Գլխավոր տեղեկություն
Համար
թիվ 69
Տիպ
Որոշում
Ակտի տիպ
Base act (15.07.2016-24.04.2019)
Կարգավիճակ
Չի գործում
Սկզբնաղբյուր
Միասնական կայք 2022.06.13-2022.06.26 Պաշտոնական հրապարակման օրը 22.06.2022
Ընդունող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիա
Ընդունման ամսաթիվ
07.06.2016
Ստորագրող մարմին
Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ
Ստորագրման ամսաթիվ
07.06.2016
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
15.07.2016
Ուժը կորցնելու ամսաթիվ
24.06.2022

ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ

 

ԿՈԼԵԳԻԱ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

7 հունիսի 2016 թվականի

թիվ 69

քաղ. Մոսկվա

 

ԿԱՄԱՎՈՐ ՀԻՄՈՒՆՔՈՎ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ «ԿԱԹԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՄԱՔՍԱՅԻՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԻ (ՄՄ ՏԿ 033/2013) ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ԿԻՐԱՌԵԼՈՒ ԵՎ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ԵՎ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ (ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ) ԵՎ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐ, ԱՅԴ ԹՎՈՒՄ՝ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՂ ՄԻՋՊԵՏԱԿԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ (ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՄԱՆ, ՎԵՐԱՆԱՅՄԱՆ) ԾՐԱԳՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

«Եվրասիական տնտեսական միության մասին» 2014 թվականի մայիսի 29–ի պայմանագրի 51-րդ հոդվածի 1-ին կետի 11-րդ և 12-րդ ենթակետերով նախատեսված սկզբունքների իրագործման նպատակներով և Եվրասիական տնտեսական բարձրագույն խորհրդի 2014 թվականի դեկտեմբերի 23-ի թիվ 98 որոշմամբ հաստատված` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի աշխատանքի կանոնակարգի թիվ 2 հավելվածի 7-րդ կետին համապատասխան` Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիան որոշեց.

1. Հաստատել կից ներկայացվող՝ Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման) ծրագիրը:

2. Սույն Որոշումն ուժի մեջ է մտնում դրա պաշտոնական հրապարակման օրվանից 30 օրացուցային օրը լրանալուց հետո։

 

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի կոլեգիայի նախագահ`

Տ. Սարգսյան

 

 

ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ Է

Եվրասիական տնտեսական

հանձնաժողովի կոլեգիայի 2016 թվականի

հունիսի 7-ի թիվ 69 որոշմամբ

 

ԾՐԱԳԻՐ

 

Կամավոր հիմունքով կիրառման արդյունքում «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջների պահպանումն ապահովող միջպետական ստանդարտների, ինչպես նաև «Կաթի և կաթնամթերքի անվտանգության մասին» Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի (ՄՄ ՏԿ 033/2013) պահանջները կիրառելու և կատարելու և տեխնիկական կանոնակարգման օբյեկտների համապատասխանության գնահատումն իրականացնելու համար անհրաժեշտ հետազոտությունների (փորձարկումների) և չափումների կանոններ ու մեթոդներ, այդ թվում՝ նմուշառման կանոններ պարունակող միջպետական ստանդարտների մշակման (փոփոխությունների կատարման, վերանայման)

 

Հ/ա թիվ

ՍՄԴ ծածկագիրը

Միջպետական ստանդարտի նախագծի անվանումը Աշխատանքների տեսակները

Մաքսային միության տեխնիկական կանոնակարգի տարրերը

Մշակման ժամկետը

Եվրասիական տնտեսական միության անդամ պետություն՝ պատասխանատու մշակող

սկիզբ

ավարտ

1

2

3

4

5

6

7

1

67100.01

Ալբումին կաթնային և դրա հիմքով մթերք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

2

67100.01

Ացիդոֆիլին: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ 31668-2012-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

3

67100.01

Կազեինատներ սննդային Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

4

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, շաքարով, եփած: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54540-2011-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

5

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ խտացրած, մանրէազերծված: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54666-2011-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

6

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Սերուցք՝ չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54661-2011-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

7

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային, բաղադրյալ, խտացրած, շաքարով: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 53947-2010-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

8

67.100.01

Պանրիկներ՝ կաթնաշոռային, ջնարակված: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 52790-2007-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

9

67.100.01

Կաթնաշոռ՝ հատիկավորված: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ 31534-2012-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

10

67.100.01

Կաթնամթերք՝ «Սնեժոկ»: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1061-2002-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

11

67.100.01

Կայմակ (կաթի սեր՝ եփած): Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1006-98-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

12

67.100.01

Չորթան: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 44-97-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

13

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային, կովի, «Կազախստանսկոյե»: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1329-2005-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

14

67.100.01

Շիճուկ՝ կաթնային, ապահանքայնացված: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ III, V և VII, հավելված 1-ին

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

15

67.100.30

Պանիրներ՝ աղ դրած: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

16

67.100.30

Պանիրներ՝ սուլուգունի և շերտավոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

17

67.100.30

Պանրագործության մթերքներ՝ վերամշակման համար: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

18

67.100.30

Պանիրներ՝ ալբումինային: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54665-2011-ի հիման վրա

բաժիններ II և III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

19

67.100.30

Պանիրներ՝ չեդդերի ավելացմամբ և ջերմամեխանիկական մշակմամբ: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

20

67.100.30

Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Ճարպի զանգվածային մասի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII,հավելվածներ

1-ին և 16-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

21

67.100.30

Պանիրներ և պանիրներ՝ հալած։ Խոնավության և չոր նյութի զանգվածային բաժնի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII,հավելված 1-ին

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

22

67.100.20

Սերուցք-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III,հավելվածներ

1-ին, 3-րդ և 7-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

23

67.100.10

Կաթնային շիճուկ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II,

հավելված 3-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

24

67.100.01

Խտացրած կաթ-հումք: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

25

67.1020.99

Պատրաստուկներ՝ ֆերմենտային, կաթ մակարդող, կենդանական ծագման, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և IV

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

26

67.100.10

Շիճուկ՝ կաթնային: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II,

հավելված 3-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

27

67.100.99

Շիճուկ՝ կաթնային, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

28

67.100.99

Խտանյութեր՝ շիճուկային սպիտակուցների, չոր: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ II և III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

29

67.100.30

Մթերք՝ պանրային, հալած: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

30

67.100.30

Մթերք՝ պանրային: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

31

67.100.30

Թան և դրա հիմքով ըմպելիքներ: Տեխնիկական պայմաններ։ ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելվածներ 1-ին և 3-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

32

67.100.10

Ըմպելիքներ՝ կաթնային շիճուկի հիմքով, լցանյութերով: Ընդհանուր տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1060-2002-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

33

67.100.01

Պահածոներ՝ կաթնային։ Կաթ՝ չոր, մանկական սննդի համար նախատեսված մթերքի արտադրության համար: Տեխնիկական պայմաններ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

34

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ՝ ինֆրակարմիր անալիզարարի կիրառմամբ։

ԳՕՍՏ 32255-2013-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

35

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք Staphylococcus Aureus-ի որոշման մեթոդները:

ԳՕՍՏ 30347-97-ի վերանայում

բաժին IV

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

36

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք: Բիֆիդոբակտերիաների որոշման մեթոդներ։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

37

67.100.01

Կաթ և կաթնամթերք: Կաթնաթթվային միկրոօրգանիզմների որոշման մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

38

67.100.01

Կաթ։ Հակաբիոտիկների որոշման գործիքային էքսպրես-մեթոդ: ԳՕՍՏ 32254-2013-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին IV

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

39

67.100.01

Կաթ։ Արգելակող նյութերի որոշման մեթոդներ:

ԳՕՍՏ 23454-79-ի վերանայում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

40

67.100.01

Կաթ։ Ճարպի պարունակությունը որոշելու մեթոդներ:

ԳՕՍՏ Ռ ԻՍՕ 2446-2011-ում փոփոխությունների կատարում

բաժին III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

41

67.100.01

Մանկական սննդամթերք: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-1:2005-ի մասնակի կիրառում

բաժիններ IV, V և VII, հավելված 1-ին

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

42

67.100.01

Մթերք՝ կաթնային, բաղադրյալ և կաթ պարունակող: Պաղպաղակ և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի զանգվածային բաժնի որոշումը Վեյբուլլ-Բեռնտրոպի մեթոդով: ԳՕՍՏ-ի մշակում: MC-EQV/NEQ ISO 8262-2:2005-ի մասնակի կիրառում

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

43

67.100.01

Շիճուկ՝ կաթնային: Ընդունման կանոններ, փորձանմուշների ընտրություն և հսկողության մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ III, IV

2015 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

44

67. 100.01

Կաթ և կաթնամթերք։ Ֆոսֆատների պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

45

67. 100.01

Անասնաբուծության արտադրանք: Սուլֆանիլամիդների մնացորդային պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ քրոմատագրման մեթոդով՝ դիոդա-մատրիցային (կամ ուլտրամանուշակագույն) դետեկտմամբ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին IV

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

46

67.100.01

Կաթ։ Սառչելու կետը որոշելու մեթոդ:

ԳՕՍՏ 25101-82-ի վերանայում

բաժին III

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

47

67.100.01

Կաթնամթերք: Քլորային նատրիումի զանգվածային մասի որոշումը հաղորդաչափական մեթոդով:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ԳՕՍՏ Ռ 54076-2010-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII, հավելված 1-ին

2014 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

48

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Ճարպի զանգվածային մասի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V, VII, հավելված 1-ին

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

49

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Խոնավության և չոր ճարպազերծված նյութի զանգվածային բաժնի որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

50

67.100.20

Ճարպ՝ կաթնային, կարագ և մածուկ՝ յուղային, կովի կաթից: Թթվայնության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժիններ V և VII, հավելված 1-ին

2017 թվական

2018 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

51

67.100.01

Կաթ՝ զամբիկի: Պահանջներ գնումների դեպքում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 1005-98-ի հիման վրա

բաժիններ I - IV, հավելվածներ 1-ին, 3-րդ, 4-րդ և 8-րդ

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

52

67.100.01

Սննդամթերքի և կենդանիների համար նախատեսված կերերի մանրէաբանություն: Նմուշների պատրաստում փորձարկումների համար, սկզբնական կախույթի և տասնապատիկ նոսրացումների պատրաստում՝ մանրէաբանական հետազոտությունների համար: Մաս 5-րդ: Կաթի և կաթնամթերքի նախապատրաստման հատուկ կաննոներ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 6887-5:2010-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

53

67.100.01

Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 1-ին: Գունաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-1:2009-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

54

67.100.01

Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: A վիտամինի պարունակության որոշում: Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 12080-2:2009-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

55

67.100.01

Կաթ՝ չոր, ճարպազերծված: D վիտամինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման կիրառմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14892:2002-ի հիման վրա

բաժին III

2015 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

56

67.100.01

Ճարպ՝ կաթնային։ Պերօքսիդի քանակի որոշում։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 3976:2006-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

57

67.100.01

Կաթ և չոր կաթ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշման մեթոդ: Իմունաաֆինային քրոմատագրման միջոցով մաքրում և որոշում բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման օգնությամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 14501:2007-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

58

67.100.01

Կաթ և կաթնաթթվային մթերքներ: М1 աֆլատոքսինի պարունակության որոշում՝ բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդով՝ Ֆլուորիմետրիկ

(սպեկտրո-ֆլուորիմետրիկ) դետեկտմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ՍՏ ՂՀ 2388-2013-ի հիման վրա

բաժին I

2015 թվական

2017 թվական

Ղազախստանի Հանրապետություն

59

67.100.01

Կազեիններ՝ շրդանային և կազեինատներ: Մոխրի պարունակության որոշում (ստուգիչ մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5545:2008-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

60

67.100.01

Կազեիններ և կազեինատներ: Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Լուսաչափական մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5548:2004-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

61

67.100.01

Կաթ՝ չոր, խառնուրդներ պաղպաղակի համար՝ չոր և հալած պանիր։ Կաթնաշաքարի պարունակության որոշում։ Մաս 1-ին: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գլյուկոզայի օգտագործմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-1:2002-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

62

67.100.01

Պաղպաղակ՝ կաթնային և խառնուրդներ պաղպաղակի համար: Ճարպի պարունակության որոշում։ Ծանրաչափական մեթոդով (ստուգիչ մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 7328:2008-ի հիման վրա

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

63

67.100.01

Պանիրներ և հալած պանիրներ: Զգայորոշման ցուցանիշների հսկման մեթոդներ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2014 թվական

2016 թվական

Ռուսաստանի Դաշնություն

64

67.100,

67.060

Կաթի, կաթնային հիմքով մանկական սննդի, կաթնամթերքների և սոյայի մթերքների մեջ մելամինի պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում ՝ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3287-2009

բաժին X, հավելվածներ 9-րդ և 10-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

65

67.040

Մանկական սննդի մեջ ճարպաթթուների տրանսիզոմերների որոշման մեթոդիկա:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3703-2010

բաժին X, հավելված 12-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

66

67.040

Օմեգա-3, օմեգա-6 դասերի հագեցած ճարպաթթուների (ՀՃԹ) և կիսահագեցած ճարպաթթուների (ԿՀՃԹ) պարունակության որոշումը մանկական սննդի համար հումքի և պատրաստի արտադրանքի մեջ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3261-2009

բաժին X, հավելված 12-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

67

67.040

Մանկական սննդի համար մասնագիտացված մթերքներում քլորիդների պարունակության որոշում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 3491-2010

բաժին X, հավելված 14-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

68

67.100, 67.100.10

Ջրային լուծույթներում, կաթի մեջ և կաթնաթթվային մթերքներում լակտուլոզայի որոշման մեթոդիկա:

ԳՕՍՏ-ի մշակում՝ ՉԿՄ-ի հիման վրա: ՉՎ 2356-2005 և ՉԿՄ: ՉՎ 2789-2007

բաժին X, հավելված 12-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

69

67.050

Սննդային արտադրանքի վերլուծություն: Սննդային արտադրանքում բենզո[а]պիրենի, բենզ[а] անտրացենի, քրիզենի և բենզո[b]ֆլուորանտենի պարունակության որոշում՝ գազային քրոմատագրմամբ և զանգվածային սպեկտրաչափմամբ (GС-МS):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ЕN 16619:2015-ի հիման վրա

բաժին VII, հավելված 4-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

70

67.050

Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում իմունոլոգիական մեթոդով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15633-1:2009-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

71

67.100.30 67.050

Սննդամթերք։ Սննդային ալերգենների հայտնաբերում մոլեկուլային-կենսաբանական մեթոդներով: Մաս 1-ին: Ընդհանուր դրույթներ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ EN 15634-1:2009-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

72

67.100.40

Կաթ՝ չոր, չոր կաթնային խառնուրդներ պաղպաղակի համար և հալած պանիր: Կաթնաշաքարի պարունակության մակարդակի որոշում։ Մաս 2-րդ: Ֆերմենտային մեթոդ՝ որպես կաթնաշաքարի բաղադրիչ մաս՝ գալակտոզայի օգտագործմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5765-2:2002-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

73

67.100.20

Կարագ՝ սերուցքային: Աղի պարունակության որոշում։

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 1738:2004-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

74

67.100.99

Կազեիններ և կազեինատներ: Խոնավության պարունակության որոշում (Ստուգիչ մեթոդ):

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 5550:2006-ի հիման վրա

բաժիններ V և VII,

հավելված 1-ին

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

75

67.100.30

Պանիրներ, պանրի կեղևներ և հալած պանիրներ: Նատամիցինի պարունակության որոշում։ Մաս 2-րդ: Բարձրարդյունավետ հեղուկային քրոմատագրման մեթոդ՝ պանիրների, պանրի կեղևների և հալած պանիրների համար: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9233-2:2007-ի հիման վրա

բաժին VII,

հավելված 4-րդ

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

76

07.100.30

Կաթնամթերք: Սելեկտիվ միջավայրում Lactobacillus acidophilus լակտոբացիլի ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 37° С-ի դեպքում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 20128:2006-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

77

07.100.30

Յոգուրտ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների (Lactobacillus delbrueckii subsp, bulgaricus լակտոբացիլների և Streptococcus thermophilus ստրեպտակոկերի) նույնականացում:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 9232:2003-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

78

67.100.10

Կաթ՝ չոր և չոր կաթնամթերք: Լուծելիության ինդեքսի որոշում: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 8156:2005-ի հիման վրա

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

79

67.100.0

07.100.30

Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 1-ին:

4-մեթիլումբելլիֆերիլ-բետա-D-գլյուկուրոնիդի (MUG) կիրառմամբ առավել հավանական քանակության հաշվարկման մեթոդ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-1:2005-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

80

67.100.01

07.100.30

Կաթ և կաթնամթերք: Escherichia coli-ի (աղիքային ցուպիկ) ենթադրյալ քանակության հաշվարկ: Մաս 2-րդ: Գաղութների հաշվարկման մեթոդ՝ 44° С-ի դեպքում՝ մեմբրանների կիրառմամբ:

ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 11866-2:2005-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

81

67.100.01

Կաթ՝ չոր: Սոյայի և ոլոռի սպիտակուցի պարունակության որոշում՝ կաթիլային էլեկտրաֆորեզի օգնությամբ՝ նատրիումի դոդեցիլսուլֆատի (SDS-CE) առկայությամբ: Մաղման մեթոդ: ԳՕՍՏ–ի մշակում՝ ԻՍՕ 17129:2006-ի հիման վրա

բաժիններ III և VII

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

82

67.100.01

Պանիրներ՝ հալած: Կիտրոնաթթվի որոշման մեթոդ:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին III

2016 թվական

2017 թվական

Բելառուսի Հանրապետություն

83

07.100.30

Կեֆիր և կեֆիրային մթերքներ: Բնորոշ միկրոօրգանիզմների նույնականացում:

ԳՕՍՏ-ի մշակում

բաժին II, հավելված 3-րդ

*

*

*

______________________

*Մշակման ժամկետներն ու պատասխանատու մշակողը որոշվում են նախապես:

 

Պաշտոնական հրապարակման օրը՝ 22 հունիսի 2022 թվական: