Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 57
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Ինկորպորացիա (25.07.2023-մինչ օրս)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2023.10.02-2023.10.15 Պաշտոնական հրապարակման օրը 11.10.2023
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
11.05.2023
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
11.05.2023
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
25.07.2023

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

11 մայիսի 2023 թվականի

թիվ 57

քաղ. Մոսկվա

 

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎԻ ԿՈԼԵԳԻԱՅԻ 2019 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 24-Ի ԹԻՎ 236 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության շրջանակներում տեխնիկական կանոնակարգման մասին» արձանագրության («Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի թիվ 9 հավելված) 4 կետին և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 5 կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2019 թվականի դեկտեմբերի 24-ի «Միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկի մասին, որոնց կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում ապահովվում է «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումը, և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ՝ հետազոտությունների (փորձարկումների) ու չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկի մասին» թիվ 236 որոշման մեջ կատարել փոփոխություններ՝ հավելվածի համաձայն։

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում 2023 թվականի հուլիսի 25-ից:

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ՝

Մ. Մյասնիկովիչ

 

ՀԱՎԵԼՎԱԾ

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի

2023 թվականի մայիսի 11-ի

թիվ 57 որոշման

 

ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

 

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎԻ ԿՈԼԵԳԻԱՅԻ 2019 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 24-Ի ԹԻՎ 236 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ԿԱՏԱՐՎՈՂ

 

1. Սույն որոշմամբ հաստատված՝ կամավոր հիմունքներով կիրառման արդյունքում «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջների պահպանումն ապահովող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկում՝

ա) 405-րդ դիրքը հանել.

բ) լրացնել հետևյալ բովանդակությամբ 60611 դիրքով՝

 

60611

 

ԳՕՍՏ Ռ 70337-2022 «Շոկոլադ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ»

             

 

2. Սույն որոշմամբ հաստատված՝

«Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 021/2011) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատում իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջազգային ու տարածաշրջանային (միջպետական) ստանդարտների, իսկ դրանց բացակայության դեպքում՝ ազգային (պետական) ստանդարտների ցանկը լրացնել հետևյալ բովանդակությամբ 639-652 դիրքերով.

 

639

11-րդ հավելված

ԳՕՍՏ 5479-64 «Յուղեր բուսական և բնական ճարպաթթուներ. Չօճառացվող նյութերի որոշման մեթոդ»

 

640

ԳՕՍՏ 31681-2012 «Հրուշակեղեն. Կաթով շոկոլադե արտադրատեսակներում չոր յուղազերծված կաթնային մնացորդի որոշման մեթոդ»

 

641

ԳՕՍՏ 31682-2012 «Հրուշակեղեն. Շոկոլադե արտադրատեսակներում կակաոյի ընդհանուր չոր մնացորդի պարունակության որոշման մեթոդներ»

 

642

ԳՕՍՏ 31722-2012 «Հրուշակեղեն. Շոկոլադե արտադրատեսակներում կաթնայուղի պարունակության որոշման մեթոդ»

 

643

ԳՕՍՏ 31723-2012 «Հրուշակեղեն։ Շոկոլադե արտադրատեսակներում չոր յուղազերծված կակաոյի մնացորդի պարունակության որոշման մեթոդ»

 

644

ԳՕՍՏ 31902-2012 «Հրուշակեղեն։ Ճարպի զանգվածային մասի որոշման մեթոդներ»

 

645

ԳՕՍՏ 34604-2019 «Կակաո մթերքներ. Կակաոյի հատիկների կեղևի (կակաովելլայի) և սաղմի (ծիլի) որոշման մեթոդներ»

 

646

ГОСТ ISO 11053-2015 «Բուսական ճարպեր և յուղեր։ Կակաո-յուղի համարժեքների որոշում կաթնային շոկոլադում»

 

647

ԳՕՍՏ ISO 23275-1-2020 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաոյի յուղում ու շոկոլադում։ Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների առկայության որոշում»

 

648

ԳՕՍՏ ISO 23275-2-2020 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաոյի յուղում ու շոկոլադում. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակական որոշում»

 

649

ԳՕՍՏ Ռ ISO 23275-1-2013 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաոյի յուղում ու շոկոլադում. Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների առկայության որոշում»

կիրառվում է մինչև 2024 թվականի հունվարի 1-ը

650

ԳՕՍՏ Ռ ISO 23275-2-2013 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաոյի յուղում ու շոկոլադում. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակի որոշում»

կիրառվում է մինչև 2024 թվականի հունվարի 1-ը

651

ՍՏԲ ISO 23275-1-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական։ Կակաո-յուղի համարժեքները կակաոյի յուղում ու շոկոլադում. Մաս 1. Կակաո-յուղի համարժեքների առկայության որոշում»

կիրառվում է մինչև 2024 թվականի հունվարի 1-ը

652

ՍՏԲ ISO 23275-2-2009 «Ճարպեր և յուղեր՝ կենդանական ու բուսական. Կակաո-յուղի համարժեքները կակաոյի յուղում ու շոկոլադում. Մաս 2. Կակաո-յուղի համարժեքների քանակական որոշում»

կիրառվում է

մինչև 2024 թվականի հունվարի 1-ը

   

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 11 հոկտեմբերի 2023 թվական: