84 |
67.100.10 |
Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ։
ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
85 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։
ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
86 |
67. 000 |
Կաթ և կաթնամթերք:
Ոչ սպիտակուցային ազոտի պարունակության որոշում՝ Կելդալի մեթոդի կիրառմամբ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
հավելվածներ 6-րդ և 7-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
87 |
67. 000 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Շիճուկային սպիտակուցների զանգվածային բաժնի որոշում Կելդալի մեթոդով։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
հավելվածներ 6-րդ և 7-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
88 |
67.100.10 |
Կեֆիրային մթերքներ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2017 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
89 |
67.100.10 |
Կաթ՝ չոր, արագ լուծվող։ Մանրելիության և թրջվելիության որոշման մեթոդներ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ/ՏՄ 17758:2014-ի հիման վրա |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
90 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնային, չոր՝
վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Կազեինային ազոտի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏԲ ԻՍՕ 17997-1-2012-ի հիման վրա |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
91 |
67.100.10 |
Կումիս՝ հատուկ։
Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1227:2011-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
92 |
67.100.10 |
Այրան։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 207:2008-ի հիման վրա։ |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
93 |
67.100.10 |
Կայմակ։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 213:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
94 |
67.100.10 |
Սուզմե։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 230:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
95 |
67.100.10 |
Կուրուտ։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 285:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
96 |
67.100.10 |
Բիոլակտ։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 858:2008-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
97 |
67.100.10 |
Ացիդոֆիլային մթերքներ։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԿՄՍ 925:2004-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
98 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ ազգային, կաթնաթթվային։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԿՄՍ 1029:2006-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն |
99 |
67.100.01 |
Ուղտի կաթ՝ վերամշակման համար։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏ ՂՀ 166-2015 |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
100 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնային, հեղուկ և մածուկանման՝ մանկական սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ 30625-98-ի վերանայում |
բաժիններ I- IV և X, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ, 12-րդ և 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
101 |
67.100.10 |
Մթերքներ՝ կաթնային, չոր՝ մանկական սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ 30626-98-ի վերանայում |
բաժիններ I- IV և X, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ, 12-րդ և 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
102 |
67.100.10 |
Զանգվածներ և կաթնաշոռային պանրիկներ: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏԲ 2283-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
103 |
67.100.10 |
Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ զամբիկի, չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 52975-2008-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
104 |
67.100.20 |
Մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 52253-2004-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
105 |
67.100.20 |
Պանիրներ՝ պինդ, գերպիդ, չոր։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 52686-2006-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
106 |
67.200.10 |
Կաթ՝ խմելու՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏԲ 1860-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ և 12-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
107 |
67.200.10 |
Կեֆիր՝ հարստացված՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏԲ 1859-2016-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 9-րդ և 12-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
108 |
67.100.01 |
Շիճուկ՝ կաթնային, պաստերիզացված։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին II, հավելվածներ 3-րդ և 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
109 |
67.100.01 |
Կաթ՝ զամբիկի։ Պահանջներ գնումների դեպքում:
ԳՕՍՏ–ի մշակում՝
ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի, ԳՕՍՏ Ռ 52973-2008-ի հիման վրա |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
110 |
67.100.01 |
Կաթ՝ էշի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ: ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
111 |
67.100.01 |
Կաթ՝ մատակի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
112 |
67.100.01 |
Կաթ՝ ոչխարի, հում։ Տեխնիկական պայմաններ
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
113 |
67.100.01 |
Կաթ՝ ոչխարի, խմելու։ Տեխնիկական պայմաններ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ, 5-րդ և 6-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
114 |
67.100.10 |
Սերուցք և կաթ՝ կոնցենտրացված։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
115 |
67.100.10 |
Սերուցք՝ խտացրած, ստերիլիզացված։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
116 |
67.100.10 |
Շիճուկ՝ խտացրած։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
117 |
67.100.10 |
Թան՝ խտացրած։ Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
118 |
67.100.10 |
Կաթնային և կաթնային բաղադրյալով սուբլիմացված մթերքներ։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
119 |
67.100.10 |
Ըմպելիքներ՝ չոր, կաթնային։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
120 |
67.100.40 |
Չոր խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
121 |
67.100.10 |
Թան՝ չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
122 |
67.100.99 |
Խտանյութ լակտուլոզայի։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
123 |
67.100.99 |
Կաթնային սպիտակուցների հիդրոլիզատներ։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
124 |
67.100.40 |
Հեղուկ խառնուրդներ՝ պաղպաղակի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 4-րդ և 8-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
125 |
67.100.10 |
Թթվասեր՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
126 |
67.100.10 |
Կաթ՝ խմելու, կաթնաշաքարի (լակտոզայի) ցածր պարունակությամբ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
127 |
67.100.10 |
Մթերք՝ կաթնաթթվային, կաթնաշաքարի ցածր պարունակությամբ՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
128 |
67.100.10 |
Կաթ և սերուցք՝ կոնցենտրացված, ստերիլիզացված՝ նախադպրոցական և դպրոցական տարիքի երեխաների սննդի համար։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ I- IV, հավելվածներ 2-րդ, 4-րդ, 10-րդ, 11-րդ և 13-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
129 |
67. 050 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար և սննդարար մթերք՝ մեծահասակների համար։ Գերբարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման և տանդեմային զանգվածասպեկտրաչափության (UHPLC-MS/MS) մեթոդի օգնությամբ պանտոտենային թթվի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 20639:2015-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
130 |
67.050 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ նուկլեոտիդների պարունակության որոշում։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 20638:2015-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
131 |
07.100.30 |
Սննդամթերք։ Ստաֆիլակոկային էնտերոտոքսինների իմունաֆերմենտային հայտնաբերման հորիզոնական մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 19020:2017-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 2-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
132 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք: Ազոտի պարունակության որոշում։ Դյումասի սկզբունքին համապատասխան՝ այրման կիրառմամբ գործնական մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 14891:2002-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 9-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
133 |
67.100.20 |
Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
134 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։
Զգայորոշման վերլուծություն։ Մաս 2. Զգայորոշման գնահատման առաջարկվող մեթոդները։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 22935-2:2009-ի հիման վրա |
բաժիններ V և VII, հավելված 3-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
135 |
67.050 |
Սննդամթերք՝ մասնագիտացված։ Օսմոլյալությունը որոշելու մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 55578-2013-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 9-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
136 |
19.020
67.040 |
Սննդամթերք՝ մասնագիտացված՝ երեխաների, հղիների և կերակրող մայրերի համար։ Պերօքսիդի քանակի որոշման մեթոդիկան։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՉԿՄ.ՄՆ 3067-2008-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ 9-րդ, 10-րդ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
137 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Մերանային կուլտուրաներ, պրոբիոտիկներ և ֆերմենտացված մթերք։ Կաթնաթթվային մանրէների քանակական գնահատում՝ հոսքային ցիտոմետրիայի օգնությամբ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 19344:2015-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելված 2-րդ |
2018 թվական |
2019 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
138 |
67.100.30 |
Պանիրներ և հալած պանիրներ։ Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ:
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 55063-2012-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
139 |
67.100.99 |
Սերուցք։ Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 2450:2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
140 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային: Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում։ Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ)։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 3727-3:2003-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
141 |
67.100.01 |
Կաթ ՝յուղազերծված, շիճուկ և թան։ Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 7208:2008-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
142 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային: Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութի և ճարպի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ)։ Մաս 3. Ճարպի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 8851-3:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
143 |
67.100.10 |
Կաթ։ Ճարպի պարունակության որոշում՝ ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 1211-2012-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
144 |
67.100.01 |
Կաթի հիմքով կաթնամթերք և սննդամթերք։ Ճարպի պարունակության որոշում՝ Վեյբուլլ- Բերնտրոպի ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ)։
Մաս 3. Հատուկ դեպքեր։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏ ՂՀ ԻՍՕ 8262-3:2009-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
145 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ։
Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային մասը որոշելու մեթոդներ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 54668-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
146 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային։ Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում։ Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ)։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 3727-1:2001-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
147 |
67.100.20 |
Կարագ՝ սերուցքային։ Խոնավության, ճարպազերծված չոր նյութերի և ճարպի պարունակության որոշում (ստանդարտ մեթոդներ)։ Մաս 1. Խոնավության պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 8851-1:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
148 |
67.100.10 |
Կաթ՝ հում։ Սառչելու կետի որոշում։ Թերմիստորային կրիոսկոպի կիրառմամբ մեթոդ (ստուգիչ մեթոդ)։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 5764:2009-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 6-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
149 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Չոր, ճարպազերծված կաթնային մնացորդի զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 54761-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
150 |
67.100.20 |
Կարագ։ Աղի պարունակության որոշում։ Պոտենցաչափական մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 15648:2004-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
151 |
67.100.30 |
Պանիրներ և հալած պանիրներից մթերքներ։ Քլորիդների պարունակության որոշում։ Պոտենցաչափական տիտրման մեթոդ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 5943:2006-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
152 |
67.100.10 |
Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և երեխաների սննդի համար կաթնային հիմքով մթերքներ։ Մոնո- և դիսախարիդների զանգվածային խտությունը բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով որոշելը։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 54760-2011-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
153 |
67.100.10 |
Կաթ և կաթի վերամշակման մթերքներ։ Շաքարի զանգվածային բաժինը որոշելու մեթոդներ
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 54667-2011-ի հիման վրա |
բաժին III, հավելված 1-ին |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
154 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։
Կաթնաշաքարի պարունակությունը բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով (հսկիչ մեթոդ) որոշելը։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏԲ ԻՍՕ 22662:2007-ի հիման վրա |
բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
155 |
67.100.10 |
Կաթ՝ զամբիկի, չոր։ Տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏ ՂՀ 3270-2018-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
156 |
67.100.10 |
Շուբաթ։ Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՍՏ ՂՀ 117-2015-ի հիման վրա |
բաժիններ II և III, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն |
157 |
67.050 |
Սննդային արտադրանք: Խոլինի զանգվածային խտությունը սպեկտրալուսաչափական մեթոդով որոշելը։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2021 թվական |
2022 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
158 |
67.100.10 |
Կաթ՝ հում։ Պոլիակրիլամիդային գելում էլեկտրոֆորետիկ մեթոդով սպիտակուցային կազմի նույնականացումը։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԳՕՍՏ Ռ 53761-2009-ի հիման վրա |
բաժիններ II- և III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
159 |
07.100.30 |
Սննդային արտադրանք և կերեր։
Միկրոկենսաբանություն։ Կոնտակտային բաժակների և տամպոնների օգտագործմամբ՝ ապլիկատորների վրա մակերեսից փորձանմուշներ վերցնելու հորիզոնական մեթոդներ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ԻՍՕ 18593-2018-ի հիման վրա |
բաժին III |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
160 |
67.100.01 |
Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում լևոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՉԿՄ.ՄՆ 4790-2013-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
161 |
67.100.01 |
Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում պենիցիլինների մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՉԿՄ.ՄՆ 5200-2015-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
162 |
67.100.01 |
Կաթնային և կաթնային բաղադրյալով սուբլիմացված մթերքներ։ Չոր նյութերի և խոնավության որոշում
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
163 |
67.100.01 |
Մանկական սննդի արտադրանք։ Ածխաջրերի որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելվածներ 12-րդ, 13-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
164 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Տաուրինի պարունակության որոշում
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
165 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար ։ Մանգանի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
166 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Մոխրի պարունակության որոշում:
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
167 |
67.100.01 |
Կաթնային խառնուրդներ՝ վաղ տարիքի երեխաների սննդի համար։ Ֆոլաթթվի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
168 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ L-կարնիտինի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
169 |
67.100.01 |
Խառնուրդներ՝ մանկական սննդի համար։ Լյուտեինի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժին X, հավելված 14-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
170 |
67.100.01 |
Կաթ՝ խմելու։ Չոր կաթի պարունակության որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում |
բաժիններ II և III |
2019 թվական |
2020 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
171 |
67.100.01 |
Սննդային արտադրանք։ ԲԱՀՔ-ՄՍ/ՄՍ օգտագործմամբ՝ սննդամթերքում ստրեպտոմիցինի մնացորդային քանակությունները որոշելու մեթոդ։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՉԿՄ.ՄՆ 5593-2016-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
172 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով լևոմիցետինի (քլորամֆենիկոլի) որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝
ՉԿՄ.ՄՆ 2436-2015-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 3283-2009-ի,
ՉԿՄ.ՄՆ 4230-2015-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4678-2015-ի և
ՉԿՄ.ՄՆ 4846-2014-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
173 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով ստրեպտոմիցինի որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 2642-2015-ի և
ՉԿՄ.ՄՆ 4894-2014-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
174 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով տետրացիկլինային խմբի հակաբիոտիկների որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 3830-2015-ի և
ՉԿՄ.ՄՆ 3951-2015-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |
175 |
67.100.01 |
Կաթ և կաթնամթերք։ Իմունաֆերմենտային վերլուծության մեթոդով պենիցիլինի որոշում։
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ.ՄՆ 4310- 2012-ի, ՉԿՄ.ՄՆ 4885-2014-ի և ՉԿՄ.ՄՆ 5336- 2015-ի հիման վրա |
բաժին IV, հավելված 4-րդ |
2020 թվական |
2021 թվական |
Բելառուսի Հանրապետություն |