Գլխավոր տեղեկություն
Համար
N 213-Ն
Տիպ
Հրաման
Ակտի տիպ
Base act (01.01.2018-till now)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
ՀՀԳՏ 2017.11.01/30(599) Հոդ.350
Ընդունող մարմին
Գյուղատնտեսության նախարար
Ընդունման ամսաթիվ
03.10.2017
Ստորագրող մարմին
Գյուղատնտեսության նախարար
Ստորագրման ամսաթիվ
03.10.2017
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
01.01.2018

«Գրանցված է»

ՀՀ արդարադատության

նախարարության կողմից

13 հոկտեմբերի 2017 թ.

Պետական գրանցման թիվ 10617402

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ

 

ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ

 

3 հոկտեմբերի 2017 թ.

N 213-Ն

 

Հ Ր Ա Մ Ա Ն

 

ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ՆՇՈՒՄՈՎ ԳԻՆԻՆԵՐԻ, ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿՈՆՅԱԿԻ ԵՎ ԿՈՆՅԱԿԻ ՍՊԻՐՏՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ԽԱՂՈՂԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՄՆԱՑՈՐԴՆԵՐԻ, ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՌՈՒԹՅԱՆ ՓՈՒԼԵՐՈՒՄ ԴՐԱՆՑ ՇԱՐԺԻ ԵՎ ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՈՒ ԻՐԱՑՄԱՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԻ ՀԱՇՎԱՌՄԱՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ ՁԵՎԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով «Խաղողի հումքով ոգելից խմիչքների մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 17-րդ և 23-րդ հոդվածների 3-րդ մասերով.

 

Հրամայում եմ`

 

1. Հաստատել՝

1) աշխարհագրական նշումով գինիների արտադրության համար նախատեսված խաղողի, հումքի, պատրաստի արտադրանքի մնացորդների, արտադրության և շրջանառության փուլերում դրանց շարժի և պատրաստի արտադրանքի ստացման ու իրացման քանակների հաշվառման փաստաթղթերի ձևերը՝ համաձայն N 1 հավելվածի,

2) հայկական կոնյակի և հայկական կոնյակի սպիրտների արտադրության համար նախատեսված խաղողի, հումքի, պատրաստի արտադրանքի մնացորդների, արտադրության և շրջանառության փուլերում դրանց շարժի և պատրաստի արտադրանքի ստացման ու իրացման քանակների հաշվառման փաստաթղթերի ձևերը՝ համաձայն N 2 հավելվածի։

2. Սույն հրամանի 1-ին կետի 1-ին և 2-րդ ենթակետերով հաստատված ձևերում խաղողի հումքով ոգելից խմիչքների արտադրությամբ զբաղվող տնտեսավարողներն՝ ըստ անհրաժեշտության կարող են լրացնել նաև այլ տվյալներ կամ տեղեկություններ՝ պահպանելով ձևերում նախատեսված ցուցանիշների արտացոլումը:

3. Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսության նախարարության աշխատակազմի ագրովերամշակման զարգացման վարչության պետ Գ. Ղազարյանին` սույն հրամանը սահմանված կարգով ներկայացնել Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարություն` պետական գրանցման:

4. Սույն հրամանի կատարման նկատմամբ հսկողությունը վերապահել նախարարի տեղակալ

Ռ. Մակարյանին:

5. Սույն հրամանն ուժի մեջ է մտնում 2018 թվականի հունվարի 1-ից:

 

 

Ի. Առաքելյան

 

Հավելված N 1
ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարի
3 հոկտեմբերի 2017 թ.
N 213-Ն հրամանի

 

ՁԵՎԵՐ

 

ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ՆՇՈՒՄՈՎ ԳԻՆԻՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ԽԱՂՈՂԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՄՆԱՑՈՐԴՆԵՐԻ, ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՌՈՒԹՅԱՆ ՓՈՒԼԵՐՈՒՄ ԴՐԱՆՑ ՇԱՐԺԻ ԵՎ ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՈՒ ԻՐԱՑՄԱՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԻ ՀԱՇՎԱՌՄԱՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ

 

Ձև N 1

 

ԳՐԱՆՑԱՄԱՏՅԱՆ

 

