Գլխավոր տեղեկություն
Համար
N 19-Ն
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Հիմնական ակտ (11.02.2017-01.11.2021)
Կարգավիճակ
Գործողությունը դադարեցված է
Սկզբնաղբյուր
ՀՀԳՏ 2017.02.08/4(573).1 Հոդ.82.4
Ընդունող մարմին
ՀՀ կառավարություն
Ընդունման ամսաթիվ
19.01.2017
Ստորագրող մարմին
ՀՀ վարչապետ
Ստորագրման ամսաթիվ
23.01.2017
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
11.02.2017
Ուժը կորցնելու ամսաթիվ
01.11.2021

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

19 հունվարի 2017 թվականի N 19-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՅԻՍԻ 26-Ի N 711-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2011 թվականի մայիսի 26-ի «Հոգեբուժական կազմակերպություններում պահվող անձանց սննդի օրական միջին չափաբաժինները, հանդերձանքի չափաբաժինները և դրանց շահագործման ժամկետները, անկողնային ու հիգիենիկ պարագաների չափաբաժինները և դրանց շահագործման ժամկետները սահմանելու մասին» N 711-Ն որոշման N 1 հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ՝ համաձայն հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

Հայաստանի Հանրապետության
վա
րչապետ

Կ. Կարապետյան

 

2017 թ. հունվարի 23

Երևան

 

Հավելված
ՀՀ կառավարության 2017 թվականի
հունվարի 19-ի N 19-Ն որոշման

 

«Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության 2011 թվականի

մայիսի 26-ի N 711-Ն որոշման

 

ՀՈԳԵԲՈՒԺԱԿԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՆՎԱԶԱԳՈՒՅՆ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ

 

Սննդամթերքի անվանումը

Չափի միավորը

Մեկ մարդու համար, օրական (զտաքաշ)

   

երեխաների

մեծահասակների

1. Հաց և հացամթերք

Ցորենի հաց

գրամ

450

500

Ցորենի ալյուր

գրամ

10

10

Կարտոֆիլի ալյուր

գրամ

8

5

Մակարոնեղեն

գրամ

30

40

Ձավարեղեն, ընդեղեն

գրամ

70

80

Չորահաց (սուխարի)

գրամ

2

6

2. Կարտոֆիլ

Կարտոֆիլ

գրամ

300

300

3. Բանջարաբոստանային մշակաբույսեր

Բանջարեղեն

գրամ

400

400

4. Մրգեր, հատապտուղներ, ընկուզազգիներ և խաղող

Թարմ մրգեր

գրամ

200

250

Չորացրած մրգեր

գրամ

20

25

5. Շաքար և հրուշակեղեն

Շաքար, մուրաբա, ջեմ, մեղր, հրուշակեղեն

գրամ

70

70

6. Կաթ և կաթնամթերք

Կաթնաշոռ

գրամ

60

35

Կաթ

գրամ

200

200

Մածուն, կեֆիր

գրամ

200

200

Թթվասեր

գրամ

30

30

Պանիր

գրամ

10

15

7. Միս և մսամթերք

Միս

գրամ

120

125

Թռչնամիս

գրամ

30

30

8. Ձուկ և ձկնամթերք

Ձուկ, ծովամթերք

գրամ

30

42

9. Ձու

Ձու

հատ

2 (շաբաթական)

2 (շաբաթական)

10. Կարագ և բուսական յուղեր

Կարագ

գրամ

30

30

Բուսական յուղ

գրամ

25

30

11. Ոչ ալկոհոլային խմիչքներ

Կակաո, սուրճ

գրամ

3

2

Թեյ

գրամ

1

2

Մրգային հյութեր

մլ

200

200

12. Այլ մթերք

Տոմատի մածուկ

գրամ

5

5

Խմորիչ

գրամ

1

1

Աղ՝ յոդացված

գրամ

5

5

Համեմունք

գրամ

1

1

Մասուր

գրամ

20

20

»:

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարար

Դ. Հարությունյան