Համարը՝
ը/կ |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Ստանդարտի նշագիրը |
Ստանդարտի անվանումը |
Ծանոթագրություն |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1 |
2-րդ և 3-րդ հավելվածներ, 2-րդ, 4-րդ և 5-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ
26313-84 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
2 |
ԳՕՍՏ
26313-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ընդունման կանոններ և փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
3 |
ԳՕՍՏ
26671-85 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ Լաբորատոր անալիզների համար փորձանմուշների պատրաստում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
4 |
ԳՕՍՏ
26671-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ Լաբորատոր անալիզների համար փորձանմուշների պատրաստում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
5 |
2-րդ և 4-րդ հոդվածներ |
ԳՕՍՏ
ԻՍՕ 762-2013 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հանքային խառնուկների պարունակության որոշում |
|
6 |
ԳՕՍՏ
ԻՍՕ 2173-2013 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Լուծվող չոր նյութերը որոշելու բեկումաչափական մեթոդ |
|
7 |
ԳՕՍՏ
ԻՍՕ 2448-2013 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Էթանոլի պարունակության որոշում |
|
8 |
ԳՕՍՏ
8756.1-79 |
Պահածոյացված սննդամթերքներ: Բաղադրիչ մասերի զգայորոշման (օրգանոլեպտիկ) ցուցանիշները, զուտ զանգվածը կամ ծավալը և զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդներ |
|
9 |
|
ԳՕՍՏ
8756.8-85 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Տոմատամթերքների գույնի հսկողության մեթոդներ |
2-րդ բաժնի մասով կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հուլիսի 1-ը |
10 |
|
ԳՕՍՏ
8756.10-70 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
11 |
|
ԳՕՍՏ
8756.11-70 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հյութերի և լուծամզուքների թափանցիկությունը, լուծամզուքների լուծելիությունը որոշելու մեթոդներ |
|
12 |
|
ԳՕՍՏ
25555.1-82 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ցնդող թթուները որոշելու մեթոդ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
13 |
|
ԳՕՍՏ
25555.1-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ցնդող թթուները որոշելու մեթոդ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
14 |
|
3-րդ և 4-րդ մասեր ԳՕՍՏ
25555.3-82 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հանքային խառնուկները որոշելու մեթոդներ |
|
15 |
|
ԳՕՍՏ
25555.4-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Մոխրի և ընդհանուր ու ջրում լուծվող մոխրի հիմնայնությունը որոշելու մեթոդներ |
|
16 |
|
ԳՕՍՏ
25555.5-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
17 |
|
ԳՕՍՏ
25555.5-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
18 |
|
ԳՕՍՏ
26181-84 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Սորբինաթթուն որոշելու մեթոդներ |
|
19 |
|
ԳՕՍՏ
26188-84 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ pH-ը որոշելու մեթոդ |
|
20 |
|
ԳՕՍՏ
26323-84 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բուսական ծագման խառնուկների պարունակությունը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
21 |
ԳՕՍՏ
26323-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բուսական ծագման խառնուկների պարունակությունը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
22 |
|
ԳՕՍՏ
28467-90 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բենզոյաթթուն որոշելու մեթոդ |
|
23 |
|
ԳՕՍՏ
29030-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Լուծվող չոր նյութերի հարաբերական խտությունը և պարունակությունը որոշելու պիկնոմետրական մեթոդ |
|
24 |
|
ԳՕՍՏ
29031-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ջրում չլուծվող չոր նյութերը որոշելու մեթոդ |
|
25 |
|
ԳՕՍՏ
30669-2000 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բենզոյաթթվի պարունակությունը որոշելու գազաքրոմատագրման մեթոդ |
|
26 |
|
ԳՕՍՏ
30670-2000 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Սորբինաթթվի պարունակությունը որոշելու գազաքրոմատագրման մեթոդ |
|
27 |
|
ԳՕՍՏ
31714-2012 |
Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով ածխածնի կայուն իզոտոպների որոշում |
|
28 |
|
ԳՕՍՏ
31715-2012 |
Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով ջրածնի կայուն իզոտոպների որոշում |
|
