ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ
ԿՈԼԵԳԻԱ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
27 հուլիսի 2021 թվականի |
թիվ 89 |
քաղ. Մոսկվա |
ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 034/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 034/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ
«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29-ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ ԵՎ 12-րդ ենթակետերին ու Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան՝ Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.
1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահի ժամանակավոր պաշտոնակատար՝ |
Վ. Նազարենկո |
ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի 2021 թվականի հուլիսի 27-ի թիվ 89 որոշմամբ |
ԾՐԱԳԻՐ
Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 034/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)
Համարը՝ ը/կ |
ՍՄԴ-ի ծածկագիրը |
Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը: Աշխատանքների տեսակները |
Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը |
Մշակման ժամկետը |
Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակողը | ||
սկիզբը |
ավարտը | ||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |
1 |
67.120.10 |
Անասունների սպանդային մթերք. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ 18157-88-ի վերանայում |
5-8-րդ կետեր |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
2 |
67.120.10 |
Մսամթերք. Արտադրատեսակներ ազգային՝ ձիու մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1303-2015-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | |
3 |
67.120.10 |
Պահածոներ մսային. Ազգային ուտեստներ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | |
4 |
67.120.10 |
Յակեր (եզնուղտեր) սպանդի համար. Յակի մսեղիք, կիսամսեղիք և քառորդ մսեղիք. Տեխնիկական պայմաններ. |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղրղզստանի Հանրապետություն | |
5 |
67.120.10 |
Տավարի, ոչխարի և խոզի հում-ճարպ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ հաշվի առնելով ԿՄՍ 1005:2005-ը |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
6 |
67.120.10 |
Մսի արդյունաբերություն. Սննդամթերք. Եզրույթներ և սահմանումներ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52427-2005-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2024 թվական |
2025 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
7 |
67.120.10 |
Միս. Ոչխարի և գառան միս՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54034-2010-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
8 |
67.120.10 |
Մթերք խոզի մսից՝ ապխտած-եփած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54043-2010-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
9 |
67.120.10 |
Միս. Խոզի միս՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54048-2010-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
10 |
67.120.10 |
Բլոկներ ենթամթերքներից՝ սառեցված .Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54366-2011-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
11 |
67.120.10 |
Մթերքներ՝ մանկական սննդի համար. Պահածոներ մսային. Խյուս՝ վաղ տարիքի երեխաների կերակրման համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54628-2011-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
12 |
67.120.10 |
Երշիկներ արյունային. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54670-2011-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
13 |
67.120.10 |
Բլոկներ ջլազերծված մսից՝ սառեցված. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54704-2011-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
14 |
67.120.10 |
Եփած խոզապուխտ թաղանթի մեջ՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ.ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54753-2011-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
15 |
67.120.10 |
Կիսաֆաբրիկատներ մսային՝ կտորներով, անոսկր՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54754-2011-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
16 |
67.120.10 |
Պահածոներ մսաբուսական. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55333-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
17 |
67.120.10 |
Պաշտետներ մսային և միս պարունակող. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55334-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
18 |
67.120.10 |
Միս. Ձիու միս՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55335-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
19 |
67.120.10 |
Պահածոներ մսային՝ պաշտետային. . Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55336-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
20 |
67.120.10 |
Խճողակ մսային. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55365-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
21 |
67.120.10 |
Կիսաֆաբրիկատներ՝ մսային, աղացած՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55366-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2021 թվական |
2022 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
22 |
67.120.10 |
Զելցեր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55367-2012-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
23 |
67.120.10 |
Երշիկներ՝ եփած-ապխտած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ 16290-86 և ԳՕՍՏ Ռ 55455-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
24 |
67.120.10 |
Երշիկներ՝ հում ապխտած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ 16131-86 և ԳՕՍՏ Ռ 55456-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
25 |
67.120.10 |
Մսային պահածոներ՝ ենթամթերքներից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55477-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
26 |
67.120.10 |
Մթերքներ շպիկից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55485-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
27 |
67.120.10 |
Պահածոներ՝ մսային, կտորներով. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55759-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
28 |
67.120.10 |
Պահածոներ մսային՝ խոզապուխտային. . Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55762-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
29 |
67.120.10 |
Պաշտետներ՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55574-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
30 |
67.120.10 |
Մթերք խոզի մսից՝ խորոված և տապակած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55795-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
31 |
67.120.10 |
Մթերք խոզի մսից՝ հում ապխտած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 55796-2013-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
32 |
67.120.10 |
Կիսապատրաստվածքներ՝ միս պարունակող, աղացած՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56579-2015-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
33 |
67.120.10 |
Պահածոներ մսաբուսական՝ կտորներով՝ մանկական սննդի համար. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 56581-2015-ի հիման վրա |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
34 |
67.120.10 |
Սննդային ոսկոր. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ հաշվի առնելով ԳՕՍՏ 16147-88-ը |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
35 |
67.120.10 |
Բլոկներ տավարի մսի կտորներից՝ սառեցված. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
36 |
67.120.10 |
Բլոկներ խոզի մսի կտորներից՝ սառեցված. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
37 |
67.120.10 |
Ձիու աղիքներ. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
38 |
67.120.10 |
Կիսապատրաստվածքներ կտորներով՝ տավարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
39 |
67.120.10 |
Կիսապատրաստվածքներ կտորներով՝ խոզի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
40 |
67.120.10 |
Կիսապատրաստվածքներ բարձրորակ տավարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
41 |
67.120.10 |
Երշիկեղեն եփած՝ աղի ցածր պարունակությամբ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
42 |
67.120.10 |
Երշիկեղեն կիսաապխտած՝ աղի ցածր պարունակությամբ. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
43 |
67.120.10 |
Մթերքներ տավարի մսից՝ եփած. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
44 |
67.120.10 |
Մթերք տավարի մսից՝ ապխտած-խորոված. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
45 |
67.120.10 |
Պահածոներ մսային՝ կտորներով, մանրէազերծված, ճագարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
46 |
67.120.10 |
Պահածոներ միս պարունակող՝ ՝ մանրէազերծված, ճագարի մսից. Տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
47 |
67.120.10 |
Խոհարարական արտադրատեսակներ՝ մսային և միս պարունակող. Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
5-8-րդ կետեր |
2023 թվական |
2024 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
48 |
67.040 |
Մթերքներ պահածոյացված.։ Անագի և կապարի պարունակության որոշում ինվերսիոն վոլտամպերաչափման մեթոդով՝ ТА տիպի անալիզատորներով. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ ՍՏԲ 1315-2008-ի հիման վրա |
15-րդ կետ, |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | |
49 |
67.040 |
Սննդամթերք. Հետքային տարրերի որոշում. Ճնշման տակ փորձանմուշի նախնական հանքայնացմամբ սառը գոլորշու ատոմակլանման սպեկտրաչափական մեթոդով սնդիկի որոշում. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53183-2008-ի հիման վրա |
15-րդ կետ, հավելված թիվ 3 |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
50 |
67.050 67.120.01 |
Սննդամթերք և պարենային հումք՝ կենդանական ծագման. Հակաբակտերիալ պատրաստուկների իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա «Պարենային հումք. Կենդանական ծագման սննդամթերք. Հակաբակտերիալ պատրաստուկների իմունաֆերմենտային անալիզի մեթոդ» (КZ.07.00.03642-2017), ՄՑ 4.1.3679-20, ՄՑ 4.1.3680-20, ՄՑ 4.1.3681-20, ՄՑ 4.1.3682-20, ՄՑ 4.1.3683-20 |
15-րդ և 18-րդ կետեր, հավելված թիվ 3 և 5-րդ հավելվածի 1-ին աղյուսակ |
2022 թվական |
2024 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | |
51 |
67.050 |
Մսամթերք՝ մանկական սննդի համար. Բրնձի և ցորենի ալյուրի որոշման մեթոդ.ԳՕՍՏ-ի մշակում |
17-րդ կետ, 4-րդ հավելվածի 1-ին, |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն | |
52 |
67.040 |
Սննդամթերք. Մոլեկուլային կենսամարկերների անալիզ. Սպիտակուցների հայտնաբերման և քանակական որոշման իմունաքիմիական մեթոդներ. ԳՕՍՏ ԻՍՕ 21572-2009-ի վերանայում՝ հաշվի առնելով ISO 21572:2019-ը |
79-րդ կետ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ղազախստանի Հանրապետություն | |
53 |
67.040 |
Սննդամթերք և պարենային հումք. Բուսական ծագման գենետիկորեն ձևափոխված աղբյուրների (ԳՁԱ) նույնականացման մեթոդ. ԳՕՍՏ-ի մշակում |
79-րդ կետ |
2022 թվական |
2023 թվական |
Ռուսաստանի Դաշնություն |
Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: