Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 67
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Հիմնական ակտ (24.07.2021-18.06.2023)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2022.06.27-2022.07.10 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
21.06.2021
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
21.06.2021
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
24.07.2021

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

21 հունիսի 2021 թվականի

թիվ 67

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԵՎ «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 021/2011) ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԵՎ ԿԱՏԱՐՄԱՆ ՈՒ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ՝ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ ու 12-րդ ենթակետերին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը։

2. Ուժը կորցրած ճանաչել Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2014 թվականի դեկտեմբերի 24-ի՝ կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու արտադրանքի համապատասխանության գնահատման (հաստատման) իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագրի մասին» թիվ 246 որոշումը։

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝

Մ. Մյասնիկովիչ

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի

2021 թվականի հունիսի 21-ի

թիվ 67 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) կիրառման և կատարման ու տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատման իրականացման համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)

 

Համարը՝
ը/կ

ՍՄԴ-ի ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը

սկիզբը

ավարտը

1

2

3

4

5

6

7

1

67.080.10

Ալոճենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 3852-93-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

2

67.080.10

Մասրենու պտուղներ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 1994-93-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

3

67.140.10

Ըմպելիքներ թեյային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

4

67.060

Նախաճաշեր չոր. Փաթիլներ եգիպտացորենի և ցորենի. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50365-92-ի, ՍՏԲ 922-94-ի և ՍՏ ՂՀ 1425-2005-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

5

67.080.10

Խտանյութեր սննդային. Քաղցր ուտեստներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 18488-2000-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

6

67.080.10

Կիսապատրաստուկներ՝ մրգային և բանջարեղենային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 760-2003-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

7

67.060

Տորթեր և թխվածքներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 961-2005-ի, ԿՄՍ 738:2007-ի (ԿՄՍ 738:2018-ի) և ՍՏ ՂՀ 985-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

8

67.040

Հանրային սնունդ. Բնակչությանն իրացվող խոհարարական արտադրանք. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 30390-2013-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.080.10

Պահածոներ. Մրգեր՝ քերած կամ մանրատած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 22371-77-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

10

67.060

Չորահացեր՝ կաթնահունց, ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 8494-96-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

11

67.060

Պաքսիմատներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 28402-89-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

12

67.060

Հաց՝ աշորայի, աշորացորենի և ցորենաաշորայի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 2077-84-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

13

67.060

Վարսակաձավար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 3034-75-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2019 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

14

67.060

Հնդկաձավար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 5550-74-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2019 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.060

Գարեձավար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 5784-60-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

16

67.060

Եգիպտացորենի ձավար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 6002-69-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.060

Ալյուր եգիպտացորենի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 14176-69-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

18

67.080.10

67.050

Արտադրանք՝ պտուղբանջարեղենային, պտղահատապտղային և բուսական. Սանիտարամակաբուծաբանական փորձաքննության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2780-2015-ի հիման վրա

7-րդ հոդվածի 11-րդ մաս

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

19

67.060

Թեփ՝ ցորենի և աշորայի, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53496-2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

20

67.140.10

Թեյ՝ լուծվող, բուրավետիչների և (կամ) բուսական ծագման մթերքների հավելումներով. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55327-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

21

67.060

Արևելյան քաղցրավենիք՝ ալրային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50228-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

22

67.060

Խտանյութեր սննդային. Կիսաֆաբրիկատներ՝ ալրային արտադրատեսակների: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50366-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

23

67.080.20

Պահածոներ. Սնկեր՝ մարինացված, աղ դրած և խաշած. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54677-2011-ի հիման վրա՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 38-1981-ը

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

24

67.140.10

Խտանյութ՝ թեյային, հեղուկ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55325-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

25

67.080.20

Պահածոներ. Կանաչ կամ սև ձիթապտուղներ՝ հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55464-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

26

67.160.20

Ըմպելիքներ՝ ոչ ալկոհոլային, տոնուսավորող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52844-2007-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.080.20

Շամպինիոններ՝ թարմ, մշակովի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56827-2015 հիման վրա՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 38-1981-ը

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.180.10

Մաստակ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 51561-2000-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

65.020.20

Բանաններ՝ թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 51603-2000-ի հիման վրա՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 205-1997-ը

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.140.20

Խտանյութեր՝ սննդային. Ըմպելիքներ՝ սրճային, լուծելի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 50364-92-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.180.20

Գլյուտեն՝ եգիպտացորենային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55489-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.080.20

Կախասնկեր՝ թարմ, մշակովի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56636-2015-ի հիման վրա՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 38-1981-ը

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

33

67.050

67.220.20

Սննդամթերք՝ գործառական. Պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմների որոշման և հաշվարկի մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56139-2014-ի հիման վրա

