ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
|
21 հունիսի 2021 թվականի |
թիվ 67 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԵՎ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԵՎ ԿԱՏԱՐՄԱՆ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ ԱՅԴ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻՆ
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63)
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ ու 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին։
(1-ին կետը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63)
2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2014 թվականի դեկտեմբերի 24-ի՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու արտադրանքի համապատասխանության գնահատման (հաստատման) իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագրի մասին» թիվ 246 որոշումը։
3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
|
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝ |
Մ. Մյասնիկովիչ |
|
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2021 թվականի հունիսի 21-ի թիվ 67 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63)
|
Համարը՝ |
ՍՄԴ-ի ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը | |
|
սկիզբը |
ավարտը | |||||
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
1 |
67.080.10 |
Ալոճենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
2 |
67.080.10 |
Մասրենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
3 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
4 |
67.060 |
Նախաճաշեր չոր. Փաթիլներ եգիպտացորենի և ցորենի. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
|
5 |
67.080.10 |
Խտանյութեր սննդային. Քաղցր ուտեստներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
6 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
7 |
67.060 |
Տորթեր և թխվածքներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
|
8 |
67.040 |
Հանրային սնունդ. Բնակչությանն իրացվող խոհարարական արտադրանք. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
9 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
10 |
67.060 |
Չորահացեր՝ կաթնահունց, ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
11 |
67.060 |
Պաքսիմատներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
12 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
13 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
14 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
15 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
16 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
17 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
18 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
19 |
67.060 |
Թեփ՝ ցորենի և աշորայի, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
20 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
21 |
67.060 |
Արևելյան քաղցրավենիք՝ ալրային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
22 |
67.060 |
Խտանյութեր սննդային. Կիսաֆաբրիկատներ՝ ալրային արտադրատեսակների: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
23 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Սնկեր՝ մարինացված, աղ դրած և խաշած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
24 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
25 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Կանաչ կամ սև ձիթապտուղներ՝ հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
26 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
27 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
28 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
29 |
65.020.20 |
Բանաններ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
30 |
67.140.20 |
Խտանյութեր՝ սննդային. Ըմպելիքներ՝ սրճային, լուծելի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
31 |
67.180.20 |
Գլյուտեն՝ եգիպտացորենային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
32 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
33 |
67.050 67.220.20 |
Սննդամթերք՝ գործառական. Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ. |
7-րդ հոդվածի 12-րդ մաս |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
34 |
67.160.20 |
Ըմպելիքներ՝ ոչ ալկոհոլային և թույլ ալկոհոլային, տոնուսավորող. Փորձարկման մեթոդներ. |
9-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
35 |
67.120.10 |
Միս և մսամթերք. Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ. |
1-ին և 2-րդ հավելվածներ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
36 |
67.100.10 |
Սննդամթերք՝ գործառական. Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ. |
1-ին և 5-րդ հավելվածներ |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
37 |
67.140.10 |
Խտանյութ՝ թեյային, հեղուկ. Նմուշառում՝ վերլուծության համար. |
3-րդ և 9-րդ հավելվածներ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
38 |
67.100.20 |
Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից. Ընդունման կանոններ, նմուշառում և հսկողության մեթոդներ. |
3-րդ և 9-րդ հավելվածներ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
39 |
67.040 |
Սննդամթերք՝ սորուն. Ֆեռոխառնուկների պարունակության որոշում՝ օպերացիոն, արտարկվող անջատման փորձարկահաշվարկային մագնիսական մեթոդով. |
3-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
40 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
41 |
67.180.10 |
Մեղր բնական. Հակաբիոտիկների որոշման մեթոդ. |
3-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
42 |
67.140.20 |
Եղերդ՝ լուծվող. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
43 |
67.060 |
Ալյուր՝ կարծր ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
44 |
67.120 |
Ձվի խառնուրդներ՝ հեղուկ և չոր, սննդային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
45 |
67.060 |
Ալյուր՝ փափուկ ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
46 |
67.160.20 |
Կվասներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
47 |
67.060 |
Ալյուր՝ մանկական սննդամթերքի համար. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
48 |
67.120.20 |
Հավկիթ՝ սննդի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
49 |
67.120.20 |
Ձվեր սննդի (հնդկահավի, խայտահավի, լորի, ջայլամի). Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
50 |
67.080.10 |
