ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1209-Ն
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՑԵԶԻՈՒՄ-137 ԵՎ ՍՏՐՈՆՑԻՈՒՄ-90 ՌԱԴԻՈՆՈՒԿԼԻԴՆԵՐԻ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄԱԿԱՐԴԱԿՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Ղեկավարվելով «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 6-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետով` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Հաստատել սննդամթերքում ցեզիում-137 և ստրոնցիում-90 ռադիոնուկլիդների թույլատրելի մակարդակները՝ համաձայն հավելվածի:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
Հայաստանի Հանրապետության |
Հ. Աբրահամյան |
|
Հավելված ՀՀ կառավարության 2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի N 1209-Ն որոշման |
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՑԵԶԻՈՒՄ-137 ԵՎ ՍՏՐՈՆՑԻՈՒՄ-90 ՌԱԴԻՈՆՈՒԿԼԻԴՆԵՐԻ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄԱԿԱՐԴԱԿՆԵՐԸ
ԱՏԳ ԱԱ-ի ծածկագրերը` խմբեր 02-20
NN |
Սննդամթերքի խմբերը |
Ցեզիում-137-ի տեսակարար ակտիվությունը, |
Ստրոնցիում-90-ի տեսակարար ակտիվությունը, |
1. |
Միս, մսամթերք և ենթամթերքներ |
200 |
- |
2. |
Եղնիկի և վայրի այլ կենդանիների միս |
300 |
- |
3. |
Ձուկ և ձկնամթերք |
130 |
100 |
4. |
Ձուկ` չորացրած և ապխտած |
260 |
- |
5. |
Կաթ և կաթնամթերք |
100 |
25 |
6. |
Խտացրած և կոնցենտրացված կաթ, կաթնային պահածոներ |
300 |
100 |
7. |
Չոր կաթ |
500 |
200 |
8. |
Բանջարեղեն, արմատապտուղներ` ներառյալ կարտոֆիլը |
80 (600 (թույլատրելի մակարդակը չոր մթերքում) |
40 (200 (թույլատրելի մակարդակը չոր մթերքում) |
9. |
Հաց և հացաբուլկեղեն |
40 |
20 |
10. |
Ալյուր, ձավարեղեն, փաթիլներ, սննդային հացահատիկներ, մակարոնային արտադրանք |
60 |
- |
11. |
Վայրի հատապտուղներ և դրանցից պահածոյացված արտադրանք |
160 (800 (թույլատրելի մակարդակը չոր մթերքում) |
- |
12. |
Թարմ սնկեր |
500 |
- |
13. |
Չորացրած սնկեր |
2500 |
- |
14. |
Հատուկ նշանակության սննդամթերք մանկական սննդի համար` օգտագործման համար պատրաստի տեսքով (սուբլիմացված մթերքների համար տեսակարար ակտիվությունը որոշվում է վերականգնված մթերքում) |
40 |
25 |
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Դ. Հարությունյան |
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան | |
---|---|---|
18.06.2020, N 1031-Ն | 02.01.2021, N 1209-Ն |
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
---|