7-րդ հոդվածի 12-րդ մաս

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.160.20

Ըմպելիքներ՝ ոչ ալկոհոլային և թույլ ալկոհոլային, տոնուսավորող. Փորձարկման մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53185-2008-ի հիման վրա

9-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.120.10

Միս և մսամթերք. Ընդհանուր պահանջներ և մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54354-2011-ի հիման վրա

1-ին և 2-րդ հավելվածներ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.100.10

Սննդամթերք՝ գործառական. Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56145-2014-ի հիման վրա

1-ին և 5-րդ հավելվածներ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

37

67.140.10

Խտանյութ՝ թեյային, հեղուկ. Նմուշառում՝ վերլուծության համար.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55326-2012-ի հիման վրա

3-րդ և 9-րդ հավելվածներ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

38

67.100.20

Յուղ կաթնային, կարագ և մածուկ յուղային՝ կովի կաթից. Ընդունման կանոններ, նմուշառում և հսկողության մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55361-2012-ի հիման վրա

3-րդ և 9-րդ հավելվածներ

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

39

67.040

Սննդամթերք՝ սորուն. Ֆեռոխառնուկների պարունակության որոշում՝ օպերացիոն, արտարկվող անջատման փորձարկահաշվարկային մագնիսական մեթոդով.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55575-2013-ի հիման վրա

3-րդ հավելված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

40

67.120.30

Ձուկ, ոչ ձկնային օբյեկտներ և դրանցից ստացված արտադրանք. Հելմինտների թրթուրների կենսունակությունը որոշելու մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54378-2011-ի հիման վրա

6-րդ հավելված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

41

67.180.10

Մեղր բնական. Հակաբիոտիկների որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54655-2011-ի հիման վրա

3-րդ հավելված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.140.20

Եղերդ՝ լուծվող. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55512-2013-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

43

67.060

Ալյուր՝ կարծր ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31463-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

44

67.120

Ձվի խառնուրդներ՝ հեղուկ և չոր, սննդային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31464-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

45

67.060

Ալյուր՝ փափուկ ցորենից, մակարոնային արտադրատեսակների համար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31491-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

46

67.160.20

Կվասներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31494-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

47

67.060

Ալյուր՝ մանկական սննդամթերքի համար. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31645-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.120.20

Հավկիթ՝ սննդի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31654-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

49

67.120.20

Ձվեր սննդի (հնդկահավի, խայտահավի, լորի, ջայլամի). Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31655-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

50

67.080.10

Ջեմեր. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31712-2012-ում փոփոխությունների կատարում՝ հաշվի առնելով CODEX STAN 296-2009-ը

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

51

67.080.20

Պահածոներ. Վարունգներ, դդմիկներ, դդմակներ՝ կանաչիով, հյութի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31713-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

52

67.190

Շոկոլադ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31721-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

53

67.180.20

Գլյուտեն ցորենի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 31934-2012-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

54

67.060

Պաքսիմատներ՝ բանակային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 686-83-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

55

67.060

Ցորենաձավար (Պոլտավյան, «Արտեկ»). Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 276-60-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2020 թվական

2021 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

56

67.060

Հաց աշորայի և աշորացորենի կարճատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 13657-68-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

57

67.080.10

Պնդուկի ընկույզներ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 16834-81-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

58

67.080.10

Ընկույզներ՝ քաղցր նուշի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 16831-71-ի վերանայում՝ հաշվի առնելով ՄԱԿ-ի ԵՏՀ-ի DDP-06-ը

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

59

67.060

Հաց ռուսական. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26985-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

60

67.060

Հաց դելիկատեսային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26986-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

61

67.060

Հաց աշորայի՝ հասարակ, և աշորացորենի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, սպիրտով պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 12582-67-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2027 թվական

2028 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

62

67.060

Հաց աշորայի՝ հասարակ, երկարատև պահպանման համար նախատեսված, ջերմային աստիճանական մանրէազերծման կիրառմամբ պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 12583-67-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2026 թվական

2027 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

63

67.060

Ալյուր՝ ցորենի, հացաթխման համար, ֆորտիֆիկացված (հարստացված). Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

64

67.120.10

Երշիկեղեն՝ կիսաապխտած, թռչնի մսից. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2253-2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

65

67.180.10

Մեղր՝ բնական, մայր մեղվի կաթով. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1103:2007-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

66

67.230

Ընկույզներ, արևածաղկի սերմեր՝ բաժնեծրարված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1159:2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

67

67.180.10

Հրուշակեղենային արտադրատեսակներ. Մածուկ և կրեմ՝ ընկուզային. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1207:2017-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

68

67.220.20

Պրեմիքսներ՝ ցորենի ալյուրի հարստացման համար. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1248:2017-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

69

67.080.20

Պահածոներ. Ասորտի բանջարեղենային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 443:2020-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

70

67.080.20

Բարբարիս՝ թարմ, վայրի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 625:2009-ի (ԿՄՍ 1329։2018-ի) հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