29 |
|
ԳՕՍՏ
31717-2012 |
Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Ֆերմենտային մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում |
|
30 |
|
ԳՕՍՏ
31718-2012 |
Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Զանգվածասպեկտրաչափության մեթոդով թթվածնի կայուն իզոտոպների որոշում |
|
31 |
ԳՕՍՏ
32146-2013 |
Հյութեր և հյութամթերք: Նույնականացում: Քրոմատազանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով բուրաստեղծ միացությունների որոշում |
|
32 |
|
ԳՕՍՏ
32249-2013 |
Հյութամթերք: Ֆերմենտային մեթոդով էթիլային սպիրտի որոշում |
|
33 |
|
ԳՕՍՏ
32709-2014 |
Հյութամթերք: Անտոցիանները որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
34 |
|
ԳՕՍՏ
32711-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդը որոշելու ֆերմենտային մեթոդ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
35 |
|
ԳՕՍՏ
32712-2014 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
36 |
|
ԳՕՍՏ
32771-2014 |
Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
37 |
|
ԳՕՍՏ
32799-2014 |
Հյութամթերք: Իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով ազատ ամինաթթուների որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
38 |
|
ԳՕՍՏ
32800-2014 |
Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
39 |
|
ԳՕՍՏ
32841-2014 |
Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով բուրաստեղծ միացություններում էթանոլի որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
40 |
|
ԳՕՍՏ
32919-2014 |
Հյութամթերք: Մեթանոլի մնացորդային քանակները որոշելու մեթոդ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
41 |
|
ՍՏԲ ԵՆ
12631-2007 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ NAD-ի օգտագործմամբ սպեկտրաչափության օգնությամբ D և L կաթնաթթվի (լակտատի) պարունակությունը որոշելու ֆերմենտային մեթոդ |
|
42 |
ԳՕՍՏ
50476-93 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի պարունակությունը որոշելու մեթոդ՝ դրանց համատեղ առկայության դեպքում |
|
43 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51122-97 |
Պտուղ-բանջարեղենային հյութեր։ Ֆորմոլային թիվը որոշելու պոտենցաչափական մեթոդ |
|
44 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51123-97 |
Պտուղ-բանջարեղենային հյութեր։ Սուլֆատները որոշելու ծանրաչափական մեթոդ |
|
45 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51124-97 |
Պտուղ-բանջարեղենային հյութեր։ Պրոլինը որոշելու լուսաչափական մեթոդ |
|
46 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51128-98 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ D-իզոկիտրոնաթթուն որոշելու մեթոդ |
|
47 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51427-99 |
Ցիտրուսային հյութեր: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գեսպերիդինի և նարինգենինի զանգվածային խտությունը որոշելու մեթոդ |
|
48 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51429-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ատոմաաբսորբման սպեկտրաչափության օգնությամբ նատրիումի, կալիումի, կալցիումի և մագնեզիումի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
49 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51430-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ֆոսֆորի պարունակությունը որոշելու սպեկտրալուսաչափական մեթոդ |
|
50 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51431-99 |
Հյութամթերք: Հարաբերական խտությունը որոշելու մեթոդ |
|
51 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51432-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Մոխրի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
52 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51436-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Մոխրի ընդհանուր հիմնայնությունը որոշելու տիտրաչափական մեթոդ |
|
53 |
ԳՕՍՏ Ռ
51437-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։
Չորացնելու ժամանակ ըստ զանգվածի կորստի ընդհանուր չոր նյութերի զանգվածային բաժինը որոշելու ծանրաչափական մեթոդ |
|
54 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51438-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ազոտի պարունակությունը ըստ Կելդալի որոշելու մեթոդ |
|
55 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51439-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր: Պոտենցաչափության տիտրման օգնությամբ քլորիդների պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
56 |
|
ԳՕՍՏ Ռ 51441-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Սպեկտրալուսաչափության օգնությամբ քացախաթթվի (ացետատի) պարունակությունը որոշելու ֆերմենտային մեթոդ |
|
57 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51442-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ցենտրիֆուգմամբ առանձնացող պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
58 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
52052-2003 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ սորբինաթթվի և բենզոյաթթվի զանգվածային բաժինները որոշելու մեթոդ |
|
59 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
53773-2010 |
Հյութամթերք: Անտոցիանների որոշման մեթոդներ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
60 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54635-2011 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: А վիտամինը որոշելու մեթոդ |
|
61 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54684-2011 |
Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
62 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54685-2011 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
63 |
ԳՕՍՏ Ռ
54741-2011 |
Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
64 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54742-2011 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով նարնջի հյութի մեջ նարինգինի և նեոգեսպերիդինի որոշում |
|
65 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54743-2011 |
Հյութամթերք: Իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով ազատ ամինաթթուների որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
66 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54744-2011 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով լոռամրգից և խնձորից պատրաստված մթերքների մեջ քինայի, խնձորի և կիտրոնի թթուների որոշում |
|
67 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
55339-2012 |
Հյութամթերք: Իոնափոխանակման քրոմատագրման մեթոդով անիոնների որոշում |
|
68 |
5-րդ հոդված |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ
750-2013 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Տիտրվող թթվայնության որոշում |
|
69 |
|
3-րդ և 4-րդ բաժիններ
ԳՕՍՏ ԵՆ
14122-2013 |
Սննդամթերք։ Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ В1 վիտամինի որոշում |
|
70 |
|
2-րդ բաժին
ԳՕՍՏ ԵՆ
14152-2013 |
Սննդամթերք։ Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ В2 վիտամինի որոշում |
|
71 |
|
ԳՕՍՏ
8756.9-78 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պտղային և հատապտղային հյութերի և լուծամզուքների մեջ նստվածքը որոշելու մեթոդ |
|
72 |
|
ԳՕՍՏ
8756.10-70 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
73 |
|
ԳՕՍՏ
8756.13-87 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Շաքարները որոշելու մեթոդներ |
|
74 |
ԳՕՍՏ
8756.22-80 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Կարոտինը որոշելու մեթոդ |
|
75 |
|
ԳՕՍՏ
24283-80 |
Հոմոգենացված պահածոներ՝ մանկական սննդի համար: Մանրացման որակը որոշելու մեթոդ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
76 |
|
ԳՕՍՏ
24283-2014 |
Հոմոգենացված պահածոներ՝ մանկական սննդի համար: Մանրացման որակը որոշելու մեթոդ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
77 |
|
ԳՕՍՏ
24556-89 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ C վիտամինը որոշելու մեթոդներ |
|
78 |
|
ԳՕՍՏ
26186-84 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ Քլորիդները որոշելու մեթոդներ |
|
79 |
|
ԳՕՍՏ
26928-86 |
Սննդամթերք։ Երկաթը որոշելու մեթոդ |
|
80 |
|
ԳՕՍՏ
28561-90 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Չոր նյութերը կամ խոնավությունը որոշելու մեթոդներ |
|
81 |
|
ԳՕՍՏ
29030-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հարաբերական խտությունը և լուծվող չոր նյութերի պարունակությունը որոշելու պիկնոմետրական մեթոդ |
|
82 |
|
ԳՕՍՏ
29032-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Oքսիմեթիլֆուրֆուրոլը որոշելու մեթոդներ |
|
83 |
|
ԳՕՍՏ
29059-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պեկտինային նյութերը որոշելու տիտրաչափական մեթոդ |
|
84 |
|
ԳՕՍՏ
29206-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Դիետիկ պահածոների մեջ քսիլիտը և սորբիտը որոշելու մեթոդներ |
