ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
25 մայիսի 2017 թվականի N 576-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ՓԵՏՐՎԱՐԻ 28-Ի N 338-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ԼՐԱՑՈՒՄՆԵՐ ԵՎ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2013 թվականի փետրվարի 28-ի «Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսության նախարարության սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայության կողմից իրականացվող ստուգումների ստուգաթերթերը հաստատելու մասին» N 338-Ն որոշման մեջ կատարել հետևյալ լրացումները և փոփոխությունը՝
1) որոշումը լրացնել NN 7, 8 և 9 հավելվածներով՝ համաձայն NN 1, 2 և 3 հավելվածների.
2) որոշման 1-ին կետում «NN 1, 2, 3, 4, 5 և 6» բառերը փոխարինել «NN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 և 9» բառերով:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
Հայաստանի Հանրապետության |
Կ. Կարապետյան |
2017 թ. մայիսի 31 Երևան |
|
Հավելված N 1 |
«Հավելված N 7 |
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ
Ս Տ ՈՒ Գ Ա Թ Ե Ր Թ N
ԱՆԱՍՆԱՊԱՀԱԿԱՆ ֆերմաների ՀԱՄԱՐ
(ՏԳՏԴ ԾԱԾԿԱԳԻՐ` 01.4)
(կիրառվում է պատշաճ հիգիենիկ ու արտադրական գործելակարգի և վտանգի վերլուծության ու հսկման կրիտիկական կետերի (ՎՎՀԿԿ) համակարգ չներդրած տնտեսավարող սուբյեկտների դեպքում)
____ ___________20 թ.
______________________________ (ստորաբաժանման անվանումը) |
___________ (գտնվելու վայրը) |
____________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | |||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
Ստուգման սկիզբը՝ _______________ (տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը) |
ավարտը՝ ____________________________ (տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը) | ||||||||||
Ստուգման հիմքը` ____________________________________________________________ (ստուգման տարեկան ծրագիրը, դիմում-բողոքը և այլն) | |||||||||||
______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի անվանումը) |
| ||||||||||
(ՀՎՀՀ) | |||||||||||
_______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
_______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի ղեկավարի կամ լիազորված անձի ազգանունը, անունը, հայրանունը) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
______________________________________________ (ստուգվող օբյեկտի անվանումը, գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
______________________________________________ |
______________________________ | ||||||||||
Ստուգման հրամանի համարը` ____________ ամսաթիվը` ____________________________ Ստուգման նպատակը (ընդգրկված հարցերի համարները)` _____________________________ |
Տեղեկատվական բնույթի հարցեր | ||
NN |
Հարցը |
Պատասխանը |
1. |
Տնտեսավարող սուբյեկտի կազմում գործող բոլոր առանձնացված ստորաբաժանումների անվանումները և գտնվելու վայրը (փոստային հասցեն), այդ թվում` հեռախոսահամարը և այլ կապի միջոցներ |
|
2. |
Տնտեսավարող սուբյեկտների կողմից գործունեությունն սկսելու տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը |
|
3. |
Կենդանիների հետ շփում ունեցող աշխատող անձանց թիվը |
|
4. |
Գյուղատնտեսական կենդանիների, թռչունների թիվը (գլուխ, թև) |
|
5. |
Թողարկվող մթերքները՝ անվանացանկով (կաթ, միս, ձու) |
|
6. |
Նպատակային շուկան` ազգային, մարզային, տեղական շուկաներ (նշել, թե որ շուկայում է արտադրանքն իրացվում) |
Վերահսկողական բնույթի հարցեր | ||||||||
NN |
Հարցերը |
Այո |
Ոչ |
Չ/Պ |
Կշիռը |
Ստուգման եղանակը |
Նորմատիվ ակտի համարը |
Մեկնա-բանու- |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
1. |
ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ ԵՎ ԹՌՉՈՒՆՆԵՐԻ ԲՈՒԾՄԱՄԲ, ԱՆԱՍՆԱՊԱՀՈՒԹՅԱՄԲ ԶԲԱՂՎՈՂ ՏՆՏԵՍԱՎԱՐՈՂԻ ՊԱՐՏԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ |
|||||||
1.1. |
Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ խոշոր եղջերավոր կենդանիների համար: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ |
||||
1.2. |
Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ մանր եղջերավոր կենդանիների համար: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ |
||||
1.3. |
Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ միասմբականի կենդանիների համար: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ |
||||
1.4. |
Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ խոզերի համար: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ |
||||
1.5. |
Անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողը պահում և վարում է գրանցամատյան՝ թռչունների համար: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետ |
||||
1.6. |
Կենդանիների և թռչունների բուծմամբ, անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողն սպասարկող անասնաբույժին կամ անասնաբուժական ծառայությանը 3 օրվա ընթացքում տրամադրում է տեղեկատվություն նոր ձեռք բերված կենդանիների մասին: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության մասին» ՀՀ օրենքի 21-րդ հոդվածի 1-ին մասի 1-ին կետի «ա» ենթակետ |
||||
1.7. |
Կենդանիների և թռչունների բուծմամբ, անասնապահությամբ զբաղվող տնտեսավարողն անասնապահական ֆերմայում կենդանիների, թռչունների շրջանում արձանագրված վարակիչ հիվանդությունների մասին ծանուցում է սպասարկող անասնաբուժական ծառայությանը կամ լիազոր մարմնին: |
4 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության |
||||
2. |
ՀՈՒՄ ԿԱԹԻՆ ԵՎ ՍԵՐՈՒՑՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ |
|||||||
2.1. |
Հանձնողի մոտ կաթը (4±2)0 C ջերմաստիճանում պահվում է 24 ժամվանից ոչ ավելի` հաշվի առնելով տեղ հասցնելու ժամանակը: |
4 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. դեկտեմբերի 21-ի |
||||
3. |
ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ՀԻԳԻԵՆԱՆ |
|||||||
3.1. |
Սննդամթերքի հետ անմիջականորեն շփվող անձնակազմը ենթարկվել է նախնական և պարբերական բժշկական զննությունների և ունի սանիտարական գրքույկ: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2003 թ. մարտի 27-ի |
|
»: |
Հայաստանի Հանրապետության |
Վ. Ստեփանյան |
Հավելված N 2 |
«Հավելված N 8 |
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ
Ս Տ ՈՒ Գ Ա Թ Ե Ր Թ N
ՍՊԱՆԴԱՆՈՑՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ
(ՏԳՏԴ ԾԱԾԿԱԳԻՐ` 71.20.5)
(կիրառվում է պատշաճ հիգիենիկ ու արտադրական գործելակարգի և վտանգի վերլուծության ու հսկման կրիտիկական կետերի (ՎՎՀԿԿ) համակարգ չներդրած տնտեսավարող սուբյեկտների դեպքում)
___ ___________20 թ.
______________________________ (ստորաբաժանման անվանումը) |
___________ (գտնվելու վայրը) |
____________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | |||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
Ստուգման սկիզբը՝ _______________ (տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը) |
ավարտը՝ ____________________________ (տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը) | ||||||||||
Ստուգման հիմքը` ____________________________________________________________ (ստուգման տարեկան ծրագիրը, դիմում-բողոքը և այլն) | |||||||||||
______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի անվանումը) |
| ||||||||||
(ՀՎՀՀ) | |||||||||||
_______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
_______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի ղեկավարի կամ լիազորված անձի ազգանունը, անունը, հայրանունը) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
______________________________________________ (ստուգվող օբյեկտի անվանումը, գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
______________________________________________ |
______________________________ | ||||||||||
Ստուգման հրամանի համարը` ____________ ամսաթիվը` ____________________________ Ստուգման նպատակը (ընդգրկված հարցերի համարները)` _____________________________ __________________________________________________________________________ |