71

67.080.20

Խուրմա թարմ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 950:2004-ի (ԿՄՍ 1333։2018-ի) հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

72

67.080.20

Ձմերուկներ պահածոյացված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1006:2020-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

73

67.080.20

Չիպսեր ցորենի հումքից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1161:2018-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

74

67.080.20

Ազգային սննդամթերք «Ժուպկա». Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1273:2020-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

75

67.080.20

Ազգային սննդամթերք «Սումոլոկ». Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1275:2020-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

76

67.080.20

Չիփսեր կարտոֆիլից. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 923:2009-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

77

67.060

Վարենիկներ՝ արագ սառեցված. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 845:2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

78

67.080.20

Տալկան. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1027:2006-ի (ԿՄՍ 1027։2017-ի) հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

79

67.080.20

Պահածոներ. Բանջարեղեն շոգեխաշած: Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 159-94-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

80

67.080

Պահածոներ. Աղցաններ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 425-98-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

81

67.080.20

Պահածոներ. Ռագու բանջարեղենային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏԲ 719-94-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

82

67.220.20

Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Մակրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ Ռ 4.1.1672-03-ի հիման վրա

8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

83

67.220.20

Սննդում օգտագործվող կենսաբանական ակտիվ հավելումներ. Միկրոսնուցիչների որոշման մեթոդներ.
ԳՕՍՏ-ի մշակումը՝ Ռ 4.1.1672-03-ի հիման վրա

8-րդ հոդվածի 14-րդ մաս

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

84

67.050

Սննդամթերք. Սննդամթերքում քլորօրգանական թունաքիմիկատների որոշում՝ նրբաշերտ քրոմատագրման և գազային քրոմատագրման մեթոդներով.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՄՑ 2142-80-ի հիման վրա

3-րդ հավելված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

85

67.060

Փաթիլներ վարսակի. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 21149-93-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

86

67.060

Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, կաթնահունց. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 24557-89-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

87

67.060

Արտադրատեսակներ՝ հացաբուլկեղենային, դիետիկ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 25832-89-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

88

67.060

Հաց սիրողական. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26982-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2025 թվական

2026 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

89

67.060

Հաց մայրաքաղաքային. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26984-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

90

67.060

Հաց՝ սպիտակ, բարձր, առաջին և երկրորդ կարգերի ցորենի ալյուրից. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 26987-86-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

91

67.060

Բուլկեղենային արտադրատեսակներ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 27844-88-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

92

67.060

Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտորով բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով սուլֆանիլամիդների, նիտրոիմիդազոլների, պենիցիլինների, ամֆենիկոլների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ 34533-2019-ում փոփոխությունների կատարում (լրացնել կլոտրիմազոլի և ամինիտրիզոլի մնացորդային քանակների հսկողության մեթոդով)

7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

93

67.050

Սննդամթերք, պարենային հումք. Զանգվածասպեկտրաչափական դետեկտմամբ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման միջոցով հանգստացնող պատրաստուկների և ադրենոբլոկատորների մնացորդային պարունակության որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ 34139-2017-ում փոփոխությունների կատարում (լրացնել մեղրի մեջ ամինազինի (քլորպրոմազինի) մնացորդային քանակների հսկողության մեթոդով)

7-րդ հոդվածի 5-րդ մաս

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

94

67.050

Բուտերբրոդներ փակ (սենդվիչներ). Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 947:2012-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2023 թվական

2025 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

95

67.040

Ըմպելիքներ ազգային՝ «Մաքսիմ» և «Ժարմա». Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 980:2005-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

96

67.160.20

Ըմպելիքներ ազգային՝ «Բոզո»։ Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1067:2007-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

97

67.160.20

Լապշա օսլայից՝ «Ֆին-Տեզ». Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 1219:2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2024 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

98

67.060

Սննդամթերք, պարենային հումք, կերեր, կերային հավելումներ. Դիօքսինների զանգվածային մասի որոշում բարձր լուծաչափման քրոմատազանգվածասպեկտրաչափական մեթոդով.
ԳՕՍՏ 34449-2018-ում փոփոխությունների կատարում

3-րդ հավելված

2021 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

99

67.220

67.050

Թխվածքաբլիթ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ 24901-2014-ի վերանայում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

100

67.180.10

Շաքար. Սախարոզի որոշման մեթոդ.
ԳՕՍՏ 12571-2013-ում փոփոխությունների կատարում

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

101

67.060

Պահածոներ մսային. Հավի ռագու դոնդողի մեջ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2124-2011-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

102

67.120

Փաթիլներ՝ ցորենի սաղմի, սննդային նշանակության. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2482-2014-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

103

67.060

Ժենտ. Տեխնիկական պայմաններ.
ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1104-2002-ի հիման վրա

6-րդ հոդված

2021 թվական

2022 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: