Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 167
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Հիմնական ակտ (15.01.2016-մինչ օրս)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Չի հրապարակվել պաշտոնական պարբերականում
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
15.12.2015
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
15.12.2015
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
15.01.2016

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

15 դեկտեմբերի 2015 թվականի

թիվ 167

քաղ. Մոսկվա

 

ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎԻ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 9-Ի ԹԻՎ 882 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության («Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի հավելված թիվ 9) 4-րդ կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011 թվականի դեկտեմբերի 9-ի ««Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի ընդունման մասին» թիվ 882 որոշման մեջ կատարել փոփոխություններ՝ համաձայն հավելվածի։

2. Սույն Որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ`

Վ. Խրիստենկո

 

ՀԱՎԵԼՎԱԾ

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի

2015 թվականի դեկտեմբերի 15-ի

թիվ 167 որոշման

 

ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

 

Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011 թվականի դեկտեմբերի 9-ի թիվ 882 որոշման մեջ կատարվող

 

1. 2.2 կետում «արտադրանքի համապատասխանության գնահատում (հավաստում)» բառերը փոխարինել «տեխնիկական կարգավորման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում» բառերով։

2. Այն ստանդարտների ցանկը, որոնց կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում ապահովվում է նշված որոշմամբ հաստատված՝ «Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջների պահպանումը, շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ՝

 

«ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011

թվականի դեկտեմբերի 9-ի թիվ 882 որոշմամբ

(Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի

կոլեգիայի 2015 թվականի դեկտեմբերի 15-ի

թիվ 167 որոշման խմբագրությամբ)

 

ՑԱՆԿ

 

այն ստանդարտների, որոնց կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում ապահովվում է «Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջների պահպանումը

 

Համարը՝ ը/կ

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Ստանդարտի նշագիրը

Ստանդարտի անվանումը

Ծանոթագրություն

1

2

3

4

5

1

2-րդ հավելված, 2-րդ, 4-րդ և 5-րդ հոդվածներ

ԳՕՍՏ

32100-2013

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Հյութեր, նեկտարներ և հյութ պարունակող ըմպելիքներ՝ բանջարեղենային և մրգաբանջարեղենային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

 

2

ԳՕՍՏ

32101-2013

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Հյութեր՝ մրգային, ուղղակի մզման: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

 

3

ԳՕՍՏ

32102-2013

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Հյութեր՝ մրգային, խտացված: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

 

4

ԳՕՍՏ

32103-2013

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Հյութեր՝ մրգային և մրգաբանջարեղենային, վերականգնված: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

 

5

ԳՕՍՏ

32104-2013

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Նեկտարներ՝ մրգային և մրգաբանջարեղենային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

 

6

ԳՕՍՏ

32105-2013

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Ըմպելիքներ՝ հյութ պարունակող, մրգային և մրգաբանջարեղենային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

 

7

ԳՕՍՏ

32876-2014

Հյութամթերք: Տոմատի հյութ: Տեխնիկական պայմաններ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

8

ԳՕՍՏ

32920-2014

Հյութամթերք: Հյութեր և նեկտարներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

9

ԳՕՍՏ Ռ

52183-2003

Պահածոներ։ Հյութեր բանջարեղենային: Հյութ տոմատի: Տեխնիկական պայմաններ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

10

ԳՕՍՏ Ռ

52474-2005

Պահածոներ։ Հյութամթերք: Հյութեր, նեկտարներ և կոկտեյլներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար: Տեխնիկական պայմաններ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

11

6-րդ հոդված

1-15-րդ, 18-36-րդ տերմիններ ԳՕՍՏ 19477-74

Պահածոներ պտուղ-բանջարեղենային: Տեխնոլոգիական գործընթացներ: Տերմիններ և սահմանումներ

 

12

 

1-20-րդ, 23-41-րդ, 50-59-րդ և 62-63-րդ տերմիններ ԳՕՍՏ Ռ

53029-2008

Մրգերի, բանջարեղենների և սնկերի վերամշակման տեխնոլոգիական գործընթացներ: Տերմիններ և սահմանումներ

 

13

2-րդ հավելված

ԳՕՍՏ ԻՍՕ

1956-2-2014

Մրգեր և բանջարեղեն։ Ձևաբանական (մորֆոլոգիական) և կառուցվածքային տերմինաբանություն: Մաս 2

