«Գրանցված է»
ՀՀ արդարադատության
նախարարության կողմից
13 հոկտեմբերի 2017 թ.
Պետական գրանցման թիվ 10617402
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ
3 հոկտեմբերի 2017 թ. |
N 213-Ն |
Հ Ր Ա Մ Ա Ն
ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ՆՇՈՒՄՈՎ ԳԻՆԻՆԵՐԻ, ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿՈՆՅԱԿԻ ԵՎ ԿՈՆՅԱԿԻ ՍՊԻՐՏՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ԽԱՂՈՂԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՄՆԱՑՈՐԴՆԵՐԻ, ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՌՈՒԹՅԱՆ ՓՈՒԼԵՐՈՒՄ ԴՐԱՆՑ ՇԱՐԺԻ ԵՎ ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՈՒ ԻՐԱՑՄԱՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԻ ՀԱՇՎԱՌՄԱՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ ՁԵՎԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Ղեկավարվելով «Խաղողի հումքով ոգելից խմիչքների մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 17-րդ և 23-րդ հոդվածների 3-րդ մասերով.
Հրամայում եմ`
1. Հաստատել՝
1) աշխարհագրական նշումով գինիների արտադրության համար նախատեսված խաղողի, հումքի, պատրաստի արտադրանքի մնացորդների, արտադրության և շրջանառության փուլերում դրանց շարժի և պատրաստի արտադրանքի ստացման ու իրացման քանակների հաշվառման փաստաթղթերի ձևերը՝ համաձայն N 1 հավելվածի,
2) հայկական կոնյակի և հայկական կոնյակի սպիրտների արտադրության համար նախատեսված խաղողի, հումքի, պատրաստի արտադրանքի մնացորդների, արտադրության և շրջանառության փուլերում դրանց շարժի և պատրաստի արտադրանքի ստացման ու իրացման քանակների հաշվառման փաստաթղթերի ձևերը՝ համաձայն N 2 հավելվածի։
2. Սույն հրամանի 1-ին կետի 1-ին և 2-րդ ենթակետերով հաստատված ձևերում խաղողի հումքով ոգելից խմիչքների արտադրությամբ զբաղվող տնտեսավարողներն՝ ըստ անհրաժեշտության կարող են լրացնել նաև այլ տվյալներ կամ տեղեկություններ՝ պահպանելով ձևերում նախատեսված ցուցանիշների արտացոլումը:
3. Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսության նախարարության աշխատակազմի ագրովերամշակման զարգացման վարչության պետ Գ. Ղազարյանին` սույն հրամանը սահմանված կարգով ներկայացնել Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարություն` պետական գրանցման:
4. Սույն հրամանի կատարման նկատմամբ հսկողությունը վերապահել նախարարի տեղակալ
Ռ. Մակարյանին:
5. Սույն հրամանն ուժի մեջ է մտնում 2018 թվականի հունվարի 1-ից:
|
Ի. Առաքելյան |
Հավելված N 1 |
ՁԵՎԵՐ
ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ՆՇՈՒՄՈՎ ԳԻՆԻՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ԽԱՂՈՂԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՄՆԱՑՈՐԴՆԵՐԻ, ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՌՈՒԹՅԱՆ ՓՈՒԼԵՐՈՒՄ ԴՐԱՆՑ ՇԱՐԺԻ ԵՎ ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՈՒ ԻՐԱՑՄԱՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԻ ՀԱՇՎԱՌՄԱՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ
Ձև N 1
ԳՐԱՆՑԱՄԱՏՅԱՆ
աշխարհագրական նշումով գինիների արտադրության համար նախատեսված 20__ թվականի խաղողի մթերման ծավալների
______________________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
Ամսաթիվը |
Գնված |
Սեփական արտադրության |
Միջին շաքարայ-նությունն, ըստ խաղողի սորտերի /%/ |
Խաղողը հանձնողի անուն, ազգանուն | ||||
քանակը |
խաղողի սորտը և գույնը |
պայմա-նագրի համարը, ծագման վայրը |
քանակը |
խաղողի սորտը և գույնը |
ծագման վայրը | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
օր/ամիս |
||||||||
օր/ամիս |
||||||||
օր/ամիս |
||||||||
Ընդամենը |
||||||||
այդ թվում՝ ըստ խաղողի սորտերի |
Մթերման պատասխանատու անձ _______________________________________
