցր եգիպտացորեն: Բանջարեղենային, միրգ-բանջարեղենային, մսային, մսաբանջարեղենային` մանկական սննդի համար:

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14.5.2.

«Ա» խմբի պահածոներ. I և II ճաշատեսակներ մսով կամ առանց մսի, I ճաշատեսակների համեմունքներ, հանրային սննդի պահածոներ-կիսապատրաստվածքներ և այլն պահածոներ, որոնց pH-ը բարձր է 4.4-ից:

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14.5.3.

«Բ» խմբի պահածոներ. չխտացված տոմատամթերք, ամբողջական պահածոյացված տոմատներ, տոմատահյութեր

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14.5.4.

«Բ» խմբի պահածոներ. խտացված տոմատամթերք` չոր նյութերի պարունակությունը 12 % և ավելի

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

14.5.5.

«Գ» խմբի պահածոներ. թույլ թթվային բանջարեղենային մարինադներ և այլ մթերք` pH-ը 3.7-4.4

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

15. ՍԱՌՆԱՐԱՆԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

1

2

3

4

5

15.1.

Լվացուկներ` մեքենաներից, սարքավորումից, եփման ավտոմատներից, մանր գույքից, անձնակազմի ձեռքերից, արտահագուստից և այլն

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

15.2.

Լվացուկներ` ալյումինային ֆոլգայից, ստվարաթղթյա տուփերից, պոլիէթիլենային թաղանթից

ԱՑԽՄ

Չի թույլատրվում

--II--

15.3.

Պատրաստի ճաշատեսակներ

Համաձայն N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

--II--

15.4.

Լվացուկներ` սառցախցիկներից (-120C-ից ոչ ավելի)

Բորբոսասնկեր (պատի մակերեսից` 1սմ2-ում)

100 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի

--II--

15.5.

Օդ

Բորբոսասնկեր

50 ԳԱՄ-ից ոչ ավելի

--II--

16. ՆԵՐՄՈՒԾՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔ

1

2

3

4

5

16.1.

Մսամթերք, ձվային մելանժ, կաթնային մթերք, պանիր, մանկական չոր խառնուրդներ, ձկնամթերք, չորացրած մրգեր և այլն

Համաձայն N2-III-4.9-
01-2003 թ-ի ՍԿևՆ-ի պահանջների

N2-III-4.9-01-2003 թ-ի
ՍԿևՆ-ի պահանջներին համապատասխան

Ներկրման դեպքում

 ԱՑԽՄ - աղիքային ցուպիկի խմբի մանրէներ

 ՄԸՔ - մանրէների ընդհանուր քանակ

 ԳԱՄ - գաղութ առաջացնող մանրէներ

 Օդ - սեդիմենտացիոն եղանակով Պետրիի թասերի վրա աճեցված գաղութների քանակ