Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 67
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Ինկորպորացիա (16.02.2025-մինչ օրս)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2022.06.13-2022.06.26 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
21.06.2021
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
21.06.2021
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
24.07.2021

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

21 հունիսի 2021 թվականի

թիվ 67

քաղ. Մոսկվա

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԵՎ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԵՎ ԿԱՏԱՐՄԱՆ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ ԱՅԴ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻՆ
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63)

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ ու 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին։

(1-ին կետը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63)

2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2014 թվականի դեկտեմբերի 24-ի՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու արտադրանքի համապատասխանության գնահատման (հաստատման) իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագրի մասին» թիվ 246 որոշումը։

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝

Մ. Մյասնիկովիչ

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի

2021 թվականի հունիսի 21-ի

թիվ 67 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) այդ տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին
(վերնագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63)

Համարը՝
ը/կ

ՍՄԴ-ի ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը

սկիզբը

ավարտը

1

2

3

4

5

6

7

1

67.080.10

Ալոճենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 3852-93-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

2

67.080.10

Մասրենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 1994-93-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

3

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

4

67.060

Նախաճաշեր չոր. Փաթիլներ եգիպտացորենի և ցորենի. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50365-92-ի, ՍՏԲ 922-94-ի և ՍՏ ՂՀ 1425-2005-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

5

67.080.10

Խտանյութեր սննդային. Քաղցր ուտեստներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 18488-2000-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

6

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

7

67.060

Տորթեր և թխվածքներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 961-2005-ի, ԿՄՍ 738:2007-ի (ԿՄՍ 738:2018-ի) և ՍՏ ՂՀ 985-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

8

67.040

Հանրային սնունդ. Բնակչությանն իրացվող խոհարարական արտադրանք. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 30390-2013-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

10

67.060

Չորահացեր՝ կաթնահունց, ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 8494-96-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

11

67.060

Պաքսիմատներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 28402-89-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

12

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

13

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

14

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

15

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

16

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

17

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

18

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

19

67.060

Թեփ՝ ցորենի և աշորայի, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53496-2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

20

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

21

67.060

Արևելյան քաղցրավենիք՝ ալրային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50228-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

22

67.060

Խտանյութեր սննդային. Կիսաֆաբրիկատներ՝ ալրային արտադրատեսակների: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50366-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

23

67.080.20

Պահածոներ. Սնկեր՝ մարինացված, աղ դրած և խաշած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54677-2011-ի հիման վրա՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 38-1981-ը

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

24

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

25

67.080.20

Պահածոներ. Կանաչ կամ սև ձիթապտուղներ՝ հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55464-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

26

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

27

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

28

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

29

65.020.20

Բանաններ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 51603-2000-ի հիման վրա՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 205-1997-ը

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.140.20

Խտանյութեր՝ սննդային. Ըմպելիքներ՝ սրճային, լուծելի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50364-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.180.20

Գլյուտեն՝ եգիպտացորենային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55489-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

33

67.050

67.220.20

Սննդամթերք՝ գործառական. Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56139-2014-ի հիման վրա

7-րդ հոդվածի 12-րդ մաս

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.160.20

Ըմպելիքներ՝ ոչ ալկոհոլային և թույլ ալկոհոլային, տոնուսավորող. Փորձարկման մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53185-2008-ի հիման վրա

9-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.120.10

Միս և մսամթերք. Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54354-2011-ի հիման վրա

1-ին և 2-րդ հավելվածներ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.100.10

Սննդամթերք՝ գործառական. Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56145-2014-ի հիման վրա

1-ին և 5-րդ հավելվածներ

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

37

67.140.10

Խտանյութ՝ թեյային, հեղուկ. Նմուշառում՝ վերլուծության համար.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55326-2012-ի հիման վրա

3-րդ և 9-րդ հավելվածներ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

38

67.100.20

Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից. Ընդունման կանոններ, նմուշառում և հսկողության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա

3-րդ և 9-րդ հավելվածներ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

39

67.040

Սննդամթերք՝ սորուն. Ֆեռոխառնուկների պարունակության որոշում՝ օպերացիոն, արտարկվող անջատման փորձարկահաշվարկային մագնիսական մեթոդով.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55575-2013-ի հիման վրա

3-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

40

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

41

67.180.10

Մեղր բնական. Հակաբիոտիկների որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54655-2011-ի հիման վրա

3-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.140.20

Եղերդ՝ լուծվող. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55512-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

43

67.060

Ալյուր՝ կարծր ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31463-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

44

67.120

Ձվի խառնուրդներ՝ հեղուկ և չոր, սննդային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31464-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

45

67.060

Ալյուր՝ փափուկ ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31491-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

46

67.160.20

Կվասներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31494-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

47

67.060

Ալյուր՝ մանկական սննդամթերքի համար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31645-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.120.20

Հավկիթ՝ սննդի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31654-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

49

67.120.20

Ձվեր սննդի (հնդկահավի, խայտահավի, լորի, ջայլամի). Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31655-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

50

67.080.10

Ջեմեր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31712-2012-ում փոփոխությունների կատարում՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 296-2009-ը

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

51

67.080.20

Պահածոներ. Վարունգներ, դդմիկներ, դդմակներ՝ կանաչիով, հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31713-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

52

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

53

67.180.20

Գլյուտեն ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31934-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

54

67.060

Պաքսիմատներ՝ բանակային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 686-83-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

55

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

56

67.060

Հաց աշորայի և աշորացորենի կարճատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 13657-68-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

57

67.080.10

Պնդուկի ընկույզներ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 16834-81-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

58

67.080.10

Ընկույզներ՝ քաղցր նուշի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 16831-71-ի վերանայում՝ հաշվի առնելով ՄԱԿ-ի ԵՏՀ-ի DDP-06-ը

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

59

67.060

Հաց ռուսական. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26985-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

60

67.060

Հաց դելիկատեսային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26986-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

61

67.060

Հաց աշորայի՝ հասարակ, և աշորացորենի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 12582-67-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

62

67.060

Հաց աշորայի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, ջերմային աստիճանական մանրէազերծման կիրառմամբ պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 12583-67-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

63

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

64

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

65

67.180.10

Մեղր՝ բնական, մայր մեղվի կաթով. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1103:2007-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

66

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

67

67.180.10

Հրուշակեղենային արտադրատեսակներ. Մածուկ և կրեմ՝ ընկուզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1207:2017-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

68

67.220.20

Պրեմիքսներ՝ ցորենի ալյուրի հարստացման համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1248:2017-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

69

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

70

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

71

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

72

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

73

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

74

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

75

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

76

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

77

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

78

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

79

67.080.20

Պահածոներ. Բանջարեղեն շոգեխաշած: Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 159-94-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

80

67.080

Պահածոներ. Աղցաններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 425-98-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

81

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

82

67.220.20

Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Մակրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ Ռ 4.1.1672-03-ի հիման վրա

8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

83

67.220.20

Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Միկրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ Ռ 4.1.1672-03-ի հիման վրա

8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

84

67.050

Սննդամթերք. Սննդամթերքում քլորօրգանական թունաքիմիկատների որոշում՝ նրբաշերտ քրոմատագրման և գազային քրոմատագրման մեթոդներով.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ 2142-80-ի հիման վրա

3-րդ հավելված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

85

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

86

67.060

Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, կաթնահունց. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 24557-89-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

87

67.060

Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 25832-89-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

88

67.060

Հաց սիրողական. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26982-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

89

67.060

Հաց մայրաքաղաքային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26984-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

90

67.060

Հաց՝ սպիտակ, բարձր, առաջին և երկրորդ կարգերի ցորենի ալյուրից. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26987-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

91

67.060

Բուլկեղենային արտադրատեսակներ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 27844-88-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

92

67.060

Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում (լրացնել կլոտրիմազոլի և ամինիտրիզոլի մնացորդային քանակների հսկողության մեթոդով)