Հաշվապահ ________________________________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու _____________________________________
Ձև N 2
ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ
մթերված խաղողի, ստացված մնացորդների և արտադրված քաղցուի ամսական ծավալների մասին
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
Ամսաթիվը |
Խաղող |
Արտադրված քաղցու |
Ստացված չանչ և ջեջա | |||
մթերված քանակը /կգ/ |
միջին շաքարայ-նությունը |
/դալ/ |
/կգ/ |
միջին շաքարայ-նությունը /%/ | ||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
օր/ամիս/տարի |
||||||
օր/ամիս/տարի |
||||||
օր/ամիս/տարի |
||||||
Ընդամենը |
1) 1-ին սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ ամսվա ընթացքում կատարված խաղողի մթերումների ամսաթվերը,
2) 2-րդ սյունակի տողերում լրացվում են մթերված խաղողի քանակներն՝ ըստ օրերի,
3) 3-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի միջին շաքարայնությունը, որը որոշվում է հետևյալ կերպ՝ տվյալ օրը մթերված խաղողի յուրաքանչյուր խմբաքանակի քաշը բազմապատկվում են այդ խմբաքանակի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ օրը մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,
4) 4-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը (դեկալիտրով՝ դալով արտահայտված),
5) 5-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը կամ 4-րդ սյունակի տվյալ տողի թիվը բազմապատկած արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությանը համապատասխանող խտության տասնապատիկով,
6) 6-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությունը: Քաղցուի խտությունից կախված գործակիցներն, ըստ աերոմետրի ցուցմունքների տրված են սույն հավելվածի N 1 աղյուսակում,
7) 7-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի մշակումից ստացված մնացորդների (չանչ + ջեջա) քանակը,
8) Ընդամենը տողի՝
ա) 2-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,
բ) 3-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա մթերված խաղողի քանակը բազմապատկվում է տվյալ օրվա խաղողի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,
գ) 4-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,
դ) 5-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,
ե) 6-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա արտադրված քաղցուի ծավալը բազմապատկվում է տվյալ օրը արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ամբողջ քանակության վրա,
զ) 7-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը:
Մթերման պատասխանատու անձ _____________________________________________
Հաշվապահ ______________________________________________________________
Քաղցուների խմորման պատասխանատու ______________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու ___________________________________________
Ձև N 3
ԱԿՏ
գինենյութից նստվածքների անջատման
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
Վերցված է վերալցման (մզում) |
Ստացված գինենյութը |
Ստացված մնացորդը | |||||||||||||
տա-րայի տե-սակը N |
գինե-նյութի անվա-նումը |
քանա-կու-թյունը տվյալ ջեր-մաս-տիճա-նում |
ցուցանիշները |
տա-րայի տե-սակը N |
քանա-կու-թյունը |
ջեր-մաս-տի-ճանը |
ուղղման գոր-ծակից |
հաշ-վարկ-ված քանա-կու-թյունը Ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում |
ցուցանիշները |
քանա-կու-թյունը |
ցուցանիշները | ||||
սպիրտ |
շաքար |
սպիրտ |
շաքար |
սպիրտ |
շաքար |
հարա-բերա-կան խտու-թյունը, 20/4 | |||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
Էթիլային սպիրտի խտության ուղղման գործակիցները Ցելսիուսի 20 աստիճանի համար տրված են սույն հավելվածի N 2 աղյուսակում