Տեղեկատվական բնույթի հարցեր | ||
NN |
Հարցը |
Պատասխանը |
1. |
Տնտեսավարող սուբյեկտի կազմում գործող բոլոր առանձնացված ստորաբաժանումների անվանումները և գտնվելու վայրը (փոստային հասցեն), այդ թվում` հեռախոսահամարը և այլ կապի միջոցներ |
|
2. |
Տնտեսավարող սուբյեկտների կողմից գործունեությունն սկսելու տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը |
|
3. |
Կենդանիների և սննդամթերքի հետ շփում ունեցող աշխատող անձանց թիվը |
|
4. |
Սպանդանոցի արտադրական հզորությունը (հերթափոխի ընթացքում սպանդի ենթարկվող կենդանիների, թռչունների թիվը) |
|
5. |
Նպատակային շուկան` ազգային, մարզային, տեղական շուկաներ (նշել, թե որ շուկայում է արտադրանքն իրացվում) |
Վերահսկողական բնույթի հարցեր | ||||||||
NN |
Հարցերը |
Այո |
Ոչ |
Չ/Պ |
Կշիռը |
Ստուգման եղանակը |
Նորմատիվ ակտի համարը |
Մեկնաբանու-թյուններ |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
1. |
ՆԱԽԱՍՊԱՆԴԱՅԻՆ ԶՆՆՈՒՄԸ ԵՎ ՍՊԱՆԴԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՈՒՄԸ |
|||||||
1.1. |
Սպանդի բերված կենդանիներն ունեն անասնաբուժական |
5 |
փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
1.2. |
Սպանդանոցի անասնաբուժական ծառայության կողմից գրանցամատյանում գրանցվում են սպանդանոց բերված կենդանիների նախասպանդային զննման արդյունքները: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
1.3. |
Հպավարակային թոքաբորբով, տուբերկուլյոզով, բրուցելյոզով հիվանդ կամ դրական հակազդած, ինչպես նաև լեյկոզով, ձիերի վարակիչ սակավարյունությամբ, էնցեֆալոմիելիտով, խոզերի դասական ժանտախտով, թռչունների պաստերելոզով, ծաղիկ-դիֆթերիտով, լարինգոտրախեիտով, մարսողական համակարգի հիվանդություններով, թարախային բորբոքումներով, թարախային մեռուկացած վերքերով, կրծի բորբոքումով, մատղաշի պորտի և հոդերի բորբոքումով հիվանդ, խոտանված կենդանիները ենթարկվում են սանիտարական սպանդի: |
4 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2. |
ՍՊԱՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒՄԸ ԵՎ ՏԵՂԱՓՈԽՈՒՄԸ |
|||||||
2.1. |
Սպանդանոցն ունի արտադրական կեղտաջրերի կենսաբանական մաքրման ապահովվածություն` նախքան կեղտաջրերը կոյուղու կոլեկտոր ուղարկելը, արտադրական կոյուղաջրերի կուտակման և մաքրման փակ տարողություններ: |
2 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.2. |
Սպանդանոցն ունի մեկուսացված, բետոնապատ հրապարակ՝ կենդանիների արտաթորանքի և մարսողական ուղիների պարունակության հավաքման` 30 օրվանից ոչ պակաս տևողությամբ պահելու և կենսաջերմային եղանակով վնասազերծելու համար: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.3. |
Սպանդանոցն ունի դեպի ներս բացվող և ճանճապահպան ցանցերով պատված արտադրական շենքերի պատուհաններ: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.4. |
Սպանդանոցն ունի անջրաթափանց սալիկներով՝ 1.8 մ բարձրությամբ երեսապատված պատեր, քիմիապես կայուն նյութերով պատված հատակներ, իսկ շաղախով սվաղված և հարթեցված պատերի ու առաստաղների դեպքում՝ դրանք պատված են խոնավակայուն ներկերով: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.5. |
Սպանդանոցն ունի կենդանիների ընդունման համար բաց կամ ծածկապատ շինություն` ապահովված ջրամատակարարման և ջրահեռացման համակարգերով: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.6. |
Սպանդանոցն ունի կենդանիներ տեղափոխող մեքենաների մաքրման և սանիտարական մշակման հրապարակ: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.7. |
Սպանդի կազմակերպման ընթացքում բացառվում է սպանդային մթերքի շփման հնարավորությունը հումքի և թափոնների, սպանդային կենդանիների հետ: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.8. |
Սպանդի կազմակերպման ընթացքում բացառվում է առողջ կենդանիների շփման հնարավորությունը կարանտինացման ենթակա, մեկուսարան տեղափոխվող կամ սանիտարական սպանդի ենթակա կենդանիների հետ: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.9. |
Սպանդի կազմակերպման ընթացքում բացառվում է կեղտաջրերի արտահոսքը սպանդի տարածքից դուրս: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.10. |
Մինչև անասնաբուժական զննման ավարտն սպանդից ստացված մթերքը, բացառությամբ մաշկի, խոշոր եղջերավորների ոտքերի և ականջների, մանր եղջերավորների գլխի և ոտքերի, մնում է սպանդի արտադրամասում կամ սրահում: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.11. |
Սպանդային մթերքն սպանդանոցից դուրս է բերվում անասնաբուժական ուղեկցող համապատասխան փաստաթղթի և անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության եզրակացության առկայությամբ: |
3 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.12. |
Մսեղիքն անասնաբուժական զննման նախապատրաստման ժամանակ կախված է աքիլլեսյան ջլից կամ տեղավորված է սեղանին: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.13. |
Անասնաբուժական զննման նախապատրաստման ժամանակ մաշկի զննումից առաջ ներքին օրգաններն անջատվում են մսեղիքից: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.14. |
Հետսպանդային զննման ընթացքում շոշափվում ու կտրվում են մսեղիքը և ներքին օրգանները: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.15. |
Հետսպանդային զննման ընթացքում կատարվում է նմուշառում: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.16. |
Հետսպանդային զննման ընթացքում ուսումնասիրվում են ներքին օրգանների արտաքին մակերեսները՝ ուշադրություն դարձնելով կենդանիների կարանտինային, հատուկ վտանգավոր վարակիչ հիվանդությունների կամ Կենդանիների առողջության համաշխարհային կազմակերպության կողմից սահմանված ցանկում ընդգրկված հիվանդությունների հայտնաբերմանը: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.17. |
Իրականացվում է 6 շաբաթականից բարձր հասակի խոշոր եղջերավոր կենդանիների և խոզերի մեջ ցիստիցերկոզի բացահայտման նպատակով կատարվող հետսպանդային զննում: |
2 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.18. |
Զննվում է տրիխինելոզի նկատմամբ զգայուն կենդանիների մսեղիքը: |
2 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.19. |
Բրուցելյոզի ախտորոշման թեստի նկատմամբ դրական կամ կասկածելի հակազդած կենդանիներն առանձին են սպանդի ենթարկվում: |
2 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.20. |
Տուբերկուլինի նկատմամբ դրական կամ կասկածելի հակազդած կենդանիներն առանձին են սպանդի ենթարկվում: |
2 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.21. |
Սպանդն իրականացվում է սպանդային սրահում կամ մասնաշենքում՝ ըստ կենդանատեսակների, հերթափոխներով: |
2 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.22. |
Ապահովված են սպանդի կազմակերպման գործընթացում առողջ կենդանիների՝ կարանտինացման ենթակա, մեկուսարան տեղափոխվող կամ սանիտարական սպանդի ենթակա կենդանիների հետ շփման հնարավորության բացառմանը ներկայացվող պահանջները: |
2 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.23. |
Սպանդից առաջ սպանդային կենդանիները ենթարկվում են շշմեցման` էլեկտրական հոսանքով: |
2 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.24. |
Սպանդանոցում առկա են տավարի համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր: |
1 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.25. |
Սպանդանոցում առկա են ոչխարի համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր: |
1 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.26. |
Սպանդանոցում առկա են խոզի համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր: |
1 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.27. |