աշխարհագրական նշումով գինիների արտադրության համար նախատեսված 20__ թվականի խաղողի մթերման ծավալների

 

______________________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

Ամսաթիվը

Գնված

Սեփական արտադրության

Միջին շաքարայ-նությունն, ըստ խաղողի սորտերի /%/

Խաղողը հանձնողի անուն, ազգանուն

քանակը
/կգ/

խաղողի սորտը և գույնը

պայմա-նագրի համարը, ծագման վայրը

քանակը
/կգ/

խաղողի սորտը և գույնը

ծագման վայրը

1

2

3

4

5

6

7

8

9

օր/ամիս

               

օր/ամիս

               

օր/ամիս

               
                 
                 

Ընդամենը

               

այդ թվում՝ ըստ խաղողի սորտերի

               

Մթերման պատասխանատու անձ _______________________________________

Հաշվապահ ________________________________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու _____________________________________

 

Ձև N 2

 

ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ

 

մթերված խաղողի, ստացված մնացորդների և արտադրված քաղցուի ամսական ծավալների մասին

 

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը 

  

Հաստատում եմ՝

________________________________ 

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

 

Ամսաթիվ _________________________ 

 

Ամսաթիվը

Խաղող

Արտադրված քաղցու

Ստացված չանչ և ջեջա
/կգ/

մթերված քանակը /կգ/

միջին շաքարայ-նությունը
/%/

/դալ/

/կգ/

միջին շաքարայ-նությունը /%/

1

2

3

4

5

6

7

օր/ամիս/տարի

           

օր/ամիս/տարի

           

օր/ամիս/տարի

           
             
             

Ընդամենը

           

1) 1-ին սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ ամսվա ընթացքում կատարված խաղողի մթերումների ամսաթվերը,

2) 2-րդ սյունակի տողերում լրացվում են մթերված խաղողի քանակներն՝ ըստ օրերի,

3) 3-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի միջին շաքարայնությունը, որը որոշվում է հետևյալ կերպ՝ տվյալ օրը մթերված խաղողի յուրաքանչյուր խմբաքանակի քաշը բազմապատկվում են այդ խմբաքանակի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ օրը մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,

4) 4-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը (դեկալիտրով՝ դալով արտահայտված),

5) 5-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը կամ 4-րդ սյունակի տվյալ տողի թիվը բազմապատկած արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությանը համապատասխանող խտության տասնապատիկով,

6) 6-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությունը: Քաղցուի խտությունից կախված գործակիցներն, ըստ աերոմետրի ցուցմունքների տրված են սույն հավելվածի N 1 աղյուսակում,

7) 7-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի մշակումից ստացված մնացորդների (չանչ + ջեջա) քանակը,

8) Ընդամենը տողի՝

ա) 2-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,

բ) 3-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա մթերված խաղողի քանակը բազմապատկվում է տվյալ օրվա խաղողի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,

գ) 4-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,

դ) 5-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,

ե) 6-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա արտադրված քաղցուի ծավալը բազմապատկվում է տվյալ օրը արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ամբողջ քանակության վրա,

զ) 7-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը:

 

Մթերման պատասխանատու անձ _____________________________________________

Հաշվապահ ______________________________________________________________

Քաղցուների խմորման պատասխանատու ______________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու ___________________________________________

 

Ձև N 3

ԱԿՏ

 

գինենյութից նստվածքների անջատման

 

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

Հաստատում եմ՝

________________________________

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

Ամսաթիվ _________________________

 

Վերցված է վերալցման (մզում)

Ստացված գինենյութը

Ստացված մնացորդը

տա-րայի տե-սակը N

գինե-նյութի անվա-նումը

քանա-կու-թյունը տվյալ ջեր-մաս-տիճա-նում
/դալ/

ցուցանիշները

տա-րայի տե-սակը N

քանա-կու-թյունը
/դալ/

ջեր-մաս-տի-ճանը
/0C/

ուղղման գոր-ծակից

հաշ-վարկ-ված քանա-կու-թյունը Ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում

ցուցանիշները

քանա-կու-թյունը
/դալ/

ցուցանիշները

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

հարա-բերա-կան խտու-թյունը, 20/4

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               

Էթիլային սպիրտի խտության ուղղման գործակիցները Ցելսիուսի 20 աստիճանի համար տրված են սույն հավելվածի N 2 աղյուսակում

Արտադրամասի պատասխանատու ______________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու _____________________________________

Տեխնոլոգ ____________________________________________

Հաշվապահ __________________________________________

 

Ձև N 4

 

______________________________________________

 Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

ՄԱՏՅԱՆ

 

գինենյութի և մնացորդների շարժի հաշվառման

 

Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) անվանումը ______________________________

Բերքի տարեթիվը ___________________                Չափի միավոր _________________

 

Ամսա-թիվը

Փաստա-թղթի համարը

Ումից է ընդունվել կամ ում է առաքվել խմբա-քանակը

Ցուցանիշները

Մուտք

Ելք

Պահպանման ընթացքում առաջացած բնական կորուստները

Մնացորդը

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

տիտրվող թթվու-թյուն
/գ/լ/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

                   
                   
                   
                   
                   

Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) նյութական պատասխանատու ______________

Հաշվապահ _______________________________

 

Ձև N 5

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

Հաստատում եմ՝

________________________________

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

Ամսաթիվ _________________________

 

ԱԿՏ

 

կուպաժի

__________________________________________________________

գինու կամ գինենյութի անվանումը

 

Սխեմա N ____________   Տարողություն N ____________   Արտադրամաս N __________

 

Հ/հ

Կուպաժի բաղա-դրու-թյան մեջ մտնող նյութերի անվա-նումը և բերքի տարին

Տարո-ղությունը, խմբա-քանակը կամ փաստա-թղթի համարը

Չափի հաշ-վար-կային միա-վորը

Հաշ-վար-կային քանակը

Ծավալը ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում
/դալ/

Ցուցանիշները

Ընդհանուր պարունակությունը

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

տիտրվող թթվու-թյուն
/գ/լ/

անջուր սպիրտ
/դալ/

փոխա-կերպվող (ինվերտ) շա-քարներ
/կգ/

թթու-ներ
/կգ
/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

                       
                       
                       

Արտադրամասի պատասխանատու _____________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու ____________________________________

Տեխնոլոգ ________________________________________________________

Հաշվապահ _______________________________________________________

 

Ձև N 6

 

______________________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

_____________________________

 Արտադրամաս

 

Շշալցման գործընթացի նկարագիր

____ ______________ 20___թ.

 

Հ/հ

Շշա-լցվող արտա-դրանքի անվա-նումը

Տարո-ղու-թյուն

Մնացորդը
օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ
/դալ/

Մուտք է եղել արտա-դրա-մաս
/դալ/

Շշալցվել է ընդամենը

Տեխնո-լոգիա-կան կո-րուստ-ները
/դալ/

Հանձնվել է պահեստ

Մնացորդը
օր/ամիս/20-- թ.
դրությամբ
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյուն
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյուն
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ
/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

                         
                         
                         
                         
                         

Շշալցման արտադրամասի պատասխանատու _______________________________

Հաշվապահ ________________________________________

 

Ձև N 7

 

______________________________________________

 Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ

 

պատրաստի արտադրանքի շարժի

____ ______________ 20___թ.

 

Արտա-դրանքի անվա-նումը

Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ

Մուտք

Ելք

Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ

շիշ
/հատ/

տա-րողու-թյուն
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տա-րողու-թյուն
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տա-րողու-թյուն
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տա-րողու-թյուն
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ
/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

                         
                         
                         
                         

Պատրաստի արտադրանքի պատասխանատու ______________________________

Հաշվապահ _____________________________________________

 

Աղյուսակ N 1

 

Քաղցուի խտությունից կախված շաքարի պարունակության գործակիցները, ըստ աերոմետրի ցուցմունքների

 

Աերոմետրի ցուցմունքը, 200/40

Շաքարների պարունակությունը, գ/100մլ

Աերոմետրի ցուցմունքը, 200/40

Շաքարների պարունակությունը, գ/100մլ

Աերոմետրի ցուցմունքը, 200/40

Շաքարների պարունակությունը, գ/100մլ

1,034

6.3

1,069

15.6

1,104

25.0

1,035

6.6

1,07

15.9

1,105

25.2

1,036

6.9

1,071

16.2

1,106

25.5

1,037

7.2

1,072

16.4

1,107

25.8

1,038

7.4

1,073

16.7

1,108

26.0

1,039

7.6

1,074

17.0

1,109

26.3

1,04

8.0

1,075

17.2

1,11

26.6

1,041

8.2

1,076

17.5

1,111

26.9

1,042

8.4

1,077

17.8

1,112

27.1

1,043

8.7

1,078

18.0

1,113

27.4

1,044

9.0

1,079

18.3

1,114

27.6

1,045

9.2

1,08

18.6

1,115

27.9

1,046

9.5

1,081

18.8

1,116

28.2

1,047

9.8

1,082

19.1

1,117

28.4

1,048

10.0

1,083

19.4

1,118

28.8

1,049

10.3

1,084

19.6

1,119

29.0

1,05

10.6

1,085

19.9

1,12

29.3

1,051

10.8

1,086

20.2

1,121

29.6

1,052

11.1

1,087

20.4

1,122

29.8

1,053

11.4

1,088

20.7

1,123

30.1

1,054

11.6

1,089

21.0

1,124

30.3

1,055

11.9

1,09

21.2

1,125

30.6

1,056

12.2

1,091

21.5

1,126

30.9

1,057

12.4

1,092

21.8

1,127

31.1

1,058

12.7

1,093

22.0

1,128

31.4

1,059

13.0

1,094

22.3

1,129

31.6

1,06

13.2

1,095

22.6

1,13

31.9

1,061

13.5

1,096

22.8

1,131

32.2

1,062

13.8

1,097

23.1

1,132

32.5

1,063

14.0

1,098

23.4

1,133

32.7

1,064

14.3

1,099

23.6

1,134

33.0

1,065

14.6

1,1

23.9

1,135

33.3

1,066

14.8

1,101

24.2

1,136

33.5

1,067

15.1

1,102

24.4

1,137

33.8

1,068

15.4

1,103

24.7

1,138

34.0

       

1,139

34.3

Աղյուսակ N 2

 

Էթիլային սպիրտի խտության ուղղման գործակիցները Ցելսիուսի 20 աստիճանի համար

 

