Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 89
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Base act (29.08.2021-till now)
Կարգավիճակ
Գործում է
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2022.06.13-2022.06.26 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
27.07.2021
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահի ժամանակավոր պաշտոնակատար
Ստորագրման ամսաթիվ
27.07.2021
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
29.08.2021

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

27 հուլիսի 2021 թվականի

թիվ 89

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 034/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 034/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ ԵՎ 12-րդ ենթակետերին ու Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահի ժամանակավոր պաշտոնակատար՝

Վ. Նազարենկո

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2021 թվականի հուլիսի 27-ի թիվ 89 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)

 

Համարը՝ ը/կ

ՍՄԴ-ի ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը

սկիզբը

ավարտը

1

2

3

4

5

6

7

1

67.120.10

Անասունների սպանդային մթերք. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ 18157-88-ի վերանայում

5-8-րդ կետեր

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

2

67.120.10

Մսամթերք. Արտադրատեսակներ ազգային՝ ձիու մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1303-2015-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

3

67.120.10

Պահածոներ մսային. Ազգային ուտեստներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2668-2015-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

4

67.120.10

Յակեր (եզնուղտեր) սպանդի համար. Յակի մսեղիք, կիսամսեղիք և քառորդ մսեղիք. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԿՄՍ 861:2002-ի և ԿՄՍ 862։2002-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ղրղզստանի Հանրապետություն

5

67.120.10

Տավարի, ոչխարի և խոզի հում-ճարպ. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ հաշվի առնելով ԿՄՍ 1005:2005-ը

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

6

67.120.10

Մսի արդյունաբերություն. Սննդամթերք. Եզրույթներ և սահմանումներ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52427-2005-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2024 թվական

2025 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

7

67.120.10

Միս. Ոչխարի և գառան միս՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54034-2010-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

8

67.120.10

Մթերք խոզի մսից՝ ապխտած-եփած. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54043-2010-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.120.10

Միս. Խոզի միս՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54048-2010-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

10

67.120.10

Բլոկներ ենթամթերքներից՝ սառեցված .Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54366-2011-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

11

67.120.10

Մթերքներ՝ մանկական սննդի համար. Պահածոներ մսային. Խյուս՝ վաղ տարիքի երեխաների կերակրման համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54628-2011-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

12

67.120.10

Երշիկներ արյունային. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54670-2011-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

13

67.120.10

Բլոկներ ջլազերծված մսից՝ սառեցված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54704-2011-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

14

67.120.10

Եփած խոզապուխտ թաղանթի մեջ՝ մանկական սննդի համար.

Տեխնիկական պայմաններ.ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54753-2011-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.120.10

Կիսաֆաբրիկատներ մսային՝ կտորներով, անոսկր՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54754-2011-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

16

67.120.10

Պահածոներ մսաբուսական.

Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55333-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.120.10

Պաշտետներ մսային և միս պարունակող. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55334-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

18

67.120.10

Միս. Ձիու միս՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55335-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

19

67.120.10

Պահածոներ մսային՝ պաշտետային. . Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55336-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

20

67.120.10

Խճողակ մսային. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55365-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

21

67.120.10

Կիսաֆաբրիկատներ՝ մսային, աղացած՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55366-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2021 թվական

2022 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

22

67.120.10

Զելցեր. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55367-2012-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

23

67.120.10

Երշիկներ՝ եփած-ապխտած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ 16290-86 և ԳՕՍՏ Ռ 55455-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

24

67.120.10

Երշիկներ՝ հում ապխտած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ 16131-86 և ԳՕՍՏ Ռ 55456-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

25

67.120.10

Մսային պահածոներ՝ ենթամթերքներից. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55477-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

26

67.120.10

Մթերքներ շպիկից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55485-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.120.10

Պահածոներ՝ մսային, կտորներով. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55759-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.120.10

Պահածոներ մսային՝ խոզապուխտային. . Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55762-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

67.120.10

Պաշտետներ՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55574-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.120.10

Մթերք խոզի մսից՝ խորոված և տապակած. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55795-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.120.10

Մթերք խոզի մսից՝ հում ապխտած. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55796-2013-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.120.10

Կիսապատրաստվածքներ՝ միս պարունակող, աղացած՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56579-2015-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

33

67.120.10

Պահածոներ մսաբուսական՝ կտորներով՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56581-2015-ի հիման վրա

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.120.10

Սննդային ոսկոր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ հաշվի առնելով ԳՕՍՏ 16147-88-ը

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.120.10

Բլոկներ տավարի մսի կտորներից՝ սառեցված. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.120.10

Բլոկներ խոզի մսի կտորներից՝ սառեցված. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

37

67.120.10

Ձիու աղիքներ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

38

67.120.10

Կիսապատրաստվածքներ կտորներով՝ տավարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

39

67.120.10

Կիսապատրաստվածքներ կտորներով՝ խոզի մսից. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

40

67.120.10

Կիսապատրաստվածքներ բարձրորակ տավարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

41

67.120.10

Երշիկեղեն եփած՝ աղի ցածր պարունակությամբ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.120.10

Երշիկեղեն կիսաապխտած՝ աղի ցածր պարունակությամբ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

43

67.120.10

Մթերքներ տավարի մսից՝ եփած. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

44

67.120.10

Մթերք տավարի մսից՝ ապխտած-խորոված. Տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

45

67.120.10

Պահածոներ մսային՝ կտորներով, մանրէազերծված, ճագարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

46

67.120.10

Պահածոներ միս պարունակող՝ ՝ մանրէազերծված, ճագարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

47

67.120.10

Խոհարարական արտադրատեսակներ՝ մսային և միս պարունակող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

5-8-րդ կետեր

2023 թվական

2024 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.040
67.050

Մթերքներ պահածոյացված.։ Անագի և կապարի պարունակության որոշում ինվերսիոն վոլտամպերաչափման մեթոդով՝ ТА տիպի անալիզատորներով.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ՍՏԲ 1315-2008-ի հիման վրա

15-րդ կետ,
հավելված թիվ 3

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

49

67.040
67.050

Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Ճնշման տակ փորձանմուշի նախնական հանքայնացմամբ սառը գոլորշու ատոմակլանման սպեկտրաչափական մեթոդով սնդիկի որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53183-2008-ի հիման վրա

15-րդ կետ, հավելված թիվ 3

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

50

67.050 67.120.01

Սննդամթերք և պարենային հումք՝ կենդանական ծագման. Հակաբակտերիալ պատրաստուկների իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա «Պարենային հումք. Կենդանական ծագման սննդամթերք. Հակաբակտերիալ պատրաստուկների իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդ» (КZ.07.00.03642-2017),

ՄՑ 4.1.3679-20, ՄՑ 4.1.3680-20,

ՄՑ 4.1.3681-20, ՄՑ 4.1.3682-20,

ՄՑ 4.1.3683-20

15-րդ և 18-րդ կետեր, հավելված թիվ 3 և 5-րդ հավելվածի 1-ին աղյուսակ

2022 թվական

2024 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

51

67.050
67.120.10

Մսամթերք՝ մանկական սննդի համար. Բրնձի և ցորենի ալյուրի որոշման մեթոդ.ԳՕՍՏ-ի մշակում

17-րդ կետ, 4-րդ հավելվածի 1-ին,
2-րդ և 4-րդ աղյուսակներ

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

52

67.040
67.050

Սննդամթերք. Մոլեկուլային կենսամարկերների անալիզ. Սպիտակուցների հայտնաբերման և քանակական որոշման իմունաքիմիական մեթոդներ.

ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2009-ի վերանայում՝ հաշվի առնելով ISO 21572:2019-ը

79-րդ կետ

2022 թվական

2023 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

53

67.040
67.050

Սննդամթերք և պարենային հումք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ.

ԳՕՍՏ-ի մշակում

79-րդ կետ

2022 թվական

2023 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: