Գլխավոր տեղեկություն
Համար
N 128-Ն
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Base act (02.01.2003-25.09.2015)
Կարգավիճակ
Չի գործում
Սկզբնաղբյուր
ՀՀԳՏ 2002.12.23/31.1 Հոդ.280
Ընդունող մարմին
Վիճակագրության պետական խորհուրդ
Ընդունման ամսաթիվ
09.08.2002
Ստորագրող մարմին
Վիճակագրության պետական խորհրդի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
09.08.2002
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
02.01.2003
Ուժը կորցնելու ամսաթիվ
25.09.2015

«Գրանցված է»
ՀՀ արդարադատության
նախարարության կողմից
17 դեկտեմբերի 2002 թ.
Պետական գրանցման թիվ 60302368

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ

 

ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՈՒՐԴ

 

9 օգոստոսի 2002 թ.
ք. Երևան

N 128-Ն

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԹԵՐՔԻ ԻՐԱՑՈՒՄԸ» ԹԻՎ 3 (ՏԱՐԵԿԱՆ) ԸՆՏՐԱՆՔԱՅԻՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅԱՆ ՀԱՐՑԱԹԵՐԹԸ ԵՎ ԼՐԱՑՄԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով «Պետական վիճակագրության մասին» ՀՀ օրենքի 10 հոդվածի երրորդ մասի ե) կետով` Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհուրդը որոշում է.

Հաստատել «Գյուղատնտեսական մթերքի իրացումը»` թիվ 3 (տարեկան) ընտրանքային հետազոտության հարցաթերթը և լրացման հրահանգը համաձայն թիվ 1 հավելվածի:

 

Նախագահ

Ս. Մնացականյան

 

 

Հավելված 1

Հաստատված է
ՀՀ Վիճակագրության պետական խորհրդի
9 օգոստոսի 2002 թ. թիվ 128-Ն որոշմամբ

 

Հ Ր Ա Հ Ա Ն Գ

 

«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԹԵՐՔԻ ԻՐԱՑՈՒՄԸ»` ԹԻՎ 3 (ՏԱՐԵԿԱՆ) ԸՆՏՐԱՆՔԱՅԻՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅԱՆ ՀԱՐՑԱԹԵՐԹԻ ԼՐԱՑՄԱՆ

 

1. ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ԴՐՈՒՅԹՆԵՐ

 

1. «Գյուղատնտեսական մթերքի իրացումը»` թիվ 3 (տարեկան) ընտրանքային հետազոտման հարցաթերթի լրացման կարգը:

2. Հարցաթերթը լրացվում է վիճակագիրների կողմից, ընտրանքային դիտարկմամբ ընդգրկված գյուղացիական տնտեսություններում, որոնք այդ մասին նախապես տեղեկացվում են և վիճակագրության մարզային վարչության տարածքային բաժանմունքին է ներկայացվում հաշվետվության ձևի վրա նշված ժամկետներին և պարբերականությամբ:

3. Հարցաթերթի ցուցանիշները լրացվում են աճողական կարգով, տարվա սկզբից:

4. Վիճակագրական տեղեկությունների ներկայացման հետ կապված խնդիրները կարգավորվում են Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ:

 

2. ԼՐԱՑՄԱՆ ԿԱՐԳԸ

 

5. Հարցաթերթի «Մնացորդը նախորդ տարվանից, ցենտներ»` թիվ 1 սյունակում լրացվում են նախորդ տարում գյուղացիական տնտեսությունում արտադրված գյուղատնտեսական մթերքի մնացորդային ծավալները:

6. «Արտադրվել է ընթացիկ տարում, ցենտներ»` թիվ 2 սյունակը լրացվում է ելնելով «Բուսաբուծական մթերքի արտադրությունը»` թիվ 1 և «Անասնապահության դրության մասին»` թիվ 2 հարցաթերթերի թիվ 2 սյունակների համապատասխան տվյալներից:

7. «Միս, սպանդային քաշով»` թիվ 9-14 տողերով անասունների սպանդային քաշը հաշվարկելու համար (եթե մորթելուց հետո միսը չի կշռվել) անհրաժեշտ է ղեկավարվել հետևյալ նորմաներով.

8. Եթե հայտնի է մորթված անասունի միայն կենդանի քաշը, ապա այն սպանդային քաշի կարելի է վերածել օգտագործելով հետևյալ նորմաները. խոշոր եղջերավոր անասունների կենդանի քաշից մսի ելքը կազմում է` 55 %, խոզերինը` 65 %, ոչխարներինը` 47 %, թռչուններինը` 71 % և ճագարներինը` 50 %: Ենթադրենք, տնտեսությունում մորթված խոշոր եղջերավոր անասունի կենդանի քաշը կազմել է 200 կգ: Սպանդային քաշը կկազմի` 200x55:100=110 կգ:

9. Հարցաթերթի «Վաճառվել է` պետությանը և այլ սպառողների» թիվ 3, 4, 5 և 6 սյունակներում, բոլոր տողերով, լրացվում են անմիջապես տնտեսությունում, շուկայում, ճանապարհներին և այլուր, պետական կազմակերպություններին, մասնավոր ֆիրմաներին և անհատներին, կանխիկ դրամով կամ փոխանցումով, վաճառված համապատասխան գյուղատնտեսական մթերքի ծավալները և դրանց արժեքները:

10. «Տրվել է ապրանքափոխանակման դիմաց»` թիվ 7 սյունակում լրացվում են նյութական ռեսուրսների (վառելանյութեր, պարարտանյութեր և այլն), արդյունաբերական ապրանքների ձեռք բերման դիմաց տրված, տնտեսությունում արտադրված առանձին գյուղմթերքների ծավալները (այստեղ անհրաժեշտ է ներառել նաև ապրանքափոխանակման միջոցով այլ գյուղմթերքների ձեռքբերումը):

11. «Օգտագործվել է տնտեսությունում» թիվ 8 սյունակում լրացվում է տնտեսությունում օգտագործված, ինչպես նաև հարազատներին, ծանոթներին, ընկերներին, հարևաններին և այլոց օգնության կարգով տրված, բարեգործական նպատակներով օգտագործված մթերքի և հումքի քանակությունը:

12. «Այդ թվում` վերամշակվել է, ցենտներ»` թիվ 9 սյունակում լրացվում են տնտեսությունում արտադրված գյուղմթերքի վերամշակման համար (ցորենից` ալյուր, պտուղներից և խաղողից` գինի և օղի, բանջարեղենից` պահածոներ, մսից` երշիկեղեն և այլն, կաթից` պանիր, կարագ և այլն) օգտագործված ծավալները: Ընդ որում, այս սյունակում ցույց է տրվում գյուղմթերքների սկզբնական (մինչև վերամշակումը) քաշը:

13. «Տրվել է բնամթերքով` վարձու աշխատանքի և այլ ծառայությունների դիմաց, ցենտներ»` թիվ 10 սյունակում լրացվում են բոլոր տեսակի ծառայությունների դիմաց տնտեսությունում արտադրված մթերքով վճարված ծավալները: Եթե վճարումը կատարվել է վերամշակումից ստացված մթերքով, ապա այստեղ նույնպես անհրաժեշտ է ցույց տալ մթերքի սկզբնական (մինչև վերամշակումը) քաշը:

14. «Մնացորդը տնտեսությունում»` թիվ 11 սյունակում լրացվում են տնտեսությունում արտադրված գյուղմթերքից, տարվա վերջին, տնտեսության մնացորդային ծավալներն ըստ առանձին գյուղմթերքի (վերամշակվածի դեպքում` սկզբնական քաշով):

15. Եթե տնտեսությունում արտադրվել են այնպիսի գյուղատնտեսական մթերք և հումք, որոնք նշված չեն հարցաթերթի թիվ 1-18 տողերում, ապա անհրաժեշտ է թիվ 19-21 տողերի «Մթերքի անվանումը» սյունակում ձեռքով գրել մթերքի (հումքի) անվանումը և լրացնել մյուս սյունակները:

 

Հարցաթերթ թիվ 3

տարեկան

 

 

Հաստատված է
ՀՀ վիճակագրության պետական խորհրդի
9 օգոստոսի 2002 թ. թիվ 128-Ն որոշմամբ

 

Մարզ______________________
Տնտեսության ծածկագիրը _________________      
Ներկայացվում է` վիճակագիրների կողմից հունվարի 17-ին

Գյուղական համայնք____________________ 
Ուսումնասիրված տնտեսությունների քանակը____

 

    ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԹԵՐՔԻ ԻՐԱՑՈՒՄԸ 200 __ Թ.

 

Վիճակագիր`_________________________

անուն, ազգանուն, ստորագրություն

____ __________________ 200 թ.

 

Տողի
N

Մթերքի անվանումը

Մնացորդը
նախորդ
տարվանից,
ցենտ.

Արտադրվել
է ընթացիկ
տարում,
ընդամենը,
ցենտ.

 Վաճառվել է`

Տրվել է
ապրանքա-
փոխանակ-
ման դիմաց,

ցենտ.

Օգտագործ-
վել է տնտե-
սությունում

ցենտ.

այդ թվում`
վերամշակ-
վել է,

ցենտ.

Տրվել է բնամթեր-
քով` վարձու
աշխատանքի և
այլ ծառայու-
թյունների դիմաց,
ցենտ

Մնացոր-
դը տնտե-
սությու-
նում,
ցենտ.

 պետությանը

այլ սպառողների

ցենտ-
ներ

գումարը,
դրամը

ցենտ-
ներ

գումարը,
դրամը

 Ա

 Բ

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

 10

 11

 1

Հացահատիկ

 

 

 

 

 

 

 

       

 2

Ծխախոտ

 

 

 

 

 

 

 

       

 3

Խորդենի

 

 

 

 

 

 

 

       

 4

Կարտոֆիլ

 

 

 

 

 

 

 

       

 5

Պտուղ

 

 

 

 

 

 

 

       

 6

Խաղող

 

 

 

 

 

 

 

       

 7

Բանջարեղեն

 

 

 

 

 

 

 

       

 8

Բոստան (ձմերուկ, սեխ)

 

 

 

 

 

 

 

       

 9

Միս (սպանդային քաշով)

 

 

 

 

 

 

 

       

 10

այդ թվում`

տավարի

 

 

 

 

 

 

 

       

 11

ոչխարի և այծի

 

 

 

 

 

 

 

       

 12

խոզի

 

 

 

 

 

 

 

       

 13

թռչունի

 

 

 

 

 

 

 

       

 14

ճագարի

 

 

 

 

 

 

 

       

 15

Կաթ և կաթնամթերք (վերածած կաթի)

 

 

 

 

 

 

 

       

 16

Ձու (հատ)

 

 

 

 

 

 

 

       

 17

Բուրդ (կգ)

 

 

 

 

 

 

 

       

 18

Այլ մթերքներ

(նշել)

 

 

 

 

 

 

 

       

 19

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 20