 

14

ԳՕՍՏ

27519-87

Մրգեր և բանջարեղեն։ Ձևաբանական (մորֆոլոգիական) և կառուցվածքային տերմինաբանություն: Մաս 1

 
»:

 

3. Նշված որոշմամբ հաստատված՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ և մեթոդներ, այդ թվում՝ «Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և արտադրանքի համապատասխանության գնահատում (հավաստում) իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող ստանդարտների ցանկը շարադրել հետևյալ խմբագրությամբ՝

 

«ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Մաքսային միության հանձնաժողովի 2011

թվականի դեկտեմբերի 9-ի թիվ 882 որոշմամբ

(Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի

կոլեգիայի 2015 թվականի դեկտեմբերի 15-ի

թիվ 167 որոշման խմբագրությամբ)

 

ՑԱՆԿ

 

հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ և մեթոդներ, այդ թվում՝ «Մրգերից և բանջարեղենից ստացված հյութամթերքի տեխնիկական կանոնակարգ» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 023/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ նմուշառման կանոններ պարունակող ստանդարտների

 

Համարը՝

ը/կ

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Ստանդարտի նշագիրը

Ստանդարտի անվանումը

Ծանոթագրություն

1

2

3

4

5

1

2-րդ և 3-րդ հավելվածներ, 2-րդ, 4-րդ և 5-րդ հոդվածներ

ԳՕՍՏ

26313-84

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

2

ԳՕՍՏ

26313-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ընդունման կանոններ և փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

3

ԳՕՍՏ

26671-85

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ Լաբորատոր անալիզների համար փորձանմուշների պատրաստում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

4

ԳՕՍՏ

26671-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ Լաբորատոր անալիզների համար փորձանմուշների պատրաստում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

5

2-րդ և 4-րդ հոդվածներ

ԳՕՍՏ

ԻՍՕ 762-2013

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հանքային խառնուկների պարունակության որոշում

 

6

ԳՕՍՏ

ԻՍՕ 2173-2013

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Լուծվող չոր նյութերը որոշելու բեկումաչափական մեթոդ

 

7

ԳՕՍՏ

ԻՍՕ 2448-2013

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Էթանոլի պարունակության որոշում

 

8

ԳՕՍՏ

8756.1-79

Պահածոյացված սննդամթերքներ: Բաղադրիչ մասերի զգայորոշման (օրգանոլեպտիկ) ցուցանիշները, զուտ զանգվածը կամ ծավալը և զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդներ

 

9

 

ԳՕՍՏ

8756.8-85

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Տոմատամթերքների գույնի հսկողության մեթոդներ

2-րդ բաժնի մասով կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հուլիսի 1-ը

10

 

ԳՕՍՏ

8756.10-70

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

11

 

ԳՕՍՏ

8756.11-70

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հյութերի և լուծամզուքների թափանցիկությունը, լուծամզուքների լուծելիությունը որոշելու մեթոդներ

 

12

 

ԳՕՍՏ

25555.1-82

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ցնդող թթուները որոշելու մեթոդ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

13

 

ԳՕՍՏ

25555.1-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ցնդող թթուները որոշելու մեթոդ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

14

 

3-րդ և 4-րդ մասեր ԳՕՍՏ

25555.3-82

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հանքային խառնուկները որոշելու մեթոդներ

 

15

 

ԳՕՍՏ

25555.4-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Մոխրի և ընդհանուր ու ջրում լուծվող մոխրի հիմնայնությունը որոշելու մեթոդներ

 

16

 

ԳՕՍՏ

25555.5-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

17

 

ԳՕՍՏ

25555.5-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

18

 

ԳՕՍՏ

26181-84

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Սորբինաթթուն որոշելու մեթոդներ

 

19

 

ԳՕՍՏ

26188-84

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ pH-ը որոշելու մեթոդ

 

20

 

ԳՕՍՏ

26323-84

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բուսական ծագման խառնուկների պարունակությունը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

21

ԳՕՍՏ

26323-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բուսական ծագման խառնուկների պարունակությունը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

22

 

ԳՕՍՏ

28467-90

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բենզոյաթթուն որոշելու մեթոդ

 

23

 

ԳՕՍՏ

29030-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Լուծվող չոր նյութերի հարաբերական խտությունը և պարունակությունը որոշելու պիկնոմետրական մեթոդ

 

24

 

ԳՕՍՏ

29031-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ջրում չլուծվող չոր նյութերը որոշելու մեթոդ

 

25

 

ԳՕՍՏ

30669-2000

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բենզոյաթթվի պարունակությունը որոշելու գազաքրոմատագրման մեթոդ

 

26

 

ԳՕՍՏ

30670-2000

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Սորբինաթթվի պարունակությունը որոշելու գազաքրոմատագրման մեթոդ

 

27

 

ԳՕՍՏ

31714-2012

Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով ածխածնի կայուն իզոտոպների որոշում

 

28

 

ԳՕՍՏ

31715-2012

Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով ջրածնի կայուն իզոտոպների որոշում

 

29

 

ԳՕՍՏ

31717-2012

Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Ֆերմենտային մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում

 

30

 

ԳՕՍՏ

31718-2012

Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով թթվածնի կայուն իզոտոպների որոշում

 

31

ԳՕՍՏ

32146-2013

Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Քրոմատազանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով բուրաստեղծ միացությունների որոշում

 

32

 

ԳՕՍՏ

32249-2013

Հյութամթերք: Ֆերմենտային մեթոդով էթիլային սպիրտի որոշում

 

33

 

ԳՕՍՏ

32709-2014

Հյութամթերք: Անտոցիանները որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

34

 

ԳՕՍՏ

32711-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդը որոշելու ֆերմենտային մեթոդ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

35

 

ԳՕՍՏ

32712-2014

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

36

 

ԳՕՍՏ

32771-2014

Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

37

 

ԳՕՍՏ

32799-2014

Հյութամթերք: Իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով ազատ ամինաթթուների որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

38

 

ԳՕՍՏ

32800-2014

Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

39

 

ԳՕՍՏ

32841-2014

Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով բուրաստեղծ միացություններում էթանոլի որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

40

 

ԳՕՍՏ

32919-2014

Հյութամթերք: Մեթանոլի մնացորդային քանակները որոշելու մեթոդ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

41

 

ՍՏԲ ԵՆ

12631-2007

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ NAD-ի օգտագործմամբ սպեկտրաչափության օգնությամբ D և L կաթնաթթվի (լակտատի) պարունակությունը որոշելու ֆերմենտային մեթոդ

 

42

ԳՕՍՏ

50476-93

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի պարունակությունը որոշելու մեթոդ՝ դրանց համատեղ առկայության դեպքում

 

43

 

ԳՕՍՏ Ռ

51122-97

Պտուղ-բանջարեղենային հյութեր։ Ֆորմոլային թիվը որոշելու պոտենցաչափական մեթոդ

 

44

 

ԳՕՍՏ Ռ

51123-97

Պտուղ-բանջարեղենային հյութեր։ Սուլֆատները որոշելու ծանրաչափական մեթոդ

 

45

 

ԳՕՍՏ Ռ

51124-97

Պտուղ-բանջարեղենային հյութեր։ Պրոլինը որոշելու լուսաչափական մեթոդ

 

46

 

ԳՕՍՏ Ռ

51128-98

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ D-իզոկիտրոնաթթուն որոշելու մեթոդ

 

47

 

ԳՕՍՏ Ռ

51427-99

Ցիտրուսային հյութեր: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գեսպերիդինի և նարինգենինի զանգվածային խտությունը որոշելու մեթոդ

 

48

 

ԳՕՍՏ Ռ

51429-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության օգնությամբ նատրիումի, կալիումի, կալցիումի և մագնեզիումի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

49

 

ԳՕՍՏ Ռ

51430-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ֆոսֆորի պարունակությունը որոշելու սպեկտրալուսաչափական մեթոդ

 

50

 

ԳՕՍՏ Ռ

51431-99

Հյութամթերք: Հարաբերական խտությունը որոշելու մեթոդ

 

51

 

ԳՕՍՏ Ռ

51432-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Մոխրի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

52

 

ԳՕՍՏ Ռ

51436-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Մոխրի ընդհանուր հիմնայնությունը որոշելու տիտրաչափական մեթոդ

 

53

ԳՕՍՏ Ռ

51437-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։

Չորացնելու ժամանակ ըստ զանգվածի կորստի ընդհանուր չոր նյութերի զանգվածային բաժինը որոշելու ծանրաչափական մեթոդ

 

54

 

ԳՕՍՏ Ռ

51438-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ազոտի պարունակությունը ըստ Կելդալի որոշելու մեթոդ

 

55

 

ԳՕՍՏ Ռ

51439-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր: Պոտենցաչափության տիտրման օգնությամբ քլորիդների պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

56

 

ԳՕՍՏ Ռ 51441-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Սպեկտրալուսաչափության օգնությամբ քացախաթթվի (ացետատի) պարունակությունը որոշելու ֆերմենտային մեթոդ

 

57

 

ԳՕՍՏ Ռ

51442-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ցենտրիֆուգմամբ առանձնացող պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

58

 

ԳՕՍՏ Ռ

52052-2003

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի զանգվածային բաժինները որոշելու մեթոդ

 

59

 

ԳՕՍՏ Ռ

53773-2010

Հյութամթերք: Անտոցիանների որոշման մեթոդներ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

60

 

ԳՕՍՏ Ռ

54635-2011

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: А վիտամինը որոշելու մեթոդ

 

61

 

ԳՕՍՏ Ռ

54684-2011

Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

62

 

ԳՕՍՏ Ռ

54685-2011

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

63

ԳՕՍՏ Ռ

54741-2011

Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

64

 

ԳՕՍՏ Ռ

54742-2011

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով նարնջի հյութի մեջ նարինգինի և նեոգեսպերիդինի որոշում

 

65

 

ԳՕՍՏ Ռ

54743-2011

Հյութամթերք: Իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով ազատ ամինաթթուների որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

66

 

ԳՕՍՏ Ռ

54744-2011

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով լոռամրգից և խնձորից պատրաստված մթերքների մեջ քինայի, խնձորի և կիտրոնի թթուների որոշում

 

67

 

ԳՕՍՏ Ռ

55339-2012

Հյութամթերք: Իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով անիոնների որոշում

 

68

5-րդ հոդված

ԳՕՍՏ ԻՍՕ

750-2013

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Տիտրվող թթվայնության որոշում

 

69

 

3-րդ և 4-րդ բաժիններ

ԳՕՍՏ ԵՆ

14122-2013

Սննդամթերք։ Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ В1 վիտամինի որոշում

 

70

 

2-րդ բաժին

ԳՕՍՏ ԵՆ

14152-2013

Սննդամթերք։ Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ В2 վիտամինի որոշում

 

71

 

ԳՕՍՏ

8756.9-78

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պտղային և հատապտղային հյութերի և լուծամզուքների մեջ նստվածքը որոշելու մեթոդ

 

72

 

ԳՕՍՏ

8756.10-70

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

73

 

ԳՕՍՏ

8756.13-87

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Շաքարները որոշելու մեթոդներ

 

74

ԳՕՍՏ

8756.22-80

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Կարոտինը որոշելու մեթոդ

 

75

 

ԳՕՍՏ

24283-80

Հոմոգենացված պահածոներ՝ մանկական սննդի համար: Մանրացման որակը որոշելու մեթոդ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

76

 

ԳՕՍՏ

24283-2014

Հոմոգենացված պահածոներ՝ մանկական սննդի համար: Մանրացման որակը որոշելու մեթոդ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

77

 

ԳՕՍՏ

24556-89

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ C վիտամինը որոշելու մեթոդներ

 

78

 

ԳՕՍՏ

26186-84

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ Քլորիդները որոշելու մեթոդներ

 

79

 

ԳՕՍՏ

26928-86

Սննդամթերք։ Երկաթը որոշելու մեթոդ

 

80

 

ԳՕՍՏ

28561-90

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Չոր նյութերը կամ խոնավությունը որոշելու մեթոդներ

 

81

 

ԳՕՍՏ

29030-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հարաբերական խտությունը և լուծվող չոր նյութերի պարունակությունը որոշելու պիկնոմետրական մեթոդ

 

82

 

ԳՕՍՏ

29032-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Oքսիմեթիլֆուրֆուրոլը որոշելու մեթոդներ

 

83

 

ԳՕՍՏ

29059-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պեկտինային նյութերը որոշելու տիտրաչափական մեթոդ

 

84

 

ԳՕՍՏ

29206-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Դիետիկ պահածոների մեջ քսիլիտը և սորբիտը որոշելու մեթոդներ

 

85

 

ԳՕՍՏ

31082-2002

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ L-խնձորաթթուն որոշելու մեթոդ

 

86

ԳՕՍՏ

31083-2002

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ D-խաղողաշաքարը և D-պտղաշաքարը որոշելու մեթոդ

 

87

 

ԳՕՍՏ

31643-2012

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում

 

88

 

ԳՕՍՏ

31644-2012

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով 5-հիդրօքսիմեթիլֆուրֆուրոլի որոշում

 

89

 

ԳՕՍՏ

31669-2012

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով բուսաշաքարի, խաղողաշաքարի, պտղաշաքարի և սորբիտի որոշում

 

90

 

ԳՕՍՏ

31870-2012

Խմելու ջուր: Ատոմային սպեկտրաչափության մեթոդներով տարրերի պարունակության որոշում

 

91

 

ԳՕՍՏ

32223-2013

Հյութամթերք: Լուսաչափական մեթոդով պեկտինի որոշում

 

92

 

ԳՕՍՏ

32712-2014

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

93

 

ԳՕՍՏ

32771-2014

Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

94

 

ԳՕՍՏ

32800-2014

Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

95

 

ԳՕՍՏ

32903-2014

Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ջրում լուծվող վիտամինների՝ թիամինի (В1), ռիբոֆլավինի (В2), պիրիդօքսինի (В6) և նիկոտինամիդի (РР) որոշումը

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

96

 

ԳՕՍՏ

33045-2014

Ջուր: Ազոտ պարունակող նյութերը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

97

ԳՕՍՏ Ռ

50479-93

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ РР վիտամինի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

98

 

ԳՕՍՏ Ռ

51129-98

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Կիտրոնաթթուն որոշելու մեթոդ

 

99

 

ԳՕՍՏ Ռ

51428-99

Մրգային հյութեր: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գինեթթվի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

100

 

ԳՕՍՏ Ռ

51434-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Տիտրվող թթվայնությունը որոշելու մեթոդ

 

101

 

ԳՕՍՏ Ռ

51439-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Պոտենցաչափական տիտրման օգնությամբ քլորիդների պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

102

 

ԳՕՍՏ Ռ

51442-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ցենտրիֆուգմամբ առանձնացող պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

103

 

ԳՕՍՏ Ռ

51443-99

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ընդհանուր կարոտինոիդների պարունակությունը և չափամասային կազմը որոշելու մեթոդ

 

104

 

ԳՕՍՏ Ռ

51938-2002

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Բուսաշաքարը որոշելու մեթոդ

 

105

 

ԳՕՍՏ Ռ

51940-2002

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ D-խնձորաթթուն որոշելու մեթոդ

 

106

 

ԳՕՍՏ Ռ

54635-2011

Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: А վիտամինը որոշելու մեթոդ

 

107

 

ԳՕՍՏ Ռ

54684-2011

Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

108

 

ԳՕՍՏ Ռ

54685-2011

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

109

ԳՕՍՏ Ռ

54741-2011

Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

110

1-ին հավելված

ԳՕՍՏ ԻՍՕ

21871-2013

Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Bacillus cereus-ի առավել հավանական թիվը հայտնաբերելու և հաշվարկելու մեթոդ

 

111

 

ԳՕՍՏ

10444.1-84

Պահածոներ։ Մանրէաբանական անալիզի մեջ կիրառվող ռեակտիվների լուծույթների, ներկերի, ինդիկատորների և սննդային միջավայրերի պատրաստում

 

112

 

ԳՕՍՏ

10444.8-2013

Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Bacillus cereus պրեզումպտիվները հաշվարկելու հորիզոնական մեթոդ: 30°С ջերմաստիճանում գաղութները հաշվարկելու մեթոդ

 

113

 

ԳՕՍՏ

10444.9-88

Սննդամթերք։ Clostridium perfringens-ը որոշելու մեթոդ

 

114

 

ԳՕՍՏ

10444.11-2013

(ԻՍՕ 15214:1998)

Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Մեզոֆիլ կաթնաթթվային մանրէները հայտնաբերելու և հաշվարկելու մեթոդ

 

115

 

ԳՕՍՏ

10444.12-2013

Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Խմորասնկերը և բորբոսասնկերը հայտնաբերելու և դրանց քանակը հաշվարկելու մեթոդ

 

116

 

ԳՕՍՏ

10444.14-91

Պահածոներ։ Բորբոսի պարունակությունը ըստ Հովարդի որոշելու մեթոդ

 

117

 

ԳՕՍՏ

10444.15-94

Սննդամթերք։ Մեզոֆիլ աերոբ և ֆակուլտատիվ անաերոբ մանրէների քանակը որոշելու մեթոդներ

 

118

ԳՕՍՏ

26188-84

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ pH-ը որոշելու մեթոդ

 

119

 

ԳՕՍՏ

26669-85

Սննդային և համային մթերքներ: Մարէաբանական անալիզների համար փորձանմուշների պատրաստում համար

 

120

 

ԳՕՍՏ

26670-91

Սննդամթերք։ Մանրէների կուլտիվացման մեթոդներ

 

121

 

ԳՕՍՏ

28805-90

Սննդամթերք։ Օսմոտոլերանտ խմորասնկերը և բորբոսասնկերը հայտնաբերելու և դրանց քանակը որոշելու մեթոդներ

 

122

 

ԳՕՍՏ

30425-97

Պահածոներ։ Արտադրական մանրէազերծությունը որոշելու մեթոդ

 

123

 

ԳՕՍՏ

30726-2001

Սննդամթերք։ Escherichia coli տեսակի բակտերիաները հայտնաբերելու և դրանց քանակը որոշելու մեթոդներ

 

124

 

ԳՕՍՏ

31708-2012

(ԻՍՕ 7251:2005)

Սննդամթերքի և կերերի մանրէաբանություն: Escherichia coli պրեզուպտիվ բակտերիաները հայտնաբերելու և դրանց քանակը որոշելու մեթոդ: Առավել հավանական թվի մեթոդ

 

125

 

ՍՏԲ

1036-97

Սննդամթերք և պարենային հումք: Անվտանգության ցուցանիշները որոշելու համար փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ

 

126

 

ԳՕՍՏ Ռ

52711-2007

Հյութամթերքի արտադրություն: Հատուկ մանրէաբանական միջավայրեր կիրառելով մանրէաբանական անալիզի մեթոդներ

 

127

2-րդ հավելված

ԳՕՍՏ ԻՍՕ

2173-2013

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Լուծվող չոր նյութերի որոշման բեկումաչափական մեթոդ

 

128

ԳՕՍՏ

29030-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հարաբերական խտությունը և լուծվող չոր նյութերի պարունակությունը որոշելու պիկնոմետրական մեթոդ

 

129

3-րդ հավելված

ԳՕՍՏ ԵՆ

12856-2015

Սննդամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով կալիումի ացեսուլֆամի, ասպարտամի և սախարինի որոշում

կիրառվում է 2017 թվականի հունվարի 1-ից

130

 

ԳՕՍՏ

8756.13-87

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Շաքարները որոշելու մեթոդներ

 

131

 

ԳՕՍՏ

25555.5-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

132

 

ԳՕՍՏ

25555.5-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

133

 

ԳՕՍՏ

29059-91

Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պեկտինային նյութերը որոշելու տիտրաչափական մեթոդ

 

134

 

ԳՕՍՏ

31643-2012

Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում

 

135

 

ԳՕՍՏ

32223-2013

Հյութամթերք: Լուսաչափական մեթոդով պեկտինի որոշում

 

136

 

ԳՕՍՏ

32711-2014

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ֆերմենտային մեթոդով ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդի որոշում

կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից

137

 

ԳՕՍՏ Ռ ԵՆ

12856-2010

Սննդամթերք։ Կալիումի ացեսուլֆամի, ասպարտամի և սախարինի որոշում: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ

կիրառվում է մինչև 2017 թվականի հունվարի 1-ը

138

 

ԳՕՍՏ Ռ

51129-98

Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Կիտրոնաթթուն որոշելու մեթոդ

 

139

ԳՕՍՏ Ռ

51428-99

Մրգային հյութեր: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գինեթթվի պարունակությունը որոշելու մեթոդ

 

140

 

ԳՕՍՏ Ռ

54894-2012

Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ֆերմենտային մեթոդով ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդի որոշում

կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը

»:
Փոփոխման պատմություն
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան
Փոփոխված ակտ
Փոփոխող ակտ Համապատասխան ինկորպորացիան