Ջեմեր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
51 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Վարունգներ, դդմիկներ, դդմակներ՝ կանաչիով, հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
52 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
53 |
67.180.20 |
Գլյուտեն ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
54 |
67.060 |
Պաքսիմատներ՝ բանակային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
55 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
56 |
67.060 |
Հաց աշորայի և աշորացորենի կարճատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
57 |
67.080.10 |
Պնդուկի ընկույզներ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
58 |
67.080.10 |
Ընկույզներ՝ քաղցր նուշի. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
59 |
67.060 |
Հաց ռուսական. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
60 |
67.060 |
Հաց դելիկատեսային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
61 |
67.060 |
Հաց աշորայի՝ հասարակ, և աշորացորենի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
62 |
67.060 |
Հաց աշորայի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, ջերմային աստիճանական մանրէազերծման կիրառմամբ պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
63 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
64 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
65 |
67.180.10 |
Մեղր՝ բնական, մայր մեղվի կաթով. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
|
66 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
67 |
67.180.10 |
Հրուշակեղենային արտադրատեսակներ. Մածուկ և կրեմ՝ ընկուզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
|
68 |
67.220.20 |
Պրեմիքսներ՝ ցորենի ալյուրի հարստացման համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
|
69 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
70 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
71 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
72 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
73 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
74 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
75 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
76 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
77 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
78 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
79 |
67.080.20 |
Պահածոներ. Բանջարեղեն շոգեխաշած: Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
|
80 |
67.080 |
Պահածոներ. Աղցաններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
|
81 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
82 |
67.220.20 |
Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Մակրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ. |
8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
83 |
67.220.20 |
Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Միկրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ. |
8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
84 |
67.050 |
Սննդամթերք. Սննդամթերքում քլորօրգանական թունաքիմիկատների որոշում՝ նրբաշերտ քրոմատագրման և գազային քրոմատագրման մեթոդներով. |
3-րդ հավելված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
85 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
86 |
67.060 |
Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, կաթնահունց. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
87 |
67.060 |
Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
88 |
67.060 |
Հաց սիրողական. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
89 |
67.060 |
Հաց մայրաքաղաքային. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
90 |
67.060 |
Հաց՝ սպիտակ, բարձր, առաջին և երկրորդ կարգերի ցորենի ալյուրից. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
91 |
67.060 |
Բուլկեղենային արտադրատեսակներ. Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
92 |
67.060 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. |
7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
93 |
67.050 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով հանգստացնող պատրաստուկների և ադրենոբլոկատորների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. |
7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
94 |
67.050 |
Բուտերբրոդներ փակ (սենդվիչներ). Տեխնիկական պայմաններ. |
6-րդ հոդված |
2023 թվական |
2025 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
|
95 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
96 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
97 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
98 |
67.060 |
Սննդամթերք, պարենային հումք, կերեր, կերային հավելումներ. Դիօքսինների զանգվածային մասի որոշում բարձր լուծաչափման քրոմատազանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով. |
3-րդ հավելված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
99 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
100 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
101 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
102 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
103 |
(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5) | |||||
|
104 |
67.180.10 |
Շոկոլադ․ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 31721-2012-ի վերանայում |
թիվ 2 հավելվածի 1-ին աղյուսակի 1.4 կետ, թիվ 11 հավելվածի 1-ին կետ, թիվ 11 հավելվածի 2-րդ կետի «ա», «դ»-«ժա» և «ժգ» ենթակետեր |
2022 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
105 |
67.140.30 |
Կակաո-փոշի. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 108-2014-ում փոփոխությունների կատարում |
թիվ 2 հավելվածի 1-ին աղյուսակի 1.4 կետ, թիվ 11 հավելվածի 2-րդ կետի «ժզ» ենթակետ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
106 |
67.060 67.190 67.180.10 |
Հրուշակեղեն և հրուշակային արտադրության կիսապատրաստուկներ. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
թիվ 11 հավելված |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
107 |
67.140.30 |
Շոկոլադե, հրուշակային և ճարպային ջնարակներ ու զանգվածներ՝ կաղապարման համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 34383-2018-ի վերանայում |
թիվ 11 հավելված |
2024 թվական |
2025 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
|
108 |
67.120.01 |
Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ ֆլավոմիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ-ի հիման վրա |
հավելված թիվ 51 |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
109 |
67.120.99 |
Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ բակվիլոպրիմի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/112-ի հիման վրա |
հավելված թիվ 51 |
2026 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
110 |
67.120.99 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Ամինոգլիկոզիդների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 32798-2014-ի վերանայում՝ ՄՑ 759/5.3-ի հիման վրա (ենթամթերքի (լյարդ, երիկամներ) մեջ ապրամիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ) |
հավելված թիվ 51 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
111 |
67.120.10 67.120.99 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Ցեֆալոսպորինների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 34137-2017-ում փոփոխությունների կատարում (ենթամթերքի (երիկամներ) մեջ ցեֆալեքսինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ) |
հավելված թիվ 51 |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
112 |
07.100.30 |
Սննդային շղթայի մանրէաբանություն. Clostridium spp.-ի հայտնաբերման և հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. Մաս 1. Սուլֆիդ վերականգնող Clostridium spp.-ի հաշվարկում գաղութների հաշվարկման մեթոդով. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 15213-1:2023-ի հիման վրա |
հավելված թիվ 2 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
|
113 |
67.120.01 |
Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ կլավուլանաթթվի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/073-ի հիման վրա |
հավելված թիվ 51 |
2025 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
114 |
67.120.01 |
Սննդամթերքի և կերերի մեջ ավիլամիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/071-ի հիման վրա |
հավելված թիվ 51 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
115 |
67.120.01 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Քինոլոնների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 32797-2014-ի վերանայում՝ ՄՑ А-1/090-ի և ՄՑ А-1/077 հիման վրա (քինոլոնների (գատիֆլոքսացինի, հեմիֆլոքսացինի, գրեպաֆլոքսացինի, նադիֆլոքսացինի, օրբիֆլոքսացինի, պազուֆլոքսացինի, պեֆլոքսացինի, սպարֆլոքսացինի, ֆլերոքսացինի, ցինոքսացինի, էնոքսացինի, պեֆլոքսացինի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ) |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր, հավելված թիվ 51 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
116 |
67.120.99 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Նիտրոֆուրանների մետաբոլիտների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 32014-2012-ի վերանայում՝ ՄՑ А-1/104-ի հիման վրա |
91-րդ հոդված, հավելված թիվ 51 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
117 |
67.120.01 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 31694-2012-ի վերանայում՝ ՄՑ А-1/089-ի հիման վրա (անասնաբուծական արտադրանքի մեջ տետրացիկլինների (տիգեցիկլինի, դեմեկլոցիկլինի, մինոցիկլինի, մետացիկլինի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ) |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
118 |
67.120.01 |
Անասնաբուծական արտադրանքի մեջ ռիֆամպիցինի և ռիֆաքսիմինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/078-ի հիման վրա |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր, հավելված թիվ 51 |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
119 |
67.120.01 |
Սննդամթերքի և կերերի մեջ հակապրոտոզոային պատրաստուկների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/061-ի հիման վրա |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր |
2025 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
120 |
67.120.30 |
Ձկնային սննդամթերքի մեջ ներկանյութերի (ակրիֆլավինի, դիմեթիլթիոնին (Azure А) մեթիլենային լազուրի В (Azure В), 9-ամինաակրիդինի, էթիլ մանուշակագույնի, մեթիլենային կապույտի, պարարոզանիլին հիմքի, Վիկտորիա կապույտի В, Վիկտորիա կապույտի R, հիմնային կապույտի 7, լեյկոմալաքիտե կանաչի, լեյկոբյուրեղային մանուշակագույնի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/080-ի և ԳՕՍՏ Ռ 56962-2016-ի հիման վրա |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
121 |
67.120.01 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Մակրոլիդների, լինկոզամիդների և պլևրոմութիլինների մնացորդների պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 34136-2017-ում փոփոխությունների կատարում՝ ՄՑ А-1/088-ի հիման վրա (սննդամթերքի մեջ մակրոլիդների (8 ֆլյուորո-էրիթրոմիցինի, գամիթրոմիցինի, ջոզամիցինի, դիրիթրոմիցինի, միդեկամիցինի, օլեանդրոմիցինի, ռոքսիթրոմիցինի, տելիթրոմիցինի, ազիթրոմիցինի, թիլդիպիրոզինի, կիտասամիցինի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ) |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր |
2025 թվական |
2026 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
122 |
67.120.99 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում՝ ՄՑ А 1/103-ի հիման վրա (սննդամթերքի մեջ քլորամֆենիկոլի որոշման մեթոդ) |
թիվ 3 հավելվածի «հակաբիոտիկներ» ցուցանիշ |
2026 թվական |
2027 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
123 |
67.120.01 |
Սննդամթերքի մեջ դապսոնի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/075-ի հիման վրա |
91 հոդված, հավելված թիվ 51 |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
|
124 |
67.120.99 |
Սննդամթերք, պարենային հումք. Սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում՝ ՄՑ А-1/075-ի հիման վրա (ճարպի մեջ սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների, այդ թվում՝ տիամֆենիկոլի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ) |
91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր |
2027 թվական |
2028 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
(ծրագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63, փոփ., լրաց. ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական:
| Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան | |
|---|---|---|
| 14.01.2025, թիվ 5 | 16.02.2025, թիվ 67 | |
| 16.05.2023, թիվ 63 | 18.06.2023, թիվ 67 |
| Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
|---|