Արտադրամասի պատասխանատու ______________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու _____________________________________
Տեխնոլոգ ____________________________________________
Հաշվապահ __________________________________________
Ձև N 4
______________________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
ՄԱՏՅԱՆ
գինենյութի և մնացորդների շարժի հաշվառման
Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) անվանումը ______________________________
Բերքի տարեթիվը ___________________ Չափի միավոր _________________
Ամսա-թիվը |
Փաստա-թղթի համարը |
Ումից է ընդունվել կամ ում է առաքվել խմբա-քանակը |
Ցուցանիշները |
Մուտք |
Ելք |
Պահպանման ընթացքում առաջացած բնական կորուստները |
Մնացորդը | ||
սպիրտ |
շաքար |
տիտրվող թթվու-թյուն | |||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) նյութական պատասխանատու ______________
Հաշվապահ _______________________________
Ձև N 5
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
ԱԿՏ
կուպաժի
__________________________________________________________
գինու կամ գինենյութի անվանումը
Սխեմա N ____________ | Տարողություն N ____________ | Արտադրամաս N __________ |
Հ/հ |
Կուպաժի բաղա-դրու-թյան մեջ մտնող նյութերի անվա-նումը և բերքի տարին |
Տարո-ղությունը, խմբա-քանակը կամ փաստա-թղթի համարը |
Չափի հաշ-վար-կային միա-վորը |
Հաշ-վար-կային քանակը |
Ծավալը ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում |
Ցուցանիշները |
Ընդհանուր պարունակությունը | ||||
սպիրտ |
շաքար |
տիտրվող թթվու-թյուն |
անջուր սպիրտ |
փոխա-կերպվող (ինվերտ) շա-քարներ |
թթու-ներ | ||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
Արտադրամասի պատասխանատու _____________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու ____________________________________
Տեխնոլոգ ________________________________________________________
Հաշվապահ _______________________________________________________
Ձև N 6
______________________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
_____________________________
Արտադրամաս
Շշալցման գործընթացի նկարագիր
____ ______________ 20___թ.
Հ/հ |
Շշա-լցվող արտա-դրանքի անվա-նումը |
Տարո-ղու-թյուն |
Մնացորդը |
Մուտք է եղել արտա-դրա-մաս |
Շշալցվել է ընդամենը |
Տեխնո-լոգիա-կան կո-րուստ-ները |
Հանձնվել է պահեստ |
Մնացորդը | ||||
շիշ |
տարո-ղու-թյուն |
ընդա-մենը |
շիշ |
տարո-ղու-թյուն |
ընդա-մենը | |||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
Շշալցման արտադրամասի պատասխանատու _______________________________
Հաշվապահ ________________________________________
Ձև N 7
______________________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ
պատրաստի արտադրանքի շարժի
____ ______________ 20___թ.
Արտա-դրանքի անվա-նումը |
Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ |
Մուտք |
Ելք |
Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ | ||||||||
շիշ |
տա-րողու-թյուն |
ընդա-մենը |
շիշ |
տա-րողու-թյուն |
ընդա-մենը |
շիշ |
տա-րողու-թյուն |
ընդա-մենը |
շիշ |
տա-րողու-թյուն |
ընդա-մենը | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
Պատրաստի արտադրանքի պատասխանատու ______________________________
Հաշվապահ _____________________________________________
Աղյուսակ N 1
Քաղցուի խտությունից կախված շաքարի պարունակության գործակիցները, ըստ աերոմետրի ցուցմունքների
Աերոմետրի ցուցմունքը, 200/40 |
Շաքարների պարունակությունը, գ/100մլ |
Աերոմետրի ցուցմունքը, 200/40 |
Շաքարների պարունակությունը, գ/100մլ |
Աերոմետրի ցուցմունքը, 200/40 |
Շաքարների պարունակությունը, գ/100մլ |
1,034 |
6.3 |
1,069 |
15.6 |
1,104 |
25.0 |
1,035 |
6.6 |
1,07 |
15.9 |
1,105 |
25.2 |
1,036 |
6.9 |
1,071 |
16.2 |
1,106 |
25.5 |
1,037 |
7.2 |
1,072 |
16.4 |
1,107 |
25.8 |
1,038 |
7.4 |
1,073 |
16.7 |
1,108 |
26.0 |
1,039 |
7.6 |
1,074 |
17.0 |
1,109 |
26.3 |
1,04 |
8.0 |
1,075 |
17.2 |
1,11 |
26.6 |
1,041 |
8.2 |
1,076 |
17.5 |
1,111 |
26.9 |
1,042 |
8.4 |
1,077 |
17.8 |
1,112 |
27.1 |
1,043 |
8.7 |
1,078 |
18.0 |
1,113 |
27.4 |
1,044 |
9.0 |
1,079 |
18.3 |
1,114 |
27.6 |
1,045 |
9.2 |
1,08 |
18.6 |
1,115 |
27.9 |
1,046 |
9.5 |
1,081 |
18.8 |
1,116 |
28.2 |
1,047 |
9.8 |
1,082 |
19.1 |
1,117 |
28.4 |
1,048 |
10.0 |
1,083 |
19.4 |
1,118 |
28.8 |
1,049 |
10.3 |
1,084 |
19.6 |
1,119 |
29.0 |
1,05 |
10.6 |
1,085 |
19.9 |
1,12 |
29.3 |
1,051 |
10.8 |
1,086 |
20.2 |
1,121 |
29.6 |
1,052 |
11.1 |
1,087 |
20.4 |
1,122 |
29.8 |
1,053 |
11.4 |
1,088 |
20.7 |
1,123 |
30.1 |
1,054 |
11.6 |
1,089 |
21.0 |
1,124 |
30.3 |
1,055 |
11.9 |
1,09 |
21.2 |
1,125 |
30.6 |
1,056 |
12.2 |
1,091 |
21.5 |
1,126 |
30.9 |
1,057 |
12.4 |
1,092 |
21.8 |
1,127 |
31.1 |
1,058 |
12.7 |
1,093 |
22.0 |
1,128 |
31.4 |
1,059 |
13.0 |
1,094 |
22.3 |
1,129 |
31.6 |
1,06 |
13.2 |
1,095 |
22.6 |
1,13 |
31.9 |
1,061 |
13.5 |
1,096 |
22.8 |
1,131 |
32.2 |
1,062 |
13.8 |
1,097 |
23.1 |
1,132 |
32.5 |
1,063 |
14.0 |
1,098 |
23.4 |
1,133 |
32.7 |
1,064 |
14.3 |
1,099 |
23.6 |
1,134 |
33.0 |
1,065 |
14.6 |
1,1 |
23.9 |
1,135 |
33.3 |
1,066 |
14.8 |
1,101 |
24.2 |
1,136 |
33.5 |
1,067 |
15.1 |
1,102 |
24.4 |
1,137 |
33.8 |
1,068 |
15.4 |
1,103 |
24.7 |
1,138 |
34.0 |
1,139 |
34.3 |
Աղյուսակ N 2
Էթիլային սպիրտի խտության ուղղման գործակիցները Ցելսիուսի 20 աստիճանի համար
Սպիրտի պարունակությունը, ծավ. % |
Սպիրտի պարունակության տասնորդական մասը, ծավ. % | |||||||||
0.0 |
0.1 |
0.2 |
0.3 |
0.4 |
0.5 |
0.6 |
0.7 |
0.8 |
0.9 | |
1.0 |
3.8 |
4.2 |
4.5 |
4.9 |
5.2 |
5.6 |
6.0 |
6.3 |
6.7 |
7.0 |
2.0 |
7.4 |
7.8 |
8.1 |
8.5 |
8.8 |
9.2 |
9.6 |
9.9 |
10.3 |
10.6 |
3.0 |
11.0 |
11.4 |
11.7 |
12.1 |
12.4 |
12.8 |
13.2 |
13.5 |
13.9 |
14.2 |
4.5 |
14.6 |
14.9 |
15.0 |
15.3 |
16.0 |
16.3 |
16.6 |
17.0 |
17.3 |
17.7 |
5.0 |
18.0 |
18.3 |
18.7 |
19.0 |
19.3 |
19.7 |
20.0 |
20.3 |
20.6 |
21.0 |
6.0 |
21.3 |
21.6 |
22.0 |
22.3 |
22.6 |
22.9 |
23.3 |
23.6 |
23.9 |
24.3 |
7.0 |
24.6 |
24.9 |
25.3 |
25.6 |
25.9 |
26.3 |
26.6 |
26.9 |
27.2 |
27.6 |
8.0 |
27.9 |
28.2 |
28.5 |
28.3 |
29.2 |
29.5 |
29.8 |
30.1 |
30.5 |
30.8 |
9.0 |
31.1 |
31.4 |
31.7 |
32.0 |
32.3 |
32.7 |
33.0 |
33.3 |
33.6 |
33.9 |
10.0 |
34.2 |
34.5 |
34.8 |
35.1 |
35.4 |
35.7 |
36.1 |
36.4 |
36.7 |
37.0 |
11.0 |
37.3 |
37.6 |
37.9 |
38.2 |
38.5 |
38.8 |
39.1 |
39.4 |
39.7 |
40.0 |
12.0 |
40.3 |
40.6 |
40.9 |
41.2 |
41.5 |
41.9 |
42.2 |
42.5 |
42.8 |
43.1 |
13.0 |
43.3 |
43.7 |
44.0 |
44.3 |
44.6 |
44.9 |
45.2 |
45.5 |
45.8 |
46.1 |
14.0 |
46.4 |
46.7 |
47.0 |
47.3 |
47.6 |
47.9 |
48.2 |
48.5 |
48.8 |
49.1 |
15.0 |
49.4 |
49.7 |
50.0 |
50.3 |
50.6 |
50.9 |
51.2 |
51.5 |
51.8 |
52.1 |
16.0 |
52.4 |
52.7 |
53.0 |
53.3 |
53.6 |
53.9 |
54.2 |
54.5 |
54.8 |
55.1 |
17.0 |
55.4 |
55.7 |
56.0 |
56.3 |
56.6 |
56.9 |
57.2 |
57.5 |
57.8 |
58.1 |
18.0 |
58.4 |
58.7 |
59.0 |
59.3 |
59.6 |
59.9 |
60.2 |
60.5 |
60.8 |
61.1 |
19.0 |
61.4 |
61.7 |
62.0 |
62.3 |
62.6 |
62.9 |
63.3 |
63.6 |
63.9 |
64.2 |
20.0 |
64.5 |
64.8 |
65.1 |
65.4 |
65.7 |
66.0 |
66.3 |
66.6 |
66.9 |
67.2 |
Հավելված N 2 |
ՁԵՎԵՐ
ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿՈՆՅԱԿԻ ԵՎ ԿՈՆՅԱԿԻ ՍՊԻՐՏՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ԽԱՂՈՂԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՄՆԱՑՈՐԴՆԵՐԻ, ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՌՈՒԹՅԱՆ ՓՈՒԼԵՐՈՒՄ ԴՐԱՆՑ ՇԱՐԺԻ ԵՎ ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՈՒ ԻՐԱՑՄԱՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԻ ՀԱՇՎԱՌՄԱՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ
Ձև N 1
ԳՐԱՆՑԱՄԱՏՅԱՆ
արտադրության համար նախատեսված 20__ թվականի խաղողի մթերման ծավալների
______________________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
Ամսաթիվը |
Գնված |
Սեփական արտադրության |
Միջին շաքարայնությունն, |
Խաղողը հանձնողի անուն, ազգանուն | ||
քանակը |
խաղողի սորտը և գույնը |
քանակը |
խաղողի սորտը և գույնը | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
օր/ամիս |
||||||
օր/ամիս |
||||||
օր/ամիս |
||||||
Ընդամենը |
Մթերման պատասխանատու անձ ___________________________________
Հաշվապահ ____________________________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու _________________________________
Ձև N 2
ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ
մթերված խաղողի, ստացված մնացորդների և արտադրված քաղցուի ամսական ծավալների մասին
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
Ամսաթիվը |
Խաղող |
Արտադրված քաղցու |
Ստացված չանչ և ջեջա | |||
մթերված քանակը |
միջին շաքարայ-նությունը /%/ |
/դալ/ |
/կգ/ |
միջին շաքարայ-նություն /%/ | ||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
օր/ամիս/տարի |
||||||
օր/ամիս/տարի |
||||||
օր/ամիս/տարի |
||||||
Ընդամենը |
1) 1-ին սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ ամսվա ընթացքում կատարված խաղողի մթերումների ամսաթվերը,
2) 2-րդ սյունակի տողերում լրացվում են մթերված խաղողի քանակներն՝ ըստ օրերի,
3) 3-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի միջին շաքարայնությունը, որը որոշվում է հետևյալ կերպ՝ տվյալ օրը մթերված խաղողի յուրաքանչյուր խմբաքանակի քաշը բազմապատկվում են այդ խմբաքանակի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ օրը մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,
4) 4-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը (դեկալիտրով՝ դալով արտահայտված),
5) 5-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը կամ 4-րդ սյունակի տվյալ տողի թիվը բազմապատկած արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությանը համապատասխանող խտության տասնապատիկով,
6) 6-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությունը: Քաղցուի խտությունից կախված գործակիցներն, ըստ աերոմետրի ցուցմունքների տրված են սույն հրամանի N 1 հավելվածի N 1 աղյուսակում,
7) 7-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի մշակումից ստացված մնացորդների (չանչ + ջեջա) քանակը,
8) Ընդամենը տողի՝
ա) 2-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,
բ) 3-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա մթերված խաղողի քանակը բազմապատկվում է տվյալ օրվա խաղողի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,
գ) 4-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,
դ) 5-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,
ե) 6-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա արտադրված քաղցուի ծավալը բազմապատկվում է տվյալ օրը արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ամբողջ քանակության վրա,
զ) 7-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը:
Մթերման պատասխանատու անձ ____________________________________________
Հաշվապահ _____________________________________________________________
Քաղցուների խմորման պատասխանատու _____________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու __________________________________________
Ձև N 3
ԱԿՏ
գինենյութից նստվածքների անջատման
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
Վերցված է վերալցման (մզում) |
Ստացված գինենյութը |
Ստացված մնացորդը | |||||||||||||
տա-րայի տե-սակը, N |
գինե-նյութի անվա-նումը |
քանա-կու-թյունը տվյալ ջեր-մաս-տիճա-նում |
ցուցանիշները |
տա-րայի տե-սակը, N |
քա-նակու-թյունը |
ջեր-մաս-տի-ճանը |
ուղղման գոր-ծակից |
հաշ-վարկ-ված քանա-կու-թյունը Ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում |
ցուցանիշները |
քա-նակու-թյունը |
ցուցանիշները | ||||
սպիրտ |
շաքար |
սպիրտ |
շաքար |
սպիրտ |
շաքար |
հարա-բերա-կան խտու-թյունը | |||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
Էթիլային սպիրտի խտության ուղղման գործակիցները Ցելսիուսի 20 աստիճանի համար տրված են սույն հրամանի N 1 հավելվածի N 2 աղյուսակում
Արտադրամասի պատասխանատու _________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու ________________________________
Տեխնոլոգ ____________________________________________
Հաշվապահ __________________________________________
Ձև N 4
__________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
ՄԱՏՅԱՆ
գինենյութի և մնացորդների շարժի հաշվառման
Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) անվանումը _____________________________
Բերքի տարեթիվը ___________________ Չափի միավոր _________________
Ամսա-թիվ |
Փաստա-թղթի համար |
Ումից է ընդունվել խմբա-քանակը, կամ ում է առաքվել |
Ցուցանիշները |
Մուտք |
Ելք |
Պահպանման ընթացքում առաջացած բնական կորուստները |
Մնացորդ | ||
սպիրտ |
շաքար |
տիտրվող թթվություն | |||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) նյութական պատասխանատու _________________
Հաշվապահ _______________________________
Ձև N 5
ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ
թորման գործընթացում առաջացող կորուստների ամսական ծավալների մասին
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
Անվանումը |
Չափի միավոր |
Բնական կորուստ (բ/լ) |
Ընդա-մենը |
Տեխնոլոգիական կորուստ (բ/լ) |
Ընդա-մենը |
Ընդա-մենը կո-րուստ | |||||||||||||||
հնե-ցում |
տեղա-փոխում |
ընդունումը |
գինենյութի փոխլցում 2000-ից 10000 (դալ) |
փոխլցում 150 դալ և ավել տարողու-թյունից |
խառնում |
փոխլցում 150 դալ և ավել տարո-ղությունից |
գինե-նյութի թորում |
սպիրտա-հումքի թորում | |||||||||||||
կո-րուս-տի քա-նակ |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 0.044% |
բնա-կան կո-րուս-տի քա-նակ |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 0.087% |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քանակ 0,07 % |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 0,09 % |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 0,07 % |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 0,09 % |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 1,3 % |
մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես |
կո-րուս-տի քա-նակ 1,35 % |
տեխ-նոլո-գիա-կան կո-րուս-տի քա-նակ | |||
Կ/գինենյութ |
դալ |
||||||||||||||||||||
բ/լ |
|||||||||||||||||||||
դալ |
|||||||||||||||||||||
բ/լ |
|||||||||||||||||||||
Սպիրտա-հումք |
բ/լ |
||||||||||||||||||||
Կ/Ս 2014/14 |
բ/լ |
||||||||||||||||||||
բ/լ |
|||||||||||||||||||||
բ/լ |
|||||||||||||||||||||
Գլխապոչային միացություն |
բ/լ |
||||||||||||||||||||
Ընդամենը |
բ/լ |
Գինու թորման արտադրամասի պատասխանատու _________________________
Հաշվապահ _______________________________________________________
Քաղցուների խմորման պատասխանատու ________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու ____________________________________
Ձև N 6
___________________________________ Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը |
Հաստատում եմ՝ ________________________________ պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն
Ամսաթիվ _________________________ |
ԱԿՏ
կուպաժի
______________________________________________________________
կոնյակի անվանումը
Սխեմա N ____________ | Տարողություն N ____________ | Արտադրամաս N __________ |
Հ/հ |
Կուպաժի բաղա-դրու-թյան մեջ մտնող նյութերի անվա-նումը և սպիրտ-ների տարիք-ները |
Տարո-ղու-թյունը, խմբա-քանակը կամ փաստա-թղթի համարը |
Չափի հաշ-վար-կային միա-վորը |
Հաշ-վար-կային քանակը |
Ծավալը ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում |
Ցուցանիշներ |
Ընդհանուր պարունակությունը | ||||
սպիրտ |
շաքար |
տիտրվող թթվու-թյուն |
անջուր սպիրտ |
փոխա-կերպվող (ինվերտ) շաքար-ներ |
թթու-ներ | ||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
Արտադրամասի պատասխանատու __________________________________
Լաբորատորիայի պատասխանատու _________________________________
Տեխնոլոգ _________________________________________________
Հաշվապահ _______________________________________________
Ձև N 7
__________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
_____________________________
Արտադրամաս
Շշալցման գործընթացի նկարագիր
____ ______________ 20___թ.
Հ/հ |
Շշա-լցվող արտա-դրանքի անվա-նումը |
Ծա-վալը |
Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ /դալ/ |
Մուտք է եղել արտա-դրա-մաս |
Շշալցվել է ընդամենը |
Տեխնո-լոգիա-կան կո-րուստ-ները |
Հանձնվել է պահեստ |
Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ | ||||
շիշ |
տարո-ղու-թյունը |
ընդա-մենը |
շիշ |
տարո-ղու-թյունը |
ընդա-մենը | |||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
Շշալցման արտադրամասի պատասխանատու ___________________________
Հաշվապահ ______________________________
Ձև N 8
___________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ
պատրաստի արտադրանքի շարժի
____ ______________ 20___թ.
Արտա-դրանքի անվա-նումը |
Մնացորդ, օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ |
Մուտք |
Ելք |
Մնացորդ, օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ | ||||||||
շիշ |
տարո-ղու-թյունը |
ընդա-մենը |
շիշ |
տարո-ղու-թյունը |
ընդա-մենը |
շիշ |
տարո-ղու-թյունը |
ընդա-մենը |
շիշ |
տարո-ղու-թյունը |
ընդա-մենը | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
Պատրաստի արտադրանքի պատասխանատու_________________________
Հաշվապահ _____________________________________________
Ձև N 9
___________________________________
Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը
ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ
գինենյութի, կոնյակի և կոնյակի սպիրտների շարժի
____ ______________ 20___թ.
Արտա-դրանքի անվա-նումը |
Անձնագրի համարը |
Չափի միավորը |
Մնացորդի քանակը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ |
Մուտքի քանակը հաշ-վետու ժամանա-կահատ-վածում |
Ելքի քանակը հաշվետու ժամանա-կահատ-վածում |
Հաշվետու ժամանա-կահատվածում առաջացած կորուստները |
Մնացորդի քանակը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ | ||
բնա-կան |
տեխնո-լոգիա-կան |
ընդա-մենը | |||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
Արտադրանքի նյութական պատասխանատու ______________________________
Հաշվապահ _______________________________
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
---|
Փոփոխող ակտ | Համապատասխան ինկորպորացիան |
---|