|
85 |
|
ԳՕՍՏ
31082-2002 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ L-խնձորաթթուն որոշելու մեթոդ |
|
86 |
ԳՕՍՏ
31083-2002 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ D-խաղողաշաքարը և D-պտղաշաքարը որոշելու մեթոդ |
|
87 |
|
ԳՕՍՏ
31643-2012 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում |
|
88 |
|
ԳՕՍՏ
31644-2012 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով 5-հիդրօքսիմեթիլֆուրֆուրոլի որոշում |
|
89 |
|
ԳՕՍՏ
31669-2012 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով բուսաշաքարի, խաղողաշաքարի, պտղաշաքարի և սորբիտի որոշում |
|
90 |
|
ԳՕՍՏ
31870-2012 |
Խմելու ջուր: Ատոմային սպեկտրաչափության մեթոդներով տարրերի պարունակության որոշում |
|
91 |
|
ԳՕՍՏ
32223-2013 |
Հյութամթերք: Լուսաչափական մեթոդով պեկտինի որոշում |
|
92 |
|
ԳՕՍՏ
32712-2014 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
93 |
|
ԳՕՍՏ
32771-2014 |
Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
94 |
|
ԳՕՍՏ
32800-2014 |
Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
95 |
|
ԳՕՍՏ
32903-2014 |
Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ջրում լուծվող վիտամինների՝ թիամինի (В1), ռիբոֆլավինի (В2), պիրիդօքսինի (В6) և նիկոտինամիդի (РР) որոշումը |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
96 |
|
ԳՕՍՏ
33045-2014 |
Ջուր: Ազոտ պարունակող նյութերը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
97 |
ԳՕՍՏ Ռ
50479-93 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ РР վիտամինի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
98 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51129-98 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Կիտրոնաթթուն որոշելու մեթոդ |
|
99 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51428-99 |
Մրգային հյութեր: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գինեթթվի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
100 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51434-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Տիտրվող թթվայնությունը որոշելու մեթոդ |
|
101 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51439-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Պոտենցաչափական տիտրման օգնությամբ քլորիդների պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
102 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51442-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ցենտրիֆուգմամբ առանձնացող պտղամսի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
103 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51443-99 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Ընդհանուր կարոտինոիդների պարունակությունը և չափամասային կազմը որոշելու մեթոդ |
|
104 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51938-2002 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Բուսաշաքարը որոշելու մեթոդ |
|
105 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51940-2002 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ D-խնձորաթթուն որոշելու մեթոդ |
|
106 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54635-2011 |
Ֆունկցիոնալ սննդամթերք: А վիտամինը որոշելու մեթոդ |
|
107 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54684-2011 |
Հյութամթերք: Հակադարձ-ֆազային բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով օրգանական թթուների որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
108 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54685-2011 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ֆումարաթթվի որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
109 |
ԳՕՍՏ Ռ
54741-2011 |
Հյութամթերք: Գազային քրոմատագրման մեթոդով խաղողաշաքարի և պտղաշաքարի թանձրահյութերի հավելումների առկայության որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
110 |
1-ին հավելված |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ
21871-2013 |
Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Bacillus cereus-ի առավել հավանական թիվը հայտնաբերելու և հաշվարկելու մեթոդ |
|
111 |
|
ԳՕՍՏ
10444.1-84 |
Պահածոներ։ Մանրէաբանական անալիզի մեջ կիրառվող ռեակտիվների լուծույթների, ներկերի, ինդիկատորների և սննդային միջավայրերի պատրաստում |
|
112 |
|
ԳՕՍՏ
10444.8-2013 |
Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Bacillus cereus պրեզումպտիվները հաշվարկելու հորիզոնական մեթոդ: 30°С ջերմաստիճանում գաղութները հաշվարկելու մեթոդ |
|
113 |
|
ԳՕՍՏ
10444.9-88 |
Սննդամթերք։ Clostridium perfringens-ը որոշելու մեթոդ |
|
114 |
|
ԳՕՍՏ
10444.11-2013
(ԻՍՕ 15214:1998) |
Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Մեզոֆիլ կաթնաթթվային մանրէները հայտնաբերելու և հաշվարկելու մեթոդ |
|
115 |
|
ԳՕՍՏ
10444.12-2013 |
Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Խմորասնկերը և բորբոսասնկերը հայտնաբերելու և դրանց քանակը հաշվարկելու մեթոդ |
|
116 |
|
ԳՕՍՏ
10444.14-91 |
Պահածոներ։ Բորբոսի պարունակությունը ըստ Հովարդի որոշելու մեթոդ |
|
117 |
|
ԳՕՍՏ
10444.15-94 |
Սննդամթերք։ Մեզոֆիլ աերոբ և ֆակուլտատիվ անաերոբ մանրէների քանակը որոշելու մեթոդներ |
|
118 |
ԳՕՍՏ
26188-84 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ, մսային և մսաբուսական պահածոներ։ pH-ը որոշելու մեթոդ |
|
119 |
|
ԳՕՍՏ
26669-85 |
Սննդային և համային մթերքներ: Մարէաբանական անալիզների համար փորձանմուշների պատրաստում համար |
|
120 |
|
ԳՕՍՏ
26670-91 |
Սննդամթերք։ Մանրէների կուլտիվացման մեթոդներ |
|
121 |
|
ԳՕՍՏ
28805-90 |
Սննդամթերք։ Օսմոտոլերանտ խմորասնկերը և բորբոսասնկերը հայտնաբերելու և դրանց քանակը որոշելու մեթոդներ |
|
122 |
|
ԳՕՍՏ
30425-97 |
Պահածոներ։ Արտադրական մանրէազերծությունը որոշելու մեթոդ |
|
123 |
|
ԳՕՍՏ
30726-2001 |
Սննդամթերք։ Escherichia coli տեսակի բակտերիաները հայտնաբերելու և դրանց քանակը որոշելու մեթոդներ |
|
124 |
|
ԳՕՍՏ
31708-2012
(ԻՍՕ 7251:2005) |
Սննդամթերքի և կերերի մանրէաբանություն: Escherichia coli պրեզուպտիվ բակտերիաները հայտնաբերելու և դրանց քանակը որոշելու մեթոդ: Առավել հավանական թվի մեթոդ |
|
125 |
|
ՍՏԲ
1036-97 |
Սննդամթերք և պարենային հումք: Անվտանգության ցուցանիշները որոշելու համար փորձանմուշներ վերցնելու մեթոդներ |
|
126 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
52711-2007 |
Հյութամթերքի արտադրություն: Հատուկ մանրէաբանական միջավայրեր կիրառելով մանրէաբանական անալիզի մեթոդներ |
|
127 |
2-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ԻՍՕ
2173-2013 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Լուծվող չոր նյութերի որոշման բեկումաչափական մեթոդ |
|
128 |
ԳՕՍՏ
29030-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Հարաբերական խտությունը և լուծվող չոր նյութերի պարունակությունը որոշելու պիկնոմետրական մեթոդ |
|
129 |
3-րդ հավելված |
ԳՕՍՏ ԵՆ
12856-2015 |
Սննդամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով կալիումի ացեսուլֆամի, ասպարտամի և սախարինի որոշում |
կիրառվում է 2017 թվականի հունվարի 1-ից |
130 |
|
ԳՕՍՏ
8756.13-87 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Շաքարները որոշելու մեթոդներ |
|
131 |
|
ԳՕՍՏ
25555.5-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |
132 |
|
ԳՕՍՏ
25555.5-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ծծմբի երկօքսիդը որոշելու մեթոդներ |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
133 |
|
ԳՕՍՏ
29059-91 |
Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Պեկտինային նյութերը որոշելու տիտրաչափական մեթոդ |
|
134 |
|
ԳՕՍՏ
31643-2012 |
Հյութամթերք: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով ասկորբինաթթվի որոշում |
|
135 |
|
ԳՕՍՏ
32223-2013 |
Հյութամթերք: Լուսաչափական մեթոդով պեկտինի որոշում |
|
136 |
|
ԳՕՍՏ
32711-2014 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ֆերմենտային մեթոդով ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդի որոշում |
կիրառվում է 2016 թվականի հունվարի 1-ից |
137 |
|
ԳՕՍՏ Ռ ԵՆ
12856-2010 |
Սննդամթերք։ Կալիումի ացեսուլֆամի, ասպարտամի և սախարինի որոշում: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ |
կիրառվում է մինչև 2017 թվականի հունվարի 1-ը |
138 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
51129-98 |
Մրգային և բանջարեղենային հյութեր։ Կիտրոնաթթուն որոշելու մեթոդ |
|
139 |
ԳՕՍՏ Ռ
51428-99 |
Մրգային հյութեր: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ գինեթթվի պարունակությունը որոշելու մեթոդ |
|
140 |
|
ԳՕՍՏ Ռ
54894-2012 |
Մրգերի և բանջարեղենի վերամշակումից ստացված մթերքներ։ Ֆերմենտային մեթոդով ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդի որոշում |
կիրառվում է մինչև 2016 թվականի հունվարի 1-ը |