Սպիրտի պարունակությունը, ծավ. %

Սպիրտի պարունակության տասնորդական մասը, ծավ. %

0.0

0.1

0.2

0.3

0.4

0.5

0.6

0.7

0.8

0.9

1.0

3.8

4.2

4.5

4.9

5.2

5.6

6.0

6.3

6.7

7.0

2.0

7.4

7.8

8.1

8.5

8.8

9.2

9.6

9.9

10.3

10.6

3.0

11.0

11.4

11.7

12.1

12.4

12.8

13.2

13.5

13.9

14.2

4.5

14.6

14.9

15.0

15.3

16.0

16.3

16.6

17.0

17.3

17.7

5.0

18.0

18.3

18.7

19.0

19.3

19.7

20.0

20.3

20.6

21.0

6.0

21.3

21.6

22.0

22.3

22.6

22.9

23.3

23.6

23.9

24.3

7.0

24.6

24.9

25.3

25.6

25.9

26.3

26.6

26.9

27.2

27.6

8.0

27.9

28.2

28.5

28.3

29.2

29.5

29.8

30.1

30.5

30.8

9.0

31.1

31.4

31.7

32.0

32.3

32.7

33.0

33.3

33.6

33.9

10.0

34.2

34.5

34.8

35.1

35.4

35.7

36.1

36.4

36.7

37.0

11.0

37.3

37.6

37.9

38.2

38.5

38.8

39.1

39.4

39.7

40.0

12.0

40.3

40.6

40.9

41.2

41.5

41.9

42.2

42.5

42.8

43.1

13.0

43.3

43.7

44.0

44.3

44.6

44.9

45.2

45.5

45.8

46.1

14.0

46.4

46.7

47.0

47.3

47.6

47.9

48.2

48.5

48.8

49.1

15.0

49.4

49.7

50.0

50.3

50.6

50.9

51.2

51.5

51.8

52.1

16.0

52.4

52.7

53.0

53.3

53.6

53.9

54.2

54.5

54.8

55.1

17.0

55.4

55.7

56.0

56.3

56.6

56.9

57.2

57.5

57.8

58.1

18.0

58.4

58.7

59.0

59.3

59.6

59.9

60.2

60.5

60.8

61.1

19.0

61.4

61.7

62.0

62.3

62.6

62.9

63.3

63.6

63.9

64.2

20.0

64.5

64.8

65.1

65.4

65.7

66.0

66.3

66.6

66.9

67.2

Հավելված N 2
ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարի
3 հոկտեմբերի 2017 թ.
N 213-Ն հրամանի

ՁԵՎԵՐ

 

ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿՈՆՅԱԿԻ ԵՎ ԿՈՆՅԱԿԻ ՍՊԻՐՏՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ԽԱՂՈՂԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՄՆԱՑՈՐԴՆԵՐԻ, ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՌՈՒԹՅԱՆ ՓՈՒԼԵՐՈՒՄ ԴՐԱՆՑ ՇԱՐԺԻ ԵՎ ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՈՒ ԻՐԱՑՄԱՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԻ ՀԱՇՎԱՌՄԱՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ

 

Ձև N 1

 

ԳՐԱՆՑԱՄԱՏՅԱՆ

 

արտադրության համար նախատեսված 20__ թվականի խաղողի մթերման ծավալների

 

______________________________________________ 

 Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

Ամսաթիվը

Գնված

Սեփական արտադրության

Միջին շաքարայնությունն,
ըստ խաղողի սորտերի
 /%/

Խաղողը հանձնողի անուն, ազգանուն

քանակը
/կգ/

խաղողի սորտը և գույնը

քանակը
/կգ/

խաղողի սորտը և գույնը

1

2

3

4

5

6

7

օր/ամիս

           

օր/ամիս

           

օր/ամիս

           
             
             

Ընդամենը

           

Մթերման պատասխանատու անձ ___________________________________

Հաշվապահ ____________________________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու _________________________________

 

Ձև N 2

 

ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ

 

մթերված խաղողի, ստացված մնացորդների և արտադրված քաղցուի ամսական ծավալների մասին

 

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

Հաստատում եմ՝

________________________________

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

Ամսաթիվ _________________________

 

Ամսաթիվը

Խաղող

Արտադրված քաղցու

Ստացված չանչ և ջեջա
/կգ/

մթերված քանակը
/կգ/

միջին շաքարայ-նությունը /%/

/դալ/

/կգ/

միջին շաքարայ-նություն /%/

1

2

3

4

5

6

7

օր/ամիս/տարի

           

օր/ամիս/տարի

           

օր/ամիս/տարի

           
             
             
             

Ընդամենը

           

1) 1-ին սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ ամսվա ընթացքում կատարված խաղողի մթերումների ամսաթվերը,

2) 2-րդ սյունակի տողերում լրացվում են մթերված խաղողի քանակներն՝ ըստ օրերի,

3) 3-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի միջին շաքարայնությունը, որը որոշվում է հետևյալ կերպ՝ տվյալ օրը մթերված խաղողի յուրաքանչյուր խմբաքանակի քաշը բազմապատկվում են այդ խմբաքանակի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ օրը մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,

4) 4-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը (դեկալիտրով՝ դալով արտահայտված),

5) 5-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ծավալը կամ 4-րդ սյունակի տվյալ տողի թիվը բազմապատկած արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությանը համապատասխանող խտության տասնապատիկով,

6) 6-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրվա ընթացքում արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությունը: Քաղցուի խտությունից կախված գործակիցներն, ըստ աերոմետրի ցուցմունքների տրված են սույն հրամանի N 1 հավելվածի N 1 աղյուսակում,

7) 7-րդ սյունակի տողերում լրացվում են տվյալ օրը մթերված խաղողի մշակումից ստացված մնացորդների (չանչ + ջեջա) քանակը,

8) Ընդամենը տողի՝

ա) 2-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,

բ) 3-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա մթերված խաղողի քանակը բազմապատկվում է տվյալ օրվա խաղողի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում մթերված խաղողի ամբողջ քանակության վրա,

գ) 4-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,

դ) 5-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը,

ե) 6-րդ սյունակը լրացվում է հետևյալ կերպ՝ յուրաքանչյուր օրվա արտադրված քաղցուի ծավալը բազմապատկվում է տվյալ օրը արտադրված քաղցուի միջին շաքարայնությամբ, ստացված արտադրյալների գումարը բաժանվում է տվյալ ամսվա ընթացքում արտադրված քաղցուի ամբողջ քանակության վրա,

զ) 7-րդ սյունակը կազմում է տվյալ սյունակի տողերի թվերի գումարը:

 

Մթերման պատասխանատու անձ ____________________________________________

Հաշվապահ _____________________________________________________________

Քաղցուների խմորման պատասխանատու _____________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու __________________________________________

 

Ձև N 3

 

ԱԿՏ

 

գինենյութից նստվածքների անջատման

 

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

Հաստատում եմ՝

________________________________

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

Ամսաթիվ _________________________

 

Վերցված է վերալցման (մզում)

Ստացված գինենյութը

Ստացված մնացորդը

տա-րայի տե-սակը, N

գինե-նյութի անվա-նումը

քանա-կու-թյունը տվյալ ջեր-մաս-տիճա-նում
/դալ/

ցուցանիշները

տա-րայի տե-սակը, N

քա-նակու-թյունը
/դալ/

ջեր-մաս-տի-ճանը
/ցել-սիուս/

ուղղման գոր-ծակից

հաշ-վարկ-ված քանա-կու-թյունը Ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում

ցուցանիշները

քա-նակու-թյունը
/դալ/

ցուցանիշները

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

հարա-բերա-կան խտու-թյունը
/20/4/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

                               
                               
                               
                               
                               

Էթիլային սպիրտի խտության ուղղման գործակիցները Ցելսիուսի 20 աստիճանի համար տրված են սույն հրամանի N 1 հավելվածի N 2 աղյուսակում

 

Արտադրամասի պատասխանատու _________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու ________________________________

Տեխնոլոգ ____________________________________________

Հաշվապահ __________________________________________

 

Ձև N 4

 

__________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

ՄԱՏՅԱՆ

 

գինենյութի և մնացորդների շարժի հաշվառման

Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) անվանումը _____________________________

Բերքի տարեթիվը ___________________                 Չափի միավոր _________________

 

Ամսա-թիվ

Փաստա-թղթի համար

Ումից է ընդունվել խմբա-քանակը, կամ ում է առաքվել

Ցուցանիշները

Մուտք

Ելք

Պահպանման ընթացքում առաջացած բնական կորուստները

Մնացորդ

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

տիտրվող թթվություն
/գ/լ/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

                   
                   
                   

Գինեգործական արտադրանքի (մնացորդի) նյութական պատասխանատու _________________

Հաշվապահ _______________________________

 

Ձև N 5

ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ

 

թորման գործընթացում առաջացող կորուստների ամսական ծավալների մասին

 

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

Հաստատում եմ՝

________________________________

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

Ամսաթիվ _________________________

 

Անվանումը

Չափի միավոր

Բնական կորուստ (բ/լ)

Ընդա-մենը

 Տեխնոլոգիական կորուստ (բ/լ)

Ընդա-մենը

Ընդա-մենը կո-րուստ

հնե-ցում

տեղա-փոխում

ընդունումը

գինենյութի փոխլցում 2000-ից 10000 (դալ)

փոխլցում 150 դալ և ավել տարողու-թյունից

խառնում

փոխլցում 150 դալ և ավել տարո-ղությունից

գինե-նյութի թորում

սպիրտա-հումքի թորում

կո-րուս-տի քա-նակ

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 0.044%

բնա-կան կո-րուս-տի քա-նակ

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 0.087%

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քանակ 0,07 %

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 0,09 %

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 0,07 %

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 0,09 %

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 1,3 %

մուտ-քա-գրվել է պրո-ցես

կո-րուս-տի քա-նակ 1,35 %

տեխ-նոլո-գիա-կան կո-րուս-տի քա-նակ

Կ/գինենյութ

դալ

                                       

բ/լ

                                       

դալ

                                       

բ/լ

                                       

Սպիրտա-հումք

բ/լ

                                       

Կ/Ս 2014/14

բ/լ

                                       

բ/լ

                                       

բ/լ

                                       

Գլխապոչային միացություն

բ/լ

                                       

Ընդամենը

բ/լ

                                       

Գինու թորման արտադրամասի պատասխանատու _________________________

Հաշվապահ _______________________________________________________

Քաղցուների խմորման պատասխանատու ________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու ____________________________________

 

Ձև N 6

 

___________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

Հաստատում եմ՝

________________________________

պաշտոնատար անձի պաշտոնը, անուն, ազգանուն, ստորագրություն

Ամսաթիվ _________________________

 

ԱԿՏ

 

կուպաժի

______________________________________________________________

կոնյակի անվանումը

Սխեմա N ____________ Տարողություն N ____________ Արտադրամաս N __________

 

Հ/հ

Կուպաժի բաղա-դրու-թյան մեջ մտնող նյութերի անվա-նումը և սպիրտ-ների տարիք-ները

Տարո-ղու-թյունը, խմբա-քանակը կամ փաստա-թղթի համարը

Չափի հաշ-վար-կային միա-վորը

Հաշ-վար-կային քանակը

Ծավալը ցել-սիուսի 20 աստի-ճանում
/դալ/

Ցուցանիշներ

Ընդհանուր պարունակությունը

սպիրտ
/ծավ. %/

շաքար
/գ/100մլ/

տիտրվող թթվու-թյուն
/գ/լ/

անջուր սպիրտ
/դալ/

փոխա-կերպվող (ինվերտ) շաքար-ներ
/կգ/

թթու-ներ
/կգ
/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

                       
                       
                       

Արտադրամասի պատասխանատու __________________________________

Լաբորատորիայի պատասխանատու _________________________________

Տեխնոլոգ _________________________________________________

Հաշվապահ _______________________________________________

 

Ձև N 7

 

__________________________________

Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

_____________________________

 Արտադրամաս

 

Շշալցման գործընթացի նկարագիր

____ ______________ 20___թ.

 

Հ/հ

Շշա-լցվող արտա-դրանքի անվա-նումը

Ծա-վալը

Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ /դալ/

Մուտք է եղել արտա-դրա-մաս
/դալ/

Շշալցվել է ընդամենը

Տեխնո-լոգիա-կան կո-րուստ-ները
/դալ/

Հանձնվել է պահեստ

Մնացորդը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյունը
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյունը
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ
/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

                         
                         
                         
                         

Շշալցման արտադրամասի պատասխանատու ___________________________

Հաշվապահ ______________________________

 

Ձև N 8

 

___________________________________

 Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ

 

պատրաստի արտադրանքի շարժի

____ ______________ 20___թ.

 

Արտա-դրանքի անվա-նումը

Մնացորդ, օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ

Մուտք

Ելք

Մնացորդ, օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյունը
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյունը
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյունը
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ/

շիշ
/հատ/

տարո-ղու-թյունը
/լիտր/

ընդա-մենը
/դալ
/

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

                         
                         
                         
                         
                         

Պատրաստի արտադրանքի պատասխանատու_________________________

Հաշվապահ _____________________________________________

 

Ձև N 9

 

___________________________________

 Ընկերության կամ մասնաճյուղի անվանումը

 

ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅՈՒՆ

 

գինենյութի, կոնյակի և կոնյակի սպիրտների շարժի

____ ______________ 20___թ.

 

Արտա-դրանքի անվա-նումը

Անձնագրի համարը

Չափի միավորը

Մնացորդի քանակը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ

Մուտքի քանակը հաշ-վետու ժամանա-կահատ-վածում

Ելքի քանակը հաշվետու ժամանա-կահատ-վածում

Հաշվետու ժամանա-կահատվածում առաջացած կորուստները

Մնացորդի քանակը օր/ամիս/20-- թ. դրությամբ

բնա-կան

տեխնո-լոգիա-կան

ընդա-մենը

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

                   
                   
                   
                   

Արտադրանքի նյութական պատասխանատու ______________________________

Հաշվապահ _______________________________