Սպանդանոցում առկա են թռչունների համար անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության օրգանոլեպտիկ զննման հոսքագծի տեղեր: |
1 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
||||
2.28. |
Մսի դրոշմակնքման համար օգտագործվում են Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված անասնաբուժական դրոշմակնիքներ: |
3 |
ակնա-դիտական զննում |
ՀՀ կառավարության 2017 թ. |
||||
2.29. |
Սպանդանոցային ծագում ունեցող մթերքը և հումքը տեղափոխող փոխադրամիջոցն ունի սանիտարական անձնագիր: |
5 |
փաստա-թղթային զննում |
«Սննդամթերքի անվտանգության մասին» ՀՀ օրենքի 16-րդ հոդվածի 4-րդ մաս |
||||
2.30. |
Սանիտարական անձնագիրը ժամկետի մեջ է: |
2 |
փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայության պետի 2017 թ. մարտի 14-ի N 85-Ն հրամանի 12-րդ կետ |
||||
3. |
ՄՍԻ, ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ ՎԱՐԱԿԱԶԵՐԾՈՒՄԸ ԵՎ ՈՉՆՉԱՑՈՒՄԸ |
|||||||
3.1. |
Միսը, մսամթերքը վարակազերծվում են եփելու միջոցով՝ առնվազն 1000 C ջերմաստիճանի պայմաններում: |
4 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2004 թ. մարտի 31-ի |
||||
3.2. |
Խոզի միսը վարակազերծման նպատակով սառեցվում է` ջերմաստիճանը հասցնելով մսի խորքում մինչև -100 C-ի, խցիկում հետագա պահման պայմանով` 10 օրվա ընթացքում` -120 C-ից ոչ ավելի ջերմության պայմաններում կամ ջերմաստիճանը հասցվել է մսի խորքում -120 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանի, խցիկում հետագա պահպանման պայմանով` 4 օրվա ընթացքում` -130 C-ից ոչ ավելի ջերմության պայմաններում: |
4 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2004 թ. |
||||
3.3. |
Տավարի միսը վարակազերծման նպատակով սառեցվում է` ջերմաստիճանը հասցնելով մսի խորքում -120 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանի, առանց հետագա պահպանման, կամ հասցնելով մսի խորքում -60 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանի, բայց հետագայում խցիկում պահելով -90 C-ից ոչ ավելի ջերմաստիճանում` առնվազն 24 ժամ: |
3 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2004 թ. |
||||
3.4. |
Սառեցմամբ վարակազերծված տավարի միսն ուղարկվում է վերամշակման` ֆարշային երշիկներ (այդ թվում` նաև լիվերային) կամ ֆարշային պահածոներ պատրաստելու համար: |
4 |
ակնա-դիտական և փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2004 թ. մարտի 31-ի |
||||
3.5. |
Իրականացվում է անկած կենդանիների անասնաբուժական կոնֆիսկանտների (կենդանիների մորթից գոյացած հումք և մթերք, որոնք անասնաբուժասանիտարական փորձաքննությամբ ճանաչվել են սննդի համար ոչ պիտանի) ոչնչացում՝ այրման կամ բիոթերմիկ հորերում թաղման միջոցով: |
4 |
ակնա-դիտական և փաստա- |
ՀՀ կառավարության 2004 թ. մարտի 31-ի |
||||
3.6. |
Իրականացվում է տուբերկուլյոզով, բրուցելյոզով, լիստերիոզով, լեյկոզով, խոզերի ժանտախտով, կարմրախտով, Աուեսկի հիվանդությամբ, ատրոֆիկ ռինիտով հիվանդ կամ հիվանդություններով վարակվածությամբ կասկածվող կենդանիների սպանդից հավաքված արյան վերամշակում բարձր ջերմաստիճանով՝ 800 C, անասնակերի ստացման համար: |
4 |
ակնա- |
ՀՀ կառավարության 2006 թ. հունիսի 29-ի |
||||
4. |
ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ՀԻԳԻԵՆԱՆ |
|||||||
4.1. |
Սննդի հետ անմիջականորեն շփվող, այդ աշխատանքներում ներգրավված անձնակազմը ենթարկվել է նախնական և պարբերական բժշկական զննությունների և ունի սանիտարական գրքույկ: |
4 |
փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարության 2003 թ. մարտի 27-ի |
|
»: |
Հայաստանի Հանրապետության |
Վ. Ստեփանյան |
Հավելված N 3 |
«Հավելված N 9 |
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ
Ս Տ ՈՒ Գ Ա Թ Ե Ր Թ N
ՁԿՆԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ
(ՏԳՏԴ ԾԱԾԿԱԳԻՐ` 03.2)
(կիրառվում է պատշաճ հիգիենիկ ու արտադրական գործելակարգի և վտանգի վերլուծության ու հսկման կրիտիկական կետերի (ՎՎՀԿԿ) համակարգ չներդրած տնտեսավարող սուբյեկտների դեպքում)
____ ___________20 թ.
______________________________ (ստորաբաժանման անվանումը) |
___________ (գտնվելու վայրը) |
____________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | |||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
|
____________________ (անձնական ծածկագիրը) |
______________ (պաշտոնը) |
___________________________________ (ազգանունը, անունը, հայրանունը) | ||||||||
Ստուգման սկիզբը՝ _______________ (տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը) |
ավարտը՝ ____________________________ (տարեթիվը, ամիսը, ամսաթիվը) | ||||||||||
Ստուգման հիմքը` ____________________________________________________________ (ստուգման տարեկան ծրագիրը, դիմում-բողոքը և այլն) | |||||||||||
______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի անվանումը) |
| ||||||||||
(ՀՎՀՀ) | |||||||||||
_______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
_______________________________________________ (տնտեսավարող սուբյեկտի ղեկավարի կամ լիազորված անձի ազգանունը, անունը, հայրանունը) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
______________________________________________ (ստուգվող օբյեկտի անվանումը, գտնվելու վայրը, կոնտակտային տվյալները) |
______________________________ (հեռախոսահամարը (ֆաքսը), էլ. հասցեն) | ||||||||||
______________________________________________ |
______________________________ | ||||||||||
Ստուգման հրամանի համարը` ____________ ամսաթիվը` ____________________________ Ստուգման նպատակը (ընդգրկված հարցերի համարները)` _____________________________ |
Տեղեկատվական բնույթի հարցեր | ||
NN |
Հարցը |
Պատասխանը |
1. |
Ձկնաբուծական տնտեսության՝ ձկների աճեցման, բուծման գործառույթներում ընդգրկված և ձկնամթերքի հետ շփում ունեցող աշխատող անձանց թիվը |
|
2. |
Ձկնաբուծական տնտեսությունում բուծվող, աճեցվող, պահվող ձկների տեսակները |
|
3. |
Ձկնաբուծական տնտեսությունում պահվող խեցգետնի տեսակները |
|
4. |
Ձկնաբուծական տնտեսությունում արտադրամասի առկայությունը (արտադրվող մթերքները՝ պաղեցված ձուկ, սառեցված ձուկ, ապխտած ձուկ, խավիար, վերամշակված խեցգետին) |
|
5. |
Նպատակային շուկան` ազգային, մարզային, տեղական շուկաներ (նշել, թե որ շուկայում է արտադրանքն իրացվում) |
Վերահսկողական բնույթի հարցեր | ||||||||
NN |
Հարցերը |
Այո |
Ոչ |
Չ/Պ |
Կշիռը |
Ստուգման եղանակը |
Նորմատիվ ակտի համարը |
Մեկնաբանու-թյուններ |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
1. |
ՏՆՏԵՍԱՎԱՐՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐՏԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ |
|||||||
1.1. |
Ձկների խոցային համախտանիշի առաջացման վտանգի, հիվանդացության կամ անկման դեպքում անհապաղ ծանուցվում է լիազոր մարմնին: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնաբուժու-թյան մասին» |
||||
1.2. |
Հակաանասնահամաճարակային միջոցառումների և անասնաբուժական գործունեության վերաբերյալ հաշվետվություն ներկայացվում է լիազոր մարմին: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնաբուժու-թյան մասին» |
||||
1.3. |
Ձկների բուժման նպատակով կիրառվում են անհրաժեշտ անասնաբուժական դեղամիջոցներ և անասնաբուժական միջոցներ՝ պահպանելով դրանց օգտագործման պահանջները: |
3 |
ակնա- |
«Անասնաբուժու-թյան մասին» |
||||
1.4. |
Ձկների վարակիչ հիվանդությունների կանխարգելման ու վերացման միջոցառումների իրականացման ժամանակ օգտագործվել են ՀՀ տարածքում պետական գրանցում ստացած անասնաբուժական դեղամիջոցներ: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
«Անասնա-բուժության |
||||
2. |
ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ՀԻԳԻԵՆԱՆ |
|||||||
2.1. |
Սննդի հետ անմիջականորեն շփվող անձնակազմը ենթարկվել է նախնական ու պարբերական բժշկական զննությունների և ունի սանիտարական գրքույկ: |
3 |
փաստա-թղթային զննում |
ՀՀ կառավարու-թյան 2003 թ. մարտի 27-ի |
|
»: |
Հայաստանի Հանրապետության |
Վ. Ստեփանյան |