7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

93

67.050

Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով հանգստացնող պատրաստուկների և ադրենոբլոկատորների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ 34139-2017-ում փոփոխությունների կատարում (լրացնել մեղրի մեջ ամինազինի (քլորպրոմազինի) մնացորդային քանակների հսկողության մեթոդով)

7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

94

67.050

Բուտերբրոդներ փակ (սենդվիչներ). Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 947:2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

95

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

96

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

97

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

98

67.060

Սննդամթերք, պարենային հումք, կերեր, կերային հավելումներ. Դիօքսինների զանգվածային մասի որոշում բարձր լուծաչափման քրոմատազանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով.
ԳՕՍՏ 34449-2018-ում փոփոխությունների կատարում

3-րդ հավելված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

99

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

100

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

101

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

102

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

103

(դիրքը հանվել է ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

104

67.180.10

Շոկոլադ․ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 31721-2012-ի վերանայում

թիվ 2 հավելվածի 1-ին աղյուսակի 1.4 կետ, թիվ 11 հավելվածի 1-ին կետ, թիվ 11 հավելվածի 2-րդ կետի «ա», «դ»-«ժա» և «ժգ» ենթակետեր

2022 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

105

67.140.30

Կակաո-փոշի. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ 108-2014-ում փոփոխությունների կատարում

թիվ 2 հավելվածի 1-ին աղյուսակի 1.4 կետ, թիվ 11 հավելվածի 2-րդ կետի «ժզ» ենթակետ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

106

67.060

67.190

67.180.10

Հրուշակեղեն և հրուշակային արտադրության կիսապատրաստուկներ. Եզրույթներ և սահմանումներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

թիվ 11 հավելված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

107

67.140.30

Շոկոլադե, հրուշակային և ճարպային ջնարակներ ու զանգվածներ՝ կաղապարման համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ 34383-2018-ի վերանայում

թիվ 11 հավելված

2024 թվական

2025 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

108

67.120.01

Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ ֆլավոմիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ-ի հիման վրա

հավելված թիվ 51

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

109

67.120.99

Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ բակվիլոպրիմի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/112-ի հիման վրա

հավելված թիվ 51

2026 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

110

67.120.99

Սննդամթերք, պարենային հումք. Ամինոգլիկոզիդների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 32798-2014-ի վերանայում՝ ՄՑ 759/5.3-ի հիման վրա (ենթամթերքի (լյարդ, երիկամներ) մեջ ապրամիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ)

հավելված թիվ 51

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

111

67.120.10

67.120.99

Սննդամթերք, պարենային հումք. Ցեֆալոսպորինների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով.

ԳՕՍՏ 34137-2017-ում փոփոխությունների կատարում (ենթամթերքի (երիկամներ) մեջ ցեֆալեքսինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ)

հավելված թիվ 51

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

112

07.100.30

Սննդային շղթայի մանրէաբանություն. Clostridium spp.-ի հայտնաբերման և հաշվարկման հորիզոնական մեթոդ. Մաս 1. Սուլֆիդ վերականգնող Clostridium spp.-ի հաշվարկում գաղութների հաշվարկման մեթոդով. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ISO 15213-1:2023-ի հիման վրա

հավելված թիվ 2

2025 թվական

2026 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

113

67.120.01

Կենդանական ծագման սննդամթերքի մեջ կլավուլանաթթվի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/073-ի հիման վրա

հավելված թիվ 51

2025 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

114

67.120.01

Սննդամթերքի և կերերի մեջ ավիլամիցինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/071-ի հիման վրա

հավելված թիվ 51

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

115

67.120.01

Սննդամթերք, պարենային հումք. Քինոլոնների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով.

ԳՕՍՏ 32797-2014-ի վերանայում՝ ՄՑ А-1/090-ի և ՄՑ А-1/077 հիման վրա (քինոլոնների (գատիֆլոքսացինի, հեմիֆլոքսացինի, գրեպաֆլոքսացինի, նադիֆլոքսացինի, օրբիֆլոքսացինի, պազուֆլոքսացինի, պեֆլոքսացինի, սպարֆլոքսացինի, ֆլերոքսացինի, ցինոքսացինի, էնոքսացինի, պեֆլոքսացինի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ)

91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր, հավելված թիվ 51

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

116

67.120.99

Սննդամթերք, պարենային հումք. Նիտրոֆուրանների մետաբոլիտների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 32014-2012-ի վերանայում՝ ՄՑ А-1/104-ի հիման վրա

91-րդ հոդված, հավելված թիվ 51

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

117

67.120.01

Սննդամթերք, պարենային հումք. Տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով.

ԳՕՍՏ 31694-2012-ի վերանայում՝ ՄՑ А-1/089-ի հիման վրա (անասնաբուծական արտադրանքի մեջ տետրացիկլինների (տիգեցիկլինի, դեմեկլոցիկլինի, մինոցիկլինի, մետացիկլինի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ)

91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

118

67.120.01

Անասնաբուծական արտադրանքի մեջ ռիֆամպիցինի և ռիֆաքսիմինի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/078-ի հիման վրա

91-րդ հոդվածի 2-րդ և

3-րդ կետեր, հավելված թիվ 51

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

119

67.120.01

Սննդամթերքի և կերերի մեջ հակապրոտոզոային պատրաստուկների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/061-ի հիման վրա

91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր

2025 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

120

67.120.30

Ձկնային սննդամթերքի մեջ ներկանյութերի (ակրիֆլավինի, դիմեթիլթիոնին (Azure А) մեթիլենային լազուրի В (Azure В), 9-ամինաակրիդինի, էթիլ մանուշակագույնի, մեթիլենային կապույտի, պարարոզանիլին հիմքի, Վիկտորիա կապույտի В, Վիկտորիա կապույտի R, հիմնային կապույտի 7, լեյկոմալաքիտե կանաչի, լեյկոբյուրեղային մանուշակագույնի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/080-ի և ԳՕՍՏ Ռ 56962-2016-ի հիման վրա

91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

121

67.120.01

Սննդամթերք, պարենային հումք. Մակրոլիդների, լինկոզամիդների և պլևրոմութիլինների մնացորդների պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով.

ԳՕՍՏ 34136-2017-ում փոփոխությունների կատարում՝ ՄՑ А-1/088-ի հիման վրա (սննդամթերքի մեջ մակրոլիդների (8 ֆլյուորո-էրիթրոմիցինի, գամիթրոմիցինի, ջոզամիցինի, դիրիթրոմիցինի, միդեկամիցինի, օլեանդրոմիցինի, ռոքսիթրոմիցինի, տելիթրոմիցինի, ազիթրոմիցինի, թիլդիպիրոզինի, կիտասամիցինի) մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ)

91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

122

67.120.99

Սննդամթերք, պարենային հումք. Սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում՝ ՄՑ А 1/103-ի հիման վրա (սննդամթերքի մեջ քլորամֆենիկոլի որոշման մեթոդ)

թիվ 3 հավելվածի «հակաբիոտիկներ» ցուցանիշ

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

123

67.120.01

Սննդամթերքի մեջ դապսոնի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ А-1/075-ի հիման վրա

91 հոդված, հավելված թիվ 51

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

124

67.120.99

Սննդամթերք, պարենային հումք. Սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ՝ զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով. ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում՝ ՄՑ А-1/075-ի հիման վրա (ճարպի մեջ սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների, այդ թվում՝ տիամֆենիկոլի մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ)

91-րդ հոդվածի 2-րդ և 3-րդ կետեր

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

(ծրագիրը լրաց. ԵՏՀԿ 16.05.23 թիվ 63, փոփ., լրաց. ԵՏՀԿ 14.01.25 թիվ 5)

 

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական:

Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
14.01.2025, թիվ 5 16.02.2025, թիվ 67
16.05.2023, թիվ 63 18.06.2023, թիվ 67
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան